IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОЛИГАМИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОЛИГАМИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 46>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 02:37

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:39
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 02:45

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 02:50

Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 03:06
E dobro be ludze sto sakate da kazete so toa?? Ne razbiram......... pa zarem nemate videno takov slicen odnos od Hristijanin??  Jas licno vo zivo sum bil prisuten, ama toa ne mi pravi stereotipi za Hristijanstvoto  kako religija, a vam  spotceto izgleda mnogu!
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 03:53
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ma kakvo tepanje ovaa e utepuvanje

Ne vo islamot nema lubov,,,ima samo omraza,,,I toa do daska,,,I da site muslimani gi frlaat zhenite od zgradi,,,pa I zatoa im e dozvolena poligamijata,,,onaka kako zanimacija da ja frli ednash prvata…potoa vtorata..itn itn… ….dobro e da se predizvikuvaat ponekogash silni emocii neli ???,,,,samo shto “nekoj” ne saka da priznaeee,,,a jas znammm znammmm deka site mazhi go praktikuvaat ovoj method ,,,se razbira samo koga im e zdodevno,,,,da ne gi obvinuvame sega …..samo shto muslimanite se pohrabri I so kameri gi snimaat koga go pravat ovoj hrabar chin,,,znaat deka ke bidat HIT…kaj MALITE DECAAAAA…..

Definitivno mislam deka treba vie od forumot da go “liberate” muslimanskata zhena…leleee…se prashuvam kaj ste bile dosega...supermeni ?????? ,…..ajde pobrzo vo akcija…poshto slushnav deka sega na golemo se frlaat zheni od zgradi,,,

mi se dopagjaat provokaciite… no onie od visoko nivo,,,a ovie “nekolkute tuka” se od najniskoto…,veruvajte mi…
Onoj koj sakal da razbere neshto od Islamot,,,razbral veruvam,,,bidejki znael i kade da bara...
No,,kako shto veli messenger,,,vie slobodno udirajte po samarot....inaku stvarnooo stvarnooo pochnuva da stane Z D O D E V N O....

Изменето од Fantastic Lady - 27.Март.2008 во 03:57
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 05:20
Ajde site malku da go smirite tonot na diskusijata... zatoa shto kako shto gledam, brzo kje stigneme do opomeni.
Fantastic - mnogu na mesto ti e komentarot!
Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 09:40
Според официјални статистички податоци, во Македонија секоја трета жена е жртва на домашно насилство, т.е. секоја трета жена е тепана од мажот! Како можете да го поврзувате насилството на мажот над жената само со исламот??? Насилството поврзувајте го со простаклукот! А сигурно сте свесни дека има многу простаци и меѓу христијаните, и меѓу муслиманите, па и меѓу припадниците на други религии! Јас лично имам разговарано со жена, Македонка, христијанка, која ја тепал мажот! И што треба јас да заклучам? Дека христијанството ги охрабрува мажите да креваат рака над жените?? Глупости! Навистина не сте ми јасни со вакви глупави генерализации!
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 12:56
                             P-O-L-I-G-A-M-I-J-A

Prasuvacot:Zosto sakas da si poligamist?
Kalifot:Abe meraklija sum! Takov me stvoril Gospod.Nemozam da mu se
lutam za toa!

Prasuvacot:Sto ako zenata ne ti dozvoluva da zemes i druga zena?
Kalifot:Helooo bre...! Koj e glaven tuka i koj se pita?голема%20насмевкаJa najfino znam dali sum sposoboen za poveke zeni ili ne!

Prasuvacot:Ama zasto taka...Ne e fer...
Kalifot:Tisuc puta sam ti rekao rabotava e od kejf.Nemozam i nesmeam
da i go krsam aterot na dusava.Greota e ke me kolni cel zivot...голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 13:17

Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 13:20
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

P-O-L-I-G-A-M-I-J-APrasuvacot:Zosto sakas da si poligamist?Kalifot:Abe meraklija sum! Takov me stvoril Gospod.Nemozam da mu se lutam za toa!Prasuvacot:Sto ako zenata ne ti dozvoluva da zemes i druga zena?Kalifot:Helooo bre...! Koj e glaven tuka i koj se pita?голема%20насмевкаJa najfino znam dali sum sposoboen za poveke zeni ili ne!Prasuvacot:Ama zasto taka...Ne e fer...Kalifot:Tisuc puta sam ti rekao rabotava e od kejf.Nemozam i nesmeamda i go krsam aterot na dusava.Greota e ke me kolni cel zivot...голема%20насмевка
samo kalefah dava iskreni objasnuvanja vo ime na vistinata .pozdrav
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 13:56
Da, mnogu e interesen toj moment - kako se definira poslushnosta na zhenata i do kakvi granici odi toa definiranje? (ova ima vrska so temava)
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 14:08
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

E dobro be ludze sto sakate da kazete so toa?? Ne razbiram......... pa zarem nemate videno takov slicen odnos od Hristijanin??  Jas licno vo zivo sum bil prisuten, ama toa ne mi pravi stereotipi za Hristijanstvoto  kako religija, a vam  spotceto izgleda mnogu!
Никој не негира дека таа работа е пристутна насекаде.А кога сме кај стереотипи, се започна од погорен пост кој го поистовети христијанството со флерт и неморал.Ако веќе се враќаш кај ќотекот и неговата поткрепа во сурата што ја наведов, ајде тогаш да појасните: Што е непослушност на жената кон мажот? Што значи жената да му биде послушна на мажот? Дали и кога тој не е во право или?Еве, да го разјасните прво ова Послушност кон мажот-што подразбирате при тоа, за да има основа дискусијата.И патем, ако знае некој да ми ги одговори двете прашања од погоре за полигамијата (вкупно 3 сосе оваголема%20насмевка)

Знам дека посочуваш на моите зборови кои му ги упатив како реплика на Лаки,но,многу ме чуди што моите зборови ги свати како да го поистоветувам со христијанството.Напротив јас побарав мислење како Христијанството ги третира тие работи.Еве како му реплицирав на Лаки:

Има,има љубов...како не!

Туку кажи ми како е кај вас во Христијанството:

1.Кој кого тепа?
2.Кој со кого флертува?

Незнам што вели Библијата,но од вашата пракса знам дека браковите ви се катастрофа(чест на исклучоци).Затоа штом си тука ајде малце да чуеме и од тебе нешто.

Инаку мариа_магдалена,нема ни да се обидам да ти одговарам на твоите прашања(тоа им го оставам на другите),зошто однапред знам дека ти всушност и не бараш одговор(доказ е мојот одговор на твоите прашања за обрезувањето на жената,но,ти и понатака неуморно продолжуваш со поставувањето на истото прашање),едноставно уживаш да го критикуваш и исмејуваш исламот,јас нема да ти го расипувам повеќе тоа задоволство со тоа што едноставно ќе ги игнорирам твоите постови и нема воопшто да им обрнувам внимание.Со други зборови кажано,мојата дискусија со тебе завршува тука!
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 14:29
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Жалосно.тагаМногу тажно. Или сега ќе речат нашите муслимани-монтажа е, или не се ова муслимани.

Ova ne e Zalosno a Maria,ili toa so ne ti se dopagat,go preskokas!!!

Si slusnala nekoj Musliman,da go napravet ova Nasilstvo vrs svojata Porodica!???

I maria,ova dosega ne go napravil nieden Musliman!!!

Nekati bide jasno!!!!

Монструозни родители го убиле синот па го кремирале на скара

Двајца родители-монструми од американскиот град Детроит се обвинети дека го убиле својот двегодишен син, а потоа го кремирале на скара, пренесува хрватскиот интернет-портал „Индекс“. Полицијата случајот го открила откако подоцна во болница е примен и неговиот едногодишен брат, кој имал изгореници од трет степен. Полицијата не знае на кој начин е убиен двегодишниот Донти Милер, но според нив, момчето пред да биде запалено било повредено и му биле скршени неколку коски. Случајот станува уште побизарен откако полицијата дознала дека неговите родители проневериле пари, затоа што по смртта на малиот Донти тие примале социјална помош, детски додаток, бонови за храна во име на момчето. Неговите родители, 24-годишната Никела Реид и 28-годишниот Џозеф Милер, објасниле дека го запалиле момчето затоа што немале пари за погреб.

Prezemeno od Dnevniot vsnik Shpic.

Изменето од Halid ibn Velid - 27.Март.2008 во 14:32
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 14:32

Samo sto doznav deka ne mu e taa zena na ovoj sto ja frla ne taa e majka na zena mu a site onie sto vikaat vo prvite sekundi prasuvaat: Abe budala sto pravis? Pa nemoj zenata da si ja frlas..
Ovoj im odgovara : Ne mi e zena na zena mi majka i e...
Posle toa site drugi ovi nasobrani vikaat i komentiraat::
Lele vidi ja vesterkava ama se drzi
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,391 секунди.