|
Непознати зборови... |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | ||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
karakondjula
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На ова мислиш.... Караконџула је назив за ноћног демона у народном веровању у Бугарској, Македонији и јужној Србији. Караконџуле су искључиво женски демони са ликом старице са великим ноктима и гвозденим зубима и (веома често) са роговима. WoooW ај да едитирам...ќе ми речат на српски сум постирала превод... Караконџула е име за ноќните демоните по верувањето на луѓето во Бугарија, Македонија и јужна Србија. Караконџулите се исклучиво женски демони со ликот на стара жена со големи нокти и железни заби и (многу често) со рогови. ....каков - таков..превод е Изменето од ФорумскаБаба - 21.Јули.2010 во 22:02 |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ќирфија
што беше тоа? |
||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
шајка? клинец? ..најверојатно |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... Непознати за мене ...но за Струмичани .. ..да .... ...
Ава - воздух
Аз`р - готово,спремно Ајанасана - бре мајката! Ајг’р - нескопен коњ Ајљак - без обврски, задолженија Ајмана - слободен Ајнаџии - мрзливец,турцизам го употребуват бежанците, а се употребува за оние кои ништо не работат. Алајка - слугинка Ала франга - според француски образец Албабани - се употребува за изразување на некаков вид лакомост Алтобус- реиз - автобус Ам’лк - амалска работа Ам’салак - расипан (човек) Ангаже - прошетка под рака Антарии - кошула Анџ’к - имено, штотуку Апсаздан - одненадеж Аргаванљии - виолетова боја Аресе - бендисува, допадливо Арл’к - отвор, дупка од механичко потекло Армас - веридба Асии - лош човек Ачик - отворен |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Караконџула може да означува висока и слаба женска или девојче. Мене татко ми ме викаше така порано, кога бев мршава и висока, ко костур на батерии бев. Ај објаснете ми што е сурлтук. |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сигурна си дека е сурЛтук?
или суртук,без Л?
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a, surtuk... e turski izraz i eve ti prevod:N) к*рва (sl.), проституција (sl.), фуфа (sl.), хитруша (sl.), повлекана (sl.), проституција (sl.)
...pa, mozesh da zamislish shto oznachuva,..ama , tuka samo na mashko mozesh da mu kazesh ...surtukeden!
|
||
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кај го најде овој превод за СУРТУКОВ бе
прв пат слушам за ова значење на зборот...кај нас,демек во Прилеп,бабите така викаа по непослушните момчиња,оние кои се тинејџери,големи физички а сеуште мали во мозочето...
па ја слушаш баба на порта како вика по внукот-
ајде бе ваму суртук еден,цел ден ли ќе викам по тебе
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...paa, i mene tatko mi taka mi vikashe ponekogash..
...i jas se iznenadiv sega koga vidov bukvalno shto e prevodot,..
iako tuka ne se misli na nishto od toa...
|
||
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во превод од турски
суртук - к*рва пезевенк- макро |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јооојј бре мајче...види бре шо ни викале бабиве и дедовциве...ауууу...абе мора да има и некое друго значење зборов дај не зезај
|
||
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
k'o shto kazav ,...nema vrska so ...makedonskiot surtuk!
|
||
||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
суртук
1. скитник. 2. неизделкан, груб, суров, неугладен. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |