IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Што претставува монаштвото?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што претставува монаштвото?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 97>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 13:18
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Па не е, затоа сега не можеш да се снајдеш со прашањава

Допрва ќе видиме кој нема да се снајде со прашањата.
Сега одам на работа и околу 23часот по македонско време ќе отворам дебата со истакнати правила на неа. Иако не верувам дека ќе најдете замерка на правилата, сепак ќе изнесете ваше мислење за нив или пак нови правила. И потоа ќе дебатираме.
Затоа, воздржи ги твоите "фраерски" способности до вечер и таму да те видиме што фраерка си. Не ми дофрлувај сега од публика, повели вечер на рингот, со правила, со судија, да видиме на чија страна е Божјиот Збор намигнување
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 13:36
Епа сега не може вака. Некој во тоа време не може да биде на нет.
Што ги комплицираш работите. Одговори на прашањата и толку!!! Ти оставаме колку сакаш време, само да добиеме одговор.
Па и ние после ќе ти дадеме одговор на тоа што те интересира.

п.с. православието не се натпреварува во тоа кој повеќе знае напамет цитати од Библијата за да си ја докажува суетата, туку кој повеќе си ја живее верата!

Изменето од Maran Ata - 25.Септември.2008 во 14:21
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Karamazov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2008
Поени: 144
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Karamazov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 14:32
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Сега одам на работа и околу 23часот по македонско време ќе отворам дебата со истакнати правила на неа. Иако не верувам дека ќе најдете замерка на правилата, сепак ќе изнесете ваше мислење за нив или пак нови правила. И потоа ќе дебатираме.

Затоа, воздржи ги твоите "фраерски" способности до вечер и таму да те видиме што фраерка си. Не ми дофрлувај сега од публика, повели вечер на рингот, со правила, со судија, да видиме на чија страна е Божјиот Збор намигнување

E, sad ce te da vidite cija majka crnu vunu prede... rece bratot Ev angelos i mudro molcejki za ona sto bese najkulturno prasan si zamina vo dalecinata...

Изменето од Karamazov - 25.Септември.2008 во 14:35
tre, tri, tra
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 15:23
Originally posted by Karamazov Karamazov напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

E, sad ce te da vidite cija majka crnu vunu prede... rece bratot Ev angelos i mudro molcejki za ona sto bese najkulturno prasan si zamina vo dalecinata...

hhahhhaaha tooo caree
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 19:21
Можеш да отвориш нова тема, идејата е добра, но нема да може да се игра по строги правила, затоа што има многу учесници, односно, не може да си бираш соговорник...
Така што - има две опции.
Отвори тема, постави прашање, но тоа да е отворено за сите корисници.
Отворајте тема за секое прашање посебно (се разбира, доколку прашањето заслужува цела тема да се отвори, ако не - во општо!).
Класична дебата, мислам дека е тешко изводлива тука, особено што ќе има потреба од многу активно модерирање.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 00:07
zidarski, зошто не ми дозволуваш да дебатирам само со Maranata? Па и онака темите бесплатно се отвараат и никому ништо не коштаат. Другите членови нека си дискутираат на другите теми, а јас на една тема сакам само со Maranata да дебатирам. Башка, со тоа ќе ги поштедиме и другите теми од меѓусебни препукувања нели? Вака бар на едно место јас и она ќе си поставуваме прашања и ќе си одговараме без да ги замараме другите.

Messenger, доколку се сложите со zidarski да ни дозволите дебата со Maranata, дали би сакал ти да ја модерираш, еве можеби вечерка доколку се појави Maranata? Правилата би биле едноставни: Наизменично коментираме, еден поставува прашање, друг одговара, потоа овој поставува прашање, а другиот одговара. Секој има право на една реплика и една контра реплика. Правилата би биле дефинирани во воведот на темата, а твое би било само да бришеш евентуални коментирања од други членови. А доколку еден од нас пише два поста еден по друг, вториот коментар се брише и се добива жолт картон рецимо, а со два жолти црвен и чао пријатно.
Би сакал да ни го пружиш тоа задоволство? Јас да сум на твое место би ти го пружил тоа, па ти сега размисли среќа
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 01:35
Kako prvo, toa mene mi izgleda kako nekakov dvoboj, a ne sredba na intelektualci koi doagjaat na konverzacija.

Kako vtoro, za toa treba da se slozhi i Maran Ata. Onoa sto tebe ti izgleda interesno ne znachi deka i izgleda i na nea.

Kako treto, megju mene i vas razlikata e 6 chasa (na strana mojata sekojdnevna rabota). Sigurno deka ke ima termini koga ne ke mozham da ve nadgleduvam vo muabetot, taka sto ke se provlechat raboti koi ne bi trebalo da bidat dozvoleni spored tvojot predlog.

Jas nemam nishto protiv da moderiram, dokolku toa e vashe zaednichko zadovolstvo i ako gi prifatite limitite vo koi me stava mojata polozhba.

Изменето од Messenger - 26.Септември.2008 во 01:36
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 01:41

Двобој, него како :pishtoldz

Што велиш Маранатче? Сакаш да се испуцаме? :back:
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 02:04
Сметам дека не доликува да се прави такво "докажување"... Но, ако сакате - бујрум. Ќе ја чистиме темата од сите други коментари - но заради часовната разлика ќе мора самите да внимавате и да не одговарате воопшто на другите што ќе пишуваат.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 02:14
Jas kako clen na ovoj forum sum protiv, Evangelos ne odogori na postavenite prasnaja ovdeka na ovaa tema, ovaa sega sto go raboti so toj dvoboj e samo da pobegne od prasanajta i da go ublazi porazot sto toj go dozivuva ovdeka....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 02:20

Templarius, на таа дебата ќе се одговараат токму тие - прашањата, со таа разлика што таму ќе има ред намигнување а не како овде, јас ќе ви поставам прашање, и наместо одговор, добивам по 10 прашања од сите вас. Не се плашам јас од вашите прашања. А зошто би се плашел? Одговорите ми се спремни одамна, меѓу прстите ми се, само Мараната нека ја прифати дебатата трепкање

Кон врв
Maran Ata 2 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 26.Септември.2008
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata 2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 02:56
Јас се извинувам што ме немаше до сега - проблеми при логирање, и затоа сега морам под нов ник (старо - нов ник )
ЕвАнгелос, јас тука не сум на форумов за да докажувам колку знам напамет, тука сум да се обидам да го пренесам нашето православно светооотечко богатство, кое не дозволува да се извитоперува вистинската Христова вера - ПРАВОславието.
Доколку сакаш да одговориш на веќе поставените прашање - бујрум. А ако не - значи имаш некој проблем со одговорите.
Јас не гледам дека не се знае кој пиел кој јадел, како што велиш,затоа што ти ги селектирав прашањата на кои не си одоговорил.
Одговори прво на она за Преданието, па потоа може да продолжиме даље.
Очигледно е дека сакаш да се извлечеш..... од кашата.
Кон врв
Cinik Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Септември.2008
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cinik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 03:11
Овде станува жешко, жешко. се спомуват двобои, пушки, пиштоли

Ај ние обичните смртници да си одиме од форумот додека никој не е загинал од нас оти овој пука директно во чело, нема милост оти никој не му равен на овој Евангелос

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 03:11
Chicken! кокошка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 97>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,470 секунди.