|
Творба што ве опишува |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Edno utro rano
so obeseno nesto na ramo se plasea site mislea zmija e ama nisto strasno ne e im velam jas samo slivi i smokvi jade |
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПИСАТЕЛ Најдобриот расказ, се разбира, е тој што не можеш да го
напишеш, што нема да го напишеш. Тоа е нешто што може да заживее
само во твоето срце, не на хартија. Хартијата е сува, рамна. Каде е почвата за корења, и како да кренам цели дрвја, една шума од земјата на духот и да ја пресадам на хартија без птиците да ги вознемирам? А што со планината на која расте шумата? Со водопадите што прават реки, реките со толку дрвја налактени едно на друго за да гледаат на рибите. Под рибите има облаци. Тука, небото се мрешка, реката грми. Како би се движеле нештата на
хартија? Гледај сега како тигар
чекори ја кине хартијата. (Суџата Бат) |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....Мислев дека знам многу...а сега гледам дека не знам ништо...
да поседуваш знаење ... е исто како да имаш многу клучеви...
но ги нема вратите...што тие ги отклучуваат...
Сега ми изгледа како да сум обичен чувар на клучеви ..кои сосем
непотребно сум ги собирала...затоа што незнам каде се ...портите
на кои тие им припаѓаат...
Чувар на имот сум... кој што не постои...да го имаш само вистинскиот
клуч..само од една врата..онаа вистинската... што ќе те одведе
таму каде што треба.... тоа е Божји Благослов....
сакам да ја засакам ..тишината.... затоа што единствено во неа
можам да го чујам сопствениот глас....
Човек е искрен кон себе си ...онолку колку што може да поднесе...
....Сега сум толку уморна.....толку збунета....што и најмалата лага
може да ми прозвучи како вистина....
Затоа ..дај ми будност.... Наоружај ме со верба и љубов....
поведи ме од темнината...во светлината.... Дома.....
Писмото до учителот....во Последниот чај......
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AZRA ... AKO ZNAS BILO STOne znam sto da radim sa sobom na sta misli da bacim eto stvaram polako pjesmu o tebi gledam tvoje tijelo ludujem za njim i ponavljam u sebi samo jedno poljubi me pa mi prste u kosu uvuci i zagrli me poljubi me pa se privi tik uz mene i zapjevaj ako znas bilo sto zelim da se stisnem uz tebe da te milujem da ti sapucem na uho bisere da pricam o slobodi da se glupiram da ti kazem oh ti ludo jedina poljubi me pa mi prste u kosu uvuci i zagrli me poljubi me pa se privi tik uz mene i zapjevaj ako znas bilo sto |
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hej ti davna noci
gde su one ruke, gde su one oci zar bez njene ljubavi da zivim Ja nisam srecan covek otkad ode drugom a ode drugom ostavi me s tugom aman, aman ja Hej ti zoro bela sto si nevesela moja zoro bela zar za mene srece vise nema.............................. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Топла крв Ниту една единствена не знам На кој начин во Аловото цвеќенце Мажот е желен, жената пожелна О, бесрамна нека ми биде беседата |
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... петок е среда а среда недела а деновите закривено се кријат зад секое ќоше е, а јас не одам да ги барам ... (Anakin) |
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од Sho-Sana - 02.Февруари.2011 во 15:18 |
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ŠTA ĆEMO SADA NAS DVOJE? Šta ćemo sada nas dvoje? Dotakli se tvoj vrh i moje dno, pa se u proseku volimo. Moraćemo drugim imenom krstiti naša ukrštena tela, jer nema prosečnih ljubavi. Ili smo Romeo i Julija, ili smo ovo što jesmo.
Pusti ti mene. Uvek se dočekam na srce, zato i jesam tu gde sam. GORAN TADIĆ Изменето од Sho-Sana - 10.Декември.2010 во 16:22 |
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ke svetam majko kako sjaj
Za mojot mila majko roden kraj Изменето од lotus flower - 22.Април.2011 во 11:43 |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mojata Esmicka Denje , nokje odam , skitam jas , lele , lele, Peam , sviram , igram i placam, Tvojot lik go gledam sekoj pat, Of lele , lele . . . . Na tebe dolgovi ti vrakjam jas, Of aman , aman , aman . . . . Na tebe dolgovi , dolgovi ti vrakjam jas. Heroj bidi mila majko ti , lele le . . . Shto si srejkna zvezda rodila Изменето од lotus flower - 22.Април.2011 во 11:44 |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kada sam zaista pocheo voljeti sebe shvatio sam da su bol i emocionalna
patnja samo upozorenja koja mi govore da trenutno zhivim suprotno od ...svoje istine. Danas znam da se to zove BITI VERODOSTOJAN. Kada sam zaista pocheo voljeti sebe, shvatio sam koliko mozhe biti uvredljivo kada pokushavam da nateram nekoga da radi ono shto ja hocu, iako znam da trenutak nije pravi i da ta osoba nije spremna za to, pa chak i onda kada sam ta osoba JA. Danas, ja to zovem POSHTOVANJE. Kada sam zaista pocheo voljeti sebe, prestao sam zhudjeti za nekim drugachijim zhivotom i mogao sam vidjeti da je sve shto me je okruzhivalo ustvari bilo poziv da rastem i da se razvijam. Danas, ja to zovem ZRELOST. Kada sam zaista pocheo voljeti sebe, shvatio sam da sam pod bilo kojim okolnostima uvijek na pravom mjestu, u pravo vrijeme i da se sve dogagja u tachno pravom trenutku, tako da sam mogao biti miran. Danas to zovem SAMOPOUZDANJE. Kada sam zaista pocheo voljeti sebe, prestao sam samom sebi krasti svoje vrijeme, i prestao sam praviti grandiozne projekte za buducnost. Danas radim samo ono shto mi donosi radost i srecu. Radim stvari koje volim da radim i koje vesele moje srce i chinim to na svoj vlastiti nachin i u svom vlastitom ritmu. Danas znam da se to zove JEDNOSTAVNOST. Kada sam zaista pocheo voljeti sebe oslobodio sam se svega shto nije bilo zdravo za mene: od hrane, ljudi, stvari, situacija i svega ostalog shto me je vuklo ka dnu a dalje od mene samoga. U pochetku sam to zvao „zdravi egoizam“, ali danas znam da je to LJUBAV PREMA SAMOME SEBI. Kada sam zaista pocheo voljeti sebe prestao sam zheljeti da sam uvijek u pravu, tako sam manje grijeshio. Danas sam shvatio da se to zove SKROMNOST. Kada sam zaista pocheo voljeti sebe, odrekao sam se navike da zhivim i dalje u proshlosti i da se brinem za svoju buducnost. Sada pak zhivim samo za ovaj trenutak u kojem se SVE deshava. Tako zhivim svakog dana i zovem to ISPUNJENJE. Kada sam zaista pocheo voljeti sebe spoznao sam da me moj um mozhe poremetiti i da se od nekih svojih misli mogu razboljeti. Ali chim sam pocheo da koristim svoje srce, moj um je dobio dragocjenog saveznika. Danas ovu vezu zovem MUDROST SRCA. Nema potrebe da se plashimo svagja, suochavanja niti bilo kakvih problema, jer i zvijezde se ponekad sudare pa i iz sudara nastane neki novi svijet. Danas, ja znam: TO SE ZOVE ZHIVOT. Charlie Chaplin |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
БРИШАН ПРОСТОР
И последниот бришан простор сами ќе го минеме - сите телефонски броеви што ги знаевме одамна покажуваат зафатена линија Распоредот на мините воопшто не е важен - те има тебе, ме имаш мене, чекорот го усогласивме на часовите на радоста кога баладите сеуште имаа вкус на овошје што зрее а утрата се будеа сред жуборлив мирис на јоргован од бавчата на твоите сончеви насмевки... И последниот бришан простор ќе го минеме сами - едниот ќе остане да ја раскаже приказната... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |