|
Дали боли срце? |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | |||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mozno e .
i e mnogu cesto Изменето од BACHIOS - 26.Декември.2008 во 19:32 |
|||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Верувај, не само кога ми чурат ушите, туку и од чист мир се јавува... |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Маро...не се нервирај веднаш...кај го има тоа...одма сакаш работа да завршиш... некогаш треба да се причека... нормално,ако болеста е хронична и состојбата дозволува...... итните случаи секогаш имаат предност А тоа тахикардијата што ти се јавува...ништо страшно...важно е нека лупа срце...Јас цел живот сум со константна тахикардија-од 110 до 120,без аритмии,синус ритам,без екстрасистоли...хипотоничар сум...100/70 до максимум 120/75... така да,ако докторот има време,уз проблемот на Мара нека види и за мојов...прво на Мара,нормално...пред мене беше во чекалнава |
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сакав само да се надоврзам на мојот претходен пост...Значи, тоа тахикардијата е константна...во мирување... Се забрзува правопропорционално при работа и напор, а кога сум во ситуација (да ми чури низ уши)- мислам дека ќе влезе у фибрилација... А тек сум во цветот на младоста
Докторе...знам дека ме разбираш што ти кажувам... ЕКГ наодот е уреден,лабораториските наоди истотака... Е,штитната жлезда не сум ја проверила... што мислиш,можно е да е и од тоа?Или,подобро да прашам- што друго би можело да предизвика таква слика??? |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
prljav objektivot od rendgenot ? |
|||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.....hmmmm.....so konstantna tahikardija i negativni rezultati od EKG ida ne napravis proverka na teriodnata zleda......
.......nisto strasno...testot ke ti pokaze legerna hipertiroidija
|
|||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Biba_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да... и јас помислив на тоа...додека го пишував постот... Е,штитната жлезда не сум ја проверила... само пишав штитна наместо тироидна... Треба и тоа да проверам...мислам дека имам и други симптоми кои укажуваат на проблем со тироидеата... |
|||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
......Neznam koi drugi simptomi mislis deka gi imas
Jas samo dadaov zakluçok od liçno iskustvo ,malu porazliçno od tvoeto.....tahikardija vo miruvanje so 178/min.....hiperaktivnost......i çurenje niz ushi
|
|||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Биба, а дали е проследена и со други симптоми и како се чувствуваш кога ќе мине?
|
|||
|
|||
Biba_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Освен субјективното чувство на непријатност,немам други проблеми... како што ќе убрза-после извесно време откако ќе се стишат причините и екстремната тахикардија се потсмирува... Досега барем било така... а за други симптоми што спомнав-мислам дека се тоа симптоми кои се предизвикани од тироидната жлезда |
|||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
здраво лугје
иде докторот според мене ако ЕКГ- окч крвна слика -ОКч тироидеа-ок, си само горенеаведените симптоми, а сте млади, тогаш се работи за нервно-вегетативна дистонијачлек-диазепам , витамин B6 ,сон, не-кафе ,алкохол, цигари, замор,и ср. Земајќи го во предвид за Маре-дека дежура (претпоставувам) тоа преставува тежок стрес за организмот, можеби е тоа причина. А сито така колку ве гледам во форумот - и стоењето пред ПЦ може да предизвикува такви растројства. поздрав. пс.слични тегоби и јас иамв пред одреден период ,но се беше од преумора. |
|||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |