|
Зошто учиме, кога блага веза немаме? |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | |||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Точно бисерна-школово ја исцицува цела енергија од нас.Кога ќе си дојдам дома се чуствувам преморен(а сум седел цел ден)и не сум способен за никаква умствена работа
А за на часови да не зборувам- професориве си предаваат и ич не им е гајле дали ги слуша некој.И да сака човек да слушне нешто неможе од галамата! Не треба да се вика повеќе училиште она-јас на училиште не сум научил ништо последниве 3-4 години-се сам дома учам... Изменето од mamamd - 11.Јануари.2010 во 13:08 |
|||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Уште поубаво на час... кој сака нека слуша, кој
не сака никој не го тера... Само да ги слушаш што кажуваат 7 сати ќе ти
прсни главата , а не пак и да го памтиш (да пробаш да го памтиш)тоа што
го кажуваат.
Убаво си е така со галамата на учениците и со незаинтересираноста на професоритe, инаку ќе биде убиствено, ептен неподносливо Е тогаш дури кога ќе се вратиш дома нема да можиш да мрдаш... Туку... зарем има и некој што сака да слушне Ни тренираат живци, ете ти една добивка од школото А тоа што никој ништо не учи таму, па да ти кажам и не ни е баш многу гајле Изменето од mamamd - 11.Јануари.2010 во 13:09 |
|||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ја пак под волскваген
Се сложувам со Бисера Одиш на школо, седиш таму на пример од 12 до негде 6 часот и си буквално преморен! Јас се земам за пример... Кога сме втора смена...Од почетокот до негде четврти час е ок, и буквално, лекциите на час ги учам. Меѓутоа, негде после четврти, концентрацијата ми опаѓа, и никако не ми оди во глава она што се предава... Сето тоа комбинирано со лоши професори, кои само гледаат да кажат што имаат и да отидат, е залудно потрошено време. Потоа доаѓам од училиште, го фрлам ранецот, преморена се оптегнувам во дневна и гледам ТВ, и потоа пак на учење... И се сама учам, наместо да знам од часот, а дома само да повторам... |
|||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе и јас така викам кој сака нека слуша кој неќе никој нека не го тера.Ама па тој што неќе да слуша нека заќути и нека седи мирен-ете му компјутер нека игра,нека разговара тивко.Ск*рчено ми е од стоки што се смејат и дерат на глас на среде предавање,од ученици што се шетаат по училница,од мобилни што ѕвонат!Луѓево буквално не знаат како да се понашаат. За вториот болд-ако предавањата се по интересни и професорите се по добри не 7 часа-14часа би ги слушал со задоволство.Не мора се да запамтиш што слушаш-ни половина не мора,доболно е некој поим да ти остане в глава. Така со галамата и со незаинтересираноста не е воопшто убаво-не е ни добро,само кај нас како одиш погоре со школото се по мизерно и по мизерно е па ни се чини дека е нормално ова што се случува... А дека на никој не му е гајле свесен сум-ние малолетниците сме последна грижа на секого во државава иако треба да бидеме прва.Копуците во влада се по загрижени за височината на пензијата и дали таа се покачила или опаднала за 2% одколку за тоа дека пола училишта личат на санаториуми!На крајот на краиштата ни нас самите не ни е грижа за образованието и се што го опкружува-гледаме да се протнеме некако со полесно ако се може па кој колку знае ич не е важно.Али тоа е менталитет забушантски има државава... |
|||
|
|||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Точно тоа што требаше да се кажи на темава... имаш честење од мене за муабетов, да ме потсетиш кога ќе заучиме ама обавезно, еј Битни се тоа пензиите и за нас... Пред секое одење на школо го отварам паричникот на дедо ми Туку.... гледам мамамд не средила по малце, значи мали да ги намалиме вулгаризмите во постовите Изменето од volkswagen - 11.Јануари.2010 во 17:47 |
|||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зајчев некој јак политичар ќе биде, мајке ми
|
|||
|||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Скраја да е...
|
|||
|
|||
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И Тигицава те позна
Али... како прво... тој е ЗајцеФ (со В треба, али ова му е уметничко име) а второ, сите му викаме во класот дека ќе го биде таму, а тој не сака ни претседател на одделението да биде |
|||
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ааа...ок тогаш Се испричавам |
|||
|||
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ела ми да ми те гушнам...туку да не ни се лути Литиум што и одиме офтопик |
|||
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па мора малце работ да има и таа... |
|||
|||
Roni.Rasta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 25.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ццц.. стварно
учиш тамо некои глупи работи кои ги забораваш за 5-6 месеци ! ... тапа затоа не се замарам мн. мн. =) |
|||
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ucejneto e noz so dve ostrici
ednata strana e taa sto te razviva i ti dava sposobnost za percepcija i prepoznavajne na stvarite a drugata e taa sto ti go zatapuva umot i te isklucuva od realnosta. ako zivees vo sistem kade toa sto go izucuvas se raboti vo realnost i so toa se zivee togas za tebe ucejneto e dobra rabota te ispolnuva i te pravi srejken-taa situacija se prepoznava koga studentot odi na praksa vo edna kompanija ili firma a posle pocnuva da raboti vo nea""" . drugiot slucaj e najneprijatniot i studentot togas moze da se sporedi so zatvorenik na koj do negovata 30 godina mu se nareduva ocite da muse zatvoreni so parce hartija so sto se postignuva efekt na lesno vladeejne od strana na vlasta so tie lica ,a posle 30tata se pusta vo svet vo koj voopsto ne se primenuva toa sto go ucel so sto se pojavuva kaj liceto efekt na izgubenost sto za vlasta isto tolku e lesno da se vladee so nego. Изменето од dejanpp - 27.Јануари.2010 во 12:11 |
|||
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дејан, ја не сваќам, како учењето ти го затапува умот?
И те исклучува од реалноста??? |
|||
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |