|
ПОЛИГАМИЈА |
Внеси реплика | страница <1 3738394041 46> |
Автор | ||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vidish - ako e majkata na zhena mu - togash mozhe, go razbiram chovekot!
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
posle 40 strani vistinski odgovor, poligamija od kejf na dusata, ni humanost, ni zastita, ni ova ni ona, ednostavno taka mi se saka. |
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas isto...... koj videl arno od baltaza |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako se svaca "poligamijata vo Amerika"
"Muskarac" u petom mjesecu trudnoce: Pa dobro, ako cemo pošteno, i nije neko muško. I nije Arnold Schwarzenegger. Inace zove se Thomas Beatie (ne bi mu loše ni ime Beastie stajalo) i živi u američkoj saveznoj drzavi Oregon. Zapravo se radi o transseksualki, ženi koja je poželjela da bude (polu)muško, pa je dala odstraniti grudi, ali je matericu i jajnike ostavila. Nakon toga je dala da se oplodi vještačkom oplodnjom. Prema američkom zakonu, Beatie važi za muškarca, pa je i oženjen(a). Nakon što se ispostavilo da supruga Nancy (kojeg li cirkusa) ne može imati djece, oboje su se odlučili za vještačku oplodnju Tomasa. Testosteronska terapija (bolji izraz bi bio-trovanje) je bila prekinuta u vrijeme oplodnje, da bi ista uopšte bila moguća. "Ako izuzmemo to da u meni raste jedan život, meni je dobro, i ubjeđen(a) sam da sam ja muškarac." odgovara on(a) riječima koje bi nekada potpuno pasale u jednoj emisiji "top Liste Nadrealista", ali danas izgleda sasvim pristaju realnosti. "Ja ću biti otac moga djeteta, a Nancy majka. Normalna porodica." Ovo je zapravo njena druga trudnoća. U prvoj je imala trojke, ali je zbog opasnosti po život morala trudnoću prekinuti. Kao što reče Einstein (sa njegove nemuslimanske tačke gledišta): "Dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, ali nisam baš siguran za svemir." Izvor: Die Presse Изменето од muhadzir - 27.Март.2008 во 15:20 |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Muhadzir - i kakva vrska ima ova so poligamijata?!?!?!
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bi sakal li nekoj da odgovori na ova...? |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IMAS INTERESANTEN AVATAR KAKO SE VIKA - UTOPIJA ILI VO SON SE E MOZNO |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Trpenie Marija nekoj od clenovite sigurno ce ti dade odogvor inaku znaes za sto e znak molcenjeto.... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IMAS INTERESANTEN AVATAR KAKO SE VIKA - UTOPIJA ILI VO SON SE E MOZNO ( Templarius) .............. E sto mu fali na mojot avatar... |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
REALNOST |
||
Give me your secrets
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ajde nazad na temata...
postaviv edno prashanje i ve molam nekoj da go odgovori, zatoa shto toa mozhe da dade nasoka na diskusijata za poligamijata... |
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Послушност, или моментот дека жената треба да биде заштитена како што пишуваше претходно- митот за дамата во неволја која треба да биде спасена, е само мит кој вештачки се создал, и се пренесува со генерации како нешто природно, како закон.
Тоа е најголемата болка на природата; жената и мажот не се створени за да еден биде послушен на друг, еден да заштитува друг (ај добро, само физички можеби:)). И двајцата си имаат големи потенцијали кои се разликуваат, но не вертикално па така да едниот е силен, другиот е слаб- емотивно, интелектуално, итн. Зашто послушност? Може како тактичност, премолчување, но тоа е прашање на одлука, не послушност како потчинетост. Во систем кај што жената си ужива и правно и социјално и здравствено права, нема зашто да постои полигамија. Ми се допадна како кажа калифот, тоа е само кеиф преточен во закон, ништо друго |
||
Внеси реплика | страница <1 3738394041 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |