|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 394395396397398 824> |
Автор | |||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Џабе е. Нема ништо за нив на интернет. |
|||
Aminta2
Сениор Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тој (ќе) се обидува да го Индоевропеизира, но, за негова жал... |
|||
da be
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
лошо |
|||
oho
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хе, хе, па тоа би значело борците да се се изпотепали мегу себе. |
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде да ти поставам едно дискретно прашње, дали си ти Бугарин од Македонија? Многу се преокупираш со Србите, олабави малку. Ако навистина сакаш да дискутираш за нив имаш две опции: - има отворно тема за Србите на овај форум, па дебатирај таму - или оди на некој српски форум и поплачи кај нив малку. Овде се дискутира за тоа дали Бугарите се 100% туркомонголи или пак се словено-туркомонголи! НЕ МИ ОДГОВОРИ, КАКО СИТЕ ОВИЕ ДИСКУСИИ ЌЕ ТИ ПОМОГНАТА ДА ГО ОСОЗНАЕШ ТУРКОМОНГОЛСКОТО ПОТЕКЛО НА БУГАРИТЕ, А СЕ ПРОДРАЗБИРА И СВОЕТО??! Изменето од Platenik - 09.Март.2009 во 11:43 |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
BG Tatar
Сениор Регистриран: 06.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 146 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Чудно ми е само дека го разбираш тоа туркомонголски jезик. За старите бугари има докази да су од иранско потекло но вие сте програмирани за туркомонголското и неможе да се дискутира с вас. А на дикретното прашанjе-имам потекло од Македониjа, Егеjска. Не е ми jaсно само каква врзка имо тоа со србскиот окупатор. |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Епа Да бе тогаш немало како сега, се да ти е на дланка. П.С. Ќерката на тој што го мачеа, што била партизанка и се борела против бугарскиот окупатор, се уште е жива. |
|||
BG Tatar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Керката!....многу керке има на белиот свет! Тоj...баш ми е jaсно коj. Зашто е целата таа дискретност? А дали има некоj коj го мачиле србите?
|
|||
da be
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
абе дайте да видиме нешто од таа борба против окупаторт
податоци, дати, битки jaс знам само за Аспарух Йосифовски а имам слушано дека имате много херои, девизии, батальони и бригади |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Епа неа и Србите ја затвориле истотака. |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако досега не си слушнал, тешко тебе. Еве ти неколку личности, барај за нив: Вера Ацева, Мирче Ацев, Страшо Пинџур, Методија Андонов-Ченто, Панко Брашнаров итн. П.С. Истотака не заборавај дека не успеа да одговориш на дебатата наша за посебноста, ништо не кажа за точките кои ги набројав! |
|||
BG Tatar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Панко Брашнаров од Велес! Така е! И зашто го малтретирале србите? Кои точки? Нешто не сум те разбрал.
Вера Ацева чак србите су и дали работа во Белград.Ако мислиш дека е то мачение сум без коментар. А дали можеш да ми кажеш за некой македонец или македонка които не са биле комунисти да са имали проблеми со бугарскиот окупатор. И зашто не гледате на сички окупаторите като на окупатори. Тезата на вашата историчка наука е дека бугарите са окупатори а србите се не знае точно какви са. Jас ти велим и тоа го цел свет знае дека србите са убивале 100 пати повеке луге от бугарите. Млад си и не е убаво да живееш со лаги. |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ацеви се позната фамилија која се борела против сите окупатори. Вера Ацева морала да оди во Белград да работи поради тоа што не се сложувала со Лазар Колишевски. Еве на пример на мојата баба братот ПРИСИЛНО е мобилизиран во бугарската армија. Ако читаше вчера што напишав, таткото на мојата роднина, ни крив ни должен го малтретирале. Инаку лично за мене и Србите и Бугарите се окупатори, нема разлика. |
|||
BG Tatar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И велиш дека Вера Ацева се борила против србските окупатори во Белград ...
А сите македонци ли присилно биле мобилизирано во Бугарската армиjа или може некоj не толку присилно... |
|||
Внеси реплика | страница <1 394395396397398 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |