|
Проблеми и прашања |
Внеси реплика | страница <1 23456 13> |
Автор | ||||||||||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
|
||||||||||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||||||||||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
ЕнЕрЏи, си го ѕирнал во живо количево? Појди уште утре да го видиш ако не ти е до сега, и ако имаш шанса закажи си тест возење, нема да зажали, верувај
Јас бев импресиониран. Многу опрема, големо багажниче, убаво поставени управувачки елементи, голем преден ветробран.... е , сега, минус е дизајнот на ентериерот. Незгодните седишта (за мој вкус), управувачот што не лежи в раце и + што нема фелни во основен пакет. А како екстра во понудата го гледам тоа што има многу агресивна муцка и многу јакиот мотор. Пишува дека оди 191 на сат, така? Колата достугнува и преку 200 (мислам точно 215 на сат), 100% пороверена информација, машината корни... е сега еден минус на таа кола е што пневматиците што ги ставаат фабрички не се за европскиве патишта и имаат ептен мизерни перформанси. Друго колата е без мана Изменето од volkswagen - 07.Јануари.2010 во 19:00 |
||||||||||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Iskreno sum ja imal na nekolku dena, i ne me ima premnogu vooduseveno.. Motorot e soliden, ubavo izraboten, no sepak so mnogu maani.. ednostavno premnogu dupki vo zabrzuvanjeto se pojavuvaat, znae cesto da omalaksa na pogolemi obrtai, stanuva premnogu bucen... okolu dizajnot na predniot del nemam zborovi.. duri e preubav, no za razlika od nego zadniot del bara golema dorabotka, premnogu e sterilen...... vnatresnosta e sosema solidna i pregledna, no ne mi se dopagja kvalitetot na materijalite koi se vgradeni.. sepak za vozilo so taa cena, mozele da vgradat malce pofini i pokvalitetni materijali....
Se na se, moj zaklucok e deka cenata treba malce da se simne, ili da se vlozi uste malce, kako bi ja opravdal segasnata cena.... Vo globala bi mu dodelil sredna pozicija vo negoviot segment... Изменето од NRGMKD - 08.Јануари.2010 во 18:15 |
||||||||||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||||||||||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Iskreno motorot ne razviva povekje od 195 km/h, i dodeka ja dostigne taa brzina potrebno mu e golemo zabrzuvanje i dolg period... 215 km/h moze da go opravda 1.8 motorot, cija maks. brzina e toa... istiot podatok se pojavi kaj Opel Astra 1.4 i GTC, koja najprvo tvrdea deka dostiga maks. 195 km/h, po sto se ispostavi deka max. brzina na ova vozilo e ne povekje od 184 km/h.... |
||||||||||
|
||||||||||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
100% дига преку 200...
ај по ЛП ќе ти пишам во врска со дизајнот и јачината.... Назад фали потполнување, ептен е празно и грубо, ама предницата е доволно силна за да се одржи рамнотежа... Нормално дека е слаб ако го споредуваш со ѕверката твоја... спореди го со неговите конк*ренти.... октавиа 1.4, пежо 308 1,4, астра 1.4.... и ќе видиш дека стварно е најдобар 109 коња се, не се малце.... голф за тие пари има 59 (80), исто толку и шкода, пежо нуди 95 коња,Астра нуди 89коња..... Изменето од volkswagen - 08.Јануари.2010 во 19:47 |
||||||||||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Искрено, јас ја возев неколку дена и со полна папуча на гас, едвај стигна до 192 км/ч. Ја добив лп и можам да ти кажам, дека секое возило врз кое фабриката врши тестирања, дека се изведува во идеални услови, под максимално оптеретување на самото возило. Од сликата јас искрено неможам да заклучам дали тој што сликал, вози мотор 1.5, или 1.6, дали е сам во кола, и дали е на надолнина.. Искрено мене ми се има случено, астрата во одреден момент на правец со убава надолнина да ми покаже 260 км/ч што на стандарден правец без надолнина макс. е 250 км/ч.... затоа сакам да ти кажам, дека тестирањата што ги врши фабриката во врска со брзината најпрво ги врши со фиксирање на возилото, а потоа го врши на идеални тест патеки. Само тестирањата за потрошувачката се вршат под минимални оптеретувања и во услови каде што не се симулира премногу метеж или на идеални автопатишта, па доаѓаат до дадените вредности во каталозите, кои нашите дилери си сакаат да си ги менуваат со намалување на параметрите во нив, како на пр. намалуваат приказ на потрошувачка најчесто и до 2-3 литри кај големите потрошувачи, ја зголемуваат макс. брзина кај најатрактивните модели за продажба, ја зголемуваат вредноста кај забрзувањето и макс. брзина кај спортските модели, само за да добие малце повеќе на атрактивност самото возило.... Пак ќе кажам... мора да се знае под какви услови е сликана километражата... |
||||||||||
|
||||||||||
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Е, сега како му успеало да го постигне ова - не знам, ама сигурен сум дека ќе го постигнеш и ти ако пониетиш |
||||||||||
aurelianus
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 202 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
одреден момент на правец со убава надолнина да ми покаже 260 км/ч...
...kaj najde kaj nas ubava nadolnica za da mozes so Astrata da krenes 260km/h?
|
||||||||||
8"
|
||||||||||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
нема кај нас, ама има накај Будимпешта и накај Виена...
|
||||||||||
|
||||||||||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Инаку Астрата има точно 210 к.с.... макс. брзина моментално и е 250 км/ч на правец... мерено накај Ниш....
|
||||||||||
|
||||||||||
somoteitbe
Група Регистриран: 23.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Luge dajte mislenje za Qashkaito so 1.5dCi ili so 2.0 dCi dizel motor (mislam deka e renoov motor)posebno za prviot me interesira oti imam mnogu kontroverzni informacii za nego kako mnogu los motor ak e istiot od Meganot.
Thanx |
||||||||||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Iskreno NISSAN QASHQAI 1.5 dCi e mnogu ubavo vozilo od klasata na SUV. Motorot kako motor samiot po sebe e mnogu dobar, pogotovo generacijata II sto ja izvadija od nego (da toa e istiot renoov motor sto se vgraduva vo Renoovite avtomobili).... Inaku Renault e spostvenik na 65 % od akciite na NISSAN t.e negov dominanten sopstvenik..... Mnogu e stedliv, a voedno i dovolno silen... Mislam deka ne e bas za vo karoserijata na Qashqaito, no za vo gradski uslovi kade i 85 % od svojot vek vozilata pominuvaat e sosema dovolen. Na otvoren pat mu nedostasuva sila, i pri brzina pogolema od 130 km/h, navistina se osekja nedostatokot na sila, i pritoa pocnuva da sozdava golema vibracija. Motorot 2.0 dCi e vekje prikazna za sebe. Silen, tivok, so mn. smiren rezim na rabota.. Odlicno se vklopuva vo Nissanot. Inaku celosen vpecatok za Nissanot e deka e sosema komforen, kvalitetno izraboten, vnatresno e ubavo ureden, so meki i fini linii. Nadvoresnosta dava vpecatok na seriozno no i vozilo nameneto za zabava... So eden zbor, ubavo vozilo. Malce kaj cenata e promaseno, smetam deka e povisoka otkolku sto treba, no donekade i opravdano, ako se zeme ogled kvalitetot na materijalite sto se vgradeni vo nego...Ako imas plan da zemes NISSAN QASHQAI nema da zgresis.. Imav prilika da go vozam 3 dena do Perg vo Avstrija i mozam da kazam sosema pofalni zborovi za nego....
Изменето од NRGMKD - 17.Јануари.2010 во 03:35 |
||||||||||
|
||||||||||
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Се е во ред и со двата мотори кои се вградуваат во Нисанот но првиот односно 1.5 го биет лош глас затоа што тоа е сепак мал мотор за онолкава каросерија и сите тие редуктори и диференцијали !!! Тоа е нешто слично со Југо 45 и Југо 55 !!! |
||||||||||
car's freack
|
||||||||||
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
еј....
ај малце побрзински одговор ми треба Ми се појави малце пења во маслото.... сеа чаре какво има? Морам ли да го сменувам маслото или...? |
||||||||||
Внеси реплика | страница <1 23456 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |