|
Ерван Фуере (конечно) си оди |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | ||||||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/premierot-gruevski-go-primi-na-proshtalna-sredba-evroambasadorot-fuere
hahha kakov poteg od grujo, a tolku go iskaraa poedini mediumi deka eve demek ja ignoriral EU odnosno pijanicata i rikverdzijata od Irska |
||||||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||||||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Па затоа и го има направено ова,дека го искараа оти тој така знае.Демек заби покажува а малце за уши кога ќе го фатат ја витка кичматаМизерни се методиве на омаловажување,кога немате основ да го спуштите некој во очите на народот одма му вадите прекари пијаница ова она,без причина.Од кај знаеш ти дека е пијаница бе?Заедно да не растевте со Фуере?Или ти се сони? Изменето од Анастеа - 01.Март.2011 во 11:55 |
||||||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||||||
KUKOC7
Сениор Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Edvaj CEKAV !!! i docekav!
|
||||||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Има една поговорка-don't kill the messenger.Фуере го пренесува ставот на ЕУ тој не кажува нешто што сам го смислил ПРЕНЕСУВА.Тој ќе си замине друг ќе дојде со истиот став,замисли која случајност ист став ќе имаат. Тогаш вмровчето ќе седне ќе стави прст на глава и ќе си рече-ај мајката од толку милионска европа баш се погодија двајцата со ист став,ај басимуја зар толку недарбини сме. Значи наравоучение-и фуере и тој по него ќе имаат ист став-зошто?Затоа што тие не се дојдени да пренесуваат ЛИЧНИ ставови ТУКУ ставовите на ЕВРОПА,и затоа треба да ја мразиме која? ЕВРОПА,не е фуере ништо крив.... Изменето од Анастеа - 01.Март.2011 во 11:58 |
||||||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Фуере со се темава ќе го пратиме во архива, а Емил ќе го замолам со истиов пост да отвори нова тема за Соренсен, таму ќе продолжиме за него. |
||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Си замина, ама неговата сенка ни остана. Ќе се помачиме додека докажеме дека ние сме европска земја која има дипломатска култура. Само- дали тие ќе не разберат
Брисел се смее на писмото од новинарите |
||||||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
BYE BYE CICKO
|
||||||
vivi
|
||||||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=135221
Никовски повикува на протерување на амбасадориФуере, Рикер и сличните, што побргу да си отидат. Ако може и без поздрав, повик на амбасадорот Ристо Никовски. Советникот на претседателот Иванов, преку колумна во „Нова Македонија“, сугерира Владата да не биде сервилна да не дозволува дипломати како Фуере и Рикер да не газат и плукаат, притоа оправдајќи го потегот на Груевски да го бојкотира Фуере на коктелот и одбивањето да го прими во својот кабинет. „Фуере, не заслужи нашата особена почит. Напротив. Од аспект на нашите интереси, неговиот ефект е во добра мера негативен. Неспорен факт е дека Фуере направи повеќе чекори за кои требаше да биде дури и протеран од земјава“, вели Ристо Никовски, советник на претседателот на РМ. Огоречноста Никовски ја аргументира со тоа ирскиот дипломат и неговиот американски колега се мешале во внатрешни прашања на државата. Притоа се обиделе и да не прекрстат, а и да ни го оспорат јазикот користејќи ја формулацијата државен, а не македонски. Никовски во колумната констатира дека САД не е наш стратешки партнер: „Ако националниот идентитет на македонскиот народ е сериозно загрозен, а САД се главниот поборник да се самообезличиме, во што е нивното партнерство“, рече Ристо Никовски, советник на претседателот на РМ. По ова прашање, советникот на шефот на државата додава: „САД се клучни и за блокадата и уцената која ни ја испорачува НАТО - или ќе се прекрстите или нема членство“, кажа Ристо Никовски, советник на претседателот на РМ. Откако група новинари блиски до власта директно атакуваа врз амбасадорите Фуере, Филипини, и европратеникот Талер оцрнувајќи ги како најголеми непријатели, сега на тапет е американскиот амбасадор. Дека амбасадорите можат да дадат свој печат на политиките потврдува и Рикер. Свесен дека никој нема три чисти да му тропне на маса, тој на моменти се однесуваше како наш неизбран гувернер. Амбасадорот Никовски на крајот заклучува: „На
Рикер не му се верува дека премиерот веднаш не ги спровел „пораките“ на
Вашингтон! Навистина премногу го толериравме и со право не третираат
како банана-држава“, рече Ристо Никовски, советник на претседателот на
РМ. Fala bogu prv pat da cujam nekoj da im go kaze direktno u prvo lice ednina na onie koi izigravaat mali bogovi ovdeka. Risto go zasluzi mojot respekt dozivotno |
||||||
|
||||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ма да...да ги избркаме сите...до еден...па ќе си живееме среќни и весели...они ќе ни кажуваат нас...е вишеее
|
||||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||||||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ma sigurno e podobro da ne perdasat kako ke stignat, a nie da si vikame "cuti ima i poloso" |
||||||
|
||||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Сакаш да кажеш дека Теута му даде лимончиња на Фуере?! Море тој Фуере самиот е лимон, монгу скиселени фаци видовме во текот на неговиот мандат. Колку и шеќер да му ставаме, сепак беше кисел! |
||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Во духот на црногорската, ти мене сердару, јас тебе војводо! |
||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||
krkovicka_mala
Сениор Регистриран: 21.Ноември.2010 Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Како е возможно да респектираш некое советниче кое нема врска од животот?
Нас ни се најпотребни тие европјани ,ако не сакаме да се случи тоа што се случи 2001 г.Затоа не ширете глупости дека ние можеме и без нив,затоа што ако не беа тие ние ке ја изгубевме не само војната ,туку и државата во 2001 година. |
||||||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |