IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КУЛТОТ ЗА МАРИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КУЛТОТ ЗА МАРИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 60>
Автор
Порака Обратен редослед
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 17:09
од кај па јас ти заличев на Висости? јас ли бев тој што се дрзнав да самопрогласувам непостоечки Успенија, да воспоставувам измислени (паротворечки) ритуали, и да отфрлам божествени заповеди, се во името на самопрогалсеното свето наследство? Јас ли бев тој што го фрлив Божјиот Збор во ерата на заборавот?

Запамти, и змијата им рече „ќе бидете богови“ на Адам и Ева, ама знаеме кај завршија. Ми е криво шо и нашиве самобендисани и самопрогласени „богови“, со нивните силни одори и златни круни нема да поминат подобро.

Кон врв
goceberberot Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Август.2007
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goceberberot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 16:59
А каква врска има Марија со култот,на глупави пишувања како можеш да одговориш?
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goceberberot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 16:57
Аман бе,а јас тамам си помислив дека ти си тој,самиот Висости а ова.Можеби е другарчето твое или другарката?среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 16:30
А ја па мислев, дека Господ не има нас македонците оградено со посебна невидлива бодликава мрежа, и само нас од цел свет ни ја даде правата вера, со правите светители, и правото учење. Ама направил еден промашај, пошто невидливата бодликава жица, не само што ги спречила сите грчишта, србишта, албаничишта, американишта и евреиштва да дојдат овде, ама го спречила и македончето да излезе надвор. Така вистината остана засекогаш сопственост на 2-3 просветлени синодџии и возачите на нивните јагуари. голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 16:27
Каква врска има ова со Култот на Марија? хи,%20хи...
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goceberberot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 16:24
Не бе,аман владиците се глупи за таа работа.На времето Висости трнал за Америка,чунки да види што чудо од земја е тоа.Е сега ја зел и Библијата за да му се најди по пат.И му се нашла,поготово неколку листови,сега да не речам за што.А кога стигнал во Америка право речено Висости пробал неколку работи и баш не му одело.Тогаш се сетил на книгата што ја повел со себе и почнал да ја потчитнува.И се повеќе што ја читал се повеќе идеи му доаѓале.Ај то тук и на сон му доаѓал еден и му раскажувал за страниците кои му фалат.И така малку по малку Висости се "просветлил",а тој не би бил тоа што е ако не сака да го сподели тоа со другите непросветлени.И да не должам многу,бизнисот многу добро му тргнал,па кога го раширил низ цела Америка се префрлил на стариот континент.Така стигнал и до нашиве краишта за да ни ја донесе "светлината" и ја избрка "темнината" која владе со векови.Е па на таков човек не можеме а да не сме му благодарни.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 13:31
Да не е Висости случајно Владика во МПЦ? голема%20насмевка Така ми личит, пошто знае работи шо никој не ги знаел, видел успенија шо никој не ги видел, и чуел за обреди што никој не ги правел... Чудна некоја способност, речиси Господ отелотворен...
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goceberberot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 11:55
Па затоа ти велам,тука е Висости кој ги знае тие работи па да ни ги објасни,чунки додека не се појави тој ништо не знаевме.намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 00:07
алан форд, житија, слави, поења, зевсови, препедобни, итн итн итн... Збирки на научно фантастични приказни...голема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goceberberot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 23:39
Да бе да,во право си.И јас прочитав за бајките од 5 век.Во стрипот Алан Форд има таму еден главен шо е,Висости го викаат.Е тој Висости толку е стар што ома присуствовано на сите позначајни настани од историјава,да сега се сетив тој зборуваше за тоа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 23:18
Всушност мене утката у броењето во врска со Марија уопште не ме ни чуди, затоа што првиот пат кога се појавува бајката за нејзиното успение е некаде тек во 5 век. Тоа ти е исто ко јас сеа да напишам дека Шекспир не умрел, туку се вознесол.

Сказни за опресија на лековерните. глупирање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 23:10
Originally posted by goceberberot goceberberot напиша:

Е па за разлика од некои Православната Црква не рачуна со луфта од 4 до 6 години.И ево ја сега математиката што ти ја направи.Ако се земе дека Богородица го родила Исус во својата 17-та година,а се упокоила на свои 60 години,впрочем напишано е дека не се знае точно,тогаш проста математика 60-17=43,т.е 43год. од н.е.А ако Јаков умрел во 45 год. што има тука чудно и нелогично.

нема никаква луфта. Туку има УТКА. у броењето на годинити, и у броењето на православната црква.

и тоа дебела утка.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goceberberot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 22:52
Е па за разлика од некои Православната Црква не рачуна со луфта од 4 до 6 години.И ево ја сега математиката што ти ја направи.Ако се земе дека Богородица го родила Исус во својата 17-та година,а се упокоила на свои 60 години,впрочем напишано е дека не се знае точно,тогаш проста математика 60-17=43,т.е 43год. од н.е.А ако Јаков умрел во 45 год. што има тука чудно и нелогично.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 22:39
околу јаков, еве ти од сајтот на МПЦ

http://www.mpc.org.mk/Kalendar/prolog.asp?id=1364

цитат: Свети Јаков пострада во 45 година во Ерусалим.

околу марија еве ти од МПЦ:

http://www.mpc.org.mk/Kalendar/prolog.asp?id=1704

цитат: На која возраст се упокои Богородица не се знае точно, но преовладува мислењето дека на крајот од овоземниот живот имала повеќе од шеесет години.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 60>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,361 секунди.