![]() |
|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3233343536 98> |
Автор | |||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
епаааа. не знам... по никот требаше да биди католички инквизитор, а може во реалност да бил обично мирољубиво пиленцееее...
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
||
Nikade Majkl Dzekson ne go spomnav. Za Hristijanska teologija,mozam doktor da ti bidam. Kako sto mozevme da vidime,ti ne si ja ni zapoznal i ne ja ni poznavas za tebe naj golemata Hristijanska "sekta" pravoslavnata. Oti zaklucokot tvoj deka jas ne poznavam osnovni raboti bese zatoa sto kazav deka spored PRAVOSLAVNITE HRISTIJANI gjavolot go stvoril pekolot i deka Bog nema vrska so nego. TUKA MOZE DA SE VIDI TVOETO NEPOZNAVANJE A NE MOETO.
A sto uste toj replicira.... pa zarem i toa e slucano ? POUBAVO BI BILO DA KAZES DEKA USTE TOJ OSTANA TVRDOGLAV !!!!!
Ke se probudite i vie ednas od dlabokiot son,InsAllah i ke proziveete barem malku,se nadevam i viozeluvam,od Realnosta.
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Прочитај ти прво едно евангелие (ама убаво, без предрасуди и со разум) па ќе ти дозволам ученик да ми бидеш
![]()
Не беше заради тоа, еве ти доказ:
Како што гледаш, јас воопшто не го спомнав примерот со пеколот, туку евангелието.
А ако продолжиш да негираш дека сум те фатил во непознавање на основни христијански вистини, тогаш (иако малце ќе ме намачиш) ќе побуричкам низ темиве и јавно ќе ти ги постирам сите постови каде што сум те фатил во очигледно незнаење и неразбирање на основните христијански вистини.
Поздрав! |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
Bronhi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
||
Од твоиве зборови кои јас ги болдирав може само да се види какви глупости тресеш. Јас сум ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЈАНИН, но ниту јас, ниту, пак, некој друг ПРАВОСЛАВЕН нема да каже ваква ЛАГА!!! Башка што очигледно е дека воопшто и не знаеш што е тоа ПЕКОЛ или АД, а не пак да зборуваш за него. Ова што го зборуваш е чист ДУАЛИЗАМ. Си чул за БОГОМИЛИТЕ? |
|||
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
|||
![]() |
|||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
||
Pravoslavie,vo temata "ZADGROBEN ZIVOT"
Zosto samo mene me napagjas... ako ne e taka,togas i jas kako i toj toa taka sme go razbrale. Vo Istata tema i Peakt (pravoslaven hristijanin) ja podrzuva istava misla. Isto i Sard vo edna druga tema. Citajte be luge so red. Изменето од ACELERA - 29.Јули.2007 во 22:31 |
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
![]() |
|||
Bronhi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
||
„Те напаѓам“ оти им ги извртуваш зборовите.
1. ИЗМИСЛЕН не е исто што и СОЗДАДЕН. 2. Ништо не ми кажа за Богомилите. 3. „Состојба“ не е исто со „место, локација“ како што се заклучува од твоите зборови. Кога цитираш види барем што пишува. Според тебе исто е „Бог го измислил човекот“ и „Бог го создал човекот“. Или не? |
|||
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
|||
![]() |
|||
||
Bronki,smiri se bratce... da ne ti otvaram nova tema,ovaa ubava si bese nemojte da ja upropastuvate.
Ne sum isprevrtil nisto.Citaja temata PO RED i do zadno.Ti,koga si ja otvoril veke,zemija so red citaja.
Za Bogumilite.Bogumilite bile narod koj se molele na STVORITELOT pet pati dnevno,odbacuvajki obozavanje na bogorodica i ne ja priznavaa za bogorodica. Bile strogi MONOTEISTI.
Go odbacile krstenjeto,molenjeto nakipovi i ikoni....
Zagovarale direktno obrakjanje so Boga preku nivnite molitvi.Veruvale deka Isus ne e raspnat i deka ne e Bog. Pokraj nedelata ja go svetkuvale i petokot.
Koga dosol Islamot na ovie prostori bez razmisluvanje go prifatile.
Taka da,prikaskite za srpski decinja,deka bile Srbite poturceni a i makedoncite,toa kazuvaj mu go na detenceto domati ako si go imas,ili na vnucinjata.... i gledaj,ako se malku poobrazovani i pointelegentni,nema da ti poveruvaat.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
||
MIRALEM:
BOGUMILITE NE BILE NAROD, BOGUMILITE SE NARECENI PO POP BOGUMIL, A PRETSTAVUVA DVIZENJE, BOGUMILSKO DVIZENJE! SI SLUSNAL, AMA PAK SI GI POBRKAL FAJLOVITE. DAJ TE MOLIM RESETIRAJ SE, DEFRAGMENTIRAJ SE, A AKO TREBA NAPRAVI I UPDATE. Изменето од moira - 29.Јули.2007 во 23:34 |
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
a, da go napraime pekolot raj?..,a,…shto vikate?…ama,izgleda nema bash kandidati tuka za nego,…osven mene,…i crnolizecot,…a i onaa misica e izgleda za tuka,…a , bratot me izneveri,…za goooor i da ne zborime,…toj e poseben sluchaj,….a be, bi imalo i poveke, toa e sigurno,…samo, im fufka od onaa kletvata na vernicite:…ako ne….togash ….ke …ili kako veke beshe,….pa,se plashat,…..sepak,si vikaat,… da ne ima neshto,.brrrr…Samo,ako,…nie vernite vo nevernoto,…ke si bideme sami vo pekolot,…i se dodeka ne ima pomalku ,…toa i ke bide nashiot mal raj,….osobeno ako bideme fifthy-fifthy…a,”zeshko” i se bara neli?….inache ,kolku shto znam,…rajot (barem na zemjava) ne e vo guzvata,…ili pre bi bilo obratno,…koj znae?,…zivi bili??!! ,…pa videli? poveke e ova predlog otkolku prashanje Изменето од brza - 02.Август.2007 во 20:41 |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
||
brzoooo
nema somnevanje deka i jas ke bidam vo taa vasa grupa dolu......dokolku ima dolu.... i ne sum te izneveril seuste go zastapuvam istiot stav kolku cudno i da zvuci ova samo go objasnuvam od razlicen aspekt...... inaku bi mozele da go napravime pekolot raj......mnozinstvo ke bideme dolu....duri bi mozele i rajot da go osvoime.......ili pa ne..... ![]() ![]() ![]() |
|||
end off days 15...14...13....
|
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
ma,kakvi,...ne ni trebaat mnogu,...tek togash ke stane pekol,...kako shto sega e vo,...rajot ,...
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
||
јака журка ќе имате таму
![]() ок, да изфилозофирам нешто на темата ![]() нема да може никој што е во Рајот да премине во Пеколот и обратно..значи запечатен е излезот ![]() и кои ќе ги земеш Брза, за сега гледам интересен избор има ама и кај нас е екстра- - -иии ги земаме, аџија, ЕвАнгелос,Гидеон, еј, ми снема кандидати ![]() Изменето од ACELERA - 03.Август.2007 во 21:48 |
|||
![]() |
|||
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
||
Jas ke si napravam novo mesto gore privaten klub nastrana od rajot i od pekolot......
koj e za tamu neko poveli.... nema nikakvi pravila. |
|||
end off days 15...14...13....
|
|||
![]() |
|||
||
![]() Изменето од ACELERA - 03.Август.2007 во 21:49 |
|||
![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3233343536 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |