IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 98>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:30
епаааа. не знам... по никот требаше да биди католички инквизитор, а може во реалност да бил обично мирољубиво пиленцееее...LOLLOL
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2007 во 19:12

Nikade Majkl Dzekson ne go spomnav. Za Hristijanska teologija,mozam doktor da ti bidam.

Kako sto mozevme da vidime,ti ne si ja ni zapoznal i ne ja ni poznavas za tebe naj golemata Hristijanska "sekta" pravoslavnata. Oti zaklucokot tvoj deka jas ne poznavam osnovni raboti bese zatoa sto kazav deka spored PRAVOSLAVNITE HRISTIJANI gjavolot go stvoril pekolot i deka Bog nema vrska so nego. TUKA MOZE DA SE VIDI TVOETO NEPOZNAVANJE A NE MOETO.

A sto uste toj replicira.... pa zarem i toa e slucano ? POUBAVO BI BILO DA KAZES DEKA USTE TOJ OSTANA TVRDOGLAV !!!!!

Ke se probudite i vie ednas od dlabokiot son,InsAllah i ke proziveete barem malku,se nadevam i viozeluvam,od Realnosta.

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 01:56
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Za Hristijanska teologija,mozam doktor da ti bidam.

Прочитај ти прво едно евангелие (ама убаво, без предрасуди и со разум) па ќе ти дозволам ученик да ми бидеш Wink

Oti zaklucokot tvoj deka jas ne poznavam osnovni raboti bese zatoa sto kazav deka spored PRAVOSLAVNITE HRISTIJANI gjavolot go stvoril pekolot i deka Bog nema vrska so nego.

Не беше заради тоа, еве ти доказ:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Еден муслиман ја почна својата исламска пропаганда на форумов лажејќи не дека тој е екс-христијанин кој (просветлен од Quranot) се обратил во Ислам.
Но кога го фативме во непознавање на основни теолошки вистини во Христијанството (како евангелието на пример) сега ја сврти картата (план Б) пропагирајќи ни колку многу познати фаци се обраќаат кон Исламот, демек мода било денес човек да стане муслиман.

Како што гледаш, јас воопшто не го спомнав примерот со пеколот, туку евангелието.
А ако продолжиш да негираш дека сум те фатил во непознавање на основни христијански вистини, тогаш (иако малце ќе ме намачиш) ќе побуричкам низ темиве и јавно ќе ти ги постирам сите постови каде што сум те фатил во очигледно незнаење и неразбирање на основните христијански вистини.
Поздрав!
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Bronhi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 13:46

Nikade Majkl Dzekson ne go spomnav. Za Hristijanska teologija,mozam doktor da ti bidam.

Kako sto mozevme da vidime,ti ne si ja ni zapoznal i ne ja ni poznavas za tebe naj golemata Hristijanska "sekta" pravoslavnata. Oti zaklucokot tvoj deka jas ne poznavam osnovni raboti bese zatoa sto kazav deka spored PRAVOSLAVNITE HRISTIJANI gjavolot go stvoril pekolot i deka Bog nema vrska so nego. TUKA MOZE DA SE VIDI TVOETO NEPOZNAVANJE A NE MOETO.

A sto uste toj replicira.... pa zarem i toa e slucano ? POUBAVO BI BILO DA KAZES DEKA USTE TOJ OSTANA TVRDOGLAV !!!!!

Ke se probudite i vie ednas od dlabokiot son,InsAllah i ke proziveete barem malku,se nadevam i viozeluvam,od Realnosta.

Од твоиве зборови кои јас ги болдирав може само да се види какви глупости тресеш. Јас сум ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЈАНИН, но ниту јас, ниту, пак, некој друг ПРАВОСЛАВЕН нема да каже ваква ЛАГА!!! Башка што очигледно е дека воопшто и не знаеш што е тоа ПЕКОЛ или АД, а  не пак да зборуваш за него.
Ова што го зборуваш е чист ДУАЛИЗАМ. Си чул за БОГОМИЛИТЕ?
Земете БРОНХИ полесно се дише
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 19:14
Originally posted by Bronhi Bronhi напиша:

Од твоиве зборови кои јас ги болдирав може само да се види какви глупости тресеш. Јас сум ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЈАНИН, но ниту јас, ниту, пак, некој друг ПРАВОСЛАВЕН нема да каже ваква ЛАГА!!! Башка што очигледно е дека воопшто и не знаеш што е тоа ПЕКОЛ или АД, а  не пак да зборуваш за него.
Ова што го зборуваш е чист ДУАЛИЗАМ. Си чул за БОГОМИЛИТЕ?

Pravoslavie,vo temata "ZADGROBEN ZIVOT"
Цитирај
Пекол, тоа е падната состојба на постоење измислена од Злиот, која се состои во уривање на Вредностите на Царството Небесно.

Бог НЕМА ВРСКА СО ПЕКОЛОТ.
Пеколот НЕМА ВРСКА СО БОГА !

Zosto samo mene me napagjas... ako ne e taka,togas i jas kako i toj toa taka sme go razbrale. Vo Istata tema i Peakt (pravoslaven hristijanin) ja podrzuva istava misla. Isto i Sard vo edna druga tema. Citajte be luge so red.

Изменето од ACELERA - 29.Јули.2007 во 22:31
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Bronhi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 22:41
„Те напаѓам“ оти им ги извртуваш зборовите.
1. ИЗМИСЛЕН не е исто што и СОЗДАДЕН.
2. Ништо не ми кажа за Богомилите.
3. „Состојба“ не е исто со „место, локација“ како што се заклучува од твоите зборови.
Кога цитираш види барем што пишува. Според тебе исто е „Бог го измислил човекот“ и „Бог го создал човекот“. Или не?
Земете БРОНХИ полесно се дише
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:26
Bronki,smiri se bratce... da ne ti otvaram nova tema,ovaa ubava si bese nemojte da ja upropastuvate.
Ne sum isprevrtil nisto.Citaja temata PO RED i do zadno.Ti,koga si ja otvoril veke,zemija so red citaja.

Za Bogumilite.Bogumilite bile narod koj se molele na STVORITELOT pet pati dnevno,odbacuvajki obozavanje na bogorodica i ne ja priznavaa za bogorodica. Bile strogi MONOTEISTI.
Go odbacile krstenjeto,molenjeto nakipovi i ikoni....
Zagovarale direktno obrakjanje so Boga preku nivnite molitvi.Veruvale deka Isus ne e raspnat i deka ne e Bog. Pokraj nedelata ja go svetkuvale i petokot.
Koga dosol Islamot na ovie prostori bez razmisluvanje go prifatile.
Taka da,prikaskite za srpski decinja,deka bile Srbite poturceni a i makedoncite,toa kazuvaj mu go na detenceto domati ako si go imas,ili na vnucinjata.... i gledaj,ako se malku poobrazovani i pointelegentni,nema da ti poveruvaat.

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:33
MIRALEM:
BOGUMILITE NE BILE NAROD, BOGUMILITE SE NARECENI PO POP BOGUMIL, A PRETSTAVUVA DVIZENJE, BOGUMILSKO DVIZENJE! SI SLUSNAL, AMA PAK SI GI POBRKAL FAJLOVITE. DAJ TE MOLIM RESETIRAJ SE, DEFRAGMENTIRAJ SE, A AKO TREBA NAPRAVI I UPDATE.

Изменето од moira - 29.Јули.2007 во 23:34
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2007 во 20:39

a, da go napraime pekolot raj?..,a,…shto vikate?…ama,izgleda nema bash kandidati tuka za nego,…osven mene,…i crnolizecot,…a i onaa misica e izgleda za tuka,…a , bratot me izneveri,…za goooor i da ne zborime,…toj e poseben sluchaj,….a be, bi imalo i poveke, toa e sigurno,…samo, im fufka od onaa kletvata na vernicite:…ako ne….togash ….keili kako veke beshe,….pa,se plashat,…..sepak,si vikaat,… da ne ima neshto,.brrrr…Samo,ako,…nie vernite vo nevernoto,…ke si bideme sami vo pekolot,…i se dodeka ne ima pomalku ,…toa i ke bide nashiot mal raj,….osobeno ako bideme  fifthy-fifthy…a,”zeshko” i se bara neli?….inache ,kolku shto znam,…rajot (barem na zemjava) ne e vo guzvata,…ili pre bi bilo obratno,…koj znae?,…zivi bili??!! ,…pa videli?

poveke e ova predlog otkolku prashanje

Изменето од brza - 02.Август.2007 во 20:41
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2007 во 21:25
brzoooo
nema somnevanje deka i jas ke bidam vo taa vasa grupa dolu......dokolku ima dolu....
i ne sum te izneveril seuste go zastapuvam istiot stav kolku cudno i da zvuci ova samo go objasnuvam od razlicen aspekt......
inaku bi mozele da go napravime pekolot raj......mnozinstvo ke bideme dolu....duri bi mozele i rajot da go osvoime.......ili pa ne.....збунетостзбунетостзбунетост
end off days 15...14...13....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:33
ma,kakvi,...ne ni trebaat mnogu,...tek togash ke stane pekol,...kako shto sega e vo,...rajot ,...голема%20насмевка
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:10
јака журка ќе имате таму забава(ова не е злонамерно)
ок, да изфилозофирам нешто на темата голема%20насмевка
нема да може никој што е во Рајот да премине во Пеколот и обратно..значи запечатен е излезот среќа
и кои ќе ги земеш Брза, за сега гледам интересен избор има
ама и кај нас е екстра- - -иии ги земаме, аџија, ЕвАнгелос,Гидеон,  еј, ми снема кандидати газење%20од%20смеење

Изменето од ACELERA - 03.Август.2007 во 21:48
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:24
Jas ke si napravam novo mesto gore privaten klub nastrana od rajot i od pekolot......
koj e za tamu neko poveli....
nema nikakvi pravila.
end off days 15...14...13....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:27
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

јака журка ќе имате таму забава(ова не е злонамерно)
ок, да изфилозофирам нешто на темата голема%20насмевка
нема да може никој што е во Рајот да премине во Пеколот и обратно..значи запечатен е излезот среќа
и кои ќе ги земеш Брза, за сега гледам интересен избор има
ама и кај нас е екстра- - -иии ги земаме, аџија, ЕвАнгелос,Гидеон еј, ми снема кандидати газење%20од%20смеење
  koi?!,...pa toa e pomalku vazno,...vazno e da bideme ,..pola-pola,...za da ne se cheka na,..red,..голема%20насмевка

Изменето од ACELERA - 03.Август.2007 во 21:49
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.