IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Idividi foto(fobija)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Idividi foto(fobija)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
Автор
Порака
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Статус: Офлајн
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 21:08
Zoki, ne zboruvam za promeni na sajtot, tuku za naseto odnesuvanje. Nie vekje poodamna bevme kaj administratorite, i ni bese demonstrirano deka seriozno se raboti na nov sajt. Promeni na ovoj nema da se pravat do lansiranjeto na noviot. Tocka. Do togas, objavuvajte fotografii, komentirajte iskreno, i, po moznost, ne se raspravajte so kreteni.
Sovet, sto za zal cesto i jas ne go pocituvam: Ne se tepaj so svinja. I dvajcata ke bidete vo kal i gomna do gusha, a na svinjata toa i se svigja.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 21:21
Eve i eden foto-doprinos:
Execution, Kosta solution:

Кон врв
choonga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2007
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај choonga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 21:32
еве јас продолжвам со сечење раце, ноѕе, глави голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 23:52
утакмиците завршија, да ја симнеме топката на земја.
да не биде после како сашо, кажал нешто па сега изгледа за некои работи се кае. радикални изјави, па дури и наговестувања не водат кон ништо добро. не ми се допаѓаат такви работи.
многу ми е криво што mire замина. многу добри коментари имав од него, дури во прво време не го разбирав, човекот се спушти на моето портфолио како јастреб и повеќе фотографии искоментира наеднаш. поучни коментари. што е добро, што е лошо. некои работи ги научив, некои сеуште не. има време, млад сум :)
ама се уште немам фото(фобија).
не се плашам од светлината.
друго нешто не можеме да согледаме.
овде, на овој простор се судруваат многу креативни умови. самото креирање било каква фотографија е само по себе креација. дали тоа ќе и се допадне на пошироката публика, тоа е друга работа. она што ние го немаме е целта на фотографиите!
која е целта што овде објавувате фотографии, очекувате 300 поени и изложба организирана на крај на година? доволни се 60-тина луѓе и ете и тоа може да се случи. но не е ни тоа поентата.
треба да ги насочиме нашите апарати, сите ние, кон некоја цел, кон нешто што можеме да го постигнеме. за моралот, злоупотреба на алкохолот, проституција, тежок криминал, па и папарацо фотки.
ангажирано фотографско дружење. ќе имаме што да постигнеме и ќе можеме да се оценуваме по тоа, дали сме го постигнале или не.
или на пример темите, фотографски.
да ги издискутираме прво овде, па потоа да го бараме и фотографираме она што навистина се бара во темата.
не е ова баш до толку едноставно. треба да се постават цели и да се движеме кон нив.
а ако целта е да се елиминира некој, тоа обично обратно излегува, ги елиминиравме можеби оние кои не требаше.
со бесцелно лутање низ разни правци во фотографијата, чудни обработки, па и фотографии со мобилни, што сепак се фотографии, но со слаб квалитет.

Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 06:18
Dogi, socijalno ili opstestveno angazirana fotografija se samo pravci. Cudnite obrabotki se isto taka pravec. Smetam deka e najmalku bitno koj so kakva fotografija se bavi. Vazno e nivoto, zelbata, pocitta edni kon drugi. Funkcioniranjeto kako komuna. Problem e ako se najdat 5-6 diletanti koi negiraat se sto e postignato, pravat drzaven udar i se proglasuvaat sebe za diktatori na nov pravec koj se bazira na sosema pogresen fundament...
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 06:50
Da ke izigravaat diktatori ama doma ovde samo ako im dozvolimeлутина
www.blissvp.com
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 09:44
Originally posted by phoenix phoenix напиша:

mozebi mozat na administratorite da im posluzat pravilata od bugarskiot foto-forum, kako urnek...

[URL= http://photo-forum.net/bg/index.php?TEMPLATE=pravila]

...normalno, ako imaat voopsto namera da menuvaat nesto.

"Quot homines tot sententiae"

Bas go poglendav bugarskiot foto forum. Svetlosni godini se podobri. Kje im se priklucev da zborev bugarski намигнување.
A, za FIV me mrzi da pisuvam.
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:00
svetlosni godini e premnogu golemo rastojanie, ene gi deka se, preku granica :)
me raduva toa sto se malku ponapred od nas, ama poglednete desno, koj stoi zad niv, sponzor od felata. sto samo po sebe e ogromna razlika.
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:41
Prijateli,

Dilemata dali da se priklucam povtorno kon diskusiite me jade vece nekolku dena.

Mislam deka cuvstvoto na krivica e ona sto najmnogu me natera da se obidam uste ednas, da se obidam poinaku.

Prvo sakam da se izvinam sto na momenti, bez zla namera, predizvikav ugusuvanje na odredeni, od segasen aspekt konstruktivni, idei kako da se pomrdneme vo pozitiven pravec.

Dokolku toa nesto znaci, pobudite mi bea konstruktivni ... iako, nemozam a da ne se soglasam so ona sto go rece Saso:
"...( jas sum ubeden deka site se vodime od nekakva licna korist, bez razlika dali e toa altruizam ili teroristicki akt)..."

Elem, mislev deka izmenite ce bidat vovedeni naskoro i ce ni dadat moznost poednostavno da se spravime so negativnite pojavi na sajtov. Linija na pomal otpor mozebi ... ne znam.

Ne me razbirajte pogresno, no ne znam ni kolku postoenjeto na "Kostevci i Gokovci" e negativna pojava.
Za da odvoite zito od kukolj, vi trebaat i dvete.

Sekako, ubavo bi bilo koga i od kukoljot bi mozelo da se pravi nesto za jadenje ... kakvo li e duri togas  "zitoto"!
No za takvo nesto ce morame da se potrudime.

So rizik da zvucam pateticno (ustvari nema rizik - pateticno e), bi sakal da se izvinam za site gnjavazi i tupenja vo moj stil, na site a posebno na Saso!
Ako nisto povece, vremeto pokaza deka bese vo pravo.

Jas, kako i mnogu drugi ovde, go zapostaviv kreativnoto!
Site nie poinaku go dozivuvame toj del od sebe. Igor "go pusta nemirot od sebe", jas velam "ja vdisuvam scenata" ... ne e bitno kako ce go nareceme, pa duri ni kakvo e, bitno e da ne pridvizi!

Da ne ja tupam kako voobicaeno (ustvari ja otupev vece ama ajde):

Ne sum spremen na linc, no otvoren sum za sekakov pomalku ili povece pristoen nacin na kanaliziranje na kreativnata energija na fotografite na sajtot i sekako odvojuvanje na shundot od fotografiite koi se kreirani so ljubov i osnovno cuvstvo za estetika.

Kolkumina od nas se spremni na ova da se sprotistavat so tvorenje i so otvoreno favoriziranje na ona sto vredi?
Imame li dovolno kriticna masa na FIV, kako sto imame koga treba da se "izleze na teren"?

PS Verojatno ima utki i delovi kade ne sum bas jasen, no da go ostavime Marfi ovoj pat ... se sto moze pogresno da bide sfateno, please, neka ne bide pogresno sfateno среќа

Изменето од Mire - 05.Ноември.2008 во 10:42
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:46
големо%20гушкање glad 2 read u again :-)... kolku i bizarno nekomu toa da zvuci
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:50
milo mi e sto te citam pak prijatele!
se uste mi falat tvoite komentari na moite fotografii, ne deka mnogu sum naprednal, ama barem se obiduvam :)
Јас сум мајстор!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:52
Kako be nemame kriticna masa? I sam po sam ja imame, kamoli koga sme ekipa. Ajde, lets play again!
Stavajte fotki, komentirajte. Nisto poveke ne treba!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:55
a za teren, mislam deka toa mi fali, eden otvoren seminar na teren, so iskusni uciteli.
kako samo ve promasiv koga setavte so NG. za malku.
Јас сум мајстор!

Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 11:07
so bi rekol Pierre, cheers 2 that, ke postiram, eve sega, odma,  ama smetam deka treba seriozno nesto poveke...
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.