IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Љубов???!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубов???!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 9>
Автор
Порака
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 15:55
Најтешката работа во животот е негувањето на љубовта за себе, и за другите. 
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 09:09
Originally posted by Kali Kali напиша:

Најтешката работа во животот е негувањето на љубовта за себе, и за другите. 

Точно,способноста за љубов е алтернативна на  алчното побарување секогаш да се прима,добива...
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2012 во 19:37
Тој што е гладен за љубов не знае што е љубов. Тој што е гладен за љубов знае само за сопствениот глад. Така и јас. загриженост
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2012 во 21:35

Wow !

Колку вистинито и колку фокусирано во самата срцевина на нашето битие.

Респект!  не вреден

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2012 во 22:52
Да вистинито, но јас сум фокусирана на гладта, но секогаш останувам незаситена, тоа се претвора во разочарување, крив ми е светот што не е доволно добар, почнувам да се лутам.. после согледувам дека е до мене, па се лутам на себеси, па почнувам да драматизирам, некој ќе ме потхрани малце, ќе излезам од кругот малку се додека не огладнам пак и не се осетам пак повредено и не се налутам на светот па на себе и не почнам да драматизирам.. и тако даље...и јадам од туѓите извори но никако не црпам од својот... Но додека јадеме од туѓите извори а притоа не од сопствените а и не споделуваме затоа што го немаме откриено својот вруток така што мислиме дека немаме што да понудиме... не јаде чувство на вина.. ма неам појма, ама осеќам дека се плеткам и тоа многу јако... и секој пат кога ќе подизлезам малце всушност не излагам туку имам лажно чувство дека излегувам.. се додека не огладнам и поради моето незнаење јас пак се враќам назад..прегладнувам и почнувам иста песна. Смачено ми е веќе.. а не знам како да го сменам.. можеби и се менувам, ама повторно тлее оној непотребен страв : ах, а ако се вратам на старите навики? Еден веќе одамна препознатлив стар предупредувачки тон... Време е за одвикнување од стари навики и за тоа ќе ми треба многу енергија затоа денес собирам... среќа (барем се трудам)
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 10:25
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Да вистинито, но јас сум фокусирана на гладта, но секогаш останувам незаситена, тоа се претвора во разочарување, крив ми е светот што не е доволно добар, почнувам да се лутам.. после согледувам дека е до мене

Едноставно, немој да се фокусираш на гладта.

Според законот на атракција, колку што повеќе се фокусираш на нешто, толку повеќе го добиваш. Како што се однесуваш, тоа заслужуваш.

Затоа огромен број луѓе никогаш не добиваат оноа што би сакале да имаат. Оние што сметаат дека немаат доволно пари постојано се фокусираат дека немаат доволно пари или дека сакаат да добијат повеќе пари бидејќи ги немаат доволно.

Оние кои чувствуваат дека имаат потреба од повеќе љубов постојано се фокусираат на тоа дека немаат доволно љубов.

Имам забележано дека некои наши членови дури и самите си даваат негативни никови и истовремно се жалат дека се чувствуваат токму така... а би сакале да излезат од тоа или да го прекинат.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 10:32
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Да вистинито, но јас сум фокусирана на гладта, но секогаш останувам незаситена, тоа се претвора во разочарување, крив ми е светот што не е доволно добар, почнувам да се лутам.. после согледувам дека е до мене

Едноставно, немој да се фокусираш на гладта.

Според законот на атракција, колку што повеќе се фокусираш на нешто, толку повеќе го добиваш. Како што се однесуваш, тоа заслужуваш.

Затоа огромен број луѓе никогаш не добиваат оноа што би сакале да имаат. Оние што сметаат дека немаат доволно пари постојано се фокусираат дека немаат доволно пари или дека сакаат да добијат повеќе пари бидејќи ги немаат доволно.

Оние кои чувствуваат дека имаат потреба од повеќе љубов постојано се фокусираат на тоа дека немаат доволно љубов.

Имам забележано дека некои наши членови дури и самите си даваат негативни никови и истовремно се жалат дека се чувствуваат токму така... а би сакале да излезат од тоа или да го прекинат.

Некогаш работите се толку многу едноставни, некогаш работите ни се пред нос, но склони сме кон негативните нешта. Се е до тоа каде ни е насочено вниманието. Јас имам многу едноставен пример. Се чекав со една личност и таа личност доцнеше. Во тој половина час додека чекав пред влезот на зградата во исчекување па мислам дека претходно немав забележано повеќе џипови затоа што личноста која што требаше да дојде беше со џип. Значи не поминвуале сигурно само џипови, но моето внимание беше токму таму насочено... 

Искрено да ти кажам, многу ми е мило што го согледав тој круг во кој што се плеткам цел живот кој што не ми е нешто особено непознат, ама и не го познавав целосно... нешто ново што осеќам на телесно  ниво е колку енергија трошам залудно. Едноставно не се фокусирам на гладта, но тука има уште една збунка. Каде? Проблемот е што не знам што да правам. Пак ми се наметнува потребата за контрола и да си правам замка со прашањата: Каде? Како? Зошто? Едноставно никако, само препуштање ќе да му е мајката и опуштањето на телесно и духовно или спиритуално ниво (едно те исто е или се лажам?).
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 10:37
Не се лажеш.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2012 во 06:03
Еден мал дефокус на темава, не знаев каде на друго место да прашам...

Зошто на луѓето им е толку неверојатно дека некој може да ги сака со навистина голем интензитет и безусловно? Дека некој навистина би отишол подалеку за нив? Дека и тие можат да бидат некому специјални? Зошто таа толку голема несигурност? Зошто толку многу прашалници?

И јас некогаш ги имав тие прашалници, се прашував: Од кај па сега мене овој најде да ме сака, види ме побогу на што личам. Не верував дека ЈАС како таква заслужувам нешто такво. Зошто е толку страшно да се прими подадена љубов, рака, прегратка? Знам дека минатото игра улога и оној аха момент: аха, пак ќе ме повредат! Но има луѓе како мене што немаат срце да го направат тоа. Но и не е до тоа дали јас ќе ги повредам или не (тоа би можело да биде само дел), огромниот проблем на луѓето е следната реченица: Јас не заслужувам мене некој да ме сака, јас не сум ништо посебно.

Е како моето магаренце да сфати дека за мене е посебно и вредно за мојата љубов? Дека проблемите не можат да ме одвратат назад, дека ништо, ама апсолутно ништо. Се искилавив додека да расчистам со едно мое големо очекување кое што не беше поврзано со оваа личност директно, но како и да е, мојата љубов пак се чини преапстрактна. Јас ли грешам некаде или дефинитивно до рисиверот е целата работа? Не негирам дека е можеби обострано, не се ни трудам да сменам и присилно да терам некој да прими целосно она што јас го чувствувам, но јас го чувствувам и покажувам независно од нештата наоколу.

Би ми било навистина многу мило ако луѓето околу мене кои ми се драги ги отворат своите срца и ја уживаат љубовта со полни гради. Јас на пример иако се плашам исто како нив, мене не ми е толку голем проблем веќе заслугата. Кога станува збор за љубов не станува збор за заслуга, нема простор за условување. 

Знам дека ме прима со еден дел, знам дека нечие срце ја прима мојата љубов, но знам дека и нечиј памет многу мозга и ми прави дубари плазење али таму некаде на точно одредено место во овој час праќам силни гушки големо гушкање
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2012 во 08:12

Зошто на луѓето им е толку неверојатно дека некој може да ги сака со навистина голем интензитет и безусловно?

Затоа што самите не го умеат тоа.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2012 во 08:14
апсолутно точно ... тага
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2012 во 19:06
Љубовта е формула која секојдневно мора да се проверува, да не се појавила некоја нова непозната среќа
Кон врв
Martin87 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 05.Јули.2012
Поени: 68
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Martin87 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2012 во 20:55
Ах љубов, убава емоцијо. 10 години те немам осетено а толку многу ми недостигаш. Често си во моите соништа ама на јаве си ми се подалеку и подалеку
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2012 во 19:01
Љубов не е кога ќе ја соблече, туку кога ќе је облече среќа
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.