IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Најтешките моменти во животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најтешките моменти во животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 07:36
По природа сум многу весела, секогаш насмеана и за секоја ситуација  имам некоја анегдота. Забележувам дека се променувам и тоа малку ме загрижува. Дали е тоа под влијание на некои тешки моменти во животот кој претходно ги набројав? збунетост
Па веројатно, а и можеби заради целокупната депресија на луѓето околу мене-на работа, во маало.
Единствено нешто  што научив е дека за тешките работи се збоува, не се молчи. Кога ке прозбори човек-веднаш ке открие дека не е осамен, дека има “друшки по мака“големо%20гушкање
Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Локација: Macedonia
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 14:21
Викаат после дожд сонце,после сонце дожд, дали е стварно така?Денови, месеци,години си поминуваат а не сме свесни,сега во овие средни години другачие се гледа на животот па си викам каде згрешив, има ли поправен, може ли нешто да се измени?Многу прашања без одговор,едноставно човек неможе да си одговори.Лесно е за туги проблеми да се бара рашение,ама за себе....секогаш наогаш некое оправдување поради ова или поради она морало така да биде.Господ напомош!
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 14:29
Не треба да бараш оправдување, треба да ги бараш причините поради кои си згрешил/а и треба да извлечеш поука од нив. Назад не треба да се гледа, треба да се гледа каде си сега и каде сакаш да бидеш во иднина, но патот кој е поминат никогаш не го заборавај.
Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 19:19
Причините се познати од оваа гледна точка,ама немам некоја голема полза од тоа,едино да не ги повторам.Се носев со онаа старата„не го прави тоа што несакаш тебе да ти го прават“ а лугето одат со„лакт“рушат се пред себе само да ги постигнат својте цели.Е мене не ме воспитаа така ми викаа ако не можеш да му помогнеш на човек,немој да му одмогнуваш.И грешев ли?
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 20:27
Дефинитивно крајната трагедија... засекогаш губење на најблизок....
како најтешка форма на духовно и телесно доживување .....
како и лична  здравствена декструкција...
Кон врв
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 23:56
Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

Дефинитивно крајната трагедија... засекогаш губење на најблизок....како најтешка форма на духовно и телесно доживување .....како и лична  здравствена декструкција...

..tochno edna od prichinite za duhovna smrt e toa..
If you are reading this, get a life!
Кон врв
Charmedgirl18 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Мај.2009
Поени: 868
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Charmedgirl18 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2010 во 10:28
фала богу, да чукнам у дрво, досега никој поблизок не ми умрел, но и сум малце нечувствителна личност, па некои работи што требале да ме погодат, не ме погодиле.секогаш се трудам лошите моменти од животот да ги заборавам, па сега не се сеќавам на некој потежок момент од мојот живот...
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand
We'll walk this road together, through the storm
Whatever weather, cold or warm
Just let you know that, you're not alone
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 20:46
Период во кој се одреков од многу работи кои дотогаш ми биле како рутина. Кога конечно собрав храброст да се соочам самиот со себе, малку доблест да им кажам на моите дома што и како сум правел до тогаш и кој проблем сум го имал, а проблемот бил нешто што тие на никој не му го посакувале дотогаш и нешто што се молеле да ја избегне нашата фамилија.

Ми се чини и дека денот кога се случи тоа засекогаш ќе го помнам. Жалните лица на моите родители, скршени, стресени, изненадени до бескрај. Тоа го добија како резултат на бескрајната љубов и поддршка што ми ја даваа целиот живот.

Моменти кои нема да си ги заборавам целиот живот, кои нема да си ги опростам и мемории со кои ќе мора да живеам. тага

Изменето од Anarchy - 28.Јуни.2010 во 20:47
Кон врв
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 20:50
[QUOTE=Anarchy]
Период во кој се одреков од многу работи кои дотогаш ми биле како рутина. Кога конечно собрав храброст да се соочам самиот со себе, малку доблест да им кажам на моите дома што и како сум правел до тогаш и кој проблем сум го имал, а проблемот бил нешто што тие на никој не му го посакувале дотогаш и нешто што се молеле да ја избегне нашата фамилија. Ми се чини и дека денот кога се случи тоа засекогаш ќе го помнам. Жалните лица на моите родители, скршени, стресени, изненадени до бескрај. Тоа го добија како резултат на бескрајната љубов и поддршка што ми ја даваа целиот живот.Моменти кои нема да си ги заборавам целиот живот, кои нема да си ги опростам и мемории со кои ќе мора да живеам. тага

If you are reading this, get a life!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 22:54
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Период во кој се одреков од многу работи кои дотогаш ми биле како рутина. Кога конечно собрав храброст да се соочам самиот со себе, малку доблест да им кажам на моите дома што и како сум правел до тогаш и кој проблем сум го имал, а проблемот бил нешто што тие на никој не му го посакувале дотогаш и нешто што се молеле да ја избегне нашата фамилија. Ми се чини и дека денот кога се случи тоа засекогаш ќе го помнам. Жалните лица на моите родители, скршени, стресени, изненадени до бескрај. Тоа го добија како резултат на бескрајната љубов и поддршка што ми ја даваа целиот живот.Моменти кои нема да си ги заборавам целиот живот, кои нема да си ги опростам и мемории со кои ќе мора да живеам. тага

Toa shto se sluchilo se sluchilo... toa shto si pominal si pominal.

Ne zhivej SEGA so memoriite na onoa shto bilo NEKOGASH. Taka NIKOGASH nema navistina da izlezesh od NEKOGASH i nikogash potpolno nema da zhiveesh vo SEGA.

Izvlechi zakluchok, pouka od zbidnatoto i pochni da go zhiveesh vo potpolnost segashniot zhivot, kako onoa minatoto da bilo samo eden nekogash viden film. Ako umeesh da go zaboravish, ushte podobro.

Taka kje se ispolnish sebe si, kje gi izraduvash tvoite i kje posvetish potpolno i dostojno vnimanie na SEGA.

A postoi samo SEGA i nishto drugo.

OK?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 23:01
Aло , темата е :

Koi se najteshkite momenti koi vi se sluchile vo zivotot i kako i sho vi pomognalo da gi preziveete?

Не е темата “ КОЈ УМЕЕ СОВЕТИ ДА ДЕЛИ НЕКА СЕ ПОКАЖЕ “

П.С,

Не гледај што правам, гледај што ти зборувам

Изменето од eptendosadno1 - 28.Јуни.2010 во 23:20
Тишината е гласникот на почетокот , пссс...т .
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 23:06
Ne ti se obrativ tebe i ne si moderator da ja vrshish taa funkcija.

Pokje pati ti se sluchilo da se obiduvash samoinicijativno da moderirash. Relaksiraj se malu i posveti vnimanie na svoite komentari.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Charmedgirl18 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Мај.2009
Поени: 868
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Charmedgirl18 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 12:39
се сеќавам на мојот најтежок момент сега.одамна беше, пробував да го игнорирам тој факт, но не ми се успеваше.сепак, од пред некое време успеав да преминам преку него, и како што велат:
Во секоја лоша работа, има и нешто добро
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand
We'll walk this road together, through the storm
Whatever weather, cold or warm
Just let you know that, you're not alone
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 13:23
Меѓу најтешките смртта на мојот мал братучед од неразјаснети причини и смртта на дедо ми кој беше битна фигура во мојот живот, моја поддршка и прекрасен човек.
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.