![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3435363738 67> |
Автор | |
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Ништо
Празнина исполнета со ништо. Ништото нема друго име.Само ова,нели? Тогаш зошто боли кога е ништо? И како може ништото да боли,кога не е нешто? |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Ерих Фриед (ваков превод ми одговараше) Е ништо Е ништо Е ништо Можеби е ништо |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
уморен сум
од тие што не ги сакам и од тие што ги сакам од денот уморен од ноќта уморен сум од убавите и неубавите моменти од овдешниот рај и пекол од се‘ замислено и незамисливото абе уморен сум од ова планета |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Жалам што е на англиски...
![]() Do not stand at my grave and weep; I am not there. I do not sleep. I am a thousand winds that blow. I am the diamond glints on snow. I am the sunlight on ripened grain. I am the gentle autumn rain. When you awaken in the morning's hush I am the swift uplifting rush Of quiet birds in circled flight. I am the soft stars that shine at night. Do not stand at my grave and cry; I am not there. I did not die... |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
http://cefulesteven.blog.bg/izkustvo/2010/06/08/iskash-li-me.558569
Искаш ли ме? Да съм галещ листопад, в мислите напред - назад, по ухо, и шия, и гърди, да съм галещ листопад, искаш ли да ти шептя, да не спра, да те галя и чета, с пръсти текста съкровен, с кръв написан в знойна тлен, в стих, със ритъм нарушен - пулс побъркан, учестен, в слепоочия и слабини, китки, шия, над коси, конница във пламък на войни, мисли скъсали юзди, с кръв написан, в знойна тлен, текст дълбок и съкровен, с пръсти искаш ли да те четя, и целувам ти гръдта, и съм плъзгаща ръка, плъзгаща врата в съня, към градина с ярък плод, да съм плъзгаща ръка, по бедрата ти, гърба, очилата ти блестят, там на масата топят, отражение на свещ, искаш ли и моето да бъде в тях. Изменето од pagane - 08.Јуни.2010 во 20:24 |
|
![]() |
|
се навмевна
се смее тешко, неубедливо но се смее се трудиш да ме насмееш? да реков да да ,тешко, да, неубедливо заправо се трудев да не се расплачам ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
ДРАЗБА
Што хемија ќе беше тоа во твојот физикус, та толку многу биолошки ме обеспокојува? |
|
![]() |
|
BiBi_G ![]() Сениор ![]() ![]() СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
и мене истите овие ... анакине, .... ![]() ![]() ![]() |
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
е,и jас да доjдам на ред. ете, тие ![]() |
|
![]() |
|
http://cefulesteven.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/06/09/hubava-si-tolkova-si-hubava.559551
Хубава си, тъй си хубава, че очите ми са пътешественици, изкусени да видят всичко, изживеят всичко, дори да се наложи да заплатят със себе си, за дързостта си, побъркани изследователи, мечтатели, забравили и дом, и бряг, спокойствие, пришпорени кентаври, отлетели дирижабли, откраднати от приливни вълни рибарски лодки, деца наивни и виновни, два грешника побъркали се от желания, две самозабравили се същности откъснати от воля и от разум, крушенци плаващи сред отчаяние към теб... брега си, цял в рифове, вълни стоварващи се като тежки думи, Господен гняв и пръст върху ковчега на обичан... Зад тях си плодове и цветове, откраднати си форми и събития от бедната реалност, и танц на десет голи островни момичета... по кожата ти лекичко настръхнала... |
|
![]() |
|
.. без тебе јас не сум со сите…
.. без тебе јас сум без себе…. .. без тебе јас сум безвезе… .. без тебе јас имам се‘ што не сакам… .. без тебе јас пишувам песни, оти имам време… .. без тебе јас гледам се‘ околу мене…. .. без тебе е време наречено бљак…….. ![]() |
|
|
![]() |
|
раскажувај ми бајки, приказни без крај за една пламена булка, за одминат мај раскажувај ми тивко, нежно, понежно раскажи ми за љубовта . раскажувај ми за нас, не на цел глас спомни ме и мене, и тогаш никој не може да ми земе тоа тивко, тоа нежно, тоа понежно раскажано за љубовта ![]() Изменето од sanja-a - 12.Јуни.2010 во 18:04 |
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3435363738 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |