|
Форум & реалност |
Внеси реплика | страница <1 3435363738 53> |
Автор | |
s_girl
Сениор Регистриран: 08.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 204 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас како шо се однесувам во реалонста така се прикажувам и на форум.. без лица,без ништо...ова ми е занимација во слободно време исто како некој шо скита по улици со другари и слично така и јас
Изменето од s_girl - 11.Јануари.2010 во 13:46 |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ne sum odovde...
Samo na pominuvanje...onaka...tra la la |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Dani79
Група Регистриран: 24.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се ни обидувам да навлегувам во приватниот свет на форумџиите Сепак овде сме да дискутираме не да се анализираме
Кога ќе видам пост кој ми ја упалува црвената сијаличка, го меморирам никот и се воздржувам од понатамошни коментари Не сум овде да наметнувам свои мислења ниту се сметам за најпаметна, истата сум и во природа. Сепак имам приметено дека има некои многу "паметни" форумџии кои се поистоветуваат со мудреци, а дали е така и во реалноста тие најдобро си знаат |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako toa pisuvame,a ne se citame?
Sto barame ovde? Zarem ima nesto poubavo od toa da poglednes vo necija UBAVA DUSA? |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
databis
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 177 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originally Posted by Sani Grbavica Bookeraj - raj za pasionirane čitatelje 27.01.2010. 14:02
Mnogi su teoretizirali i pisali o otuđenju. Karl Marks je imao i svoju teoriju o toj pojavi sve je rečeno ali je se ne možemo odreći niti je zanemariti. Teorija je razrađena u daleko tehnološki slabije razvijenom vremenu nego sada ali je potpuno primjenjiva. Kako znamo da smo otuđeni od društva i bilo čega u vezi s njime. Za početak ima nekoliko teorija: - ne posjećujemo nikoga a kad nas posjećuju jedva čekamo da odu - imamo 27 e mail adresa a sa nikim se ne dopisujemo - imamo mobitel ili više njih a šaljemo poruke ne razgovaramo s nikim bojimo se kontakta - naoružani smo sa svim čudima moderne tehnologije a na primjer zastanemo kad se sjetimo kada smo zadnji put gledali film na videu sa nekim, a kad ste zadnji put bili u kinu tko zna - mrzimo tuđi uspjeh - ne čitamo novine već gledamo slike, nemamo vremena za tekst - uvijek smo u pravu drugi nemaju pojma - ne treba nam nitko jer svi lažu i kradu - imamo fiksni telefon uopće ga ne koristimo - imamo računalo ali za svaki slučaj kupujemo i laptop, da se ovaj ne pokvari pa kako onda provesti dan - lagano smo snobovi kad se negdje ipak pojavimo jer obično je za nas ispod razine - ne primjećujemo ničije probleme dok ne postanu naši onda ih guramo svima i čudimo se kako nitko ne reagira - ne pomažemo nikome već se veselimo tuđoj nesreći Ima niz i niz primjera koji nam govore da se moderni čovjek pretvorio u nešto što je samo sebi svrha. Pitam se koji je smisao života i dali uopće danas u njemu možemo istinski uživati. Postali smo jednolični predvidljivi i podređeni niskim strastima. Što se zapravo dogodilo i zašto je tako ne znam ali znam da društvo ne ide u dobrom smjeru. Materijalno ili duhovno, izgleda danas samo materijalno biće prevladava i ono čini naš život otužnim i jednoličnim. Kada pročitate ovo pitajte se koliko ste ljudi pomno i sa razumjevanjem poslušali a kamoli im pomogli na bilo koji drugi način. Udaljili smo se svi od svih jednostavno otuđenje to smo mi samo to ili ne vidimo ili se ne usudimo priznati. |
|
databis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originally posted by Surovi on vukajlija
Svaki internet sajt pravi se iz nekog određenog razloga. Taj razlog iza sebe krije skrivenu poentu. Ta poenta je svima poznata, ali je zabranjeno o njoj pričati javno. Podrazumeva se da je svi znaju, ali se isto tako sumnja da je svi razumeju. Poznavanje poente nekog internet sajta očigledno je esencijalno za bivstvovanje u virtuelnom prostoru, a samo razumevanje iste zapravo je neka vrsta elitizma. Oko ovoga se uglavnom najviše polemiše po raznoraznim četovima i forumima interneta. |
|
databis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Maja Solar, Novi Sad - Poetesa
E Ljubav dragi izvini ako sam bila gruba u poslednjem mailu nisam htela da ti kažem da si glup i da baljezgaš tvoja pesnička persona je ponekad previše lirska i previše nerazumljiva za moje nokte dragi stvarno nisam htela da ti kažem da si idiot i nezrelo derište staviću mimikriju u tvoje melanholije želim te peći alergijski i neizlečivo kao mama ljubavnica mecena šta god samo nemoj prestati da mi pišeš e-mailove dragi u kojima obećavaš naše e-vreme i naš e-prostor naše e-ejakulacije tekstova razularene klavijature mitova dragi, sećaš se ti i ja smo elektroimpulsivni ljubavnici i ja ču te večno čekati koliko god ti želiš dragi, ti se slobodno iživljavaj zabijaj fosilne zube u druge žene i uživaj dok si u Grčkoj na moru meni ćeš možda poslati SMS onako pojan u neku zoru i reći mi da sam prekrasna o dragi kako jedva čekam da mi opet daš mig da nastavimo da živimo na e-film o dragi evo ja ću se udati za tebe i rodiću ti decu kao što mi napišeš nekad u e-pismu da želiš iako ja ne razumem zašto se moramo udavati i i mati decu i na kraju te utakmice uvek imati osećaj da smo dale gol preumorne i i shlapele u bajkama, da bi se radovale i ne razumem zašto me pokvario feminizam i nauka ali ako ti to kažeš i očekuješ dragi i ako to svi kažu i očekuju dragi onda je sigurno da ću tegliti trudnoću dok ti voliš sve druge žene i sve druge pesme osim eksperimentalnih ja te dragi čekam i ne, uopšte nisam ljubomorna uopšte ne bi raznela vagone žena u smešne komadiće meteora i nemoj se ljutiti što sam ti rekla da si seronja ništa plus ništa dragi ti si tako strastven dok baljezgaš, tako poseban tako obezglavljujući za muve tako genijalan i tako jebeno dobro znaš da pričam priče pijan naročito i delimično napušen o dragi, samo se ti vrati sa mora iz Grčke i budi opet blizu mojem e-mail srcu koje kuca za svako tvoje pitanje i moj inboks o dragi ja te čekam i čekam i slavim i hvalim tu okolnost što postojiš toliko pišaćke u tvojim slovima nemoj promašiti dragi moja e-usta |
|
databis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakam vakvi raboti da procitam na IDIVIDI..toa sakam.
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па не ги копирај,стави линк од нив и напиши свој коментар,разврзи дискусија околу нив.
Темава е Форум-Реалност и направи ја таа споредба со свои зборови,опиши ја реалноста доколку постои. Друга работа е што официјален јазика на форумов е Македонски,а постовите твои погоре се на Српски. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Реалноста е илузија ... само што со нашите сетила ако можеме да го додирниме ... тоа само значи дека тоа има мала фрекфенција и го осеќаме како цврсто ... можеме да додирниме, видиме, слушнеме, вкусиме, мирисниме ... се она што ни е дадено тоа да можеме ... ама има работи кои ниту ги гледаме, ниту можеме да ги слушнеме, неможе да ги додирниме, неможеме да ги мирисниме и вкусиме ... тоа не значи дека не ПОСТОЈАТ ! Тоа е исто како телевизорот ... гледаме слика... слушаме тон ... мирис додуше нема ... ама таа слика и тон се РЕАЛНИ само на екранот и звучникот... инаку позади се во сосема друг облик кој не го гледаме .. ама не значи дека не постојат и дека се реални ... А форумот ... сосема друга природа е ... Така да Форум&реалност сепак може да се спаковаат на некој начин ... фали само панделка ... која поинаку се вика к*рдела !!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ili ..slika ima ton nema!
site sme domazeti na ovoj forum
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahah.... taka ispadja ... pozdrav prijatele ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
blagodaram mnogu sto tvojot 11001 kom.go napisa da me pozdrav!
prijaten den...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
databis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така да Форум&реалност сепак може да се спаковаат на некој начин ...
фали само панделка ... која поинаку се вика к*рдела !!! Pazi dechak !!! Za 'poentata' na sajtot ne smee da se govori javno, inache ke ja zagubish aurata na elitizmot, kon koja site nie zdushno se stremime. @za fiks: PASTE-ovite inicijalno se dadeni za da se razvie diskusija ... a za jazikot ... da bideme pragmatichni ... da se zadrzzime na sushtinata a ne na formata. |
|
Внеси реплика | страница <1 3435363738 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |