IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МАЛКУ СКРОМНОСТ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАЛКУ СКРОМНОСТ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2007 во 12:18
предлагам тие што сакаат да дебатираат за Јов да ја прочитаат книгата за Јов од Стариот Завет.Пред се ова е тема на Миралем,и благодарност конАллах, да не му ја мешаме со книгата за Јов голема%20насмевка
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2007 во 12:56
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Nema takov namerno sto ke svrti u levo 

Сигурен си збунет? среќа
Јас пак сметам дека целото човештво сврти и сеуште намерно врти лево, почнувајќи од Адам и Ева, па се до последниот човек на планетава.

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2007 во 13:01
Originally posted by goor goor напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by goor goor напиша:

Ist slucaj za toa sto go zboruva Butel2 ima i vo biblijata....koga bog koj sakal da go iskusuva Jov mu gi ubil sinovite .........
znaci ......ubil 4 luge za da iskusuva 1....
ubava rabota
голема%20насмевка голема%20насмевкаголема%20насмевка
голема%20насмевка

Не е точно! Бог не му ги убил децата на Јов, туку Сатанта. (Јов 1:12)

Pa da no bog mu dozvolil...ne bese taka......ne go bese pratil bog satanata...????

Друго е да дозволиш некој друг да убие, друго е ти да убиеш.
Не беше така! Бог не го прати Сатаната, туку овој на своја иницијатива сам си се прати себе си.
А ако мислиш поинаку, тогаш цитирај ми од Библијата на кое тоа место Бог го праќа Сатаната намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2007 во 13:15
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Nema takov namerno sto ke svrti u levo 

tokmu taka , nikoj nema namerno da svrti levo, a i da svrti, kade e rakata Bozja da ja spreci nesrekata?

Сите свртевме и вртиме лево. "Вртењето лево" значи непослушност кон Бог и Неговите заповеди (а сите тоа го направивме и го правиме секојдневно), кои не постојат за да ја ограничат нашата слобода, туку за да не заштититат од последиците кои постојат надвор од разумно поставените граници на таа слобода.

Каде е Божјата рака да ја спречи несреќата?
Ако ја спречи, тогаш човекот ќе се бунтува со прашањето: "Каде е мојата слободна воља?" или "тргни ја раката во воланот, јас сум тука возачот, а не ТИ"

Факт е дека човекот ја злоупотреби својата слободна воља и сега Бог му е крив за тоа. Адам добро знаеше дека доколку земе од забранетиот плод дека ќе умре (Бог благовремено го предупреди), но намерно одлучи да биде непослушен, да биде бунтовен.

Сите ние ја наследуваме таа бунтовна природа од нашите прародители. Ако пред едно бебе изложите 3 затворени кутии и му речете: "Овие две можеш да ги отвориш, но оваа третава не ја пипкај" Тоа веднаш ќе посегне по забранетата кутија. среќа
Тоа е Адамот во нас, тоа е Евата во нас.
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2007 во 14:28
kakva e razlikata jas da gledam deka ti ubivas nekoj koj ne go zasluzil toa i da ne mrdnam so prst da mu pomognam i sam go ubijam?????

end off days 15...14...13....
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2007 во 16:19
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

предлагам тие што сакаат да дебатираат за Јов да ја прочитаат книгата за Јов од Стариот Завет.Пред се ова е тема на Миралем,и благодарност конАллах, да не му ја мешаме со книгата за Јов голема%20насмевка
Vo red e ACELER,zboruvame za IST BOG. Temata bese otvorena za site nas. Taka da ne mi precele nikogas nema nitu sega bibliskite citati.

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Onoj sto e dobar za mene, ne znaci deka e dobar i za tebe. Imam x slucaevi kade edna licnost nekomu napravila dobro, no so toa ostetila nekoja druga licnost, i sega kade ke odi taa licnost? spored onoj komu mu pomognala ke uziva vo rajot, a spored onoj kogo go ostetila ke gnie vo pekolot...
Tuka ubavo ti rece Aceler,duri i da se simne i po tvoja zelba da ti pravi cuda,onoj koj ne veruva ke rece: Iluzija e toa. Carobnjak.... kako sto bilo slucaj so Muhaa a.s. i so Faraonot. Nevernik umre a pred oci negovi cuda i cuda se pravele vo imeto na Boga.

Цитирај Onoj sto e dobar za mene, ne znaci deka e dobar i za tebe. Imam x slucaevi kade edna licnost nekomu napravila dobro, no so toa ostetila nekoja druga licnost, i sega kade ke odi taa licnost? spored onoj komu mu pomognala ke uziva vo rajot, a spored onoj kogo go ostetila ke gnie vo pekolot...
Vidis butel,kako povrsinski razmisluvas i plitko.Zboruvas za dvolicen covek ili covek koj od intiris zivee.Onoj sto e dobar covek i praveden,praveden e i za mene i za tebe. Onoj ko samo za intiris zivee dobro ke ti napravi samo da te iskoristi a od onoj koj nema korist nema ni da goi pogoledne. Neznas sto e DOBAR. Eden obicen sudija Butel takov slucaj moze da ispita i da vidi dali covekot zasluzil kazna ili nagrada,koga slucajot ke go ispita,kako go napravil dobroto,so koja namera,kako proizleglo zloto,so koja namera..........

Цитирај Kako prvo od kade znaete vie mislam vernicite (mislam na hristijani i muslimani)koj kade ke odi.....
Allah naj dobro znae koja i kakva e namerata na covekot,kako sto spomnav,dvolicna ili iskrena.No znaeme,,, jas nema tebe da te zalam ili nema mozebi nitu da slusnam koga ke umres... no zboruvame za onie sto gi znaeme. Znaeme dali bil dobar ili los.

Znaci kazav,Allah gi znae namerite na site nas i ona sto javno go kazuvame i ona sto go krieme. Ako bil toj dobar covek,cesen a jas sum go mrzel... aj sto nema logika,tuku i ke odgovaram za toa sto taka sum go procenil. I pokraj seto toa,naredeno nie tokmu so takvite so losite da postapuvame ubavo. Sebapot e da go sakas onoj sto ne te saka... ako go sakas samo onoj sto te saka,kade e tuka dobrinata ?

Цитирај -Верниците велат- ВЕРУВАЈ па ќе ВИДИШ

ova ti e dobro Miralem
se nadmasuvate nekogas

a ako nevidis- slabo veruvas
znaes Miralem ima edna prikaska od Andersen
se vika NOVOTO ODELO NA CAROT
tamu dvajca mangupi smislija i rekoa
ako covek e glupo ne go gleda odeloto
i taka go oblekle carot vo nisto
a toj gol setal niz narodot a site se divea na carovoto
novo ruvo nikoj nejkel da priznae deka carot e gol oti kje ispadnel glup
no malo dete rece carot e gol
tuka na forum ima mnogu mali deca i se gordeam so niv

Anakin,jas toa ne go rekov,no ako sakas jas da ti odgovoram jas ke go storam toa.
Samo eden Qur'anski Aet ja resava celata taa prikaska tvoja,aet koj Nekolku pati sum go spomnal. Razlikata megju Carot i Allah e OGROMNA. Vo Qur'anot Allah rekol: VO VERATA NEMA PRISILBA,PRAVATA VISTINA JASNO SE RAZLIKUVA OD ZABLUDATA !
Znaci,nikoj ne te tera da veruvas,nitu te prisiluva.... sozdaden si sloboden,sam da izberes. Koga bi im ja dal taa sloboda i carot,da mozat vistinski da odlucat lugeto bez zakana,sekako deka site bi rekle Carot e gol. Allah ne ni prisiluva da veruvame. Onoj koj ne veruva vo Allah ne veruva nitu vo raj nitu vo pekol.
So edno se slozuvam.... deka na forumot ima mali deca,koi treba poprva da porasnat.

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2007 во 16:39
Pa miralem ni carot ne gi naterl da kazat deka e oblecen.....
tie go velele toa za da ne ispadnat deka se glupi..i deka ne mozat da ja vidat negovata obleka.....
e sega maloto dete go kazalo toa sto go videlo i sto nikoj od nekoja gordost ne smeel...sto znaci sporedbata so malite deca na forumov bi imala sprotivno  znacenje......
ako me svakas sto sakam da kazam....deka razmisluvanjeto na deteto vo prikaznata e ona sto vozrasnite ne sakale da go priznaat........
end off days 15...14...13....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.