|
Дали Бугарите биле Ослободители во 1941 |
Внеси реплика | страница <1 23456 28> |
Автор | ||
adzigogov2001
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 21.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 0 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Помакедончен Чуваш или газауец.
Но тоа е добро, пишуваш на Кирилица, Замисли да си останеше таму сега турски ќе требаше да пишуваш |
||
ПИТУ
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 08.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Построим паметник на Мара Бунева, вие го събарате, полицията ви не разследва, построим пак, вие пак го събаряте и така.
СЛЕДАНАВА ГОДИНА КЕ ВИ ПРИРЕДИМЕ ДОСТОЕН ПРЕЧЕК ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА СПОМЕНИКОТ НА ТАА МАРА БУНЕВА
|
||
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
|
||
adzigogov2001
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имам слика од баба ми како девочје во дворот на Мара бунева, заедно со татко и и цела фамилија. Но баба ми на доста стари години за Мара вика, АСАСИН. Секој пат на гости ја терам да ми кажува за сликите. И се прснувам од смеење кога ќе каже АСАСИН.
Иначе од Тетово се, Воковија. А Тетово в Блгарија ли е чуваш. Па така великоБолварската пропаганда, завела доста Македонци кои и за пари би си ја продале Мајката. Па сега ти види. Баба ми била комшика(двор до двор). Па затоа правете парастос во Тетово не во Скопје. А прошли пат бевме заедно со баба ми. и она го буташе споменикот на АСАСИН. Ај поздрав чуваши. |
||
prlichev
Сениор Регистриран: 06.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 51 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Баба ти само това ли е разбрала за нея като е и е била съседка? Ми то и аз знам, че е асасинка без да съм живял. Разкажи нещо по-подробно, много ще ни е интересно на всички. |
||
Makedonski
Сениор Регистриран: 17.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"... пакт за вечно приятелство ..."
В отворено писмо на ЦК на МПО до министър-председателя Георги Къосеиванов по повод подписания на 24 януари 1937 г. в Белград пакт за "вечно приятелство" с Югославия, между другото се казва:
"В същото време, когато в България е забранено да се споменава името на безсмъртния македонски герой Владо Черноземски. Предполагаме, че знаете кой е той, ние можем, защото живеем в културна Америка, да изразяваме свободно и публично безкрайното ни благоволение пред светлата памет на този велик син на нашата родина, въпреки злобните протести на сръбските консули. В нашия съюз, чийто устав е утвърден от надлежните власти, понастоящем членуват две организации, именуваии на светлото име на оногова, който доказа на 9 октомври 1934 г. в Марсилия по един осезателен за нашите врагове начин, че Македония не ще се подчиии никога и за нищо пред варварския режим на тираните от Белград и Атина... Тези организации, Ваше превъзходителство, са: МПО “Владо Черноземски" гр. Уиндзор, Канада, и МПО “Владо Чернозвмски" в гр. Шепъртон, Австралия." А подписаният българско-югославски договор за " вечно приятелство" (януари 1937 г.) е оценен справедливо като "успех на българската дипломация", ...... http://balder.prohosting.com/asen/monogr_1.htm Uspesite na BUGARSKATA DIPLOMATIJA ........... Изменето од Makedonski - 14.Август.2006 во 20:33 |
||
Makedonija na Makedoncite!
|
||
adzigogov2001
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пак ти не ја свати поентата за заведувањето
Нели МАКЕДОНСКИ ЗБОРУВАТЕ па прочитај пак и разбери. Не биди Буквалиста Свати нешто и метафорично. Или АЈ СВАЌА -ЌА -ЌА ЌЕ. |
||
laki
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ZA VAS RUSITE 1944 OSLOBODITELI LI BEA ILI I RUSITE I GERMANCITE PRED TOA SITE SE OSLOBODITELI ZA VAS. |
||
prlichev
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сме били под робство за да ни освобождава някой. Германците и те не са ни били освободители, щото и през тези войни не сме били под робство. Русите са ни освободителите от турско робство. А на вас кои са ви освободителите от турско робство? |
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tie pederi sto posle ne stavija u robstvo...... |
||
prlichev
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кои педери? Не разбрах, кой ви е освободил от турско робство? |
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a koj ne stavi posle toa vo novo robstvo????ß
i vo "taa" osloboditelna vojska demek nemalo makedonci sakas da kazez......e tuka se gleda vrska nemas!!! |
||
prlichev
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Защо според теб, българската войска е била основно разположена в Македония? Същата тази Македония която е била част от България съгласно Сан Стефанския мирен договор, и същата тази която е дадена на Сърбия и Гърция съгласно Берлинския договор. Защо в Македония, българските офицери с мекедонски произход са били пращани по родните си места? За да унищожават или за да пазят? Ти ако насилствено си изселен в друга дръжава, или си бил принуден да се изселиш, като се върнеш по родните места ще си запалиш ли къщата? Ще избиваш ли съселяните си? България е управлявала административно тази област. Ако е имало сърбим, или про-сръбски еничари, които са сформирали отряди, естествено че ще бъдат преследвани, но останалите не са закачани. Тук изключвам и евреите, защото административното управление е било дадено на България, но за евреите заповедите са давали Германците. Ние нашите евреи в България сме си ги спасили. |
||
LouWeed
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
daj fakti!!!
|
||
prlichev
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ето малко снимков материал от периода: Тук са всички снимки: http://www.macedoniainfo.com/Macedonia=WestBulgaria.htm Списък на част от българските висши офицери родени в Македония:
Ето цялата статия: http://www.promacedonia.org/ks/ks_4.html |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |