|
ВИЗЕН РЕЖИМ - либерализација и укинување |
Внеси реплика | страница <1 3233343536 66> |
Автор | ||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
cudni nekoi statistiki .... se pravat samo vo delot vo koj im odgovara l... isto kako " nezavisnite agencii " koi pravat statistiki i ispituvanja
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pak ke kazam- rezultati od vistinski ili laznni anketi tolku ne me interesiraat kolku shto me interesira ova shto go gledam i slusham katadnevno, mladite apliciraat, begaat nadvor a tuka ostanuvaat onie koi nikoj ne gi prima. Zamizuvanje pred vistinata, negiranje na anketite ne pomaga. Poleka Makedonija ke stane "babino selo". Ne gi rastevme, shkoluvavme decata da ni zaminat nadvor. |
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali e negiranje na vistinata ili pak posakuvana sugestija...ostanuva samo vremeto da go pokazhe svoeto a ne da se lepat veke etiketi. Изменето од Popi - 27.Јуни.2009 во 11:16 |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ostanuva vremeto da go pokaze a internet patriotite DOKAZAT svoeto ........
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E moj marshale. jas ne etiketiram nikogo, neznam zoshto taka lugjeto me dozivuvaat koga si ja kazuvam majcinskata maka i griza se nerviram oti dvajcata moi lepotani cekaat so pasosh*te vo raka a mnogu nivni drugari vekje otidoa i dogovaraat da im pratat garancii. |
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama od kade ideja deka JAS nekogo etiketiram ?
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Билстром: ЕК до средината на јули ќе поднесе предлог за визна либерализација на Македонија, Црна Гора и Србија
Министерот за миграција на Шведска, Тобијас Билстром, со очекување дека Европската комисија во средината на јули ќе поднесе предлог за визна либерализација за Македонија, Црна Гора и Србија. “Во средината на јули Европската комисија ќе излезе со законски предлог, што ќе овозможи безвизен режим до крајот на 2009 година, за оние земји кои дотогаш ќе ги остварат потребните услови за тоа. Тука секако мислам на Македонија, Црна Гора и Србија“, изјавил Билстром за радио “Дојче веле“. Тој нагласил дека очекува после тоа понатамошната процедура во соодветни работни тела на Советот на Европската Унија, да продолжи и пред летната пауза. Шведското претседателство со ЕУ ја признава регионалната димензија на визната либерализација за западен Балкан, но, посебно го нагласува фактот дека сите земји во тој процес би требале да добијат безвизен режим кога ќе ги остварат потребните услови. “Најважно е да се држиме до мапата на патот. Таа е основата на земјите на патот кон визната либерализација. Секоја земја има специфични проблеми, но исполнувањето на условите зацртани во мапа патот се клуч за се”, заклучил Билстром.
Изменето од Popi - 03.Јули.2009 во 12:11 |
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
- Еврокомесарите за правда и проширување, Жак Баро и Оли Рен денеска на прес конференција во Брисел треба да ја соопштат одлуката на Европската комисија за укинување на визниот режим со Македонија, Србија и Црна Гора од 1 јануари 2010 година. Како што е наведено на веб страницата на ЕК, Комисијата треба
да усвои серија препораки во рамки на предлогот за либерализација на визниот
режим со земјите од Западен Балкан. Препораките, кои потоа ќе се достават во
земјите членки на Унијата, треба да овозможат слободно движење во земјите
од Шенгенскиот договор и да ја потврдат заложбата на ЕК за укинување на
визите. Со тоа, државјаните на Македонија, Србија и Црна Гора веќе нема да мора
да поминуваат низ долготрајните процедури за добивање визи. Се оценува дека
олеснетото патување во ЕУ значајно ќе придонесе и кон процесот на
евроинтеграција на земјите од Балканот. |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....укинување на визниот режим со Македонија, Србија и Црна Гора од 1 јануари 2010
година.
Se nadevam deka kje zavrshi koshmarot so vizite,no najdobro da slushneme i oficijalno izvestuvanje,pa posle kje se raduvame |
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
gotovo e renata don't worry od 1 vi januari ke si setkame vamu tamu..
|
||
||
kokomoko81
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1363 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pocituvana MyWay ... vi stoi mojot zbor na raspolaganje deka 1 vi Januari e samo eden golem politicki odgovor i deka na ovaa zemja nikogas nema da i bidat otvoreni vratite na Evropa
|
||
......
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova vredi da se proslavi....neli?
Kje izdrzime nie ushte 5 meseci junachki... |
||
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Konecno se dokaza deka ovaa Vlada raboti,deka se trudi i deka postignuva rezultati,denesnata preporaka za dobivanje na bezvizen rezim e toa vo koe sto ne veruvaa ili ne sakaa da veruvaat onie koi sto se protiv vladeackata garnitua.No za nivna sreka ili nesreka se sluci toa sto ni odgovara i go posakuvame site.Bez vizi od 2010. Ova zasluzuva pozdrav...
|
||
||
Внеси реплика | страница <1 3233343536 66> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |