![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3738394041 67> |
Автор | |
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
секој стих ме враќа на некои спомени...
![]() |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Помеѓу деновите
Помеѓу деновите |
|
![]() |
|
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Ти направи нешто
што се прави еднаш Мојот лелек нема лек и заздравување, како и гласот твој по кој ти ги познавав зборовите. Барем да можеш некако да потстанеш и да ми го дадеш лицето да го поносам и со твоите очи да видам,се да видам и со твојата уста малку да позборувам да ми каже се што има и што имаш. Дали смртта е потешка од животот дали таа има и од она тој што нема, дали и во смртта сонуваш и се будиш или сон ти беше само овој живот ваму. Оти јас ти запалив свеќа најголема за да не се сокопаш во длабоки темници, за да не појдеш без овдешната светлина. И ти ја отпетлав сета облека -кошулата и елекот,палтото и палиската за да не ти биде запетлана душата во мртвото тело,во голомтазицата, за се видливо што стои во невидливото. И ти ги одбрзав ременот и чевлите, часовникот,реденикот,ножот и ножницата за да не ти биде подврзан патот само в оземјата,за вечната куќа. Ти направи едно што се прави еднаш се што фалеше го исфрли од употреба, а јас сакам да те викам да ми кажеш; дали таму господ е поблиску или подалеку, дали таму гледаш се што ние гледаме, дали ти не слушаш,а ние тебе не можеме дали и таму е поделена нашата татковина? Дали таму најде да се смешаш со луѓе или само смртта по смртта ти остана, или душата веќе ти се гнаси од телото што беше нејзино и лице и облека. И уште да ми кажеш кај да се чекаме, како и каде да се причекаме?..... Но ниедна смисла не ми влегува в озборот, ми се враќа назат,се откажува од него. О,колку е мачно се да думаш,да паметиш, а веќе на ништо да неможеш да се сетиш. ![]() ![]() ![]() |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
![]() |
|
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
УМИЛКУВАЊЕ
Ќе ги отпретам сите горештини од мојата глава, ко суво дрво на сува рида ќе ги заковам, ќе те претплатам на вечна љубов и вечни времиња и ќе те љубам и губам и во пости и пред гости -само да ме сакаш Ќе ги поткупам сите човечки сетила и патила, сите светлосни преѓи песијазол ќе ги врзам, сите денови и ноќо на својот почеток ќе ги вратам, ќе ти дадам се што е солено и молено -само да ме сакаш Ќе спијам во движење, сенката своја ќе ја прескокнам, ќе ги затнам сите извори,се што гори ќе отворам. Ќенаправам да не се знае кај е лево и десно ќе ти наберам ѕвезди,ќе ти влепам шлаканица -само да ме сакаш Ќе го шпионирам сите крадци на твоите часови. Ќе ги исфрлам од употреба страните на светот. И светот по црна ноќ,одмижанка ќе го истрчам и ќе те фалам и кудам пред сите небеса -само да ме сакаш. Кај ќе стасам ќе разделам топло и студено, на шеќерот ќе му забранам да се споредува со тебе, не ќе оставам растојание што ќе биде меѓу нас. Со ова што го велам и слепо и глуво ќе изцелам -само да ме сакаш ![]() ![]() ![]() |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
не сум го читала, само гуглав
ммммммм.... преубаво е ![]() Енџи мачко, ќе ја купиш или да ја купам ------------------------------------------------------------------------ Калил Џибран За Пријателството…
„Вашиот пријател е
задоволување на потребите. Изменето од kejt-d-grejt - 07.Јули.2010 во 23:25 |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
ај ти...изненади ме еднаш
![]() ама јас прва да ја читам
![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Бидејќи, негово е да ви ја исполни потребата, а не празнината;
![]() И ако мора да ја запознае вашата осека, нека ја запознае и вашата плима. сум ги запознала и двете ![]() ![]() Изменето од Andjelina - 07.Јули.2010 во 23:41 |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
bezveze mesto
. те видов како пролета покрај мене растргната низ моите сеќавања во незаобиколено цинично смеење . те видов низ солзи купени на распродажба кои не биле мои, не биле ничии а скапо ги платив . те приметив, но како да не беше ти не бев ни јас, како да беше никој Боже, зошто ова го прераскажувам . ма, не те ни видов, не бев ниту таму не беше ниту место, каде љубовта наминува а Господ заборавил дека го створил . не беше ти, беше некоја друга а тој што приметил бил некој друг некој јаден и глуп.. глупав некој . да ти ебам това песната Да ти ебам тоВа песната сварно. Знаеш дека песнава е убава? И ми се свиѓа. ![]() |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
jas ne pisuvam neubavi pesni
![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Еј, а знаеш... ја идам у тоа фан клубот твој.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
нешо од три стиха
кога зборот е само збор а молчењето само изговор тогаш времето работи само за себе . |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Јас сум ноќта
и ден е твојот пат. Те испраќам в зори, те очекувам во самрак, а не се наши ни ноќта ни денот, сал нивниот краток допир е нашата кратка средба, нашиот треперлив миг, кога се претопуваат мојот сон, твојот сон - и тогаш, во тој сон еден со друг се имаме а сепак....се немаме.... разбудени сонуваме... |
|
![]() |
|
Гледајќи те Повеќе од сè |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3738394041 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |