|
Дали верувате?? Дали сте виделе демон или |
Внеси реплика | страница <1 23456 10> |
Автор | |||||
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
demon-depresija ako vaka postavime relacija imame mnogu odgovori za demonite nivnoto vladenie i nivnoto brkajne
od taa relacija koja ja zemame kako eden vid formula mozeme da zaklucime deka podlezni na demoni se lesno nadrazlivite lujdze -no i iskustvoto so lesno nadrazlivite lujdze pokazuva deka ako tie upotrebuvaat metodi za brkajne na demonite ke prestanat da bidat lesnonadrazlivi odnosno ke bidat imuni na demoni-ottuka poznavajcigo denesnovo covecko opstestvo mislam deka na site im e potrebno da ziveat hristijanski zivot bez razlika kolku se uceni ili bogati. |
|||||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Златник,ова е сериозна работа,ова се сведоштва од илјадници луѓе во минатите стотици години и тоа толку се забележани,се случувало и кога сум немал компјутер му се случувало и на многу други луѓе.Пази пред да дијагностицираш масовни лудила изразени со халуцинации.
Вакви суштества постојат,што се како се зошто се,ни научно ни теолошки можам да објаснам,но знам дека работат со една цел,да абсорбираат енергија од лугето,тоа е моето скромно знаење. |
|||||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Postojat, postojat sekoj den se srecavam so niv, i fala mu na boga sto imam sila da se boram so niv....
|
|||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Што сакал да каже авторот на темата - не знам. Но, јас не верувам во демони. А дека постојат, тоа е посведочено од многу примери. |
|||||
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Тој сака да кажи да разграничиш обожува и верува.
Ако знаеш англиски worship и believe. |
|||||
|
|||||
bob
Нов член Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Изменето од bob - 29.Јануари.2009 во 06:38 |
|||||
bob
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
златен ...слободно можеш да пробаш ама тешко ќе да е само со КРСТ брат, само со КРСТ, оти на ѓаолот многу му смета, тој чесен КРСТ... и сами знаете- нели? |
|||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Хм, да. Се согласувам дека станува сериозна работава. Меѓутоа, твојов цитиран дел од постот ме наведе на еден пример. Многумина (да не речам илјадници) имаат изјавено дека виделе НЛО. Понесени од ваквите изјави на луѓето во целиот свет, неколку новинари од еден француски град (мислам дека беше Марсеј, но не ме држете за збор, одамна беше кога го читав овој напис)), решиле да проверат. Не дали има НЛО, туку дали и колку луѓето се подложни на туѓи влијанија, на желбата за излегување од анонимноста (подсвесно се надеваат дека ќе станат познати со тоа што ќе кажат дека тие виделе „нешто“), на спектакуларности, за забава ...! Е, тие новинари решиле во нивниот весник да напишат дека претходниот ден во вечерните часови забележале некакви светла кои се движеле по работ на околните ридови. Тоа „светење“, со „лично сведочења“ го „потврдиле“ многу „очевидци“! Следниот ден биле фрапирани од бројот на луѓе кои им се јавиле и кои „тврдат“ дека виделе светло ... Имало преку стотина јавувања во редакцијата, секој со свое „видување“ за настанот. Само не ми одговоривте на моите прашања. Дајте барем само на едно, дали некој во своите виденија го „гледал“ Исус, ама пред 2000 години? И, да!
Од кога постојат овие демони? Сигурен сум дека ќе се согласите дека тие постојат од „создавањето“ на светот. Но, како порано, пред појавата на „чесниот* крст“ се решавале проблемите со „демоните“? * - зошто крстот е чесен? Затоа што на него го убиле Исус? |
|||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||||
bob
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
пробај брат, да почнеш, да се крстиш со вера во Бога, и пополека ќе ја спознаеш силата на чесниот КРСТ... п.с. велат: атеистите биле полоши од ѓаволот...зашто?... тој барем верува дека постои БОГ... |
|||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ехеее. Тој виц за атеистите јас го поставив уште пред 2-3 месеци. Мислам беше во темата за молитви, но незнам заборавив.
Но, зошто пак останувам без одговор на прашањето? Изменето од Zlatnik - 29.Јануари.2009 во 12:31 |
|||||
|
|||||
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Јас зборувам за демоните,не за Исус.А за НЛО се разбира,ако луѓето гледаат илјадници години наназад такви работи и се пронајдени во записи на стари цивилизации,се разбира дека има нешто.А и мислам дека веќе не е дискутабилно дека има вонземјани.Исто како и тие демони.Реков што суштества се,незнам.Само знам дека се злобни. |
|||||
|
|||||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Демоните постојат уште пред создавање на светот тие се паднатите (бунтовни) ангели. А за тоа дека бегаат од чесен или нечесен крст нема врска.Тоа се измислици од баби и бајачки.Нити од крст се плашат ниту од темјан бегаат. Христос јасно кажува како против демоните.Само со пост и молитва! Изменето од izvoren - 29.Јануари.2009 во 14:48 |
|||||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
|||||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
koga sum gledal demon sum vikal samo Isus i go snemuva naednas posleden slucaj pred nedela i pol.
|
|||||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|||||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Добро бе човек. Сосила сакаш да речам некој збор кој го отсликува твојот ментален склоп. Но, пристојноста не ми дозволува да го кажам. Па зарем не сфаќаш во кој контекст го спомнав „гледањето“ на НЛО? Се двоумам дали да ти дообјаснам? Сепак не. Нема да пишувам ништо како дообјаснување, бидејќи незнам дали и тоа нема да го сфатиш погрешно и ќе почнеш со твоите „стручни“ објаснувања. „Знам дека се злобни“! Ц, ц, ц! Р.Ѕ. Кога си толкав стручњак кој се знае, да те прашам, случајно овие демончињава (кои нели, по дифолт се злобни), да не се поистоветуваат со „твоиве“ вонземјани? |
|||||
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 23456 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |