|
ВЕРСКА ЛИТЕРАТУРА |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | |
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Селам Аиша Навистина добра забелешка, иако не се согласувам со ова ni kazuva deka ne se nameneti za lugeto koi go zboruvaat makedonskiot jazik(аиша). бидејќи книгите како што вели проф.se nameneti samo za muslimanite so makedonsko govorno narecje. сепак ќе му ја пренесам забелешката која ја имаш наведено, па иншаллах ќе биде од корист. Селам Изменето од mudzahid - 22.Април.2008 во 09:12 |
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овој период, во Митрополија, Ск, до Соборниот Храм може да се купи една прекрасна книга
ПОСЕН ТРИОД - тоа се молитви и песни од православните богослужби во посни денови Книгатата има 1000 страни, од неа излегува вистинска радост, голема благодат, чудесна светлина Цената е 1500 ден. но еднаш кога ќе ја земете во рака, кога ќе почнете да читате Ќе видите дека во рацете се прелива Силата и Љубовта на Царството Небесно, тоа е Самиот Господ Исус Христос] Изменето од Nikki - 22.Април.2008 во 14:07 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мила, за 1500 денари верувам дека од книгата ќе излегува чудесна светлина!!!
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
No zosto takvi prekerasni knigi da gi ogranicuvame samo na odredena grupa na luge?!?! Zarem e tolku tesko da se stavaat fusnoti na islamskite termini..... Normalno e deka knigite koi vo osnova imaat mak. naslov da go privlecat vnimanieto na site onie koi go zboruvaat toj jazik, no na samiot pocetok se soocuvat so precki. Kako pr. Ja navede knigata "Najsrekna zena na svetot", i edna moja prijatelka sakase da ja kupi (nemuslimanka) no samo sto ja otvori, pocna da me prasuva: "Sto znaci ibadet, sto e namaz, sto e dova......" Znaci ne e tesko da se stavi mala fusnota..."obozuvanje, molitva......i sl. A da ne govoram za terminite, "babo, daidza, midzo...." So toa i makedoncite koi primile islam, imaat problem da gi citaat knigite (ova e za ona muslimani do makedonsko govorno narecje)...... Znaci treba da se preveduvaat knigite na makedonskiot literaturen jazik, vo koj slobodno mozat da se koristat islamskite termini, no sepak so objasnuvanje za site ostanti.... I na krajoto na kraistata, treba da postoi jazicna redakcija, od luge koi za toa se strucni. Kako primer ke gi posocam knigite: "Karakterot na muslimanot", "Namazot vo islamot"..... Znaci knigi pred se nameneti za muslimani, no slobodno mozat da gi citaat i nemuslimanite, bidejki se e objasneto...... Allah da ve nagradi za se ona sto se trudite da go pravite vo imeto na Allah. (prenesi mu go i ova na bratot Arif R.) Selam alejkum |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Потполно стојам зад твоите забелешки сестро.Дури и самиот наслов на Книгата која ја посочи е погрешно преведен,не треба НАЈСРЕЌНА ЖЕНА НА СВЕТОТ туку НАЈСРЕЌНАТА ЖЕНА НА СВЕТОТ.
Пошто го познавам посочениот преведувач лично и знам дека се работи за една сестрана личност-Аллах да го награди,си земам за право да прокоментирам дека за преведување на книги е потребна стручност и консултација со одредени личности кои се мајстори во својата работа,зошто на таков начин може да излезе квалитетно издание. Како пример за тоа на кој начин треба да се преведуваат книгите на македонски би го навел Студентски Клуб и нивните изданија,навистина браќата и сестрите поседуваат квалитет,Аллах да ги награди. Изменето од Omer El Faruk - 22.Април.2008 во 23:45 |
|
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
HM......
Pa ne se samo braka vo Studentski klub Pogledni podobro vo knigite |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto ako se oskudni uslovite za konsultacija so odredeni strucni lica?
Od druga strana, ako nekoj raboti uspesno na toa pole, pa zarem nemoze da se prosiri vo delatnost so edna licnost kako Arif Ramadani, da mu ponudi sorabotka ili barem nekakva oskudna pomos???? |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зарем не сум напишал и сестри!!!! Ако е така веднаш ќе едитирам и ќе ја исправам неправдата. Брате Мухаџир, убаво велиш,освен она ОСКУДНА ПОМОШ.Не те разбирам што сакаш да кажеш со тоа. Изменето од Omer El Faruk - 22.Април.2008 во 23:48 |
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So oskudna mislev na najmal stepen na pomos., pr. lektura i korektura.
|
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тогаш потполно се разбираме. |
|
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa brate normalno deka postoi....
Muslimani sme elhamdulillah... Ednostavno mislam deka ne postoela inicijativa, no znam deka NEKOI luge se spremi i otvoreni za sorabotka. Omere, znam deka propustot ne e nameren :)! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добра си Никки? Ми делуваш малку чудно. Ако насетиш дека твоите мистични духовници ти прават некои чудни ритуали врз тебе или пак ти даваат да консумираш некои чудни "свети" хемикалии, веднаш пиши ми ЛП, одма ќе ги апсам!
Библијата која има над 1000 страни, со тврди корици, со убаво укоричување, со позлатени рабови на страниците чини само 600 ден., а оваа книга 1500 ден. Не благодарам!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Селам сестро Аиша. Вчера откако заминав од работа, после клањањето на Јација намаз, го известив на имамот Ариф р. за твојата забелешка и беше пријатно изненаден, навистина му беше мило поради тоа што си го забележала. Рече дека новата книга која наскоро треба да излезе Препораки на Ресуљуллах (Пратеникот) а.с. ќе се потруди да и изврши корекција колку што може подобро. Воедно ги известувам на сите членови дека книгата ќе се дели БЕСПЛАТНО па сите заинтересирани кои сакаат да ја имаат, нека ми пишат, за бројот на книгите и начинот на кој би ги доставиле. Селам Муџахид |
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |