![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 355356357358359 824> |
Автор | ||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
А ако не верува некој во теоријата за еволуцијата? Што правиме тогаш? |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Еднаш ти реков- те читам што сакаш да кажеш. Иронија голема има во твоите зборови. Не си играј со судбината! ![]() |
||
![]() |
||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|
jaс ништо не правиме - еволюцията е надвор веруването
![]() SDK: Јас нема да направам ништо- еволуцијата е "надвор" од верувањето. фала на транслаторот ![]() Изменето од да бе - 16.Февруари.2009 во 14:43 |
||
![]() |
||
|
Тоа е Да бе твое мислење. Како што реков има луѓе кои не веруваат на теоријата на еволуцијата. |
||
![]() |
||
BlgarskiTigar ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 16.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 53 |
|
Един народ две држави!Ние сме едно
![]() |
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
А Балканскиот полуостров, кај вас ли е или кај нас? Ука: Во Македонскиот јазик кога се користи терминот Балкан, се мисли на Балканскиот полуостров, а не на планина. Хомос балканикус - латински израз за човек Балканец, не по географска или етничка припадност, туку според начинот на однесување, манирите, вредносниот систем... во секој случај термин со негативна конотација. Изразот хомос балакникус може да се компарира со терминот кој Византијците го користеле да ја окаректизираат простата, заостната,нецивилизирана маса во нивното опкружување. Тој термин на сите нам ни е многу добро познат, Булгар односно Вулгар. Што занчи кога некој или нешто е вулгарно? Грците тој термин и ден денес го користат кога сакаат да стават до знаење дека некој не е на соодветно ниво - вулгарос. Да незаборавиме дека Грците ја немаат букват Б, па следствено државата ви ја нарекуваат Вулгариа, а луѓето Вулгари. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Вие сте Македонци или Туркомонголи? |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
BlgarskiTigar ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 16.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 53 |
|
Ние не сме турци ние сме братја с македонците.
|
||
![]() |
||
|
Ако јас су Македонец, што е брат ми? Двајцата сме од ист татко и мајка. Јас неможам да бидам Македонец, а тој Бугарин. Ако си ми ти брат, значи и ти си Македонец, кој живее во држават Бугарија. ПС. Не сум знаел дека имам брат во Бугарија. |
||
|
||
![]() |
||
|
Ако башта ми и маика ми са нешто,аз ште бъдам това што са тие.Но брат ми може да реши да бъде нешто друго.
Изменето од BlgarskiTigar - 16.Февруари.2009 во 15:30 |
||
![]() |
||
|
Леле ама е досаден овој. И не ме замарај со ЛП. Немам намера сега со тебе да се објаснувам. Земи читај си книги, барај повеќе информации, па после дојди на форумов. Форумов е за сериозни и начитани луѓе, не за чаршиски муабет. |
||
![]() |
||
futosmama ![]() Нов член ![]() Регистриран: 14.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 13 |
|
Сакате да бидете Бугари и гордо да го носите тоа славно туркомонмголско име, тоа е ваше неприкосновено право. Но следствено на тоа треба да си имате своја бугарска култура, а не да бидете Бугари со македонска култура и јазик.
Ти па да зборуваш за култура, странно? Па кой си ти? Покажи образци на мак.култура. Докажи как бугарите откразнаха и зборуват мак.јазик. Ги четоф мненијата во другите теми дека секи град ,село има свой сопствен диалект. Кой е поантичен... Сърбиновци , Кумановци, Охридчани, Прилепчани ...кой? Сакаш да бидеш Македонец ,ту би Македонец ор нот ту би, но би и честен Човек! |
||
![]() |
||
|
Фала му на Бога што не сум роднина со тебе и со такви како тебе. Јас не ширам никаква националистичка пропаганда. Каде ме виде да ширам национализам?! Покажи каде! Кажи каде сум навредил некој?! Нека излезе тој што сум го навредил и нека каже, нека изведе докази дека сум го навредил! Еве јас чекам да се појави таков. Што тебе ти има згрешена оваа земја, та да ја нарекуваш грешна? Зар вие сте совршени? Треба ли да те потсетувам? |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
ние не тврдиме дека било кој народ од балканот е македонски, за разлика од другите кои тврдат дека сме се и сешто само не македонсци
и сега кој тука шири пропаганда? најпрво ширите пропаганда пишувајќи на бугарски на македонски форум со некои си од интернет податоци кои може да ги напише било каков идиот, и на крај со сета дрскост тврдите вакво нешто? |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 355356357358359 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |