|
КРШТЕВАЊЕ НА БЕБИЊА-ДА ИЛИ НЕ? |
Внеси реплика | страница <1 3233343536 72> |
Автор | |||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
одговори ми кое е лажно крштевање тоа старото или модерното???? а за водата и христос се крсти со вода , |
|||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не за она од пред околу 400 год. ,,РЕФОМИРАНОТО,, Изменето од mali simo - 22.Јуни.2007 во 14:50 |
|||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, но Христос се крсти на 30 години
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И што тоа значи????? таков бил законот еврејски!!!! за да може да почне да проповеда он морал да има 30 год. Изменето од mali simo - 22.Јуни.2007 во 14:54 |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не се замарај со реформацијата, ти гледај спореди го твојот став за крштевањето со ставот и праксата на Христовите Апостоли кои не крстиле ни едно бебе, ниту пак проповедале некакво "крштевање" на бебиња.
И апостолите да не крсштевале "помодерно"
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од EvAngelos - 22.Јуни.2007 во 14:58 |
|||
|
|||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
па како да не се замарам ме интересира какво е тоа реформираното зар Савле не стана Павле??? |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За реформацијата имаш посебна тема - Реформацијата. Таму интересирај се за таа тема, а тука не ја менувај темата!
Савле стана Павле кога беше возрасен и самостојно донесувајќи одлука да го следи Христос и да биде покрстен.
|
|||
|
|||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
значи детето не треба да се крсти од мало????? а дали треба да се обожува(да го спознава) Бога од мало или и тоа не треба ??????? |
|||
|
|||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
треба да се учи од мало. ова е мој став, но да се крсти и да зема причест после 12 годинки. кога ке е зрело само да одлучи и кога ке знае што и зошто прави (се причестува се крштава)
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прашањето е во општото значење на крштевањето! Ако тоа го разрешиме - навистина нема да се вртиме во круг. Не се спорни моментите како вера, покајание и сл. Ама ако почнеме и за нив да дискутираме ќе видиме дека сектантската грешка е во основното поимање на овие термини. Е сега ќе речат дека само врз основа на Библијата им било сето учење. Па на кого (од христијаните) не е?
Затоа и е веќе досадно едно те исто да се одговара. И затоа реков дека основните (почетните - за да не ми се фаќа кусур на вакви формалности) работи се кажани. |
|||
Без коментар
|
|||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
се согласувам со реакт и без вадење од контекст на речениците молам!!!1 |
|||
|
|||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
и 100 пати да ти објасни човек пак не разбираш ,,,,,, ја изгубивте догматиката мој евнгелисе |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 3233343536 72> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |