|
Вистината |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | ||||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Меси,кога се мисли да се следи своја вистина па каква и да е,се мисли на СВОЈА,а не на Јанко,Петко,Буда,Исус,Станко.
Поголема почит добиваат оние кој се искрени,најнапред искрени спрема себе ,па со околината,отколку ако се лажат самите себе и околината. Вистина во тоа нема. Ако сметаш дека многу оштро постапив со членот можеш слободно да ме банирааш и да ги избришеш постовите,со тоа не правиш ништо добро,само ја одобруваш лагата. |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
alf, не ги бришам коментарите и репликите бидејќи доколку мислeв да сторам така немаше да чекам нeчие одобрение. Ги оставам такви како пример како НЕ треба да се коментира со соговорниците.
И на крајот, иако се сложувам со кажаното дека секој треба да си го оди својот пат и да ја открива својата вистина, не смеам да ги нихилирам оние кои при тоа се помагаат со нечии туѓи искуства. На крајот од краиштата, покажи ми го оној кој е 100% автентичен и кој не е барем еден процент индоктриниран од од своето семејство, религијската догма во која се родил, политичкото миље, народната традиција и обичаи, школската наобразба и т.н. Посочи ми ЕДЕН и јас ќе му се поклонам. Затоа, со кој авторитет и со кое право ти ја напаѓаш личноста на соговорниците на форумов ? Ќе повторам уште еднаш и се надевам дека овој пат ќе разбереш без да се браниш и докажуваш со ново реплицирање: коментирај и критикувај погледи, идеи, размислувања, вери, религии догма и политики колку што ти душа сака, но не ја критикувај личноста на оние кои ги пренесуваат. P.S. На крајот ќе те потсетам на првите пет основни правила на однесување на форумов објавени пред секој подфорум (http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=22513): Рестриктирајте се од: 1. Критикување на другото лице затоа што не верува како вас 2. Понижувачки имиња и етикирање 3. Дијагностицирање - играње аматерски психијатар 4. Морализирање - попување на другиот 5. Претерано советување Изменето од Messenger - 28.Јули.2013 во 18:17 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
koj e toj shto sledi - bilo tugja , bilo svoja "vistina"??
|
||||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||||
acika
Сениор Регистриран: 31.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 1600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ovie garantirano gledaat nekoj 3D film
|
||||
Finis coronat opus
|
||||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
acika
Сениор Регистриран: 31.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 1600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Finis coronat opus
|
||||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Многу ти е јака причината нема што,ги оставаш за да бидат пример како не треба да се коментира со соговорниците,но мислам дека ги остави бидејќи знаеш дека тоа што го кажав е вистина.
Има разлика помеѓу оние кој се помагаат со туѓи искуства и оние кој искуствата ги присвојуваат како свој криејќи ја позади нив својата беда. И да,има еден ама е мртов,а на мртви не треба да им се поклонуваш.
За да стои постот на форумов за да видат како НЕ треба со туѓа вистина да се живее,а авторитетот не ти го кажувам.
Во ред Меси,кажав што имав да кажам. |
||||
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Za atar na vistinata nekolku zbora - ne vazhno vo chij stil i koj kako go "gleda" - toa e samo negovo gledishte i tolku!
Taa ne zavisi od nishto - vekje kzhav a toa znachi deka i stilot ne i e potreben Ako mi e omilen nekoj stil - ne znachi i deka go zhiveam istiot - neshto slichno ko pr. za manekenki Vistinata ne znae za tugjo, nitu pak za svoe - toa "pametniot i ukiot" deli... A toa kako viki pishuva - nejzino pravo I onaka zborovite deluvaat samo na "lukaviot" Sushtinata e edna za site A na povrshinata svashta ima
Изменето од viktorija123 - 29.Јули.2013 во 12:30 |
||||
|
||||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тука само некој со трета вистина ќе ја опраи работава...
Пишувате се е едно ама праксата друго покажува. Кафе три во едно.. Плати едно земи три... Љубовен едноаголник,двоаголник,не иде...триаголник е А друго е пак што се може да добиеш за една вистина, во знакот на три само ќе мпишам...затвор,ќотек,отказ...итн итн итн |
||||
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |