IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Што претставува монаштвото?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што претставува монаштвото?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 97>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:23
EvAngelos mislam deka gi minuvash granicite na respektivno odnesuvanje i obrakjanje prema vernici na edna religija.

Te molam drug pat ne iznesuvaj nekakvi paushalni procenti od rakav koga se obrakjash kon site vernici.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Maran Ata 2 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 26.Септември.2008
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata 2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:24
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by Maran Ata 2 Maran Ata 2 напиша:

п.с. кој сака да ја докаже веродостојноста на својата вероисповед, треба тоа да го направи СОБОРНО, а не да се докажува кој колку лично знае и што се прочитал. Верата е на сите нас или на сите вас, не само на еден или двајца

Па 99% од православните во Македонија мислат дека "Христос" е презимето на Исус, не знаат ни зошто Христос дозволи да умре на крстот, не знаат ни да ги набројат евангелијата во Новиот Завет... кутрите, да не го гледаа филмот Исус од Назарет ќе мислеа дека Исус се шетал со икони во рацете, се молел на Марија и продавал осветени водички во храмот... и ти најде да зборуваш за соборната вера на "сите вас".

Одма отпаѓаш од дебатата, и тоа по твои поставени правила - лош речник, цинизам...исмејување...

Убаво те праша Опитен, каков ќе ти биде тој твој рај кога се радуваш кога мислиш дека некој греши????

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:25
Мараната, јас ви имам одговорено десетици прашања, а вие заглавивте на едно многу јасно и концизно прашање. Ете затоа јас повикувам на дебата со строги правила, за да може избалансирано да прашуваме и одговараме, а не вака, јас едно прашувам, ти друго друго коментираш, јас едно прашувам, ти за мојата личност пишуваш, јас едно ти одговарам, ти и другите ме бомбардирате со десетици прашања... епа не иде така.
Крај краева, ако некогаш наминуваш во Македонија, можеме да договориме и средба, не јас и ти трепкање, туку јас, ти, и другите расположени православци и христијани, за да не се мачиме да пишуваме нели.

Messenger, не си од Македонија, затоа не знаеш. Камо и јас да не бев, и јас да не знаев тага

Изменето од EvAngelos - 26.Септември.2008 во 04:27
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata 2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:27
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

EvAngelos mislam deka gi minuvash granicite na respektivno odnesuvanje i obrakjanje prema vernici na edna religija.

Te molam drug pat ne iznesuvaj nekakvi paushalni procenti od rakav koga se obrakjash kon site vernici.

Токму и затоа не сакам да се спуштам на неговониво - само гордост и цинизам да покажувам.
Јасно ме научил мене Господ дека кој најмногу љуби најмногу и се смирува, по Неговиот пример.
А докажувањето кој колку бројки знае или колку цитати од Библијата - ама баш ништо не му значи на Бога.

Верата се живее, не се брои и не се цитира!!!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:28
Mislam deka najdobro e site da si legnete...
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata 2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:28

Мараната, јас ви имам одговорено десетици прашања, а вие заглавивте на едно многу јасно и концизно прашање. Ете затоа јас повикувам на дебата со строги правила, за да може избалансирано да прашуваме и одговараме, а не вака, јас едно прашувам, ти друго друго коментираш, јас едно прашувам, ти за мојата личност пишуваш, јас едно ти одговарам, ти и другите ме бомбардирате со десетици прашања... епа не иде така.

Крај краева, ако некогаш наминуваш во Македонија, можеме да договориме и средба, не јас и ти трепкање, туку јас, ти, и другите расположени православци и христијани, за да не се мачиме да пишуваме нели.

Messenger, не си од Македонија, затоа не знаеш. Камо и јас да не бев, и јас да не знаев тага

Не знам кој каде заглави...
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata 2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:29
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Mislam deka najdobro e site da si legnete...

Јас само што станав

А ако мислиш да си легнеме на брашно, и да не се глупираме - во право си.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:31
Koj vo krevet, koj na brashno... na site ni treba malu odmor i smirenie.

Изменето од Messenger - 26.Септември.2008 во 04:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:32
Мараната, јас сум потполно смирен, не знам зошто ти оставам таков впечаток. Тоа што моите коментари (најчесто библиски стихови) тебе те вознемируваат, тоа е друга работа.
И исламот се живее, и будизмот се живее, но не е важно само нешто да се живее, туку што се живее, каква вера се живее.

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:34
EvAngelos prodolzhuvash so potcenuvanje na drugite veri ... a toa ne e dozvoleno so pravilata na forumov.
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:35

Originally posted by Maran Ata 2 Maran Ata 2 напиша:

п.с. кој сака да ја докаже веродостојноста на својата вероисповед, треба тоа да го направи СОБОРНО, а не да се докажува кој колку лично знае и што се прочитал. Верата е на сите нас или на сите вас, не само на еден или двајца

Па 99% од православните во Македонија мислат дека "Христос" е презимето на Исус, не знаат ни зошто Христос дозволи да умре на крстот, не знаат ни да ги набројат евангелијата во Новиот Завет... кутрите, да не го гледаа филмот Исус од Назарет ќе мислеа дека Исус се шетал со икони во рацете, се молел на Марија и продавал осветени водички во храмот... и ти најде да зборуваш за соборната вера на "сите вас".

Ех Евагелисе, Евагелисе, непоправлив си.

Вреѓаш, вреѓаш и само вреѓај...
Ако продолжи.
Ние сме „зални и беди„ ама на ниве Царството Небесно кое Господ го сокрил од мудрите и силните а го открил на немудрите и слабите.

Со ова само ни ја возвеличуваш и потврдуваш веродостојноста и библискиот корен на нашата вероисповест .

Ајде сега, остави ги навредите и расправиите и размисли за мојот предлог а го повикувам и Сард да размисли. Нам на Христијаните не ни се потребни и пшолезни никакви дебати и двобои . Ова е јавен форум и јас не прифакам. Ако сакате лично да се докажувате закажете си термин и место и колку сакте препукавајте се а оставете не нас и неполнете ги и нашите срца со гнев и немир.

Ние и Црквата немаме таков дух на препирање.

п.с. сега најди го точен и каде и од овој цитат

толку од мене,

понатаму не дискутирам на овој начин
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:44

Templarius, на таа дебата ќе се одговараат токму тие - прашањата, со таа разлика што таму ќе има ред намигнување а не како овде, јас ќе ви поставам прашање, и наместо одговор, добивам по 10 прашања од сите вас. Не се плашам јас од вашите прашања. А зошто би се плашел? Одговорите ми се спремни одамна, меѓу прстите ми се, само Мараната нека ја прифати дебатата трепкање

Evangelos zashto si tolku golema kukavica - NEMAS odgvor na prashanjata shto ti gi postvuvaat (imash ama toj odgvor ne ti odgovara) zasto be brat tvrdoglavo se shepurish tuka i od zloba se pravish mangup demek si mozel so site, HRABROSTA e i vo priznavanje na PORAZOT i ne sekogas vo zivotot moze da se POBEDI vo slucajot ti IZGUBI, crtani filmovi so debati pricaj im na nekoi decinja, so e sega ovdeka site treba da izigruvame klovnovi za da moze da mu ja dizame cenata na Evangelos ma idi begaj... Evangelose mozebi si pameten i obrazovan , no ne si edinstven be brat...i ajde prestani da se blamiras ...dosadno e vece ....

Изменето од Templarius - 26.Септември.2008 во 04:45
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata 2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:44

Мараната, јас сум потполно смирен, не знам зошто ти оставам таков впечаток. Тоа што моите коментари (најчесто библиски стихови) тебе те вознемируваат, тоа е друга работа.
И исламот се живее, и будизмот се живее, но не е важно само нешто да се живее, туку што се живее, каква вера се живее.

Верата се гледа по делата и зборовите, а соодветно на тоа се гледа и каков живот се живее.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 04:51
Опитен, Господ го сокрил Небесното Царство од световно-мудрите, а не од оние чија Божја мудрост ја благословува и дури поттикнува да се молиме за неа (Јаков 1).
Тој вториот стих го вели Павле во 1 Коринтјаните 11:16.... иии во право си среќа Ете гледаш како и јас знам да признаам кога некој е во право, па макар било тоа и православен големо%20гушкање Само имај на ум дека Павле и Варнава жестоко и со недели се рапсравале со некои верници...

"А некои дојдоа од Јудеја, и ги учеа браќата: „Ако не се обрежете според Мојсеевиот обичај, не можете да се спасите.” А кога Павле и Варнава се впуштија во не мала расправа со нив, определија Павле и Варнава и уште некои од нив, да се искачат во Ерусалим, при апостолите и старешините заради тоа прашање. "
(Дела 15:1-2)

Значи да, во право си, на христијаните не им доликува да се расправаат, ама доколку некој ги учи браќата на небиблиски работи (како случајот погоре), тогаш треба како Павле и Барнаба да ги зафрчиме ракавите, да го грабнеме Божјиот Меч (Словото) и да се "расправаме" среќа
Ама сметам дека тука и таа фаза помина. Можеби сувишно е и да се пишува повеќе на форумов.
Добра ноќ Опитен големо%20гушкање ајде добра ноќ и на другите големо%20гушкање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 97>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.