IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Вонбрачен Sexappeal ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вонбрачен Sexappeal ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 14>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2010 во 23:34
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Zarem ne postoele porano?

Деформации постоеле и порано, но не вака масовно и безсрамно како што е' (посебно) од глобалните војни па наваму!

Писмото се исполнува!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2010 во 23:39
Originally posted by Македон Македон напиша:

Jас на тоа ќе прашам: зошто доколку човекот не бил сигурен во својата љубов и квалитетите на брачниот другар, склучил брак?

Како и да го толкуваме она кое го кажал Исус, нашето толкување нема да го смени цитатот и јаснотијата која произлегува од истиот. Ако требала и некоја друга основа за прекин на бракот, Исус ќе ја наведел, ама во случајов, не ја навел.

Makedon, postavuvash idalizirani pretpostavki, nebare ne go poznavash zhivotot.

Ne znam kolku imash zhivotno iskustvo i dali si zhenet, no kje ti predocham mnogu ednostaven zhivoten fakt: nikoj ne znae so sigurnost kakov e drugiot chovek, nitu pak kakva e negovata ljubov kon sebe. Ako sme navistina iskreni, kje si priznaeme deka najchesto duri nitu nie samite sebe ne se poznavame potpolno kakvi sme. Duri i ako po nekoja sluchajnost se znaeme vo eden moment od nashiot zhivot, nikogash ne ostanuvame isti takvi i postojano se menuvame.

Ako ne beshe taka togash site brakovi kje bea sovrsheni i nie kje imavme okolu nas s'e sade srekjni sopruzhnici. Od sopstvenite semejstva, od odnosot megju nash*te roditeli i rodnini, so sigurnost znaeme deka toa ne e taka.

Isusovite zborovi se na mesto za onie idealni brakovi za koi ti teoretski govorish, no za niv praktichno i nema potreba od takvi soveti.

Najgolemo zlo protiv chovekovata lichna sloboda, protiv negovoto bogodadeno pravo za traganje po sopstvenata srekja i zadovolstvo, protiv sozdavanjeto na semejstvo vo koe site chlenovi kje bidat srekjni, vkluchuvajki gi i decata koi kje bidat sozdadeni vo nego e da se dozvoli podjarmuvanje po sekoja cena pod brachniot dogovor.

Poznavam dovolen broj brakovi vo koi sopruzhnicite i nivnite cheda zhiveat kako vo pekol samo zatoa shto slepo ili bez vistinsko razbiranje sledat vakvi doktrini i moralni normi.

I na krajot kje te prasham za kazhanovo:

Originally posted by Македон Македон напиша:

Jас на тоа ќе прашам: зошто доколку човекот не бил сигурен во својата љубов и квалитетите на брачниот другар, склучил брак?

Dali so ova sakash da kazhes: pa koj mu e kriv shto skluchil takov brak - sega neka trpi bidejki taka pishuva vo Pismoto! ?

Изменето од Messenger - 06.Мај.2010 во 23:54
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2010 во 23:39
Originally posted by spiros spiros напиша:

Zarem ne postoele porano?

Деформации постоеле и порано, но не вака масовно и безсрамно како што е' (посебно) од глобалните војни па наваму!

Писмото се исполнува!

Nishto ne se ispolnuva samo coveshtvoto odi napred, se tece se se menuva, premnogu ludje ziveaat na planetava a nema mesto za site ...

Ce mi odgovrish li na moeto prethodno prasanje???
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2010 во 23:41
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Vo red ajde sega ti kazi mi koga ceremonijata vencavanje kako sto ja znaeme nie deneska vlegla vo primena???
Koj gi postavil nejzinite pravila ????

Бракот е дури многу поодамна од пред времето на Св.Ное !    

Nishto ne se ispolnuva ...

Многу мие жал што во моментов неможеш да ја увидиш реалноста, но денот доаѓа кога сите ќе ја увидат ВИСТИНАТА!

Дотогаш, ти посакувам секое добро!

Изменето од spiros - 06.Мај.2010 во 23:46
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2010 во 23:45

Vo red ajde sega ti kazi mi koga ceremonijata vencavanje kako sto ja znaeme nie deneska vlegla vo primena???
Koj gi postavil nejzinite pravila ????

Бракот е дури многу поодамна од пред времето на Св.Ное !    

I kava bila procedurata, od koj moment se smetalo deka dvaica se vo svet brak???
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2010 во 23:50

Navistina?

Mozhesh da go dokazhesh toa? Dali mozhesh da dokazhesh deka nekoi deneshni chovekovi "besramnni" pojavi bile pomasovni od porano?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2010 во 00:00

I kava bila procedurata, od koj moment se smetalo deka dvaica se vo svet brak???

Џабе се церемонии, џабе се процедури, џабе се хормонални романси ... ако БОГ - Кој е надприродна ЉУБОВ - не е најважното во животот на мажот и жената!

Затоа и е пишано:
... само во Господа ! 1 Коринт. 7:39

Navistina?

Mozhesh da go dokazhesh toa? Dali mozhesh da dokazhesh deka nekoi deneshni chovekovi "besramnni" pojavi bile pomasovni od porano?

Еве, пред некоја недела главниот доктор (психолог) на дечјата (при универзитетската) клиника во цирих, ги повика родителите да ги приберат своите деца во врска со сексуалното воспитание, бидејќи неговите колеги (стручњаци) се повеќе се преоптоварени со деформации и случаи баш од таа страна !

Доволно?

http://www.20min.ch/news/schweiz/story/22050435

Изменето од spiros - 07.Мај.2010 во 00:19
in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2010 во 00:17
Spirose, jas te prashav : Dali mozhesh da dokazhesh deka nekoi deneshni chovekovi "besramnni" pojavi bile pomasovni od porano?

Ti mene mi davash nekakva opshta i nedefinirana informacija za psihijatarot od Cirishkata bolnica koja ima vrska so seksualniot zhivot na decata.

E, aferim na takovoto faktualiziranje i dokazhuvanje.

Dovolno, e dovolno... ne bi mozhel da chitam i drugi vakvi "argumentiranja".
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2010 во 00:24

Дедоми - во неговата младост - немал нити од далеку шанса да гледа такви перверзитети какви што јас сум ги гледал во мојата младост!

За мене ова е доволен доказ за погорната изјава! А за тебе?

in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2010 во 00:28
E, argumentov so dedo ti e nesoborliv.

Kako shto rekov, dovolno mi e od takvi argumenti.

Priznavam.

Изменето од Messenger - 07.Мај.2010 во 00:28
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2010 во 00:36

Сакаш да кажеш - исто како на темата за екологија и Христијанска етика - дека некој факти се намерно фризирани од “некого“ ?

До кога ќе ги затвараме очите од реалноста и зошто?

Што треба уште да ни се случи, за да би се разбудиле?

Изменето од spiros - 07.Мај.2010 во 00:37
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2010 во 00:55

Дедоми - во неговата младост - немал нити од далеку шанса да гледа такви перверзитети какви што јас сум ги гледал во мојата младост!

За мене ова е доволен доказ за погорната изјава! А за тебе?

Mozebi dedoti gi gledal ama vo druga forma, vo toa vreme mediumite ne bile na deneshno nivo protokot na informaciite bil spor a i svesnosta na covekot bila poniska zatvorena vo razni socijalni i religiozni dogmi...
Nesto sto togash se smetalo za perverzija deneska e normalna rabota ..

I zasto si gledal perverzii, sto te nateralo toa da go napravish ????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2010 во 00:58

Сакаш да кажеш - исто како на темата за екологија и Христијанска етика - дека некој факти се намерно фризирани од “некого“ ?

До кога ќе ги затвараме очите од реалноста и зошто?

Што треба уште да ни се случи, за да би се разбудиле?

Ama od sto da se razbudime sto e toa tolku losho do koga bre so tie vashi zaplashuvanja ... od sto toa se plash*te i drugite gi terate da se plashat, sto toa drugite go pravat a vie ne go pravite, vo sto ste toa vie tolku posebni i si zemate za pravo da osuduvate ???
Ajde odogovri da znam od sto da se plasham ama argumentiraj ubavo...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
fileo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 165
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fileo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2010 во 12:49
ako preljuba e grev, togas treba da se pazime da ne se vpustame vo situacija kade ke bideme iskusuvani, ako zgresime ke padneme vo osuda spored hristijanskata nauka.

ako nekoja hristijanka e ubava, togas treba da znae deka treba skromno da se oblekuva za da ne bide iskusuvan nekoj maz.

Pavle veli: " ako mojot brat se soblaznuva za toa sto jadam meso, togas nema da jadam meso za da ne se sobalazni mojot brat. taka i zenata ili mazot da imaat dobar odnos i oblekuvanje za da ne navedat na iskusenie nekogo. krajna cel e da ostane bratot vo spasenieto na Isus Hristos.
i Da ne posakuva seks, pred i nadvor od brak.
samo da se posaka e grev spored zborovite na Isus Hristos.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.