|
Еколошка свест |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..pa i da si offtopic?
ne znam shto tolku se zamarate so toa ,..pa duri i koga ste on, ...vi se tresat kolemata da ne ste sluchajno,..off. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е офтопик детето. Остајте ми го на раат
Ја би рекол, не како да имаме уште една, туку како да имаме уште две.
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..a, tek koga indija i kina ke mu ja ''raspalat'', tek togash ima da si naebe planetata...zemja. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
imdad
Нов член Регистриран: 22.Април.2013 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Потребна ми је хитна помож. Ќе ве замолам да ми помогните
Спречување на еколошка катасрофа 1. Кој ја доживува загаденоста на животната средина? 2. Кои мерки спореед тебе треба да се преземаат за да се заштити животната средина од понатамошното уништување? 3. Кој треба да биде носител на активноста за заштита на животната средина на глобално ниво? |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.mkd.mk/svet/vesti/sega-e-i-oficijalno-zagadeniot-vozduh-e-glaven-predizvikuvach-na-rak-mnogu-povekje-od
..sega se na poteg drzavnite inspekciski organi,istite onie sto gi zatvoraa kafulinjata pocituvajki go doslovno "zakonot za pusenje....".Na red se fabrikite i pogonite nareceni fabriki...starite vozila bez EURO numero toa i toa...divite(legalno koristeni) deponii za smet i otpad na nekoi javni pretrijatija i se po red..do domasnoto kumbe na pregoreno ulje i PVC otpad. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
miksajle
Нов член Регистриран: 03.Март.2014 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Luge sto mislite za proektot Lukovo pole koj treba da se gradi vo mavrovskiot region, dali e dobro dali ke vlijae pozitivno vrz energetskata idnina na Makedonija?
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...nema sansi da se gradi nisto poveke,taka da nisto ne mislam za Lukovo pole.bidete spokojni.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еколошка свест??
Па поминете на било кое излетничко место на кое сега за 1-ви мај имаше полу свадбен амбиент и ќе видите кои се гнасотии имаат оставено идиотите од луѓе тамо. Тоа е, не се сите глупави и лесни како мене што кога ќе планинарам секогаш собирам барем пола ранец фолии од цигари, конзерви, лименки и најлони, а да не пишувам какви се гнасотии наоѓам плус. Секој кој шета, барем едно најлонче ѓубре да собере секогаш, се ќе биде чисто и за мерак, ама за жал не е така.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еколошка свест е мислена именка за нашево подрачје,за жал.Сите ние читаме,слушаме по телевизиите дека оваа загаденост,озонски дупки кои предизвикаа огромни климатски промени,се
последица на неодговорното однесување на луѓето и ништо не се прави во смисол будење. Не Фикс,не си ги наметнувај на себе си тие епитети,туку напротив...кога секој позади себе би си го собирал отпадот,нашево поднебје би било многу,многу поубаво место за живеење.Но каде свеста не работи сама од себе,таму треба да се чепне на најсензитивното место *џебот* !
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema svest bez udiranje.. interesno za analizza, neli? iako ne sum po niv.. |
|
едно е - не се две
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Меси знаеше да пише дека оние претходните читале низ форуми.
Гледајќи што си напишала,Тевдовски сигурно те има прочитано. Па знаејќи у која бесвест сме околу еколошката свест ја лупна акцизата за нафтата на база екологија. |
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |