IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 394395396397398 824>
Автор
Порака
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 00:40
Originally posted by да бе да бе напиша:

дай имена да провериме ако е можно

Џабе е. Нема ништо за нив на интернет.
Кон врв
Aminta2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Март.2008
Поени: 361
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aminta2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 06:45
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

ТуркоМонголин Танасе Крум ти е ТуркоМонголин немој да грешиш и пасош европски да му даваш

Тој (ќе) се обидува да го Индоевропеизира, но, за негова жал...

Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 10:50
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

лошо
Кон врв
oho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2008
Поени: 142
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 11:28
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

На споменикот треба да пишува за Борците на независна Македонија кои загинаа против Бугарскиот окупатор и да си ги признаете гревовите а не да ја извртувате најперверзно историјата.Тоа што не се кеца не се испилува не се секирајнамигнување

Хе, хе, па тоа би значело борците да се се изпотепали мегу себе.
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 11:40
Originally posted by BG Tatar BG Tatar напиша:

ОК ама во Мекадониjа има споменици на убивените от бугарите. А дали има и такиа споменици на убивените од србите? А ти си паметен и знаеш да србите са убили многу повеке луге од бугарите. И не е поштено према вашиот народ да то се премалчава.

Ајде да ти поставам едно дискретно прашње, дали си ти Бугарин од Македонија?

Многу се преокупираш со Србите, олабави малку. Ако навистина сакаш да дискутираш за нив имаш две опции:

- има отворно тема за Србите на овај форум, па дебатирај таму
- или оди на некој српски форум и поплачи кај нив малку.

Овде се дискутира за тоа дали Бугарите се 100% туркомонголи или пак се словено-туркомонголи!

НЕ МИ ОДГОВОРИ, КАКО СИТЕ ОВИЕ ДИСКУСИИ ЌЕ ТИ ПОМОГНАТА ДА ГО ОСОЗНАЕШ ТУРКОМОНГОЛСКОТО ПОТЕКЛО НА БУГАРИТЕ, А СЕ ПРОДРАЗБИРА И СВОЕТО??!

Изменето од Platenik - 09.Март.2009 во 11:43
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
BG Tatar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 06.Март.2009
Поени: 146
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BG Tatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 12:30
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

ОК ама во Мекадониjа има споменици на убивените от бугарите. А дали има и такиа споменици на убивените од србите? А ти си паметен и знаеш да србите са убили многу повеке луге од бугарите. И не е поштено према вашиот народ да то се премалчава.

Ајде да ти поставам едно дискретно прашње, дали си ти Бугарин од Македонија?

Многу се преокупираш со Србите, олабави малку. Ако навистина сакаш да дискутираш за нив имаш две опции:

- има отворно тема за Србите на овај форум, па дебатирај таму
- или оди на некој српски форум и поплачи кај нив малку.

Овде се дискутира за тоа дали Бугарите се 100% туркомонголи или пак се словено-туркомонголи!

НЕ МИ ОДГОВОРИ, КАКО СИТЕ ОВИЕ ДИСКУСИИ ЌЕ ТИ ПОМОГНАТА ДА ГО ОСОЗНАЕШ ТУРКОМОНГОЛСКОТО ПОТЕКЛО НА БУГАРИТЕ, А СЕ ПРОДРАЗБИРА И СВОЕТО??!

Чудно ми е само дека го разбираш тоа туркомонголски jезик. За старите бугари има докази да су од иранско потекло но вие сте програмирани за туркомонголското и неможе да се дискутира с вас.
А на дикретното прашанjе-имам потекло од Македониjа, Егеjска. Не е ми jaсно само каква врзка имо тоа со србскиот окупатор.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 13:18

Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

лошо

Епа Да бе тогаш немало како сега, се да ти е на дланка.

П.С. Ќерката на тој што го мачеа, што била партизанка и се борела против бугарскиот окупатор, се уште е жива.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BG Tatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 13:25
Керката!....многу керке има на белиот свет! Тоj...баш ми е jaсно коj. Зашто е целата таа дискретност? А дали има некоj коj го мачиле србите?
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 13:26
абе дайте да видиме нешто од таа борба против окупаторт

податоци, дати, битки

jaс знам само за Аспарух Йосифовски

а имам слушано дека имате много херои, девизии, батальони и бригади
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 13:27

Керката!....многу керке има на белиот свет! Тоj...баш ми е jaсно коj. Зашто е целата таа дискретност? А дали има некоj коj го мачиле србите?

Епа неа и Србите ја затвориле истотака.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 13:29

абе дайте да видиме нешто од таа борба против окупатортподатоци, дати, биткиjaс знам само за Аспарух Йосифовскиа имам слушано дека имате много херои, девизии, батальони и бригади

Ако досега не си слушнал, тешко тебе.
Еве ти неколку личности, барај за нив: Вера Ацева, Мирче Ацев, Страшо Пинџур, Методија Андонов-Ченто, Панко Брашнаров итн.

П.С. Истотака не заборавај дека не успеа да одговориш на дебатата наша за посебноста, ништо не кажа за точките кои ги набројав!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BG Tatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 13:43
Панко Брашнаров од Велес! Така е! И зашто го малтретирале србите? Кои точки? Нешто не сум те разбрал.

Вера Ацева чак србите су и дали работа во Белград.Ако мислиш дека е то мачение сум без коментар.

А дали можеш да ми кажеш за некой македонец или македонка които не са биле комунисти да са имали проблеми со бугарскиот окупатор. И зашто не гледате на сички окупаторите като на окупатори. Тезата на вашата историчка наука е дека бугарите са окупатори а србите се не знае точно какви са. Jас ти велим и тоа го цел свет знае дека србите са убивале 100 пати повеке луге от бугарите. Млад си и не е убаво да живееш со лаги.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 13:58

Панко Брашнаров од Велес! Така е! И зашто го малтретирале србите? Кои точки? Нешто не сум те разбрал.

Вера Ацева чак србите су и дали работа во Белград.Ако мислиш дека е то мачение сум без коментар.

А дали можеш да ми кажеш за некой македонец или македонка които не са биле комунисти да са имали проблеми со бугарскиот окупатор. И зашто не гледате на сички окупаторите като на окупатори. Тезата на вашата историчка наука е дека бугарите са окупатори а србите се не знае точно какви са. Jас ти велим и тоа го цел свет знае дека србите са убивале 100 пати повеке луге от бугарите. Млад си и не е убаво да живееш со лаги.

Ацеви се позната фамилија која се борела против сите окупатори. Вера Ацева морала да оди во Белград да работи поради тоа што не се сложувала со Лазар Колишевски.
Еве на пример на мојата баба братот ПРИСИЛНО е мобилизиран во бугарската армија.
Ако читаше вчера што напишав, таткото на мојата роднина, ни крив ни должен го малтретирале.

Инаку лично за мене и Србите и Бугарите се окупатори, нема разлика.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BG Tatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 14:07
И велиш дека Вера Ацева се борила против србските окупатори во Белград ...
А сите македонци ли присилно биле мобилизирано во Бугарската армиjа или може некоj не толку присилно...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 394395396397398 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.