|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница <1 3334353637 67> |
Автор | |
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не јас...анакин
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
знам. затоа и ти кажувам по втор пат: Браво!!! |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo za majself
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
from me
|
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Држи ме
држи ме за рака држи ме кога тонеме заедно кога црно блато ни е дадено кога сино небо ни е земено држи ме тогаш држи ме, стој до мене и кога нема повеќе што да ни се земе освен да ни земат – тебе, мене силно, силно држи ме а јас ќе те држам тебе, ветувам... Изменето од sanja-a - 27.Мај.2010 во 21:38 |
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зад аголотЌе ги оставам вечерва емоциите во спалната соба. Во фиоката со чипканата долна облека. Уредно сложени, а ретко користени. Ќе ги затворам во кутијата за накит соништата и копнежите. Нема да понесам со себе ниедно небо, во ниедна боја. Не, ниту трошка апстрактност. Ќе бидам вечерва обично физичко тело. Со непознат волумен. Секогаш ти недостасуваше некоја од димензиите за да го дознаеш волуменот на мојот немир. Но затоа пак, одлично ја пресметуваше плоштината. Секој милиметар квадратен. |
|
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја слеков кошулата на мојата конзервативност, а потоа и фармерките на симболичната независност. Ги собув и чевливе кои ме стегаат како општествени правила со високите потпетици на квази моралот и етиката. Ја пуштив косата да падне низ рамениците ослободена од стегите на „доброто„ воспитување. Еве ме, тука пред тебе, онака како што природата ме создала. Со искрен, насмевнат копнеж и чиста љубов во себе. Без лажни скрупули, без лицемерен срам. Нема место за срам во душа соголена од љубов. Срамот е во дволичниот, к*ртоазен поглед без трошка љубов и емоции, а преполн со притаена, сува страст, и лигав, неприкриен насмев, завиткан во свила и платно со закопчана совест до грло. |
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
најлесно е да заборавиш, тоа што не сакаш да заборавиш
најтешко е да заборавиш, тоа што сакаш да го заборавиш |
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Niko drugi, ljubavi moja,nece spavati u moim snovima,
Podji,podjimo zajedno,preko vode vremena,
Niko osim tebe nece putovati samnom preko sjena,
Ni sunce,ni mjesec - samo ti moja zimzelena.
|
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гледаме како бродот ни’ тоне
не се плаши ништо изгубено не е тоа брод е само има нешто таму и твое и мое кога слаби бевме стисни ме за рака и други начини има се дур сме заедно се дур не’ има ако патот ти е долг на раце ќе те носам не си тешка лесно те разбирам затоа што сакам затоа што ме сакаш. http://jazbunet.blogspot.com/ Изменето од kejt-d-grejt - 29.Мај.2010 во 23:44 |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Виртуелен
парк
Ајде сега да одиме во нашиот виртуелен парк Дишете Дишете Свежи молекули кислород под дебелите сенки на големите дрвја воздухот е кристално чист како после летна бура сами сме таму без пензионери амортизирани од времето, наркомани, манијаци, осамени девојки со евтини викенд романчиња во рацете без полицаецот на Сергеј Главјук кој чека да наплати сметка за струја и вода Љубовта менува сe' – само засили ја музиката паѓаат звуци од небото крикови на птици преселници децата силно ја фрлаат топката во воздухот и така ја откриваат тајната на гравитацијата Еј ти си луд Да, јас сум од другата страна на компјутерот Всушност овде имам неколку компјутери сe' е виртуелно и повеќедимензионално и овој разговор е виртуелен Здраво, како си!? Мило ми е што те гледам! И мене ми е необично драго!? |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Suteki da Ne ?
Моето срце пливаше
во зборови собрани од ветерот
Мојот глас ограничен
во облаците кои ја носат иднината
Моето срце трепери
во огледалото со кое владее месечината
Нежни солзи
пролеани во поток од солзи
Ако можеме да одиме рака за рака
Сакам да одам
во твојот град, во твојот дом, во твојата прегратка....
Јас сонувам за битка
против твоите гради
твоето чување на моето тело
исчезнува во утрото
Зборовите застанати од
ветерот , се нежна илузија
Утрешниот повик на облаците е
гласот од далечното место
Моето срце кое беше
во огледалото замаглено од месечината
која пловеше
Овие ѕвезди кои треперат
не можат да ги сокријат моите солзи
Сакам да одам
во твојот град, во твојот дом, во твојата прегратка
Мојот сон ...за твоето лице
кое нежно го допрев
се топи во утрото .............
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа сум Јас
Не сум камен-од камен сум појака не сум созла-од солза сум понежна не сум болка-од болка сум поболна тоа сум јас.... Чекорам низ невозможното,патувам низ виорот патувам низ судбината,се пробивам низ ветерот Патувам низ судбината се пробивам низ животот. Отвори се небо,раздели се море затемни се сонце-ваша сум Земете ме ветрови,однесете ме ѓаволи побарајте ме ангели слуга ќе ви бидам. Да се предадам-не можам да се борам-ќе се трудам за тебе ти кој си невидлив носител на мојата душа. Ја барам среќата,ја носам тагата Сепак останувам. Ќе се смеам зошто болката изчезнува Ќе пеам зошто тагата престанува. Ќе ја барам среќата. |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Napisi mi pesmu, mazila se je
nisam znao da li cu umeti reci jesu moje igracke cakle mi se u glavi kao oni sareni staklici kaleidoskopa i svaki put mi druga slika u ocima kad zazmurim ali, postoje u nama neke neprevodive dubine postoje u nama neke stvari neprevodive u reci ne znam |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
Внеси реплика | страница <1 3334353637 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |