IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали Бог не постои?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали Бог не постои?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 14>
Автор
Порака
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Локација: Slovenia
Статус: Офлајн
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 00:59
Originally posted by ShumadinChe ShumadinChe напиша:

Ateist Si ? тага

Nesakam Da Te Navredam. No Navistina Treba Da Svatish Deka Ako Ne Postoi Gospod Nishto ne Ke Postoeshe. Duri Ni Taa Energijata.
Nothing Remains !!
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 03:54
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Originally posted by $BlackDevil$ $BlackDevil$ напиша:

Originally posted by lpartik lpartik напиша:

ОТФРЛАЊЕТО НА БОГА ОД СТРАНА НА АТЕИСТИТЕ Е НАЈЛЕСЕН ГРЕВ И ТИЕ ЌЕ ОДАТ ВО ПРВИОТ КРУГ ОД ПЕКОЛОТ. ТЕШКО НА ПРЕДАВНИЦИТЕ НА КРВТА И НАРОДОТ - НИВ ГИ ЧЕКААТ МАКИТЕ ВО ДЕВЕТТИОТ КРУГ.
ЈАС СУМ МОРАЛИСТ - ВО ТЕМЕЛОТ НА СВОЕТО БИТИСТВУВАЊЕ ГИ ВГРАДИВ НАЈВРЕДНИТЕ ЕИЧКИ НОРМИ: СКРОМНОСТ, МИЛОСРДИЕ, ЧЕСНОСТ, ВЕРНОСТ, ЧОВЕКОЉУБИЕ... СРЕЌЕН СУМ ШТО ЌЕ ЗАВРШАМ ВО ПРВИОТ КРУГ ОД ПЕКПЛОТ, ЗА РАЗЛИКА ОД МНОГУ „ВЕРНИЦИ“ КОИ ЌЕ ДОТУРКААТ ПОДАЛЕКУ ОД МЕНЕ.

Тоа што велиш дека по смртта ќе одиш во првиот круг од пеколот, е потврда дека си го читал Данте, инаку голем верник...но човекот не бил таму, туку само дал своја визија за пеколот.Дали атеистите навистина одат таму- никој не знае со сигурност. Од христијанството си ги прифатил етичките норми, што е позитивно.Сторениот грев со намера е грев, ако е од незнаење и не е некој грев. А велат дега Бог е добар и простува. И Тома, апостолот не верувал додека не видел со свои очи. Можеби во тебе спие св. Тома.

а кој знае со сигурност дека теистите одат во рајот?

jas....

ти, па, ама си бил буквалист...Мислев, освен тебе

e pa sea zavisi ponekad i bukvalist sum....posebno koa se odnesuje direktno na mene nestoto
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 07:32

Postoi ...

od beskrajno mnogu mesta da se trgni ...
ke se dojdi do nego ...

ako nekogas nekoj ...
sto ne e vernik ...
ateista 100 % ...
ako se najdi vo nekoja teska situacija ...
iznenadno ...
ke se obrati kon Bog da mu pomogne !!!

zemjava ...
ovaa nasa malaecka planeta ...
taa e eden kosmicki brod ...
so kogo patuvame ...
i na nego se imame ...

nekogas nemalo voda na nea ...
ama jupiter e tuka ...
vodata e dojdena od nadvor ...
ne e stvorena na zemjata ...

jupiter samo ja privlekuvase da dojde ...
so negovata golemina ...

isto i ne brani od kometi i asteroidi ...
jupiter e kreatorot ...

sonceto ...
mnogu e ednostavno ...
samo ne gree !!!

izvorot na se na zemjata e stvoreno vo super zvezdite ...
na se sto postoi na zemjata ...
koja e do tolku fantasticno stvorena ...
da moze da radja ...

da radja i vernici i nevernici ...

nasekade - vo isto vreme - podednakvo - vecno -
neogranicena svesnost - seznaen - nestvoren ...

deluva nasekade ...
i ako ne trepkame brzo so ocite ...
nema nisto da vidime ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 08:19
Originally posted by ShumadinChe ShumadinChe напиша:

Со вселената владее енергијата.Ако господ го поистоветуваш со неа, тогаш верувам во господ. Само во тој случај, ако господ и енергијата се едно исто.Но во вселената има икс енергетски извори, па во тој случај многубоштвото е поисправна религија од еднобоштвото.

I Sega Rechi Deka Energijata Nikoj ne JA Sozdade Tuku Sama Si Se Sozdade.! Daj Primer Kako Bi Nastanala Energijata Da Ne Postovjashe Bog ?. Pishi.голема%20насмевка

АЈ ТИ КАЖИ КАКО БОГ ЈА СОЗДАЛ ЕНЕРГИЈАТА!
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 09:34
Originally posted by anakin anakin напиша:

ne mil moj prijatele

kako moze nekoj da me ubedi deka neso nepostoi

kazi ti koj te ubedil deka postoi i koj ti go dokazal toa
Што подразбираш под Доказ за Неговото Постоење ?
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 09:59
Originally posted by ZlatniLiljan ZlatniLiljan напиша:

A be poglupa tema da ne vidis...cu cu cu.......
imaat oci a ne gledaat, imaat usi a ne slusaat........ Primitivnost dotuka i natamu.  .............Samo nejse, vam vasata vera, nam nasata vera....... lutajte do denot odreden....... трепкање

Na temata poligamija eden kup kritiki kako Marija Magdalena ve vregja vas i islamot, a neli si gi preprocituvate vasite zborovi koga ke gi napisete i neli se prasuvate kakvo ubavo cuvstvo ke imate koga vam istite ke vi bidat upateni>

tamu isto procitav pomegju drugoto od Aisha , deka muslimanite ne vregjale .... vregjaat i se isto taka mnogu cinicni i ironicni.... da ne zboram za poedinci koi se i krajno bezobrazni
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 10:04
Originally posted by efendija efendija напиша:

Атеисти:Без никаква навреда,но,зарем не е редно малце да се размрдате и подетално нам на Теистите да ни кажете ЗОШТО НЕ ВЕРУВАТЕ ВО БОГА?

Дајте некое објаснување,ваше размислување,онака од срце без никакви предрасуди,отворено.

Mnogu pati sme kazale zosto ne veruvame, a jas koga i da prasam nekogo od vas vernicite da mi dade primer ili nesto sto samiot doziveal i taka go osoznal Bog, ili dobivam nekoe ironicno kontraprasanje, ili nesto od svetite knigi , nikoj od vas ne kaza, nisto so sto navistina ke ne natera da porazmislime okolu postoenjeto na Bog.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 10:13
ВО ЖИВОТОТ ИМАМ СРЕТНАТО МНОГУ БОГОЉУПЦИ КОИ ДЛАБОКО ВО ДУША СЕ ЧОВЕКОМРСЦИ.
КОЈ ЌЕ ОДИ ВО РАЈОТ:ТОЈ ШТО ГИ САКА ЛУЃЕТО КАКО ШТО СЕБЕ СЕ САКА, ИЛИ ТИЕ ШТО СЕ САКААТ САМИТЕ СЕБЕ, ПОКРАЈ БОГА, СЕ РАЗБИРА?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 10:14
ИМАВ КОМШИКА КОЈА ПО ЦЕЛ ДЕМ ЈА ЧИТАШЕ БИБЛИЈАТА А ГИ КОЛНЕШЕ ДЕЦАТА ОД СОСЕДСТВОТО, ЗАТОА ШТО БЕШЕ СТАРА МОМА И НЕМАШЕ ДЕЦА...МИСЛИТЕ ЛИ ДЕКА РАЈОТ И ГИ ОТВОРИ ПОРТИТЕ?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 10:24

ИМАВ КОМШИКА КОЈА ПО ЦЕЛ ДЕМ ЈА ЧИТАШЕ БИБЛИЈАТА А ГИ КОЛНЕШЕ ДЕЦАТА ОД СОСЕДСТВОТО, ЗАТОА ШТО БЕШЕ СТАРА МОМА И НЕМАШЕ ДЕЦА...МИСЛИТЕ ЛИ ДЕКА РАЈОТ И ГИ ОТВОРИ ПОРТИТЕ?
Едно е да читаш друго е да прочиташ. Читањето означува обид да ја пронајдеш Суштината запишана во и меѓу тие редови, а да кажеш дека си прочитал, тоа значи дека си ја пронашол Суштината.

ВО ЖИВОТОТ ИМАМ СРЕТНАТО МНОГУ БОГОЉУПЦИ КОИ ДЛАБОКО ВО ДУША СЕ ЧОВЕКОМРСЦИ.
КОЈ ЌЕ ОДИ ВО РАЈОТ:ТОЈ ШТО ГИ САКА ЛУЃЕТО КАКО ШТО СЕБЕ СЕ САКА, ИЛИ ТИЕ ШТО СЕ САКААТ САМИТЕ СЕБЕ, ПОКРАЈ БОГА, СЕ РАЗБИРА?
Оној кој не го Љуби својот ближен кого го гледа, СО СИГУРНОСТ не го Љуби Бога кого со очите на главата не го гледа. Доказ за Љубовта кон Бога е Љубовта кон ближниот.
БогоЉубецот СО СИГУРНОСТ не може да биде човекомразец и со сигурност не може да биде егоист. Господ Исус Христос во Светото Писмо не’ поучи дека нема поголема Љубов од оваа: Да го положиш својот живот во име на таа љубов. Господ тоа ни го покажа со својата Жртва на Крстот и покажа дека Господ не е демагог (едно да зборува, друго да прави), и дека не е егоист, туку дека ги Љуби луѓето.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 10:25
Sigurno ,,, kako nema koga tolku mu e posvetena na Boga, a decata od ulicata... golema rabota , koi se pa tie...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 10:31
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Sigurno ,,, kako nema koga tolku mu e posvetena na Boga, a decata od ulicata... golema rabota , koi se pa tie...
Ти кажав, едно е да читаш, друго е да прочиташ. Посветен на Бога не е оној кој САМО чита Свето Писмо, туку оној кој во животот го прави она на на што Светото Писмо го поучува
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 10:32
Оној кој не го Љуби својот ближен кого го гледа, СО СИГУРНОСТ не го Љуби Бога кого со очите на главата не го гледа. Доказ за Љубовта кон Бога е Љубовта кон ближниот.
БогоЉубецот СО СИГУРНОСТ не може да биде човекомразец и со сигурност не може да биде егоист. Господ Исус Христос во Светото Писмо не’ поучи дека нема поголема Љубов од оваа: Да го положиш својот живот во име на таа љубов. Господ тоа ни го покажа со својата Жртва на Крстот и покажа дека Господ не е демагог (едно да зборува, друго да прави), и дека не е егоист, туку дека ги Љуби луѓето

Toe se retki poedinci vernici kaj koi moze da se vidi i prepoznae gore napisanoto, no tie se ednostavno takvi po priroda, vo dusa.... ke ispadnwe politika , no politikata i religijata se dosta iprepleteni...

na eden moj prijatel , grk , mu go postaviv prasanjeto, bidejki tie se dosta religiozni, da mi go kaze na koj nacin tie ja sproveduvaat zapovedta - ljubi go blizniot svoj, koga najbliski sosedi ime makedoncite , a nivnite popovi i ne dozvolija makedonskite da prisustvuvaat na pogrebot na solunskiot vladika ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 10:48
Originally posted by Pravoslavie Pravoslavie напиша:

Едно е да читаш друго е да прочиташ. Читањето означува обид да ја пронајдеш Суштината запишана во и меѓу тие редови, а да кажеш дека си прочитал, тоа значи дека си ја пронашол Суштината.

ВО ЖИВОТОТ ИМАМ СРЕТНАТО МНОГУ БОГОЉУПЦИ КОИ ДЛАБОКО ВО ДУША СЕ ЧОВЕКОМРСЦИ. КОЈ ЌЕ ОДИ ВО РАЈОТ:ТОЈ ШТО ГИ САКА ЛУЃЕТО КАКО ШТО СЕБЕ СЕ САКА, ИЛИ ТИЕ ШТО СЕ САКААТ САМИТЕ СЕБЕ, ПОКРАЈ БОГА, СЕ РАЗБИРА?

БогоЉубецот СО СИГУРНОСТ не може да биде човекомразец и со сигурност не може да биде егоист. Господ Исус Христос во Светото Писмо не’ поучи дека нема поголема Љубов од оваа: Да го положиш својот живот во име на таа љубов. Господ тоа ни го покажа со својата Жртва на Крстот и покажа дека Господ не е демагог (едно да зборува, друго да прави), и дека не е егоист, туку дека ги Љуби луѓето.

ОВАА ТВОЈА ТЕОРИЈА ВО ПРАКТИКАТА ЧЕСТОПАТИ СЕ НЕГИРА...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,109 секунди.