IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Педофилија и религија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Педофилија и религија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
Автор
Порака
misterX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 15:20
Им се извинувам на сите за претходниот настап но морам да кажам дека овој стефчо е најбезобразниот посетител на форумов до сега. Од нигде никаде настапи со тешки навреди и успеа да ме извади од контрола. Им се извинувам на сите оние кои се коректни и кои сакаат да дебатираат на еден цивилизиран начин со факти и докази за она за што зборуваат. Навистина вакви провокации треба веднаш да се санкционираат за да не дојде до општа расправија и размена на лоши зборови помеѓу нас.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 15:39
Jas bi ve posovetuval da vnimavate koga ke zabelezhite nekoe novo ime megju nas, da ja dozvolite mozhnosta deka toj chlen doagja od nekoj drug podforum kade sto ima podrugi normi na odnesuvanje od nashiov, pa da ne se isprovocirate vednash od nekorektniot odnos, tuku da mu posochite na chovekot koi se pravilata kaj nas.

Dokolku toj nema razbiraje za nash*te vrednosti, togash vednash informirajte me mene i zidarski po LP (prakjajte LP do dvajcata bidejki sekogash postoi shansa edniot da bide otsuten za nekoe vreme).
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 23:35

Драги Борјане,
ти си правник а од таквите посебно се очекува да размислуваат подлабоко и поздраво, па после тоа да зборуваат право!
Ти тоа и го направи кога за зверот (како што вели зидарски) не го бараше прекиот суд туку сталожено предложи зверот прво да биде фатен, па укротен (со седативи или слично) па после тоа упатен каде што му е местото и треба да биде, за да не би му штетел повеќе на јагнето или на јагнињата.
Во тие моменти додека те читав ми заличе малку на Исус кој застанува пред демонизираната жена која извршила злодело наречено браколомство и ја заштитува од толпата на “верници“ кои пројицирајќи ги сите сенки и нечистотии врз неа, сакаа да ја каменуваат.
Читајќи дека си атеист а во поглед реакцијата на заштитувањето на злосторникот од преки суд, се наоѓаше паралелно со совршеното СЛОВОТО БОЖЈЕ (ЛОГОСАНАЛОГОС), си помислив на тетовски следново: “Верникот веруа помалку од што самиот се прае - Неверникот појќе од што самиот знае!“ Таа мисла беше впрочем упатена кон сите праведници на светот, кои сеуште не им изгреала звездата деница и свесно не ја виделе СВЕТЛИНАТА ХРИСТОВА.
Зажал само неколку моменти и редови покасно, те “видов“ во една слична таква толпа на луѓе која сака нешто да “линчува“. Наоружани со камења (вербални и вистински), кој со исплашени очи, кој со стегнати тапаници, кој со црвена глава, зачкртани заби, ... сакаат да ја каменуваат религијата како воопшто веќе да не би постоела.
И кога 99.9% би сте имале право, за обвинениата на сите тие вери од егоистички книжници и лицемери водени религии - кои низ историјата и сегашноста, пролевале и пролеваат крв - сеуште тоа не би ви дало легитимитет и на оние 0.1% - кои никогаш не воделе војна, нити пролевале крв, нити следеле некого другого освен Едниот и Единствениот ОТЕЦ на МИРОТ, дури и во најтешките услови кога биле колени како јагниња - да им го забраните
правото на правата вероисповест!
Вие можеби имате право како човек и како правник, сите религии и религиозни водачи на овој свет да ги оквалификувате како крволочни и да ги ставите во еден кош, но Совршениот ИСУС и Неговите вистински следбеници не смеете никако да ги ставите во истиот, бидејќи тоа би било голема неправда!

На сите луѓе а посебно вам Г-не Борјан и на вашите колеги им поскувам одсрце да го слушнат и следат гласот на МИРОТ БОЖЈИ во своето срце.

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Shaxito Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Поени: 260
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Shaxito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 02:35
Koga bi znaela deka Nekoj Covek sto e vo blizina na mojata okolina e PEDOFIL (znam deka e opasen za nevinite sustestva) ne me zanima koj e ... i Moze da mi BIDE najbliska krf Ali BI GO UBILA! pa ne bi razmisluvala na posledicite...
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 08:32
dragi Spiros,

Ke bidam kolku mozam pokratok i pojasen.Jas sum vernik.Veruvam vo moeto semejstvo,veruvam vo nekolku moi prijateli,veruvam vo coveckata nesovrsenost (trgam od sebe)pa zatoa veruvam i vo pokajanieto,veruvam vo pravoto sekoj da ima podednakva sansa za zivot,obrazovanie,rabota..veruvam i vo mnogu positni raboti no mislam deka dosta kazav.Zatoa jas kako vernik ni mozam,nitu pak sakam da sprecuvam bilo koj covek na planetava da veruva vo ona sto misli deka e pravedno.Ne sum protiv nitu edna religija,protiv nitu eden bog.I da bidam iskren za pravnik jas sum premnogu nekonvencionalen i nihilisticki liberalen,no duri i jas znam da razgranicam dobro od loso.Pedofilite od bilo koj profil se za osuda,za najstroga mozna kazna,eve vo predvid da ja zememe i smrtnata,no nikako pravdata da ja zema u race bilo koj,bilo kade,bilo kako.Site raboti se slucuvaat po inercija..denes nekoj ke ubie pedofil,utre nekoj toa pravo ke si go dade za provalnikot koj mu zemal mater.dobra,potoa nekoj ke resi sam da presudi za nekakov verbalen napad,neistomislenost,poinakva sex-opredelenost,invalidiziranost..i ne bi sakal da pomislam sto se moze da se desi.Toa ne mozam da go prifatam,toa vodi samo kon anarhija i nisto poveke.
Ako jas kako ateist mozam toa da go kazam,se prasuvam kakvi se tie vernici koi ja zemaat pravdata vo svoi race taka brzo i taka odlucno? Nikoj,ednostavno nikoj go nema toa pravo.Mozebi sum roden so premalku istomislenici,no ponekogas e tesko da se vidi celosnata slika,dokolku se naogame vo ramkata.Za sega tolku.
pozdrav

Изменето од Borjan - 29.Август.2008 во 08:33
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 08:59
Во право си Борјан... Верниците кои си ја земаат правдината така во свои раце, треба првин малку да потпроверат во своите Свети Книги да видат како точно се прави тоа и како е регулиран односот кон престапниците и кој точно треба да се занимава со нивно гонење и судење.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 16:09
Originally posted by Borjan Borjan напиша:

dragi Spiros,

Ke bidam kolku mozam pokratok i pojasen.Jas sum vernik.Veruvam vo moeto semejstvo,veruvam vo nekolku moi prijateli,veruvam vo coveckata nesovrsenost (trgam od sebe)pa zatoa veruvam i vo pokajanieto,veruvam vo pravoto sekoj da ima podednakva sansa za zivot,obrazovanie,rabota..veruvam i vo mnogu positni raboti no mislam deka dosta kazav.Zatoa jas kako vernik ni mozam,nitu pak sakam da sprecuvam bilo koj covek na planetava da veruva vo ona sto misli deka e pravedno.Ne sum protiv nitu edna religija,protiv nitu eden bog.I da bidam iskren za pravnik jas sum premnogu nekonvencionalen i nihilisticki liberalen,no duri i jas znam da razgranicam dobro od loso.Pedofilite od bilo koj profil se za osuda,za najstroga mozna kazna,eve vo predvid da ja zememe i smrtnata,no nikako pravdata da ja zema u race bilo koj,bilo kade,bilo kako.Site raboti se slucuvaat po inercija..denes nekoj ke ubie pedofil,utre nekoj toa pravo ke si go dade za provalnikot koj mu zemal mater.dobra,potoa nekoj ke resi sam da presudi za nekakov verbalen napad,neistomislenost,poinakva sex-opredelenost,invalidiziranost..i ne bi sakal da pomislam sto se moze da se desi.Toa ne mozam da go prifatam,toa vodi samo kon anarhija i nisto poveke.
Ako jas kako ateist mozam toa da go kazam,se prasuvam kakvi se tie vernici koi ja zemaat pravdata vo svoi race taka brzo i taka odlucno? Nikoj,ednostavno nikoj go nema toa pravo.Mozebi sum roden so premalku istomislenici,no ponekogas e tesko da se vidi celosnata slika,dokolku se naogame vo ramkata.Za sega tolku.
pozdrav

Apsolutno se slozhuvam so tebe Borjan.

Bez obzir na kriminalnoto delo, sekoj ima pravo na sudski proces i sekoj treba da se smeta za nevin dodeka ne se dokazhi deka e vinoven. Ako se pokazhe deka e kriv za deloto sto go storil, togash vo pravnata drzhava postoi zakon spored koj toj ke se sankcionira. Dokolku zakonot ne ni se dopagja, postoi nachin toj kako se menuva vo edno demokratsko opshtestvo.

Premnogu lesno e da se napravi kardinalna greshka koga se deluva vo afekttna sostojba i se presuduva na svoja raka i ubeden sum deka na religijski kazni ne im e mestoto vo deneshno vreme.

Posle kazhanovo, dokolku sakam navistina da sum iskren so samiot sebe si, samo bi rekol deka ne bi sakal da bidam testiran od sudbinata i praktichno da go dokazham onoa sto go propovedam.

Ubeden sum deka istoto mislenje go delat pogolemiot broj na nash*te chlenovi.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 16:58
Исламскиот суд или шеријатот ги предвидува сите овие постапки за докажување на вина или невиност. При тоа сите имаат право на соодветна одбрана се разбира врз основа на докази. Во случај на сексуална злоупотреба на било кого а камоли на дете тогаш казните за тие сторители се огромни. Таквите лица се осудуваат и светот се чисти од таков олош а народот е задоволен. Тука на темава сите кажаа дека таквите луѓе заслужуваат смртна казна и сл. Тоа е еден добар пример дека Исламот кореспондира со човечките инстинкти,човечките социјални, општествени и морални вредности. Ние сме луѓе а исламот е наменет за луѓето. Тој е толку совршен така што ги предвидел сите можни ситуации во кои човекот може да се најде. Казните кои се предвидени а според вашите зборови и искажувања се и оправдани, во исламските земји па и во другите каде што живеат муслимани кои ги применуваат к*ранските зборови, претставуваат еден вид на превенција од вакви девијантни појави. Затоа голем дел од светските кривични закони се правени врз основа на шеријатскиот закон и истите се модифицирани -адаптирани во согласност со потребите на земјите. Сите оние кои се “демократи“ и кои затоа што мораат би им дале право на овие педофили да ја добијат слободата преку “демократски суд и закони“ (во кои има милиони дупки за да се изнуди било каква слобода), длабоко во себе би сакале да можат да го применат шеријатот за да им пресудат правилно на овие гнасни изроди.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 17:09
Imam razbiranje za se sto kazha do ovoj del na tvojot komentar:

Originally posted by misterX misterX напиша:

Затоа голем дел од светските кривични закони се правени врз основа на шеријатскиот закон и истите се модифицирани -адаптирани во согласност со потребите на земјите.

Tvrdish rabota za koja nemash dovolno opshti i profesionalni poznavanja od stranata na zakonodavstvoto i negovata istorija, pa vakvite tvrdenja samo ti gi obezvrednuvaat prethodnite zborovi.

Сите оние кои се “демократи“ и кои затоа што мораат би им дале право на овие педофили да ја добијат слободата преку “демократски суд и закони“ (во кои има милиони дупки за да се изнуди било каква слобода), длабоко во себе би сакале да можат да го применат шеријатот за да им пресудат правилно на овие гнасни изроди.

Ne bi bil 100% siguren okolu toa bidejki ne mozheme da tvrdime oti SITE lugje mislat kako nas. Da dozvolime i drugi razmisluvaja i sentimenti i da ne go stavame chveshtvoto vo nashiot kosh.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 17:35
Оглас: Барам модератор кој ќе прифати барем еден став на муслиман на овој форум. Може и користен со доплата!!!

Ок не сум сигурен ама немој ни ти да бидеш сигурен 100% кога ќе имаш свој став добро?

Изменето од misterX - 29.Август.2008 во 17:35
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 17:44

Оглас: Барам модератор кој ќе прифати барем еден став на муслиман на овој форум. Може и користен со доплата!!!

Povtorno ne si objektiven (da ne ti redam kolku pati sum se slozhil so stavovite na muslimanite na ovoj forum i toa samo vo poslednava nedela dena), no toa si e tvoj pogled na rabotite.

Nemozham da prifatam neshto sto e ochebijno pogreshno, isto kako sto ne bi prifatil nitu ti, neli ?

Кон врв
stefcodimitrievski Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Август.2008
Поени: 22
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stefcodimitrievski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 18:05
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

stefcodimitrievski,

Veruvam deka ova ti e tvoe prvo doagjanje megju nas, pa ne si odomakjen so nash*te normi na komuniciranje. Najkuso mozhno objasnuvanje (samo edna rechenica) ke mozhes da   
prochitash tokmu na pochetokot na podforumov. Bo te zamolil da pojdesh tamu pred da prodolzhish so tvoite komentari:

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=12389

Natamoshnoto psihuvanje na nachinot koj go praveshe do sega ke bide sankcionirano so baniranje. Ubeden sum deka ke imash razbiranje za onoa sto se pochituva od nash*te chlenovi.

P.S. Gi potsetuvam chlenovite deka jas i zidarski zhiveeme vo delovi na svetot koi imaat 6 chasa vremenska razlika od Makedonija.

Posto gledam deka na vasiot forum seuste vazi zakonot za ednoumieto....ke ve molam oti nemozam da se snajdam da go storam toa sam, mozete slobodno da gi izbrisete site moi poraki i moeto clenstvo tuka. Toa sto sum nov na forumot ne znaci i deka ne gi razbiram pravilata na igra na internet forumite. Poglednete gi malku drugite forumi pa ke vidite kako se komunicira kaj niv! Vtoro da jas sum nov ama ne znaci i deka sum glup, zosto dozvoluavte da im go perat mozokot na ludjeto so toa sto nekoj ke drnda kako saka a ne smee da dobie replika! Mislite deka taka ke imate povekje clenovi? Doticnite gospoda ako se pronajdoa vo moite recenici toa e niven problem. Mozam da pretpostavam kakvi bi bile nivnite reakcii na ulica (bi mi vperile pistol na celo)!? Toa za vas e demokratija? Gledam deka ste gi poprimile manirite od USA (tamu uste cipovi vo teloto da vi ugradat pa da mozat kako sakaat da ve peglaat)!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 18:09
Стефчо - кога се зачленуваш на форумот се согласуваш со неговите правила. Ако не го почитуваш тоа, не го почитуваш својот збор пред се. Затоа - твој избор е како ќе пишуваш и наша одговорност да внимаваме тоа да биде во рамките на договорените правила.
Do what is right, come what may...
Кон врв
stefcodimitrievski Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Август.2008
Поени: 22
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stefcodimitrievski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 18:35
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Стефчо - кога се зачленуваш на форумот се согласуваш со неговите правила. Ако не го почитуваш тоа, не го почитуваш својот збор пред се. Затоа - твој избор е како ќе пишуваш и наша одговорност да внимаваме тоа да биде во рамките на договорените правила.

Gospodine Zidarski ako nekoj saka da mi replicira neka poveli. A ako gospodata koja se izvinuva vo moe ime pretstaven kako MisterX saka sam da gi iznesuva svoite mislenja bez da dobie komentar za niv togas neka napise nekoja kniga, mozebi nekoj ke ja procita. Forumite kolku sto sum zapoznaen postojat bas poradi toa t.e. da se procitaat mislenjata na mnogumina a ne samo na nekolku odbrani personi. Kolku sto gledam navredlivite zborovi gi koregirate, toa e ok. Samo negledam kogo toa jas go navrediv so moite zborovi. Toa sto ne go sakam islamot kako religija e moja opredelba ako nekoj misli drugcie isto taka negova.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,329 секунди.