IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Коренот на терористичката исламска идеологија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Коренот на терористичката исламска идеологија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
Автор
Порака
el_kevser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 832
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2011 во 22:12
Originally posted by spiros spiros напиша:

Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

ke te zamolam spirose prestaani , da gi mesas rabotitee .
koja e porakataa na isus hristos?

...

Совршениот БОГ во Исус Христос е единствениот Спасител!

На Него само се поклонуваме, под Прачистото Срце и пред Праведните Нозе Исусови!

Исламот како што ни го покажа ЕДИНСВЕНИОТ БОГ во Исус е совршен, потполно чист и мирољубив, во кого никогаш немало и нема терор, додека за другите верзии тоа неможам да го изјавам!

el_kevser, мене (нам) правецот ни е СОВРШЕНИОТ БОГ во Исусовото Прачисто Срце , а тебе (вам) ... како сакате!

Среќно!

[QUOTE=el_kevser]slavataa i blagodarnosta mu pripagaat na boga gospodarot na svetovite. amin

)))))

toa sto velis deka e edinstveniot spasitel,,, toaa e vase veruvaanje no ne deka i islamot toaa go veli , prestani so tiee filozofii ,,
ako isus e vasiot spasitel, sto e spored vas otecot ?

sto mislis koj e pogolem otecot ili isus?

zamisliii samo na nego se poklonuvaate , a samiot isus se poklonuvaal na otecot.)))))).

pofotrno ke ti kazam   ne zboruvaj vo ime na islamot zs ne poznavas ama bas nisto , vo islamot isus   e samo bozji verovesnik no ne sin kako sto na vas vi prilegaa , i vo islamot nema teror . i nasisltvo .

e takaa   ako vam vie pravecot vo isusosvoto pracisto srce, nam ni e pravecot kon ediniot bog , i na nego se molimee i od nego pomos baraame .isus nitu e bog nitu e negov sin , , na bogaa niee ne mu prepisuvame partnersvo i drugarstvo . samiot zbor islam znaci da se bide pokoren potcinet kon boga. ,, mislam deka me razbiras

ne si ti dostoeenn da ni kazuvaas   za sovrseeniot islam   objasnuvaajsi za tvojot sovrsen hristijanizam.
nie svedocime deka samo bog e eden i deka toj nema priduznik, nitu partenr , a isus muhamed, , abraham, i site drugi se samo negvoi robovi i niegovi verocesnici ,,

Изменето од el_kevser - 12.Мај.2011 во 22:16
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2011 во 22:36

Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Eve go najdobroto...pristignuva, ide, ide... ama ne se vide!

A ona - abum darum kabum buuuuum za "greshnicite" li e??? Dokolku ne se "pokajat i obrnat"???

Не, тоа беше конкретно за овој Мајкл што сака да ми го преобразува егото и црта крстови по форумов!

Море ‏فتوى‎ (фатва) ќе му ставам, па ќе види тој како немало abum darum kabum buuuuum   

А на овој модераторов, нуклеарен напад му се спрема за последниот пост!

Ti go napravi forumov kako slikovnica, zatoa ne zameraj im na drugite.
A toa sto se rasfrlas so bombi tuka, samo gi potvrduva nekoi od rabotite koi se iskazani tuka na forumov.

Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2011 во 23:14
Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

)))))

toa sto velis deka e edinstveniot spasitel,,, toaa e vase veruvaanje no ne deka i islamot toaa go veli , prestani so tiee filozofii ,,
ako isus e vasiot spasitel, sto e spored vas otecot ?

sto mislis koj e pogolem otecot ili isus?

zamisliii samo na nego se poklonuvaate , a samiot isus se poklonuvaal na otecot.)))))).

pofotrno ke ti kazam   ne zboruvaj vo ime na islamot zs ne poznavas ama bas nisto , vo islamot isus   e samo bozji verovesnik no ne sin kako sto na vas vi prilegaa , i vo islamot nema teror . i nasisltvo .

e takaa   ako vam vie pravecot vo isusosvoto pracisto srce, nam ni e pravecot kon ediniot bog , i na nego se molimee i od nego pomos baraame .isus nitu e bog nitu e negov sin , , na bogaa niee ne mu prepisuvame partnersvo i drugarstvo . samiot zbor islam znaci da se bide pokoren potcinet kon boga. ,, mislam deka me razbiras

ne si ti dostoeenn da ni kazuvaas   za sovrseeniot islam   objasnuvaajsi za tvojot sovrsen hristijanizam.
nie svedocime deka samo bog e eden i deka toj nema priduznik, nitu partenr , a isus muhamed, , abraham, i site drugi se samo negvoi robovi i niegovi verocesnici ,,

ЕДИНСТВЕНИОТ БОГ е лично во отелотворението на Неговата Совршена Мудрост!

На ЕДИНСТВЕНИОТ БОГ не му требаат нити партнери, нити помошници, ... но нити лажни верници, бидејќи ТОЈ Ја има Својата Совршена Мудрост, Која за спасени на сите Ја отелотвори во Исус!

Исус кога Ја поклонуваше својата Глава, Тој тоа го правеше само на ОНОЈ СОВРШЕН БОГ (Отецот на Совршената Мудрост) Кој што е лично во Христовото Прачисто Срце!

Следбениците на ЕДИНСТВЕНИОТ БОГ и Совршениот Ислам се поклонуваат само на ЕДИНСТВЕНИОТ во Срцето Исусово, а некои други пак се поклонуваат зад задниците на љубоморните кyраиши, кои неможат да се помират со фактот дека ЕДИНСТВЕНИОТ БОГ најголемиот дел од пророците ги издигна баш во народот Израилев, за во даденото време под верното срце на Марија Дева (исто така мома еврејка) да Ја инкарнира Својата - за сите - Спасителна МУДРОСТ, Која немаше пролиено нити една капка крв !

Сите вистински пророци упатуваа на ЕДИНСТВЕНИОТ СОВРШЕН СПАСИТЕЛ, Кој лично е во Исус!

Од Тој, преку Тој и за Тој БОГ и Ислам живееме и за ниеден друг!

Лека ноќ

п.с. Никогаш никој нека не заборави, дека Единствено преку Неговата Мудрост (Неговата Милост) - Која е отелотворена во Исус - човекот станува удостоен, но самиот од себе ниеден човек (никој и никогаш) не може да е достоен!

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

A toa sto se rasfrlas so bombi tuka, samo gi potvrduva nekoi od rabotite koi se iskazani tuka na forumov.

Само напред, јунаци!

Изменето од spiros - 12.Мај.2011 во 23:47
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2011 во 23:57

Само напред, јунаци!

O neeeeee, jadniot ti sega si napadnat leleleleleeeeeeeeeeeee i macenik ce ispadnesh tuka na forumov ohhhhhhhh kolku mi e zal, Brate Spirose izvini samo ti prodolzi so tvoite navredi i insunuacii vrz site ovdeka, ne e toa nishto, ti si covekot koj ja znae Sovrshenat Vistina - ti imas pravo na toa. Poveli samo napred navreduvaj i pravi sto sakas ce te trpime...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2011 во 00:32

O neeeeee, jadniot ti sega si napadnat leleleleleeeeeeeeeeeee i macenik ce ispadnesh tuka na forumov ohhhhhhhh kolku mi e zal, Brate Spirose izvini samo ti prodolzi so tvoite navredi i insunuacii vrz site ovdeka, ne e toa nishto, ti si covekot koj ja znae Sovrshenat Vistina - ti imas pravo na toa. Poveli samo napred navreduvaj i pravi sto sakas ce te trpime...

БОГУ Фала и Слава, немаш никаква потреба да ти биде жал за мене!

Храбро напред, јуначе! Што ти лежи на срце, тоа извадиго и на “сонце“!

Критизирај, карај, викај, тропај, лутисе, ... се' што мислиш дека не е во ред кај спирос - но и кај другите - тоа кажиго.

За арно и за убаво да ни послужи на сите!

Храбро!

in Time & Eternity!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2011 во 03:54
Spirose, ajde zauzdaj si gi malu konjite, oti koga tie jurat zaslepeno vo galop mozhe lesno da se padne i da se povredi...

Ako se proklamirash kako hristijanin koj ja znae Sovrshenata Vistina togash barem odnesuvaj se taka. Ne predizvikuvaj, ne navreduvaj, ne sudi, ne baraj reski bo tugjite ochi i ne poagjaj na krstonosni vojni.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2011 во 20:51
Messenger: Nadvor si od temata "Коренот на терористичката исламска идеологија".

mesii aj bidi realeen ,,
jas navistina sum nadvor od temata no ne sum   samo jas aj poglednii malce podobro koje nadvor od temata ,
zosto ne go ukoruvaas eden clen od forumot , koj vo sekoja temaa go koristi sekogas istata terminologija.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2011 во 20:58
E pa coveku, zarem ne gledash deka toj e ukoren javno.

A ti so seta pamet go obznani onoa shto ti beshe upateno samo lichno tebe... i go napravi javno.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2011 во 21:01
zosto togas ne mu gi brisis site negovi repliki koi se nadvor od temata.

Messenger: Zatoa shto jas sum moderator i imam diskrecija vo mojata rabota.

I sega dosta odish nadvor od temata i dosta se raspravash. Za vakvi raboti postoi lichniot k*rir i prakjanje poraki lichno do moderatorot ili chlenot namesto da se uzurpiraat temive so nepotrebni javni raspravanja.

Изменето од Messenger - 15.Мај.2011 во 14:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2011 во 21:14
el_kevser, знам потполно како се чувствуваш и знај дека и мене ми доаѓа да “пукам“, бидејќи (мислам дека) мене многу појќе ми се бришени толку важни и вистинити постови(!) и многу често го мразам тоа бришење, но затоа секогаш го љубам (и потполно му простувам) на бришачот, бидејќи тој тоа (од негова перспектива) го прави најдобронамерно, или неможе (несмее) поинаку!

А сега ве молам назад на темата!

Од каде е потеклото на теророт во кyреишка исламска идеологија и зошто во Совршениот Ислам кој што ни го покажа Совршенопт БОГ во Исус, нема терор против живи битија?

Поздрав

Изменето од spiros - 15.Мај.2011 во 10:28
in Time & Eternity!

Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2011 во 13:27
.

Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 09:00
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2011 во 14:50
alf, nie site sme vechen del od duhovniot (kako shto go narekuvash) svet i ova materijalno telo ni e samo edna kusotrajna manifestacija, nebare e nekakov virtuelen duhoven zatvor, nekakva iluzija na apsolutno egzistiranje.

Rabotata e shto za vreme na egistencijata na materijalnata manifestacija prosvtlenite ja osoznale duhovnata vrednost i vechnost (Vistinata).

Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2011 во 19:37
.

Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 09:00
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2011 во 02:35
Sekogash se sluchuva nekoj neshto da ne sfakja... prifakjam deka mozhebi toa sum jas.

Patem, kako chovek stanuva dostoen za da mozhe da bide najden od duhovnata vrednost i vechnosta ?

Изменето од Messenger - 16.Мај.2011 во 03:20
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,859 секунди.