|
Хомосексуалците во нашата држава |
Внеси реплика | страница <1 3132333435 53> |
Автор | |||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e vaka slicno baba mi razmisluva ..ali na tema "narkomani"..tie imale disfunkcionalno semejstvo,u nekoja sekta se,slusaat heavy metal muzika ..i slicni gluposti... ...kolku godini imas sensei?...i sto toa pratis?...ako veke navistina pratis ti kazav uste vcera deka ne poteknuvam od disfunkcionalno semejstvo..naprotiv..poteknuvam od patrijarhalno,tipicno konzervativno Makedonsko semejstvo..kade sto sepak ne bevme primoruvani na nisto sto e protiv nasa volja..Brat mi e normalen heterosexualec...kako toa on e str8 a jas gay?....Za razocaranosta u protivniot pol..veke napisav (daj procitaj)..a za da bidam IN..prifaten od pop-kulturata ?.....ma daj sredi se...poglupavo nemam odamna slusnato..pa ne sum jas tinejdzer vo pubertet pa da baram da bidam prifaten..ili da bidam IN ..koja budalastina |
|||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хомофилке!!
|
|||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|||
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Го демантираш основниот постулат дека човекот е друштвено суштество? Секој сака да припаѓа некаде, да биде дел од нешто. Ти си дел од сестринството на педерите. И не ја заборавај последната реченица од мојот претходен пост. Направи интроспекција и признај си колку си едноставен автомат програмиран од својата околина. |
|||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
..ne mi odgovori..kolku godini imas? Covekot e drustveno sustestvo..no ne e tocno deka sekoj saka da pripaga nekade i da bide del od nesto..Toa go sakaat samo pubertetliite koi se vo potraga po sebe si,nesigurni osobi vo sebe i svojata sexualnost (kao sto si ti),i onie koi podobro zboruvaat koga se del od "poslusnite poltronski narodni masi" nego koga razmisluvaat kako individui..svesno i bez strav od posledici...Toa e drag moj osnovnoto covekovo pravo..pravo na mislenje..pravo na sloboda na govor..pravo na izbor..Jas sum drag moj realizirana licnost,ne mi treba siroka raja da mi cuva grb..a mojata introspekcija zavrsi onoj den koga si rekov..dosta bese!..ke bidam ona sto vsusnost sum....taka da ni ova ne ti drzi..no zatoa ti pocni da se posmatras..ke bides zacuden kolku mnogu moze da ti otkrie polovina cas pred ogledalo..Tvojata posledna recenica...koe sr*nje..koj e programiran avtomat..jas ili ti...koj ze odnesuva zatoa sto "taka treba"..zatoa sto "taka e pravilno".."taka e moralno" ?.... ..i uste ova..ako ti pripagas u bratstvoto na "alfa-muzjacite"..ok,ne pripagam jas u nikakvo sestrinstvo..no ako postoi nekade kazi mi..bi sakal da im bidam vondreden guest |
|||
brigitte
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i za tebe, gushki i backi! |
|||
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I vikas si se gledal pola saat pred ogledalo? Se obleche vo prslukot i stiklite na majka ti? Ti si prekrasen primer na ona sto e izreceno vo mojot potpis Изменето од sensei - 27.Декември.2007 во 12:33 |
|||
|
|||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
VAE VICTIS moj sensei
|
|||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имам другари со хомо-ориентација, и знам дека на почетокот ми беше важно да сфатам -што-се-случило, повеќе од љубопитност отколку за да можам да ги прифатам.
По некое време имав некои идеи, ама престана тоа воопшто да ми биде важно. Зашто и како имаат тие хомо-ориентација, ич не е важно, битно дали можеш да го прифатиш тоа или не. Имаме заеднички пријатели кои никако не го прифаќаат тоа, ама ги прифаќаат како луѓе, како другари, и не ги деградираат. И тоа е ок според мене, ок е да не прифатиш, си имаш свои причини и резонирање, и никој нема право да те разубедува, и да ти става етикета на ’’ затуцан’’, итн. Зашто тоа почна да се случува. Она што мене ми пречи, е тоа што тие самите се ставаат во безвезна позиција. Не знам што Диоген мисли за ова, зашто е тоа етикетирање ’’геј’’? Значи имаат хомо-секс-ориентација, и тоа е се’. Зашто им е името ’’геј’’, тоа е категоризирање, етикетирање, кое мислам е непотребно. Ова го кажувам бидејќи целта на таа борба беше рушење на етикетите и прифаќање како личности, што е и најважно. После, зашто се парадите? Во Мк ги нема, ама тоа е исто однапред ставање на себеси во еден циркуз каде се шетаат со камшици и кожи, крајно себедеградирање, а пак ќе кажам, целта е да бидат прифатени како личности а не поради некоја секс-ориентација. Што е најважно, самите хомо-ориентирани луѓе се ставаат во посебна група и се гетоизираат- и од таму потекнува огорченоста и неприфаќањето. Не е само до конзервативната средина. После, која е таа медиумска машинерија која фаворизира хомо-ориентираност? Пример, Вил и Грејс. Не може на дете кое развива идентитет и сексуалност, да му се ставаат на тацна такви модели, и да се збунува детето- кое и онака се случува да се најде збунето во врска со сексуалноста, нормално. Можеш да детето да му покажеш дека ги прифаќаш и почитуваш тие луѓе, ама категорично не за воспитување каде му покажуваш дека е тоа опција-која-може-да-ја-разгледа. Има некои нијанси тука кои се многу важни, и на кои денеска треба да се обрне внимание. Значи, прифаќам сексуална ориентација, не прифаќам пропаганда на хомо-ориентација. Изменето од Kali - 27.Декември.2007 во 12:37 |
|||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи, прифаќам сексуална ориентација, не прифаќам пропаганда на хомо-ориентација.
napolno se soglasuvam..prifakam sexualna orientacija..no ne i heterosexualna propaganda...EDNAKVOST ZA SITE LUGE |
|||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ама јас не се согласувам со ова Внимавај, ова е тенка линија, никако не можеш да ја ставиш под знак прашање хетеро-ориентацијата, и да ја наречеш пропаганда. Моделот мора да постои, и треба да се знае што е биолошка даденост, и примарно како односи, деца (репродукција) или општество. Вие се борите за своите права како личности, ама внимавајте да не ја преминете границата и да постане тоа оспорување на хетеро-сексуалноста. Изменето од Kali - 27.Декември.2007 во 12:52 |
|||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...Kali,bejb..se soglasuvam so tebe...ona podole go rekov kako mala provokacija..inaku da ..vo vremevo vo koe ziveeme..da,korektno e da bide taka..e sega za 100-200 godini..ne znam sto ke bide model..no za sega..da..imas pravo |
|||
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ednakvost za site lugje - Toa e maskata zad koja se krie Homo-propagandata, kako i propagandata na site destruktivni malcinstva(siptari, i slicno)..
Bi sakal da ve informiram: Site lugje veke se ednakvi. A toa sto se turka e unistuvanje na mnozinstvoto po pat na viktimizacija i radikalizacija na marginalni(samo-marginalizirani) grupi, koi spored nivnata priroda na samonametnata getoizacija imaat poriv da go unistat postoeckiot priroden i opstestven poredok. Изменето од sensei - 27.Декември.2007 во 13:00 |
|||
|
|||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
за 100-200 години, ќе бидеме кибернетско општество, можеби и нема да постојат луѓе, туку луѓе-роботи.
Од сигурни извори Џабе тераш вода на твоја воденица Изменето од Kali - 27.Декември.2007 во 13:04 |
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sensei
stvarno prodorno razmisluvas na temava... braos... |
|||
Внеси реплика | страница <1 3132333435 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |