|
Инџилот |
Внеси реплика | страница <1 33343536> |
Автор | |
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekoj se pravi mudrec
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa celata rabota e vo toa sto samo se pravat deka se mudri....
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
atentator
Група Регистриран: 25.Март.2008 Локација: Maldives Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
site vie kristijani koi mislite deka nie muslimanite lazeme ve molam togas obratete se kaj benedikt toj ke vi kaze kaj e indzilot abe luge nie muslimanite go pocituvame sto ni e receno indzilot za nas e edna od knigite koja e objavena na verovesnicite no ne e i nasa sveta kniga se znae k*ranot e tuka da objasni sto stanalo so indzilot a toa e ednakno na skrieno vo nekoi od mracnite masonski mesta kade sto lugeto nema da mozat da go najdat i da se snajdat sebesi vo praviot pat vi dokazavme so ajeti so dokazi vie pak ne veruvate obratetese kaj benedikt mozebi toj e popameten i ke vi kaze
|
|
only Allah can judge me
|
|
atentator
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zatoa sto treba da ucite citiram Da ucite ako ti veli deka treba da se pridrzuvas do nesto znaci treba da citas a tuka e k*ranot da ti doobjasni koristi ja logikata ti rekol da se pridrzuvas do indzilot a go nemas pa znaes deka k*ranot e najdobroto nesto sto postoi pa zemi citaj ke gi najdes istite fakti samo mnogu poopsirno i pojasno prikazani pa ke sfatis i ke velis kaj sum bil izguben sive ovie godini tragajki po vistinata koja sum ja imal predsebe |
|
only Allah can judge me
|
|
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
atentator
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A mudriot covek sekogas dava prednost na poslabo rangiraniot pa zatoa i nive vi davame prednost togas daj kazeteni vie konkreten odgovor kako e mozno edna sveta kniga da bide interpretirana od razlicni luge i toa na razlicen nacin |
|
only Allah can judge me
|
|
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
edna sveta kniga e interpretirana od razlichni lud'e ama na isti nachin,samo nekoi lud'e skrshnaa od patot a svetite knigi se tuka ,ovaa ti sto go kazha za evreite dali ima zhivi i kako mozhat da go pametat tevratot toa ne umira svetite raboti bog gi shtiti nie edinstveno gledame na niv so zamnerka zoshto ne go prifatile isus za spasitel a ne sme se trudile da im ja menuvame bozhjata objava-daleku,pa toa mi e i muabetot hristijanite se drzhat i ja pametat biblijata i torata vo nea koi se od vek i vekova identichni dodeka muslimanite edinstveni tvrdat za nekakvi kontradikcii
|
|
Padisah
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slavniot k*r an e vo pravo koga kazuva
| Zar se vi nadate da će vam se jevreji odazvati i vama za ljubav vjernici postati, a neki među njima su Allahove riječi slušali pa su ih, pošto su ih shvatili, svjesno izvrnuli. (al bakara 75) Изменето од Padisah - 30.Март.2008 во 21:37 |
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle Daimi Muzaffer Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan |
|
Padisah
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo istata glava na k*r anot citame
al bakara 170:
A kada im se rekne: "Slijedite Allahovu Objavu!" - oni odgovaraju: "Nećemo, slijedit ćemo ono na čemu smo zatekli pretke svoje." - Zar i onda kada im preci nisu ništa shvaćali i kada nisu na Pravome putu bili?!
|
|
Sultan Ulü-l Ebsar
|
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Padisah
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ali imran 78 Neki od njih uvijaju jezike svoje čitajući Knjigu da biste vi pomislili da je to iz Knjige, a to nije iz Knjige, i govore: "To je od Allaha!" - a to nije od Allaha; i o Allahu svjesno govore laži. Ali imran 79 Nezamislivo je da čovjek kome Allah da Knjigu i znanje i vjerovjesništvo - poslije rekne ljudima: "Klanjajte se meni, a ne Allahu!" - nego: "Budite Božiji ljudi jer vi Knjigu znate i nju proučavate!" |
|
Sultan Ulü-l Ebsar
|
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ocigledno e kako nekoj kukavicki vrti okolu prasanjata i odgovorite i non stop se povtoruva kako papagal.
No posto sum siguren deka i na nego mu e jasno i svati... ona sto povtoruva e samo negoviot Bolen inaet,poveke i ne pisuvam na temava. |
|
Padisah
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ali imran 78
Nekoi od niv ja iskrivuvaat Knigata koga ja citaat za vie da pomislite deka toa sto go zboruvaat e od knigata , a toa ne e od Knigata.
i tie velat `toa e od Allaha ` , a toa ne e od allaha , i za Allaha svesno zboruvaat laga`
Nezamislivo e covek na koj Allah mu ja dal knigata i znaenjeto i veruvanjeto posle da im kaze na lugjeto
`Klanjate se na mene, a ne na Allah`
za koj se odnesuva ubavo se kazuva
sekoj neka se najde sebe si
|
|
Sultan Ulü-l Ebsar
|
Внеси реплика | страница <1 33343536> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |