![]() |
|
HAARP - верувате ли во теориите на заговор? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456> |
Автор | |||
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Почнав да верувам во чудово, дури и форумов го зафатило
![]() Него, фикс е во право. Се и сешто се фрла, канализацијата и онака не функционира на нормален дожд како што треба, а не па на ваков. Всушност, со секој пороен дожд што е малку подолг, кај стоковна Мост е базен.
|
|||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|||
![]() |
|||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
||
Види Војо, јас сум малку припрост човек и не сум упатен во овие работи, па неможам да ја сфатам разликата (или поврзаноста) меѓу тежина и специфична тежина и нивното влијание врз гравитирањето (претпоставувам мислиш на ротирањето) околу замислената оска. Затоа, ќе сакаш ли малку поедноставно и поразбирливо (за нас понеписмените) да ни’ објасниш за овие појави? А да, и за какво лежиште пишуваш? Дали се работи за некаков лагер на земјината оска (нешто слично како кај твоите изуми), па овој се изместува или ... ??? Како тргнала работава, кога велиш: „.. околу својата замислена оска ...“, ќе помислам дека Земјата самата си замислува дека има оска? Дали е таа свесна за тоа па може да си замислува дека има своја оска? Толку многу чудни работи читам што пишуваш, па си велам, можно ли е и ова? ![]() |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
![]() |
|||
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
||
Јас го сватив Војо и зато не го прекинувај човекот во излагањето зашо се она шо не ти е јасно ке ти го пратам во PDF формат разјаснето, бидејки ова има голема научна тежина.....
![]() |
|||
![]() |
|||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
||
Значи не само научна... има и специфична тежина... ![]() |
|||
![]() |
|||
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
||
Чичко Војо терај си ти науката,остај ни македонската работа.
Не џабе умот од око се мери...Овде кај нас земјата ако почне да ни мери умот од оска ќе се измести.Ептен сме јаки.На вилица де да надополнам. ![]() |
|||
![]() |
|||
svetosparki ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 694 |
||
spored INDEPENDENT Vladata na USA ova leto definitivno planira da gozatvori istrazuvackiot proekt HAARP,so soopstenie deka veke nema potreba od nego.Sprema INDEPENDENT pricinatase mnogute teoreticari na zagovorot
koi gi obvinuvaat USA deka so proektot HAARP gi kontroliraat vremenskite priliki,gi onesposobuvaat satelitite,gi kontrolirat coveckite umovi, predizvikuvaat bolesti i industriski nesreki. |
|||
![]() |
|||
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
||
Дали се плашите од темнината.......ја прочитав пред 5-6 год
тогаш помислив глупости се ова со пореметувањата на временските услови.....исто како што беа и глупости дупките во филмот за "крај на светот" и подоцна почнаа да се појавуваат навистина. |
|||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|||
![]() |
|||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
||
![]() ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Војо Ушевски ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 149 |
||
![]() ![]() Изменето од Војо Ушевски - 01.Јуни.2014 во 18:07 |
|||
иноватор-уживајте во животот и настојувајте секогаш да бидете при себе.
|
|||
![]() |
|||
Војо Ушевски ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 149 |
||
![]() Изменето од Војо Ушевски - 01.Јуни.2014 во 18:22 |
|||
иноватор-уживајте во животот и настојувајте секогаш да бидете при себе.
|
|||
![]() |
|||
laki_bu ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
||
HAARP (скратено за англиски: High Frequency Active Auroral Research Program), (македонски:програм на активно аурорално истражување на високи фрекфенции) е истражувачки проект кој што сака да „разбере, стимулира и да ги контролира процесите во јоносферата кои можат да ја изменат работата на комуникациските и системите за надгледување“. Започнат е во 1993 година и е предложено да трае 20 години. Проектот се одвива близу местото Гекона на Аљаска.[1]Опремата за проектот HAARP се состои од огромен број радиотрансмитери со огромна сила и соодветни инструменти за детекција, односно 180 антени со голема сила, 6 генератори на сила 3,6 илјади коњски сили секојдневно емитуваат преку 3.000.000 вати. Критика[уреди]HAARP е предмет на разни теории на заговор во кои се означува како „таен проект“ и се поврзува со настани на природни катастрофи како потреси, поплави и вулкански ерупции. |
|||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|||
![]() |
|||
||
После објавата дека се прекинува (?!?!?!) проектот HAARP, некако и дискусијава губи на значење.
Но сепак, можни се понатамошни размислувања „про“ и „контра“ моќта на HAARP-от. Затоа, си земам за слобода во овој „меѓупростор“ да го потпрашам нашиот колега Војо за некои работи кои ги наведе, но кои мене ми се нејасни, а кои сепак (на индиректен начин) се однесуваат на HAARP-от.
Е ова ми е сосема јасно*. ![]() Но ова што следи... ![]()
... ме прави да се чувствувам тотално инфериорен во споредба со капацитетите на автрот на овие погоре цитирани редови. Едноставно, се чувствувам недораснат да ги следам овие негови размислувања. Или, поточно речено, начинот на изразување на неговите мисли се толку многу апстрактни за мене, што помислувам дека нешто не е во ред со моќта на моето восприемање на термините: „ ... на една иста материја нејзината специфична тежина одредена во волуменска зафатнина и одредување на специфична тажина на тој еден матерјал,материја а збир од повеќе такви матерјали се прави едно цело или една машина или било што и тоа е вкупна тежина на тоа цело...“ Се прашувам што не е во ред со мене? Каде грешам што неможам да разберам? ![]() * - Можеби ќе беше добро во контекст на овие поими да го спомнеше и поимот „маса“, иако мислам дека дури тогаш мене ќе ми требаше еден стол. ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
||
Zlatnik: Или, поточно речено, начинот на изразување на неговите мисли се толку многу апстрактни за мене
____________________________________ Овде станува збор за вистинскиот момент на специфичноста од тежината која материјата со својата маса ,густина и форма му ја дава карактеристиката на дизајнот на машината во просторот и времето и при нејзиното оперативно дејствување специфично му се спротиставува на земјината тежа.... .... Изгледа Војо го разбра принципот на Виктор Шаубергер и го усобршил во неговата машина. |
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
И јас не го разбрав Војо. Или сум нерасонета или темава (btw за HAARP) добива специфична тежина, посабајлечки... ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |