|
Што претставува монаштвото? |
Внеси реплика | страница <1 3637383940 97> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EvAngelos mislam deka gi minuvash granicite na respektivno odnesuvanje i obrakjanje prema vernici na edna religija.
Te molam drug pat ne iznesuvaj nekakvi paushalni procenti od rakav koga se obrakjash kon site vernici. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Maran Ata 2
Нов член Регистриран: 26.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одма отпаѓаш од дебатата, и тоа по твои поставени правила - лош речник, цинизам...исмејување... Убаво те праша Опитен, каков ќе ти биде тој твој рај кога се радуваш кога мислиш дека некој греши???? |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мараната, јас ви имам одговорено десетици прашања, а вие заглавивте на едно многу јасно и концизно прашање. Ете затоа јас повикувам на дебата со строги правила, за да може избалансирано да прашуваме и одговараме, а не вака, јас едно прашувам, ти друго друго коментираш, јас едно прашувам, ти за мојата личност пишуваш, јас едно ти одговарам, ти и другите ме бомбардирате со десетици прашања... епа не иде така.
Крај краева, ако некогаш наминуваш во Македонија, можеме да договориме и средба, не јас и ти , туку јас, ти, и другите расположени православци и христијани, за да не се мачиме да пишуваме нели.
Messenger, не си од Македонија, затоа не знаеш. Камо и јас да не бев, и јас да не знаев Изменето од EvAngelos - 26.Септември.2008 во 04:27 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Maran Ata 2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму и затоа не сакам да се спуштам на неговониво - само гордост и цинизам да покажувам. Јасно ме научил мене Господ дека кој најмногу љуби најмногу и се смирува, по Неговиот пример. А докажувањето кој колку бројки знае или колку цитати од Библијата - ама баш ништо не му значи на Бога. Верата се живее, не се брои и не се цитира!!! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mislam deka najdobro e site da si legnete...
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Maran Ata 2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам кој каде заглави... |
||
Maran Ata 2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас само што станав А ако мислиш да си легнеме на брашно, и да не се глупираме - во право си. |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koj vo krevet, koj na brashno... na site ni treba malu odmor i smirenie.
Изменето од Messenger - 26.Септември.2008 во 04:32 |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мараната, јас сум потполно смирен, не знам зошто ти оставам таков впечаток. Тоа што моите коментари (најчесто библиски стихови) тебе те вознемируваат, тоа е друга работа.
И исламот се живее, и будизмот се живее, но не е важно само нешто да се живее, туку што се живее, каква вера се живее.
|
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EvAngelos prodolzhuvash so potcenuvanje na drugite veri ... a toa ne e dozvoleno so pravilata na forumov.
|
||
|
||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ех Евагелисе, Евагелисе, непоправлив си. Вреѓаш, вреѓаш и само вреѓај... Ако продолжи. Ние сме „зални и беди„ ама на ниве Царството Небесно кое Господ го сокрил од мудрите и силните а го открил на немудрите и слабите. Со ова само ни ја возвеличуваш и потврдуваш веродостојноста и библискиот корен на нашата вероисповест . Ајде сега, остави ги навредите и расправиите и размисли за мојот предлог а го повикувам и Сард да размисли. Нам на Христијаните не ни се потребни и пшолезни никакви дебати и двобои . Ова е јавен форум и јас не прифакам. Ако сакате лично да се докажувате закажете си термин и место и колку сакте препукавајте се а оставете не нас и неполнете ги и нашите срца со гнев и немир. Ние и Црквата немаме таков дух на препирање. п.с. сега најди го точен и каде и од овој цитат толку од мене, понатаму не дискутирам на овој начин |
||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Evangelos zashto si tolku golema kukavica - NEMAS odgvor na prashanjata shto ti gi postvuvaat (imash ama toj odgvor ne ti odgovara) zasto be brat tvrdoglavo se shepurish tuka i od zloba se pravish mangup demek si mozel so site, HRABROSTA e i vo priznavanje na PORAZOT i ne sekogas vo zivotot moze da se POBEDI vo slucajot ti IZGUBI, crtani filmovi so debati pricaj im na nekoi decinja, so e sega ovdeka site treba da izigruvame klovnovi za da moze da mu ja dizame cenata na Evangelos ma idi begaj... Evangelose mozebi si pameten i obrazovan , no ne si edinstven be brat...i ajde prestani da se blamiras ...dosadno e vece .... Изменето од Templarius - 26.Септември.2008 во 04:45 |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Maran Ata 2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Верата се гледа по делата и зборовите, а соодветно на тоа се гледа и каков живот се живее. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Опитен, Господ го сокрил Небесното Царство од световно-мудрите, а не од оние чија Божја мудрост ја благословува и дури поттикнува да се молиме за неа (Јаков 1).
Тој вториот стих го вели Павле во 1 Коринтјаните 11:16.... иии во право си Ете гледаш како и јас знам да признаам кога некој е во право, па макар било тоа и православен Само имај на ум дека Павле и Варнава жестоко и со недели се рапсравале со некои верници...
"А некои дојдоа од Јудеја, и ги учеа браќата: „Ако не се обрежете според Мојсеевиот обичај, не можете да се спасите.” А кога Павле и Варнава се впуштија во не мала расправа со нив, определија Павле и Варнава и уште некои од нив, да се искачат во Ерусалим, при апостолите и старешините заради тоа прашање. "
(Дела 15:1-2) Значи да, во право си, на христијаните не им доликува да се расправаат, ама доколку некој ги учи браќата на небиблиски работи (како случајот погоре), тогаш треба како Павле и Барнаба да ги зафрчиме ракавите, да го грабнеме Божјиот Меч (Словото) и да се "расправаме"
Ама сметам дека тука и таа фаза помина. Можеби сувишно е и да се пишува повеќе на форумов.
Добра ноќ Опитен ајде добра ноќ и на другите
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 3637383940 97> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |