IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Совет за фотоапарат
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Совет за фотоапарат

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
Автор
Порака
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 14:24
Hehehe, kako sakas
Ur money - Ur choice намигнување
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Laki Sultan Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 06.Јуни.2008
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Laki Sultan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 15:59
Zdravo
dali bi bil dobar izbor za pocetnik ovoj model na aparat
Fujifilm FinePix S1000fd. za cena od 14.000 denari
Odnapred vi blagodaram
Кон врв
zokidream Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zokidream Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 21:03
А кај се продава за 14000 денари во која продавница?
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Laki Sultan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 22:49
Zoki aparatot ke mi go donesat od nadvor ne od tuka,
imam prijatelce vo Germanija letovo ke dovaga i da go iskoristam ,nesto korist i od nego. 220evrei e vo Germanija taka barem on kazuva.
Zoki ne mi dade komentar dali e ok aparatov za pocetnik kako mene, Ili bi mi preporacal nesto drugo.
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zokidream Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 23:43
Јас би ти препорачал евентуално ако уште го има во продажба
тамy во Германија "Fujifilm FinePix S6500fd"нарачај го него многу е подобар од овај што ти сакаш да го земеш спрема мене , а ако го нема таму тогаш за пат кон Македонија ако доага со кола твојот пријател нека тркне низ Белград и нека ти го земе од БМ Фото еве види тука уште го имаат
http://www.bmfoto.co.yu/katalog/prosumer-fotoaparati/fujifilm/finepix-s6500fd

а за Fujifilm FinePix S1000fd што го сакаш ти Laki можеш да видиш тука http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2008/04/22/Fujifilm-FinePix-S1000fd/p1

Поздрав.

Samo linkovite gi srediv намигнување

Изменето од Mire - 11.Јуни.2008 во 07:46
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Laki Sultan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 10:48
Fala Zoki za sovetot.
Кон врв
within Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Јуни.2008
Поени: 119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај within Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2008 во 14:17
Не најдов соодветна тема, па еве овде ќе прашам -
Имам Canon PowerShot S5 IS, со најмала брзина на затворачот до 15 сек, дали можеби постои некој начин за зголемување на таа брзина, било со менување во софверот или пак со додаток на некој екстерен дел, ако некој може знае...??
Кон врв
Vojkan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Мај.2007
Локација: Macedonia
Поени: 387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vojkan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2008 во 14:25
within, pobaraj na internet firmware za Canon. Mislam deka nekade vidov firmware za powershot, ama ne se sekjavam kade.
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
Кон врв
stefan.taz Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Мај.2008
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stefan.taz Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 12:49
drustvo eve me mene pa sas prasanje za nov aparat. Sto mislite za Kodak Easyshare z812IS ili Kodak Easyshare z7112IS sto gi prodavaat vo AMC. pozz
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zokidream Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 12:56
Што ќе ти е Кодак да земаш па уште од АМЦ, пу пу подалеку од АМЦ скраја да е од нив...
Кон врв
mickeymkd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 15:50
Originally posted by stefan.taz stefan.taz напиша:

drustvo eve me mene pa sas prasanje za nov aparat. Sto mislite za Kodak Easyshare z812IS ili Kodak Easyshare z7112IS sto gi prodavaat vo AMC. pozz

Што прашуваш па сега за овие апарати, ти кажаа луѓето убаво земи си Никон Д3.голема%20насмевка
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
Кон врв
driver_off Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај driver_off Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 20:27
within ако го ставеш у Мануал мод или у Tv мод не ли може до 30 секунди ?
за повеке од 30 секунди мислам дека не може никако едино се некој кастом фримвер.

види ја и програмта GBTimelapse доста добра е и итересна особено ако сакаш да правеш Timelapse клипови.

позз
Кон врв
within Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Јуни.2008
Поени: 119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај within Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 21:35
Се снајдов околу тоа, има едно интересно програмче CHDK кое се снима на картицата и не влијае на firmware-от (што е одлично), и со него одат неколку дополнителни можности, само треба добро да се подеси па може ќе успеам.
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 00:31
Originally posted by within within напиша:

Се снајдов околу тоа, има едно интересно програмче CHDK кое се снима на картицата и не влијае на firmware-от (што е одлично), и со него одат неколку дополнителни можности, само треба добро да се подеси па може ќе успеам.

Ne ti padnalo na um deka ima pricina za ogranicuvanjeto? Vo sprotivno ce go vgradea od start намигнување

Inaku, protivnik sum na hakerisuvanje na kamerite so 3rd party softveri. Toa e kako da si ja baras beljata.

Cesen isklucok se konverziite vo IR, no toa e nesto sosema podrugo.

Pozdrav, Mire
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.