|
Пиете многу вода? |
Внеси реплика | страница <1 23456 24> |
Автор | ||
Mikus2006
Нов член Регистриран: 07.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пијте вода по 2 литри на ден најмалку, а може и повеќе. Ако саката да ослабите, пијте по две чаши вода пред јадење, а ако не, пијте после јадење, ама никако за време на јадење, зашто така ја попречувала, односно забавувала, работата на желудникот.
|
||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Каква е таа работа поврзана со многу јадење, ти дегустатор ли си? |
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не треба организамот сам да ви побара вода т.е да осетите жед. Тоа значи дека не пиете доволно течности и организамот ве предупредува за дехидрација. Значи полека уметено голтака по голтка но доволно да се пие за да не доведе до дехидрација.. Доколку ви се случи да осетите сташен жед и наеднаш во еден здив испиете голема чаша вода или сок е алармантно и шок за организамот држејки го без вода.
Најдобро ке си видите по мокрачата која треба да биде толку бистра скоро како вода прозирна тогаш е знак дека организамот добро ви го плакне одганизмот од сите отрови. |
||
|
||
walker_girl
Сениор Регистриран: 31.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 76 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема шанси да испијам 2L вода дневно, пијам мнооогу малку. Во летните периоди повеќе ама пак неможам 2L.
|
||
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
дека треба да пиеш повеке и јас ти препорачувам силно....но не се мисли на вода БУКВАЛНО ..........освежителни пијалоци ....сокови........овошје богато со сок.......така |
||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас колку што знам не се пие вода ниту саат време после јадењето!А за ВРЕМЕ НА ЈАДЕЊЕ НЕ СЕ ПИЕ БИДЕЈЌИ ГИ РАСТВОРА КИСЕЛИНИТЕ КОИ ЈА варат храната и ни го дуе стомакот! |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ja pijam bez red ,koga ke mi tekne,........duri i ako ne mi se pie
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hmmmmm, ne sum znaela za ova, zatoa mene se mi se duva stomakot ko balon |
||
|
||
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mene ako ne me potseti nekoj, ne mi teknuva voda da se napijam!
|
||
Veni Vidi Vici
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga e flasirana piam ako ne i mene ne mi teknuvaizgleda do parite e.Ako e poskapa ke pies nego sto
|
||
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eve sega si pijam vodicka
|
||
|
||
Lion
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sekojdnevno se davam so voda |
||
don't smoke and fly, take a bike and ride
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bez voda nema zivot
|
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i bez tebe!!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |