IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 8>
Автор
Порака
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 12:24
Mozhe feromonite se vo prashanje!
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 12:28
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Zosto? Ne znam.. ne sakam ni da gi baram pricinite, toa barem mi e seuste strashno da si dozvolam da mi pomine niz pamet.. kako sto ke izleguvaat pricinite poradi koi ostanuvam uste tuka kako crn oblak ke pocnat da me progonuvaat i onie drugine.. a mnogu se.. i se drzam vaka,nekako, stutkano - ama uspesno do nekade. Ne znam ni jas, a mozebi i ne sakam da znam,ne seuste.

Не е ни важно нели?
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 12:29
Ne znam.. mislam deka bi trebalo da mi bide barem na mene vazno. Ama sto jas mislam i kako se odvivaat rabotite ne sekogas imaat vrska, taka?среќа
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 12:32

Ne znam.. mislam deka bi trebalo da mi bide barem na mene vazno. Ama sto jas mislam i kako se odvivaat rabotite ne sekogas imaat vrska, taka?среќа

Нема врска како се одвиваат, но како се доживуваат и што ти мислиш за нив, и тоа како има врска
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 12:36
големо гушкање
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 14:09
Originally posted by pHp pHp напиша:

Ama sto jas mislam i kako se odvivaat rabotite ne sekogas imaat vrska, taka?среќа

Нема врска како се одвиваат, но како се доживуваат и што ти мислиш за нив, и тоа како има врска

Амин!

С'е е до нашиот ум. Проблеми не постојат надвор од него.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 14:14
I? Sto da se pravi so toj um? A i koja e poentata na negovoto postoenje? E fakt, ova e druga tema, ama ne chelichi li, shto e rabotata?

I da ne bidam srkos off topic, jas da si go kazam moeto mislenje, moeto veruvanje, stav... Jas ne veruvam deka samoubistvoto e grev. Naludnicav stav, no ne veruvam vo toa. Veruvam deka seto toa e taka nekogas kazano/izmisleno za da se odvratat mislite na onie koi sakale da se samoubijat, a ne deka nekoj vsusnost znae sto ima ponatamu. Se se sveduva vrz baza na pretpostavki i nikoj (barem sega za sega) ne moze da me ubedi vo sprotivnoto.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 14:29
Нашата ментална состојба ја трансфоримира секоја ситуацијата во проблем или поволност.

П.С. Самоубиството е грев бидејќи го отфрлаш најскапоцениот дар - животот. А ако не го вреднуваш него, тогаш како ќе ги вреднуваш работите кои тој ги носи ? Тоа е исто како и со сопственото прифаќање и љубовта... ако не ги имаш во себе и за себе, тогаш како можеш да им ги дадеш на другите ?

Изменето од Messenger - 23.Јануари.2012 во 14:36
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 14:31
Znaci se se sveduva vrz baza na prikazna za edno pozitivno no sepak manipuliranje na mozokot da se prezivee, a ne deka tie dusi talkaat vamu tamu ili ne znam sto tocno im se slucuva spored nekoi pisanija?
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 14:38
Не разбирам што сакаш да кажеш.

Оноа што се обидувам јас да ти кажам е дека Сoнцето и дождот паѓаат подеднакво на сите, како што за сите изгрева утрото и доаѓа мракот... останува до нас како ќе гледаме на нив.

Изменето од Messenger - 23.Јануари.2012 во 14:41
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 14:39
Ma ne e ni bitnoнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 20:44

Znaci se se sveduva vrz baza na prikazna za edno pozitivno no sepak manipuliranje na mozokot da se prezivee, a ne deka tie dusi talkaat vamu tamu ili ne znam sto tocno im se slucuva spored nekoi pisanija?

Ako e prikazna za edno pozitivno... togash e neminovno, da e prikazna i za edno negativno... no sepak manipuliranje na nashiot mozok...
Idejata kako i bilo koja e "prikazna" koja se manifestira vo materijalniot svet i e zhiva samo eden mig - sega. Samo segashnosta e zhiva,sekogash... toj mig e sekogash kako takov, vibrira postojano, vechno(bez nikakva promena). Ne se menuva... na pr. ist e sega kako i porano kako i utre shto kje bide, nema nikakva razlika postojano e zhiv. Samo prikaskite se menuvaat...

Zatoa prezhivuvanjata i samoubistvata postojat edinstveno vo nash*te umovi a so toa i vo vremeto...Toj ne postoi bez vreme, potochno vremeto ne postoi bez um-nemu mu e potrebno vreme. Vo SEGA e Ljubovta(nekoi velat Bog, nekoi svest-seedno...)... Nea ne i e potrebno nitu prezhivuvanje nitu samoubistvo - nishto... Taa e svoj soppstven izvor.

Изменето од viktorija123 - 24.Јануари.2012 во 09:09
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 21:37

Jas ne veruvam deka samoubistvoto e grev. Naludnicav stav, no ne veruvam vo toa.
Душата на самоубиецот никој нема во отадестраното да ја осуди или да и каже „ах ти мори душо грев си направила„. Она самата ќе увиди на сопствено уште поголоемо разочарување дека низ самоубиството таа самата си ги скратила можностите да ги реши проблемите кои ги имала како човек во тело. Повеќе за тоа пишав веќе на стр.1 од темава.

Veruvam deka seto toa e taka nekogas kazano/izmisleno za da se odvratat mislite na onie koi sakale da se samoubijat, a ne deka nekoj vsusnost znae sto ima ponatamu. Se se sveduva vrz baza na pretpostavki i nikoj (barem sega za sega) ne moze da me ubedi vo sprotivnoto.
Тие информации не се на база на некакви претпоставки туку се примени директно од највисоките светови кои ние со нашите телесни сетила не можеме да ги запазиме а кои сепак постојат.

Но твое право си е во што ќе веруваш.
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2012 во 09:45
Edna zhena, podolgo vreme ne chuvstvuvala nikakva radost vo srceto i posakala da se samoubie. Donela odluka... Iskochila nadvor i taka odejki kon patot... ja slushnala "melodijata na slavejot" i pochuvstvuvala golema radost. Togash, sfatila deka sepak postoi neshto shto dopira do nejzinoto srce i se vratila doma...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.