Пиете многу вода?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Здравје
Име на форумот: Исхрана и кулинарство
Опис на форумот: Еднаш се живее... здраво или нездраво?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2970
Датум на принтање: 18.Декември.2024 во 17:47 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Пиете многу вода?
Постирано од: Dogi
Наслов: Пиете многу вода?
Датум на внесување: 10.Февруари.2006 во 12:42
И дали е тоа здраво или не? Посебно за време на оброците!
------------- Јас сум мајстор!
http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
|
Коментари:
Постирано од: blue
Датум на внесување: 10.Февруари.2006 во 13:33
јас колку што знам пред оброк неколку минути е најдобро, а не за време или по
|
Постирано од: Nelita
Датум на внесување: 10.Февруари.2006 во 14:08
Наутро е најдобро ,а во текот на целиот ден најмалку 2 литри.Додека за време на оброк попрепорачливо е чаша вино во зависност од оброкот,а вода после оброкот!
------------- „Чувствувам дека ќе полудам оваа пролет,заради една далечна убавина!“
|
Постирано од: WORHOLL
Датум на внесување: 10.Февруари.2006 во 14:22
....ДВА ЛИТРИ?!?!?!?!?!? ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ..ЕТЕ ТОЛКУ ЈА ПИЈАМ ВОДА...
|
Постирано од: maja
Датум на внесување: 10.Февруари.2006 во 15:28
Пијам многу вода, по оброците.
------------- [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
Постирано од: Pravoslavie
Датум на внесување: 10.Февруари.2006 во 15:42
Јас пред оброци и по оброци ДА, а НЕ (или многу ретко) за време на оброци.
Се налевам вода
Чаша вода е поздрава од филџан кафе. Како што кажа еден од колегите форумџии, наутро е најдобро една чаша вода и во текот на денот да испиеме што повеќе можеме да поднесеме. Водата е потребна за нашиот мозок, го чисти здивот(ги чисти бактериите во устата/грлото), ги бели забите, го полни телото со кислород
------------- Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот http://forum.idividi.com.mk/forum_topics.asp?FID=100 - Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
|
Датум на внесување: 10.Февруари.2006 во 16:01
Прашав, оти јас пијам многу вода, нон стоп! Па си викам, дали така треба.
http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
|
Постирано од: Pravoslavie
Датум на внесување: 10.Февруари.2006 во 16:03
Dogi напиша:
Прашав, оти јас пијам многу вода, нон стоп! Па си викам, дали така треба. | да пиеш!
------------- Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот http://forum.idividi.com.mk/forum_topics.asp?FID=100 - Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
|
Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 10.Февруари.2006 во 16:47
Krv da ti se stori!!!
------------- The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
Постирано од: Alekta
Датум на внесување: 10.Февруари.2006 во 17:41
poso jadam premnogu blago pijam i premnogu voda....osobeno navecer ko kje si legnam stanuvam najmalku 5 pati za da se napijam voda
------------- and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 10.Февруари.2006 во 17:54
E de !!! Siseto do tebe i nemas gajle!!!
------------- The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
Постирано од: natalija
Датум на внесување: 10.Февруари.2006 во 18:13
Дневно пијам по 2 литри, тоа е најнормално и се испод 1 литар е штетно за организамот зашто со водата се чистат отровите во организамот.
Девојките треба да пијат по 2 литра додека момците по 2.0 или 3 литра..затоа уживајте водата е здравје и само со неа се одржќува организамот, како кожата е по свежа лицето така и не се таложат многу масни налаги.
-------------
|
Постирано од: joki
Датум на внесување: 16.Февруари.2006 во 16:42
порано пиев максиум три чаши...али сеа свртев на 5 миниум...сепак е подобро од она шо беше...
------------- Точачиња.
|
Постирано од: dambi5
Датум на внесување: 19.Февруари.2006 во 00:55
Датум на внесување: 24.Февруари.2006 во 11:16
А дали водата нон стоп има ист вкус? Или зависи од ph-то на устата? Мислам вкус, водата нема некој одреден вкус, ама има некоја реакција на јазикот, нели?
|
Постирано од: Синдарела
Датум на внесување: 09.Март.2006 во 23:48
Dogi напиша:
И дали е тоа здраво или не? Посебно за време на оброците!
|
за време на оброците НИКАКОООО!!!!!!! после јадење барем 1-2 без вода
Пиењето вода можеби е здраво сепак јас мислам дека тоа зависи од организмот.
Пример јас конзумирам многу малце вода и сум многу витка а јадам шо ќе ми текне и тоа количински многу,за разлика од другарка ми која води сметка за количината и квалитетот на храната и пие вода количински многу и напротив се дуе,што значи некои организми едноставно не дозволуваат водата да си замине и таа со токсините се спојува и останува во вашето тело и вие само отекувате!
------------- http://www.fantasytrend.blogspot.com - TRENDY
|
Постирано од: busvek
Датум на внесување: 10.Март.2006 во 03:51
Водата е многу важна !!! Повеќе од 75 % нашето тело содржи вода.Без храна можеме да издржиме со недели ама без вода само неколку дена.Водата е важна за варењето на храната,метаболоизмот,та учествува во секоја биохемиска реакција во телото. Пијте вода секој ден околу 2-3 литри дневно константно не наеднаш Не употретребувајте во големи количини диеретични средства ( дури и кафето и чајот спаѓат тука).Голем број на "чудотворни" напитоци и чаеви за слабеење се најобични диеретици.Кои предизвикуваат брз губиток на вода од телото па може да настани здравствено пореметување.Употребата на диеретици како ослободувачи на вода за губење на телесната тежина е илузија.Типично тој начин на губење тежина е краткотраен.Нагло губиме тежина а после повторно добиваме.
-------------
">
|
Постирано од: busvek
Датум на внесување: 10.Март.2006 во 04:11
Синдарела напиша:
[QUOTE=Dogi]
Пиењето вода можеби е здраво сепак јас мислам дека тоа зависи од организмот.
Пример јас конзумирам многу малце вода и сум многу витка а јадам шо ќе ми текне и тоа количински многу,за разлика од другарка ми која води сметка за количината и квалитетот на храната и пие вода количински многу и напротив се дуе,што значи некои организми едноставно не дозволуваат водата да си замине и таа со токсините се спојува и останува во вашето тело и вие само отекувате!
|
ДА се сложвам со те*е Се зависи од организмот ама водата не може да остане во нашето тело ако остануваше како вода тешко нас.Таја само помага во процесите на метаболизмот. А сега отекувања од каде тоа од водата ли? нема шанси.Ако телото ни изгледа "отечено" тоа ќе да е заради што имаме повеќе масни наслаги. Еее то е веќе друга тема.Како заклучок ВОДАТА НЕ Де*еЛЕЕ . а од шо изгледаме "отечено" од многуте калории срцка
-------------
">
|
Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 18.Март.2006 во 10:22
jas pijam voda,ama u posledno vreme poveke pijam gusti sokovi
-------------
|
Постирано од: ana marija
Датум на внесување: 18.Март.2006 во 10:44
pijam voda oklu 2l dnevno
------------- GIVE ME GIVE ME JUST A LITTLE SMILE
|
Постирано од: Vallerrija
Датум на внесување: 18.Март.2006 во 10:46
Voda, iskreno ne pijam mnogu..neznam dali i litar dnevno mi se faka...
Ali zatoa pijam mnogu koka kola..bez nea nema zivot..barem za mene
------------- Povtorno so vas, mili moi!
|
Датум на внесување: 18.Март.2006 во 12:00
jas sega pijam voda
-------------
|
Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 18.Март.2006 во 14:42
Пожелно е да се пие во големи количини , избегнувајте да ја пиете за време на оброците ,непосредно пред и по оброците , после оброкот оставете најмалку неколку минути пред да се напиете .
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 26.Март.2006 во 11:59
Пијам вода и би рекла дека водата е лек без пари. Не се сложувам со Синдарела дека водата се врзува со токсините. Другарката сигурно претерува со некоја врста на храна па и се дуе стомакот. Водата никако не може да биде причина за дуење на стомакот.
|
Датум на внесување: 27.Март.2006 во 00:03
abe lugje site piete voda, ama od koja voda? od rekite,ezerata ili morinjata li??? dobro se zafrkavam , sakav da kazam dali piete voda od cesma ili kupuvate voda od supermarket???
-------------
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 27.Март.2006 во 08:59
Постирано од: blue
Датум на внесување: 27.Март.2006 во 09:02
сабајлево не можам да се изнапијам течности (вода, а и сок)
|
Датум на внесување: 27.Март.2006 во 17:27
epa aj edna casa voda ako moze??
-------------
|
Постирано од: mende
Датум на внесување: 27.Март.2006 во 17:33
pa pogotovo sega vo letnite denovi pijam dosta negde po 2 litri na den
------------- mbm
|
Постирано од: Eleni
Датум на внесување: 27.Март.2006 во 17:52
Pijam dosta 1.5l voda i sigurno okolu 1l sokce od jabolkaA potrebno e da se pie dosta voda,taka preporacuvaat site doktori
------------- Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 27.Март.2006 во 18:10
ПИЈАМ И ОД ЧЕШМА И ФЛАШИРАНА http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZRxdm103YYMK">
http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb068_ZRxdm103YYMK">
|
Датум на внесување: 27.Март.2006 во 21:20
beleg напиша:
ПИЈАМ И ОД ЧЕШМА И ФЛАШИРАНА http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZRxdm103YYMK">
http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb068_ZRxdm103YYMK"> |
epa aj nazdravje
-------------
|
Датум на внесување: 28.Март.2006 во 01:54
Наздравје!
|
Постирано од: mende
Датум на внесување: 28.Март.2006 во 11:41
pieme voda dajta malce da svrtime na pivce
------------- mbm
|
Датум на внесување: 28.Март.2006 во 22:55
aj nazdravje mende
-------------
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 29.Март.2006 во 02:21
eve mu na mende pivo,....koga ke dojde!!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 29.Март.2006 во 19:07
epa dosta bese od pivoto, dajte voda pak
-------------
|
Датум на внесување: 30.Март.2006 во 00:49
nema voda ,...samo voDka.........
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 30.Март.2006 во 07:37
srcka voda mi se pie ne vodka
-------------
|
Постирано од: tajci
Датум на внесување: 31.Март.2006 во 19:54
ZDRAVO E DA SE PIE 2-3LITRI DNEVNO
|
Датум на внесување: 01.Април.2006 во 17:00
jas poslednive 2 dena mnogu pijam voda, ne znam so e rabota
-------------
|
Постирано од: Lion
Датум на внесување: 01.Април.2006 во 17:41
Bidejci mojata rabota e povrzana so mnogu jadenje, konzumiram mnogu voda a i slusam dosta zdravo e, posebno letno vreme
------------- don't smoke and fly, take a bike and ride
|
Постирано од: Mikus2006
Датум на внесување: 02.Април.2006 во 14:00
Пијте вода по 2 литри на ден најмалку, а може и повеќе. Ако саката да ослабите, пијте по две чаши вода пред јадење, а ако не, пијте после јадење, ама никако за време на јадење, зашто така ја попречувала, односно забавувала, работата на желудникот.
|
Датум на внесување: 04.Април.2006 во 14:52
Lion напиша:
Bidejci mojata rabota e povrzana so mnogu jadenje, konzumiram mnogu voda a i slusam dosta zdravo e, posebno letno vreme |
Каква е таа работа поврзана со многу јадење, ти дегустатор ли си?
|
Датум на внесување: 05.Април.2006 во 09:39
Не треба организамот сам да ви побара вода т.е да осетите жед. Тоа значи дека не пиете доволно течности и организамот ве предупредува за дехидрација. Значи полека уметено голтака по голтка но доволно да се пие за да не доведе до дехидрација.. Доколку ви се случи да осетите сташен жед и наеднаш во еден здив испиете голема чаша вода или сок е алармантно и шок за организамот држејки го без вода.
Најдобро ке си видите по мокрачата која треба да биде толку бистра скоро како вода прозирна тогаш е знак дека организамот добро ви го плакне одганизмот од сите отрови.
-------------
|
Постирано од: walker_girl
Датум на внесување: 08.Април.2006 во 13:11
Нема шанси да испијам 2L вода дневно, пијам мнооогу малку. Во летните периоди повеќе ама пак неможам 2L.
------------- http://imageshack.us">
|
Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 08.Април.2006 во 13:15
дека треба да пиеш повеке и јас ти препорачувам силно....но не се мисли на вода БУКВАЛНО ..........освежителни пијалоци ....сокови........овошје богато со сок.......така
|
Датум на внесување: 08.Април.2006 во 18:46
Mikus2006 напиша:
Пијте вода по 2 литри на ден најмалку, а може и повеќе. Ако саката да ослабите, пијте по две чаши вода пред јадење, а ако не, пијте после јадење, ама никако за време на јадење, зашто така ја попречувала, односно забавувала, работата на желудникот. |
јас колку што знам не се пие вода ниту саат време после јадењето!А за ВРЕМЕ НА ЈАДЕЊЕ НЕ СЕ ПИЕ БИДЕЈЌИ ГИ РАСТВОРА КИСЕЛИНИТЕ КОИ ЈА варат храната и ни го дуе стомакот!
|
Датум на внесување: 09.Април.2006 во 01:09
ja pijam bez red ,koga ke mi tekne,........duri i ako ne mi se pie
|
Датум на внесување: 09.Април.2006 во 20:50
Синдарела напиша:
Mikus2006 напиша:
Пијте вода по 2 литри на ден најмалку, а може и повеќе. Ако саката да ослабите, пијте по две чаши вода пред јадење, а ако не, пијте после јадење, ама никако за време на јадење, зашто така ја попречувала, односно забавувала, работата на желудникот. |
јас колку што знам не се пие вода ниту саат време после јадењето!А за ВРЕМЕ НА ЈАДЕЊЕ НЕ СЕ ПИЕ БИДЕЈЌИ ГИ РАСТВОРА КИСЕЛИНИТЕ КОИ ЈА варат храната и ни го дуе стомакот!
|
Hmmmmm, ne sum znaela za ova, zatoa mene se mi se duva stomakot ko balon
-------------
|
Постирано од: Antiqua
Датум на внесување: 13.Април.2006 во 09:08
Mene ako ne me potseti nekoj, ne mi teknuva voda da se napijam!
------------- Veni Vidi Vici
|
Датум на внесување: 13.Април.2006 во 09:52
Koga e flasirana piam ako ne i mene ne mi teknuvaizgleda do parite e.Ako e poskapa ke pies nego sto
-------------
|
Датум на внесување: 13.Април.2006 во 21:33
eve sega si pijam vodicka
-------------
|
Постирано од: Lion
Датум на внесување: 13.Април.2006 во 21:37
Sekojdnevno se davam so voda
------------- don't smoke and fly, take a bike and ride
|
Датум на внесување: 15.Април.2006 во 10:04
bez voda nema zivot
-------------
|
Датум на внесување: 15.Април.2006 во 11:02
i bez tebe!!
|
Датум на внесување: 15.Април.2006 во 15:52
brza напиша:
i bez tebe!! |
sakas da se napieme po edna casa voda???
-------------
|
Датум на внесување: 15.Април.2006 во 16:15
girl^^^ напиша:
Синдарела напиша:
Mikus2006 напиша:
|
Hmmmmm, ne sum znaela za ova, zatoa mene se mi se duva stomakot ko balon
|
стомакот се дува и од многу работи во зависност од што си јадела
|
Постирано од: tajci
Датум на внесување: 15.Април.2006 во 16:27
Датум на внесување: 15.Април.2006 во 16:29
i jas pijam voda okolu 63% dnevno
-------------
|
Датум на внесување: 15.Април.2006 во 21:24
girl^^^ напиша:
brza напиша:
i bez tebe!! |
sakas da se napieme po edna casa voda???
| kaj ke pieme,.............nikade te nema!
|
Датум на внесување: 16.Април.2006 во 10:58
pa vaka online mislev da se napievme po 1 chasa
-------------
|
Датум на внесување: 16.Април.2006 во 21:03
togash,............sama ke si piesh!
|
Датум на внесување: 17.Април.2006 во 21:49
duso moja ke placam oti ne sakas da pieme zaedno
-------------
|
Датум на внесување: 18.Април.2006 во 00:36
ama, bash ich ne mi gajle!
|
Датум на внесување: 19.Април.2006 во 21:26
Постирано од: ice_dmx
Датум на внесување: 09.Мај.2006 во 02:33
so ve snema be da ne prestanavte da piete voda povejke
------------- dudenz
|
Постирано од: Antiqua
Датум на внесување: 10.Мај.2006 во 08:42
Sega site pijat alkohol. Pa, maj e i masovno pocnuvaat zurkite. Koj pie voda na zurka!
------------- Veni Vidi Vici
|
Датум на внесување: 10.Мај.2006 во 15:20
da ama za gasnenje mora voda inaku izgoree
------------- dudenz
|
Постирано од: cecka
Датум на внесување: 27.Јуни.2006 во 22:27
e na zestinive ako ne se pie voda ne znam koga
|
Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 00:52
Nekakjo so sila pijam voda ama pijam po 2 litra....no vo poslednive denovi neshto ne mi beshe dobro zanemariv i vednash imav problemi so beshikata...:(Treba redovno da se pie...sokot ne e zamena za voda....
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 10:24
Сега ја зголемив и на 3 литри скоро..
-------------
|
Постирано од: Dana
Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 14:13
Si imam sisence Bonakva, i edna cevka, i si pijam voda, tak mi e polesno... Po 3 l na den nakaciv....
|
Постирано од: sexyemma
Датум на внесување: 10.Октомври.2006 во 19:37
1 i pol litar do rucek posle lokam 2 litri
------------- Don't drink and drive, just walk and fly
|
Постирано од: babyy
Датум на внесување: 10.Октомври.2006 во 19:46
Лелеее алал да ви е јас едвај 1 чаша во текот на цел ден дали ќе испијам,ич немам потреба за вода
------------- http://www.glitterkiss.com">
|
Постирано од: Dragonfly
Датум на внесување: 11.Октомври.2006 во 12:00
3 Litri na den! Ako gi nema, dehidriram...
------------- Live long and prosper!!!
|
Постирано од: silvija
Датум на внесување: 11.Октомври.2006 во 17:58
Датум на внесување: 12.Октомври.2006 во 16:51
jas si pijam redovno voda po 1 litar dnevno
-------------
|
Постирано од: plavu$a
Датум на внесување: 14.Октомври.2006 во 20:10
jas sum vodoholicar! premnogu pijam... duri i ne vodam smetka na toa kolku pijam
------------- In my field of paper flowers, and candy clowds of lullaby, i lie inside myself for hours, and watch my purple sky fly over me...
|
Постирано од: KaLiNa
Датум на внесување: 15.Октомври.2006 во 15:50
Датум на внесување: 08.Ноември.2006 во 09:53
po 1-2 casi na den pijam Dobra voda.
------------- dudenz
|
Постирано од: maja
Датум на внесување: 22.Ноември.2006 во 17:41
Premnogu nekade okolu 2litri dnevno
------------- [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
Постирано од: Emus
Датум на внесување: 22.Ноември.2006 во 19:47
i jas tolku
------------- It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
|
Датум на внесување: 11.Декември.2006 во 17:25
jas nesto u posledno vreme slabo pijam voda, poveke na caj udriv
-------------
|
Постирано од: Arm'nj
Датум на внесување: 12.Декември.2006 во 08:53
voda ic..... ozbilno
------------- Anger is a gift
|
Датум на внесување: 12.Декември.2006 во 09:11
Сега фатив накај 3 литри
-------------
|
Постирано од: ivana
Датум на внесување: 12.Декември.2006 во 09:20
ептен малку, до литар едвај сосе супата од ручек
------------- Motivation is game in my hands
|
Датум на внесување: 12.Декември.2006 во 10:07
И сосе јогуртчето???
-------------
|
Постирано од: ivana
Датум на внесување: 12.Декември.2006 во 10:19
јухууууууууууууу литар и 200 мл ,браво натке....калкулација права за згодна става
------------- Motivation is game in my hands
|
Датум на внесување: 12.Декември.2006 во 10:21
Па добра си, не си без ич
-------------
|
Постирано од: laze
Датум на внесување: 23.Декември.2006 во 23:55
Da pa i vodata pomaga vo eden del da bideme slabi.
------------- CUVAJ MOJE SLIKE,SRCE TE MOLE,JER KOPIJA TE GLEDA,A OGIGINAL VOLE!!!!!!!!
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 24.Декември.2006 во 00:03
4 l. dnevno dve casi vino:):):)
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: BiG_kIsS
Датум на внесување: 25.Декември.2006 во 22:13
Здраво е да се пие вода, али ја не пијам многу вода....
Летоска пијам многу течности али повеќе сокови
------------- Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
Постирано од: laze
Датум на внесување: 14.Јануари.2007 во 22:18
Дааааааа
------------- CUVAJ MOJE SLIKE,SRCE TE MOLE,JER KOPIJA TE GLEDA,A OGIGINAL VOLE!!!!!!!!
|
Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 26.Јануари.2007 во 21:36
Redovno treba da se pijucka voda prez celiot den...
od tri do pet litri na den ....
------------- PARADISE MACEDONIA
|
Постирано од: BiG_kIsS
Датум на внесување: 27.Јануари.2007 во 01:50
Обично не пијам многу, ама во последно време како да дехидрирувам брзо и почнувам да штуцам и морам да се напијам
------------- Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 27.Јануари.2007 во 14:16
BiG_kIsS напиша:
Обично не пијам многу, ама во последно време како да дехидрирувам брзо и почнувам да штуцам и морам да се напијам
|
da Big Kis....
ako stucas ... napise vodichka ... ama nosto da go zatvoris...
a moze da se prestuca i ako naglo te iznenadi
i ti se javi simpatijata .. ili dechoto...
------------- PARADISE MACEDONIA
|
Постирано од: KaLiNa
Датум на внесување: 10.Февруари.2007 во 19:31
okolu 2 litri dnevno
------------- kuliraj
|
Постирано од: Valerija 2
Датум на внесување: 10.Февруари.2007 во 19:35
Malku,litar maximum....Ali pijam mnogu coca cola
------------- Jakiot covek ima samo edna slaba strana-zenata sto ja saka
|
Постирано од: mamma
Датум на внесување: 11.Февруари.2007 во 00:00
Da,pijam 2.5l dnevno i po 1l svezo ceden sok.Izbegnuvam voda polovina cas pred i 1cas posle rucek.Gazirani pijaloci ne !!
|
|