|
Љубовни СОВЕТИ |
Внеси реплика | страница <1 3738394041 62> |
Автор | |
K1nm23
Сениор Регистриран: 16.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
епа што ќе ми таква љубов да ме прави несреќен....арно ми е вака среќен...... |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Грешката на многу мажи е ...
наместо да го ..освојат женското срце ....
...тие сакаат да го совладаат ......
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Важен состав за вистинска љубов...
1. Самопочит ...Законот во квантната физика вели дека дека привлекуваме она што сме. Законот за привлечноста нам ни кажува дека во животот ќе не привлекува она што мислиме дека го заслужуваме. Поради тоа, за да ја привлечете вистинската љубов, мора да ги препознаете своите добри особини и да знаете да ги цените своите вредности. 2. Почитување Почитувањето на партнерите меѓусебно е подеднакво важно. Врска во која недостасува почит е осудена на пропаст. 3. Искреност За да успее врската, двајцата партнери треба да бидат искрени и отворени. Ако процените дека партнерот не е искрен, веројатно ќе се запрашате колку искрени треба да бидете и вие. Вие секогаш бидете искрени и очекувајте го истото од партнерот и тоа и ќе го добиете. 4. Рамноправност Постои тенка линија помеѓу она што сте како личност и она што сте како пар. Двајцата партнери треба да ја задржат независноста, своите интереси и страсти, но никако да не се заборави меѓусебната подршка. 5. Комуникација Комуникацијата би требала да биде течна во секоја ситуација во врската. Кажете му на партнерот што очекувате и сакате од него и настојувајте тој да ви зборува за своите стравови, чувства, емоции, желби и цели. 6. Разбирање Во секоја здрава врска, двајцата партнери се разбираат еден со друг и се стрпливи. Прифаќањето на различности и почитување има граница. 7. Слобода Љубовта не можете да ја држите на ланец, ниту пак партнерот. Ако мислите дека има потреба од тоа, тогаш имате сериозен проблем. 8. Желбите на партнерот Ова е една од поважните состојки, а сепак многу често се заборава. Најчесто луѓето му даваат на партнерот она што го сакаат за себе. Подобар пристап е да го прашате партнерот што му треба и што сака. 9. Простување Простувањето е првиот чекор на патот на секоја врска и воопшто - во љубовта. ....A. P. P ..... |
|
zajluben
Група eternal flame Регистриран: 13.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo na site.
Imam eden golem problem i mi treba sovet od vas. Se vikam Ivan i imam 19 godini i sum homoseksualec. Megjutoa ona sto me buni ne e mojata seksualna opredelba tuku licnosta za koja sto sum skoro siguren deka ja sakam. So deckoto se zapoznav preku internet pred tocno 2 meseci. Od togas pa se do den denes, odnosot pomegju nas se razvi do edno mnogu visoko nivo. Rabotata e sto, deckoto ne e od Makedonija, tuku zivee vo Brazil. Ima 21 godina. Za ovie 2 meseci, sekojdnevno chatuvame na skype, si pisuvame poraki na mobilen i komunicirame na sekoj mozen nacin. Navecer, i toj i jas si go raskazuvame denot - sto i kako ni se slucilo. Spored ona koe toj mi go kazuva, toj nikogas ne custvuval nesto tolku silno kako sto custvuva za mene. Me zapozna so brat mu i so nekolku negovi drugarki preku skype i postojano naogja nacin da me iznenadi so sekoe naredno slusanje. Mi veti deka koga kje diplomira (za otprilika 1 godina), deka kje dojde vo Makedonija zatoa sto negovite mu vetile deka kje go pratat da proseta kade i da odbere. Ona sto me maci e dali navistina moze da bide nesto od celava rabota? Nikogas ne sum se somneval vo moite izbori, megjutoa ova e nesto sto kompletno me izmacuva. Ne znam dali navistina tolku mu znacam, ne znam dali e pametno da mu veruvam. Nikogas ne sum ni bil ljubomoren, no sega sekogas koga ke mi kaze deka izleguva me jade nesto od vnatre deka ke najde nekoj drug decko koj ke mu bide mnogu poznacaen od mene, iako mi veti deka nikogas poveke nema da ima nesto so nekoj drug. Imate li bilo kakov sovet za mene? Ve molam da mi pomognete. Pozdrav i vi blagodaram na vnimanieto. Ivan |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море, море напредна младина Ај да не те осудувам од старт ... И јас кога ќе речам после да бегате од интернет љубов, никој не ми верува колку може да стане опасно Може да стекнеш пријатели, да се заљубиш,да се разедеш Извини... мала шала Ама твојот проблем не е за зезање. Брее Иване кај го најде бе од Бразил? Немаше некој тукашен? Ај вака.. ти имаш 19 години .. јас 20 и нешто... слушај совет од некој на твои години Прво, не ми е јасно како ти тоа си се определил дека си хомосексуалец? Еден ден стана сабајле и рече .. Од денес трчам по машки? Дечкооо.. тебе ти треба некоја (женска) да те попали толку .. што во истиот момент ќе заборавиш дека си сакал машки. Алооо 19 години имаш... ееејј .. 19!!! Друго, нешто мнооооооогу важно. 2 месеци не се период за кој можеш да запознаеш некоја личност каква е. Па и јас пишувам со некои по 10 месеци, па пак знам дека ништо не знам. Во игра е виртуелноста. Љубов преку нет... У ла лааа.... можам до утре да ти зборам за тоа.... Како некој може да те лаже за се и сешто ... како може да ти каже приказни во боја.... да те мота... А од друга страна ако играме искрено .. може да биде нешто многу убаво ... али тоа ти тешко ќе го искусиш со типов... џабе е да ти зборам за тоа Трето ... Ако до сега не ти покажал дека му значиш, можеби и не му значиш толку Не е паметно да му веруваш... Не е паметно да се залетуваш во нешто од кое можеш само да излезеш само повреден... Никогаш не си бил љубоморен а? Исто како мене.. па после скокам кога некој нешто ќе ми каже. Ете тоа е знак дека таа личност почнува нешто да ти значи. И да не излегува, пак може да најде некој на кого ќе му биде многу позначаен од тебе. Баш како што тебе те нашол на нет...така ќе најде некој друг. Ти ветил а? Да бе.. и јас ветив нешто, па не исполнив. Јбг, виртуелна ствар... и онака не може да ми замерат за тоа... Јас би ти рекла да не веруваш во ниедно ветување што е дадено на 15000 километри далечина. Ако некогаш дојде во МК... нека ти вети...во 4 очи. До тогаш... се е ветер и магла!!! И еве ти неколку совети од мене Излези ... забавувај се.... гет а лајф Размилсли за твојата сексуална ориентација ... Остави го типот од Бразил .... нема он да се пресели ради тебе во Македонија-ва... Ако си веќе дефинитивно хомо... барај некој што може да ти пружи се што не може тој... на камера!!! И извини ако звучам строго.. за се што не ти е јасно - прашај! До тогаш.. Имај пријатна вечер! |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
zajluben
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Go cenam sovetot zatoa sto imas mnogu povekje iskustvo od mene.
Fala na odgovorot. Ke probam da se otkacam so vreme od deckovo. Znam deka sum homoseksualec zatoa sto nekolku pati sum probal so devojka, no ne odi. A so maski, se si bilo kako sto vo normalen slucaj bi trebalo da bide so devojki. Iako ke bide mnogu tesko, ke gledam da najdam nacin da ostavam se na strana i da preminam preku net-vrskava, ili pak porealno gledano net-zafrkancijava. Uste ednas fala na odgovorot - mnogu mi znaci. p.s. Samo da se nadopolnam. Deckovo mi ima dokazano nekolku pati deka mu znacam, a toa mislam deka go napravi so toa sto me pretstavi na brat mu i na negovite drugarki. Iako neli toa moze i nisto da ne znaci. Изменето од zajluben - 13.Март.2011 во 22:05 |
|
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мило ми е што ти помогнав на некој начин.
Иако знам дека нема да го откачиш дечково и ќе си продолжиш по старо ... се додека не почувствуваш таква болка... која ќе те натера да посакаш да не постоиш. Најискрен совет од моја страна ти е ... Колку и да мислиш дека така лесно ќе го откачиш .. нема да можеш ... кога веќе си почувствувал дека си љубоморен.... требало одма да се откачиш... пробај.. можеби тешко ќе биде... ама вреди да не се замараш со него Тоа во П.С.... Убаво за него... тоа сепак ништо не значи... Мислиш со тоа покажал дека му значиш? не е доволно! ајт |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
zajluben
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ke napravam se sto mozam za da zaboravam na se povrzano so nego.
I da, znam deka ke bide tesko, ama so ogled na toa sto ona koe ti mi go kaza e istoto od koe najverojatno begav celo vreme do sega a do nekade bev svesen pa i zatoa se resiv da prasam - veruvam deka ke uspeam da go nadminam problemov. |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
заљубен.... сакам да ти кажам нешто што сега може нема да ти е најприфатливо оти срцето ти е вака растреперено и посветено на Бразилецот, ама сепак ќе ти кажам...
Како што те сфаќам, ти најмногу се кршиш околу тоа што чувствува тој за тебе...дали е искрен...дали сето ова нешто значи...дали ќе најде некој друг...итн итн. Помисли малку малку и на себе од време на време. Прашај се, дали тебе он нешто ти значи? Дали ти сакаш да излезе нешто од сето ова? Дали твоите чувства се искрени? Дали ти можеби ќе сретнеш некој друг...? Порано или подоцна...и ако излезе нешто од вашава приказна, и ако не излезе, и во двете ситуации...ќе видиш дека ќе се вратиш на себе и ќе се прашаш дали тебе ти е убаво.... Кога ќе тргнеш од себе во љубовта, е најубаво...или ќе се бориш за неа...или ќе ја оставиш. Гуш Изменето од Kali - 13.Март.2011 во 22:13 |
|
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мило ми е заљубен.... Life goes on... не заборавај
|
|
|
|
zajluben
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka kako sto kaza i ForumskaBaba, prasuvam zatoa sto vekje pocnuvam da custvuvam nesto vo odnos na deckovo. Megjutoa i pokraj tie cuvstva, mislam deka ne sum dovolno spremen da go prezemam toj rizik i da ostavam na vremeto a i na negovata volja da pokaze sto i kako ponatamu. Ako vo momentov trgnam od sebe, bi si rekol deka vredi da se posvetam, no koga ke ja sporedam taa verba so ona za koe ForumskaBaba zboruvase pogore, nekako me fakja strav da ne ostanam jas onoj koj e povreden i koj ne moze da se spravi so realnosta. Fala i na tvoeto vreme. |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Неизвесноста никогаш не е лесна....тука или на километри далеку
Ризикот секогаш постои...тука или на киломентри далеку Повредени можеме да бидеме, сакале или нејќеле, штитејќи се од тоа или не.... ....таква е љубовта Работата е што секогаш на крајот излегува така како што е најдобро за нас ... или љубовна приказна, или лекција за како да се справуваш со слични ситуации понатаму А ти сега навистина можеш само да си уживаш во животот, не заборавај на себе и на твојата реалност....друштво, факултет, работа, што да е... Изменето од Kali - 13.Март.2011 во 22:45 |
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оние кои сакаат, а очекуваат нешто за возврат, само го губат времето.
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zaljuben, mene ne mi e jasno zoshto samiot si ja lepish etiketa "jas su homoseksualec"? Siguren li si, koj si ti navistina???
A za dechkoto, dali i kolku ti se realni chuvstvata(si pomislil)??? Ne zhivej ja iluzijata na tvoite misli i chuvstva. Ljubovta ne treba da se bara tolku daleku. Ne ja uslovuvaj ljubovta(da mora da bide smestena vo unapred opredelena destinacija ili pol). Taa i beztoa e vo tebe i okolu tebe, sosema blisku. Mozhebi kje se iznenadish! Spoznaj ja bezuslovnata jlubov - na koja ne i e potrebna prichina od bilo kakov vid. Gledam deka ti e potrebna ljubov - a koj ja posakuva i kje ja ima! No, sekako toa e moj sovet, se izvinuvam ako neshto ti zgreshiv... Изменето од viktorija123 - 15.Март.2011 во 14:20 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Внеси реплика | страница <1 3738394041 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |