IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 213>
Автор
Порака
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 19:20
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Originally posted by $BlackDevil$ $BlackDevil$ напиша:

нема што да збори повеќе........џабе ви се убедувањата дека Македонија ви е пред србија.......се знае тоа.........а и јавно го искажувате во секојдневниот живот.......знам сум имал контакти со такви.......џабе спуштате завеса

Па на крај краева што ме боли ... дали ти веруваш или не... Тебе ли ќе ти се правдам... ХА!

E Delija ,delija i ti imas usta na nas da ni kazes deka se sramis sto si Makedonec poradi nas.
Toa e verojatno zatoa sto tesko ti paka koga gledas deka Makedoncite poleka no sigurno se poveke gi boli patkata za Srbija svati i Makedonceto konecno deka treba da zivee sloboden i samostoen.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 19:27
Слободен и самостоен баш така... Баш како ќе каже САД и ЕУ...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 19:38

Слободен и самостоен баш така... Баш како ќе каже САД и ЕУ...

Ne taka kako sto jas ke izberam koj ke mi bide prijatel i so kogo ke sum vo sojuz.
I ako sum odlucil da bidam so EU i NATO ke bidam zatoa sto toa e moe licno pravo.
Tuku za kogo ke glasas na izborite kazi za toa nesto.
Kazi nesto kako Makedonija da ja napravime poubavo mesto za ziveenje a Srbija da im ja ostavime na Srbite da si ja opravaat.
Druga , drzava drug narod se, a ako im e dojdeno do prijatelstvo so MAKLEDONCITE ne e problem i onaka nie sme otvoreni za prijatelstva osobeno ako se iskreni.
A ne posle 5-6 rakii nekoj da mi kaze " MA VI STE JUZNA SRBIJA" e za takvi raboti prijatele vojni se vodat a ne se sklopuvat prijatelstva.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 19:48
Многу лесно излегуваш од контрола, и тоа само ако некој пијаница ти кажал ви сте јужна србија... Нетреба така пријателе... Еден човек не ја чини државата... И после 5-6 ракии лесно се војува, ама што ќе правиш кога ќе се отрезниш...??? Затоа за секакви зборови не се ратува... И друго нешто, неможеме ние да чекаме некој сам да дојде и да ни каже еве ние сме ви пријатели... Треба малку сами да се потрудиме и да не им го вртиме грбот кога им е најтешко, па така и нас кога ќе ни биде тешко верувај нема да не остават на цедило... Патем јас лично верувам дека и доколку им го свртиме грбот, они нема нас да не заборават и секогаш ќе ни дојдат на помош... Кога и да ни затреба... Тоа јас го тврдам и верувам во тоа и не се срамам да верувам во тоа...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 20:08

Многу лесно излегуваш од контрола, и тоа само ако некој пијаница ти кажал ви сте јужна србија... Нетреба така пријателе... Еден човек не ја чини државата... И после 5-6 ракии лесно се војува, ама што ќе правиш кога ќе се отрезниш...??? Затоа за секакви зборови не се ратува... И друго нешто, неможеме ние да чекаме некој сам да дојде и да ни каже еве ние сме ви пријатели... Треба малку сами да се потрудиме и да не им го вртиме грбот кога им е најтешко, па така и нас кога ќе ни биде тешко верувај нема да не остават на цедило... Патем јас лично верувам дека и доколку им го свртиме грбот, они нема нас да не заборават и секогаш ќе ни дојдат на помош... Кога и да ни затреба... Тоа јас го тврдам и верувам во тоа и не се срамам да верувам во тоа...

Veruvaj ti vo sto sakas tvoe pravo.
Tuku aj da gi ostavime Srbite da si se spravuvat so nivnite problemi dovolno problemi si imame trebna prvo nie samite da si se sredime pa posle ako mozeme da pomagame na onie koi ke go zasluzat toa.
A do togas Srbija ima vreme da go popravi mislenjeto koe Makedoncite go imat za niv.
Za pocetok neka ja priznaat crkvata, neka priznaat deka MAKEDONIJA e MAKEDONIJA a ne juzna srbija ili sto ti jas znam.

A nti bratce ako si MAKEDONEC kako sto vikas daj da se prefrlime na nekoja druga tema koja ja zasega samo i samo MAKEDONIJA.
A bidejki ni se blizat izbori ima sto da se razgovara osobeno ako se znae deka ovie izbori i izborot na MAKEDONSKIOT narod e mnogu vazen vo ovoj moment.
Eve za pocetok za kogo ti ke glasas?
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:00

Каква врска има Вардар или Работнички незнам стварно... Си им кажал на оние што навиваат за Милан или за Интер или за Манчестер, Ливерпул, Челзи итн. А? Не не си им кажал, а знаеш зошто? Затоа што за нив ти е сеедно, а те боли ако некој навива за Црвена Зезда... Па и на Европско или на Светско првенство во фудбал ако ја нема Македонија , јас навивам за Србија затоа што ги чуствувам за најблиски и не се срамам од тоа, но тоа не ме прави ни Србин ни србоман...

jas navivam za hrvatska. i tocno, toa ne me pravi hrvatoman.

Изменето од moira - 05.Мај.2008 во 14:08
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:27
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Eve za pocetok za kogo ti ke glasas?

За кого??? Прв пат од 90 год. навака НЕМА ДА ГЛАСАМ ЗА НИКОГО !
Во ниедна партија не најдов нешто со што би се сложил, да кажам браво за реченото на некој политичар... Нема таков... Бар засега...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:28
zosto ne glasas za DPS?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:31
Не сум слушнал ништо од неа, не даваат на вести...
Никој несмее да го плука НАТО...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:32
pa neli taa e vasata partija. srpskata de.

samo za cudo vlegoa vo koalicija so grujo.
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:51
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Каква врска има Вардар или Работнички незнам стварно... Си им кажал на оние што навиваат за Милан или за Интер или за Манчестер, Ливерпул, Челзи итн. А? Не не си им кажал, а знаеш зошто? Затоа што за нив ти е сеедно, а те боли ако некој навива за Црвена Зезда... Па и на Европско или на Светско првенство во фудбал ако ја нема Македонија , јас навивам за Србија затоа што ги чуствувам за најблиски и не се срамам од тоа, но тоа не ме прави ни Србин ни србоман...

jas navivam za hrvatska. i tocno, toa ne me pravi hrvatoman.

no tvoite gnasotii ispisani po ovoj forum, SIGURNO te pravat makedonomrzec i srboslavec.

i ja sum za Hrvatska
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:54
Moze da se formira nova konfederacija ama bez Srbija i Kosovo.
Znaci Bosna i Hercegovina bez Srpskite enklavi, Crna Gora , Vojvodina, Slovenija, Hrvatska i Makedonija.
So site stoime dobro i imame odlicna sorabotka.

Inaku na EM strogo sum za HRVATSKA odgovorno tvrdam deka ni se golemi PRIJATELI.

Изменето од kultuzin - 04.Мај.2008 во 22:55
Кон врв
only_me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: Israel
Поени: 295
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 23:30
I jas sum za Hrvatska. Barem nikogas neme narekle Titova tvorevina, nitu juzni srbi!!!! A deka se mnogu dobri i dragi prijateli ko znaat tie koji ja imale taa moznost da bidat vo nivno drustvo...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 23:35
Originally posted by only_me only_me напиша:

I jas sum za Hrvatska. Barem nikogas neme narekle Titova tvorevina, nitu juzni srbi!!!! A deka se mnogu dobri i dragi prijateli ko znaat tie koji ja imale taa moznost da bidat vo nivno drustvo...

Ja imam taa privilegija godisno po dva pati i nikogas ama bas nikogas ne sum bil navreden od nivna strana.
Ova nemozam da go kazam za Srbite koj se taka i taka zavisi na koj ke naletas i kako ke bide raspolozen.
Kako i da e na 90% vo podsvesta im e VI STE JUZNA SRBIJA, barem na postarite.
Mladite ne veruvam.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.