Испечати | Затвори го прозорот

Хомосексуалците во нашата држава

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Секс
Опис на форумот: Неисцрпна, најчитана... најжешка тема...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=4208
Датум на принтање: 30.Ноември.2024 во 04:24
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Хомосексуалците во нашата држава
Постирано од: maja_070
Наслов: Хомосексуалците во нашата држава
Датум на внесување: 17.Мај.2006 во 17:06
nasata drzava mnogu vnimanie im obrnuva za vakvite''ne prirodni raboti''
no kako st vikaat mnogu psiholozi covekot moze da se rodi vo drugo telo
a drzavata kaj nas go smeta toa kako ne pirodno jas mislam deka treba da si imaat dozvola da ne se krijat

-------------
m.v

Коментари:
Постирано од: natalija
Датум на внесување: 18.Мај.2006 во 08:31
И јас мислам исто.. Зашто криење?? Нека си ги најдат правата тука и нека си живеат отворен живот према се, без да се кријат или да тагуваат.. Според мене јас би сите да си се искажат..Зошто?? Дојдов во позиција да посматрам ситуација... Седиме во кафич со другарка ми која се запозна со верувајте ми бонбона тип.. На 3 пати излеговме сите тројца.. Типот беше совршен се цопна милата моја за на крај да дознаеме кога типот ги почувствува емоциите кај неа да си каже знам супер сме, би ми била прекрасна жена, но за твоја жал јас сум геј.. Шок беше точно.. Но го преболи и до ден денес се нај добри другари, јадат спијат заедно и никој никого не закача..
Немам проблем да ги гледам во моја средина..

-------------

Постирано од: bosab
Датум на внесување: 18.Мај.2006 во 08:53
Каква е таа дозвола што ја бараат да не се кријат,каде пишува дека е забрането јавно да се искажат дека се хомосексуалци.Колку што знам никаде не е кажано дека им се забранува јавно да зборуваат за својата определба е сеа ако на нив им е страв или се срамат од тоа што се тоа е веке друго.Неможат да зборат дека им е забрането кога нема таков закон што им забранува.Вероватно се плашат како ке поминат кога би се изразиле јавно ама сеа па неможе државата за секој од нив да обезбеди телохранители,тие ги имаат истите права што ги имам и јас.Ете нека излезат на улица и нека си кажат јавно ама се уште не ми е јасно кои права ги бараат,што е тоа што мене ми е дозволено а на нив не?

-------------

Постирано од: maja_070
Датум на внесување: 18.Мај.2006 во 15:04
najverojatno ti ne si gledal tv i na cumu sto se zbori

-------------
m.v

Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 18.Мај.2006 во 15:39
sekoj treba da se bori za svoite prava........

Постирано од: ina111
Датум на внесување: 18.Мај.2006 во 15:50
Sekoj si ima svoj zivot i si go kreira kao shto saka
I sekoj treba da ima prava kakvi shto mu sleduvaat-ednakvi so site

-------------
1111111111111111

Постирано од: RebeL
Датум на внесување: 01.Јуни.2006 во 03:27
Хомосексуалците во Македонија не бараат од никој дозвола за ништо. Работата е што менталитетот на повеќето од стрејт луѓето во Македонија е таков што им создава одбивност и грозење од нешто што е поинакво од нив. Хомосексуалците не се неприродни, кога веќе ги има насекаде низ светот, и меѓу луѓето и меѓу животните, тогаш тоа значи дека природата ги создала, или ако сакате повеќе - Господ ги создал онакви какви што се. Неприродно е се` она што природата сама по се*е не го создала.

Тоа е моето мислење.

-------------
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!

Датум на внесување: 01.Јуни.2006 во 03:30
Она што хомосексуалците го бараат не само во Македонија туку и насекаде, е разбирање, недискриминација, еднакви права со хетеросексуалците (право на брачна или „граѓанска“ заедница, право на заедничка сопственост, итн..) и немешање во приватниот живот.

-------------

Постирано од: mandy
Датум на внесување: 01.Јуни.2006 во 15:50

Јас се сметам се*е си за разумна и модерна личност, па затоа можам на цел глас да кажам дека немам никаков проблем со хомосексуалците, но мое дете да е хомосексуалец, ќе му ги избалансирам хромозомите со ќотек и ви гарантирам дека ќе има 100% ефект.

-------------
First Rule, I Rule

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 01.Јуни.2006 во 20:21
i toa e za tebe razumna licnostConfused

-------------

Датум на внесување: 03.Јуни.2006 во 04:45
Originally posted by mandy mandy напиша:

Јас се сметам се*е си за разумна и модерна личност, па затоа можам на цел глас да кажам дека немам никаков проблем со хомосексуалците, но мое дете да е хомосексуалец, ќе му ги избалансирам хромозомите со ќотек и ви гарантирам дека ќе има 100% ефект.

Леле ама си контрадикторен/на..... Со ќотек ништо не постигнуваш, само набиваш комплекси кај твоето дете.

Имаш среќа што живееш во Македонија, Smile Во САД на пр. така да се справуваше со децата ќе беше осуден/а за Child Abuse. LOL

СЕКОЈ си има право на свое определување, дали е тоа сексуално, политичко или било какво. СЕКОЈ има право на свое мислење, став, после 18тата година секој е одговорен за своите постапки, секој има право да си управува со сопствениот живот онака како што ТОЈ/ТАА сака, и најважното - секој си има право на свој ПРИВАТЕН ЖИВОТ! Wink

-------------

Постирано од: ivana
Датум на внесување: 04.Јуни.2006 во 17:53
Хомосексуалците во нашата држава ги има. LOL
и прва асоцијација е КОЧО.
првиот што имаше храброст отворено и пред цела јавност да збори за gay дружината на Македонија. Мене ми се ок.

-------------
Motivation is game in my hands

Датум на внесување: 04.Јуни.2006 во 19:06
Хехе ама се изразуваш ивана.... LOL ме изнасмеа

-------------

Постирано од: cecka
Датум на внесување: 04.Јуни.2006 во 21:01
neka si furaat lugeto.... sekxualnata orientacija e licna....
Eve i jas imam sin... so bi praela koga bi doznala?
Ne bi imala smelost da zboram so nego za toa... ama nikogas ne go oddalecila od mene zaradi toa....
Mozebi  za nekoi raboti se zbori navreme.... da ne bide docna... no so ako toa e skrieno vo negovata potsvest i izleze podocma na videlo....
Ne znam.... vo sekoj slucaj.. protiv sum ozakonuvanje na homo vrska, da ne zboram za posvojuvanje deca..... percerzno...

-------------
covek uci dodeka e ziv-OD MENE

Постирано од: јоцо
Датум на внесување: 07.Јуни.2006 во 01:31
УУУУУУУ со тие незнам што ке се прави а бе луѓе државата тоне луѓето немаат пари за леб пола држава ни е без работа а на некој му дошло преку оноа дали ќе им се дадат правата на хомосексуалците ај освестетесе малку не вреди да се троши време на оваа тема ај здраво

Постирано од: brza
Датум на внесување: 08.Јуни.2006 во 00:17
eeeee,ushte da ima svesni luge tuka ,dobro bi bilo,.....LOL

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: nedopirliv
Датум на внесување: 08.Јуни.2006 во 02:27
a be sto ste zapnale tolku potiv homoseksulacite ...ili za homoseksualcite skoj si ima svoe pravo...sekoj si ima svooj zivot,ii nemojte nikogo da osuduvate zosto so olkava merka sudite so tolkava ke vi bide sudenooooooo

Датум на внесување: 08.Јуни.2006 во 02:28
i nemojte da mi zameruvate zasto ni samiot neam sto sum napsial premnogu sum vo nesvesna sostojba za da znam sto sum napisal mozebi utree ke znaaam samo edno znaam site sme istii...site sme isto...site sme lugeeee!!!!!!

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 08.Јуни.2006 во 02:29
Taka e.....ama nema ovie nad tebe da te razberat....

-------------

Датум на внесување: 08.Јуни.2006 во 02:36
onoj koj ke me razbere mene se razbira i sebe a onoj koj ne me rqzbirane se razbira ni samiot...

Датум на внесување: 08.Јуни.2006 во 03:01
LOL
Ај ќе те остам сам да си ги избришиш пораките утре.... сега под дејство, така да, простено ти е, ама утре кога ќе се отрезниш, метлата ја имаш во свои раце TongueBig smile

-------------

Постирано од: јоцо
Датум на внесување: 08.Јуни.2006 во 12:01

дали има свесни луѓе тоа прашање е за на друга страна не за оваа, а човек отворено си кажува кога не му е бистра главата, ништо не крие

Датум на внесување: 08.Јуни.2006 во 12:52
Big smileLOL...sega gledam sto sum napisal...mozebi treba da napraam nekoi popravki vo odnos na pravopisot ama ke otavam kako sto e....ako nekoj misli deka treba da se izbrise nesto neka go stori toa....jas vikam...IN VINO VERITAS!Big smile

Постирано од: natalija
Датум на внесување: 09.Јуни.2006 во 09:43
еее вино си е вино пијалок на љубовта..
Ре*ел не му замерај нека не подзачистува баш слатко звучеше..

-------------

Датум на внесување: 09.Јуни.2006 во 20:42
EmbarrassedBig smile

Датум на внесување: 09.Јуни.2006 во 23:41
Oк, ај чим така викате.... ;)

-------------

Постирано од: misshugo
Датум на внесување: 23.Јуни.2006 во 19:23
Originally posted by јоцо јоцо напиша:

дали има свесни луѓе тоа прашање е за на друга страна не за оваа, а човек отворено си кажува кога не му е бистра главата, ништо не крие

ako imas problem so stranive slobodno mozes da se isklucis i da ne ucestvuvas vo porakite sto se ostavaat na temava...

-------------
Hugo

Постирано од: al^islam
Датум на внесување: 06.Август.2006 во 20:22
ne znaete sto pravite  neka allah vi se smiluva

-------------
ikre

Постирано од: Mickey_k
Датум на внесување: 09.Август.2006 во 00:29
Originally posted by al^islam al^islam напиша:

ne znaete sto pravite  neka allah vi se smiluva
 Yo....
Имаш некаков проблем па сега треба да споменуваш и некакви пророци овде???
Ај гледај си ја работата!!!

Другите, ивинете за ваквиот однос!!!

-------------
...does it worth livin'...

Постирано од: Macedalien
Датум на внесување: 15.Август.2006 во 05:32

Луѓе : ај размислете малку. Ако ги зборите - се осеќаат загрозени. Ако не ги зборите - се осеќаат инфериорни. Имам впечаток дека хомосексуалците во Македонија самите себе се сметаат за табу личности. Нека соберат муда и нека си кажат самите на себе што се и како се - па тогаш ќе праиме муабет. Вака само к*рташак попредка си праите!!!

-------------

Постирано од: seksoman
Датум на внесување: 15.Август.2006 во 10:17
taka e imas pravo,se slozuvam so tebe

Постирано од: kandid
Датум на внесување: 27.Август.2006 во 01:55
Drzi toa deka samite pederi u MK se getoiziraat i si stavaat tabu,ali aj probaj da izlezes i da kazes deka si gay.Odma ke se javat milion zatucani seljacista so ke te maltretiraat i ke ti pretat,samo za da si dokazat kolku se oni pravi "muzi"..Ja sum hetero i neam takvi problemi,ali definitivno socustvuvam so homoseksualcite i ne ja opravduvam nivnata diskriminacija.

Датум на внесување: 27.Август.2006 во 19:28
Nema potreba da socuvstvuvas - nikoj ne umrel.

1. Seljacite koisto ke si dozvolat da kazat nesto po osnova na seksualnosta na bilo koj od bilo koe opstestvo se dzabolebari t.e. lugje na koisto im ostanalo vremeto nepopolneto i go trosat na ozboruvanje na drugite. Strav mi e deka vo Makedonija 75% es takvi.

2. Ne videle podaleku od Radovis (nek mi prostat radovisani ama pogovorkata slucajno go izbrala nivniot grad).

3. Nikoj ne si dozvolil MENE da me maltretira i da mi preti so bezbol palica : neka proba i ke si ja dobie otpozadi.

Tolku imav : odam da porabotam malce - me ceka timot.

-------------

Постирано од: kandid
Датум на внесување: 27.Август.2006 во 22:04
Originally posted by Macedalien Macedalien напиша:

Nema potreba da socuvstvuvas - nikoj ne umrel.

1. Seljacite koisto ke si dozvolat da kazat nesto po osnova na seksualnosta na bilo koj od bilo koe opstestvo se dzabolebari t.e. lugje na koisto im ostanalo vremeto nepopolneto i go trosat na ozboruvanje na drugite. Strav mi e deka vo Makedonija 75% es takvi.

2. Ne videle podaleku od Radovis (nek mi prostat radovisani ama pogovorkata slucajno go izbrala nivniot grad).

3. Nikoj ne si dozvolil MENE da me maltretira i da mi preti so bezbol palica : neka proba i ke si ja dobie otpozadi.

Tolku imav : odam da porabotam malce - me ceka timot.

Кога напишав дека сочуствувам со хомосексуалците не мислев на тоа дека ги жалам(нема ниту една причина поради која би биле за жалење).Можеби погрешно се изразив.Она што всушност го мислам е дека сум свесна за фактот дека повеќето од луѓето во Мк не ги прифаќаат и дека истото го сметам за погрешно.

За пофалба е доколку ти си успеал  да ги отфрлиш предрасудите на околината и да живееш слободно со својот избор,али за жал ја немаат сите хомосексуалци таа среќа.Ова го велам затоа што мој многу близок пријател е gay и сеуште не е "имун" на отфрлањата кои ги доживува поради својата сексуална ориентација.Кога одлучи гласно да го каже својот избор,одма се јавија затуцаните сељачишта кои сметаат дека имаат право да го осудуваат и да му го отежнуваат животот на секој можен начин,само затоа што поради некои нивни малограѓански и глупи убедувања веруваат дека хомосексуалноста е "болест која треба да се искорени".Доколку ова не му се случуваше на некој што го сакам,веројатно наместо бес,ќе чувствував единствено жалење кон хомофобите поради заблудата во која живеат.
И да,за жалење се единствено оние кои си дозволуваат да кажат нешто по основата на сексуалноста на било кој.

Датум на внесување: 29.Август.2006 во 12:38

Што очекуваш : пола од луѓето по цел ден пијат триста кафиња, пушат две пакла цигари и си го/ја чешлаат на патец. Да имаа што да работат немаше да се дига толкава фама. Понекогаш се прашувам дали насила се ставаат во таа ситуација : синдром “Другите се криви за се“. Ти текнува

Инаку, колку за информација, не успеав јас да наметнам ничие мислење - другите сфатија дека на долниот не ги ставам и увидоа дека не ми се важни т.е. дека не ме интересира воопшто што мислат, какви се нивните ставови (повеќето изгуглани) и што им пречи. Едноставно нивен проблем : јас немам никаков - се ми е рамно и средено.

-------------

Постирано од: bagio
Датум на внесување: 29.Август.2006 во 14:07
хомосексуалците се болни луге

-------------
I`m back in the game

Датум на внесување: 29.Август.2006 во 15:05
Da : bolni se. Patat og nepodnesuvanje na glupost.

-------------

Постирано од: bagio
Датум на внесување: 29.Август.2006 во 15:09

да можиш да се запалиш на машко е чива болест

-------------
I`m back in the game

Датум на внесување: 29.Август.2006 во 21:31
Originally posted by bagio bagio напиша:

да можиш да се запалиш на машко е чива болест

Значи сите жени што се палат на мажи се болни

-------------

Постирано од: nindza
Датум на внесување: 29.Август.2006 во 22:01
Dobro de , bolni li se neli se bolni niv gi boli 

-------------
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata

Постирано од: Ana_bt
Датум на внесување: 30.Декември.2006 во 09:16
Jas  sum  protiv  diskriminacija  na  homoseksualcite.
Tie  si  imaat  svoj  nacin  na  zivot    i  neka  si  go  teraat taka.Tongue

Постирано од: kisser
Датум на внесување: 15.Јануари.2007 во 20:11

Jas mislam deka 4ovekot se raga so takov karakter da ima simpatii kon luge od istiot pol!I toa ne e za sramenje i mislam deka treba da ziveat slobodno! Ama fintata e vo toa 6to ako si gay denes vo MK ke bide6 ismevan i ponizuvan!

-------------
KiSSeR

Постирано од: Mishell_G
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 19:59
Originally posted by maja_070 maja_070 напиша:

nasata drzava mnogu vnimanie im obrnuva za vakvite''ne prirodni raboti''
no kako st vikaat mnogu psiholozi covekot moze da se rodi vo drugo telo
a drzavata kaj nas go smeta toa kako ne pirodno jas mislam deka treba da si imaat dozvola da ne se krijat

Jas mislam deka dozvola na nikogo ne mu treba i deka homoseksualnosta kaj nas se krie ne poradi nekoi zabrani koi postojat vo drzavata tuku poradi niskata svest na lugjeto koi vednas znaat da etiketiraat. Pritisokot na sredinata znae da bide ubitacen i zatoa i ne gi ni obvinuvam lugjeto so ova seksualna orientacija sto ne sakat da izlezat javno.

-------------

Постирано од: zagor
Датум на внесување: 19.Ноември.2007 во 23:54
ДОБРО....!ЈАС ЌЕ СИ ОСТАНАМ НА СВОЕТО МИСЛЕЊЕ,А ВИЕ КАКО САКАТЕ...!!!ОТВАРАЈТЕ СТРАНИЦИ,ПИШУВАЈТЕ ПАРОЛИ...И ДА НЕ КАЖАМ УШТЕ ШТО ДА ПРАВИТЕ..,АМА НЕКА ОСТАНЕ САМО ВАША ЛИЧНА ОПРЕДЕЛБА И МИСЛЕЊЕ...!НЕ НИ СЕ ПОТРЕБНИ ПРОСВЕТИТЕЛИ(БАР ВО ОВА ВРЕМЕ),НО НЕМОЈТЕ ДА ГИ УБЕДУВАТЕ ДРУГИТЕ, ДЕКА ТИЕ(П*******)ОДАТ ПО ВИСТИНСКИОТ ПАТ...!(У СТВАРИ ПА И НЕКА ОДАТ...ШТО ПА ЈА ТОЛКУ СЕ ЗАМАРАМ СО НИВ...МИ Е ГАЈЛЕ...ЈАС ЌЕ ГО МЕНУВАМ СВЕТОТ..?)

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Постирано од: golden
Датум на внесување: 20.Ноември.2007 во 11:46
gospod gi sozdal da bidat takvi kakvi sto se toa nee perverzija ili nekoe iskustvo plus toa e ziva bolest

Постирано од: eutanazia
Датум на внесување: 20.Ноември.2007 во 23:07
Мене единствено ми смета и го сметам за крајно лицемерие кога хомосексуалците и покрај својата секс ориентација стапуваат во врски со жени "емотивни" и сексуални,мислејќи дека околината ќе ги осуди, омаловажи,и стигматизира ,ако јасно се искажат и ги искажат своите чуства. По мене треба да останат такви какви што се.Во последно време слушам многу вакви животни приказни,а тоа искрено ме згадува,и затоа и ја напишав темава и провоцирам.
И немам ништо против хомосексуалните ориентирани типови само да си останат меѓу своите.

Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 20.Ноември.2007 во 23:32
Za ova pishuvav vo temata homoseksualni brakovi dali ste za ili protiv. Se soglasuvam deka homosekcualcite ne treba da se krijat vo heteroseksualni brakovi. Ednash imam slushnato od edna zhena koja veli deka mazh i dokolku ja izneveruva neka bide toa so zhena samo nemoj so mazh.Imeno toj stalno e otsuten ama go gledaat vo masko drushtvo.

-------------
always look on the bright side of the life!

Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 20.Ноември.2007 во 23:49
HOMOSEXUALCI MOZAM DA RAZBERAM I DA PRIFATAM,
BISEXUALCI - ISTO TAKA
LICEMERIE - NIKAKO,
mislam, ako si homo - ok, tvoe pravo pri toa e dali javno ke se deklariras ili ne, ama nemas pravo da se ozenis! oti e licemerno!

-------------
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза

Датум на внесување: 20.Ноември.2007 во 23:51

i ne e tocno deka e bolest!!!

sexualnata opredelba NE e bolest

-------------

Постирано од: sikter
Датум на внесување: 21.Ноември.2007 во 00:22
.........osven"krivata" sexualna opredelenost!

Датум на внесување: 21.Ноември.2007 во 00:25
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

...тоа е уште една ЧУМА кај нас...!!!!

-------------

Датум на внесување: 21.Ноември.2007 во 00:36
Zosto CUMA, kakva steta ti bi mozel da imas od niv??? Mislis deka moze da te prefatat???

-------------

Постирано од: Antiqua
Датум на внесување: 21.Ноември.2007 во 11:49
Originally posted by eutanazia eutanazia напиша:

Мене единствено ми смета и го сметам за крајно лицемерие кога хомосексуалците и покрај својата секс ориентација стапуваат во врски со жени "емотивни" и сексуални,мислејќи дека околината ќе ги осуди, омаловажи,и стигматизира ,ако јасно се искажат и ги искажат своите чуства. По мене треба да останат такви какви што се.Во последно време слушам многу вакви животни приказни,а тоа искрено ме згадува,и затоа и ја напишав темава и провоцирам.
И немам ништо против хомосексуалните ориентирани типови само да си останат меѓу своите.

Е ова е многу честа слика за геј луѓето во Македонија. Јас дури познавам девојка која се омажи за еден дечко, кој после 3 месеци брак и кажа отворено дека се женел за да ја прикрие својата хомосексуална ориентација. Замислете, во ниеден момент дури не ни прекинал врската својот дечко, а неа цело време ја лажел.

Не знам само она како не го примети и не знам само тој како има душа такво нешто да и направи!

Педерска работа!

-------------
Veni Vidi Vici

Постирано од: Lady Blue
Датум на внесување: 22.Ноември.2007 во 08:51
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

A izvini kade, vo koja kategorija bi gi smestila????? Vo Normalni???? Vo Prirodni???? Ako ne e bolest sto e?????лутина

-------------
I love life!!!

Датум на внесување: 22.Ноември.2007 во 10:03

..ИЗВИТОПЕРЕНОСТ...ЕТЕ ТОА Е!!!МОЖЕ ДА СЕ ИСПЕГЛА..!лутина

-------------

Постирано од: unikat
Датум на внесување: 22.Ноември.2007 во 10:18
Lele strav da te fati! Koj so saka nek si prai u zivotot, samo neka ne se pravi toa sto ne e - Str8!!!da vi kazam moze da se otvori tema na pr so mislite dali da se legaliziraat gej vrskite kaj nas. Barem togas ke znaeme koj se e peder niz gradov!!!Vaka, site se praat deka"ne jas nikako", a ustvari javna tajna e koj se e gey, bar od site nasi grdni stilisti, frizeri, kreatori i kreatorcinja...i taka nataka.

Постирано од: sikter
Датум на внесување: 22.Ноември.2007 во 14:24
dali nekoj ke se "pofali" deka e peder,
ne zavisi od toa dali e legalizirano ili ne.

Постирано од: unikat
Датум на внесување: 23.Ноември.2007 во 11:01
Mozda ne zavisi i nema site odma na glas da se derat deka se gey, ama ke nemaat tolku golem pritisok od sredinata i nema da se zenat radi fasada!

Постирано од: diogenskopje
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 11:24
  GAY  is  OK !?

-------------
When I die, I want to go peacefully like my grandfather did, in his sleep. Not yelling and screaming like the passengers in his car."

Постирано од: blue666
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 11:25
a, ti si ili ne si? големо%20гушкање

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 11:26
 100 % PURE GAY
  proud to be gay

-------------
When I die, I want to go peacefully like my grandfather did, in his sleep. Not yelling and screaming like the passengers in his car."

Постирано од: blue666
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 11:30

aman de, pa samo prasav, ne morase do tolku toa da go potenciras so golemi bukvi среќа

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 11:35
Originally posted by blue666 blue666 напиша:

aman de, pa samo prasav, ne morase do tolku toa da go potenciras so golemi bukvi среќа

..aj ke bidam iskren...PROVOCIRAM

-------------

Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 11:38
Јас сметам дека да бидеш Геј не е ОК, а тоа колку сме толерантни нема врска со нашиот став околу хомосексуализмот, се разбира се додека тој став не ги загрозува поинаку убедените.

Неколку интересни статистики околу хомосексуалците:

- Најголемиот број од ХИВ позитивните се хомосексуалци.
- Хомосексуалците во просек живеат 20 години помалку од хетеросексуалците.
- 1% Од нив доживуваат над 65 години.
- Доколку си хомосексуалец, веројатноста да имаш сифилиз е 14 пати поголема од онаа кај хетеросексуалците.

-------------
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.

Постирано од: Kristin969
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 11:43
Sekoj ima pravo da si go opredeli svojot izbor na partner , mislam deka vo pogled na bolestite rizikot ne e mnogu pomal i kaj hetero, megjutoa prasanjeto malku go sfakam podlaboko, zosto nekoj e homo i sto go navelo da se opredeli za toa?

Nie najcesto rabotite gi gledame odnadvor kakvi se, da gi pogledneme malku i odvnatre, vo skrieniot del, koj ne e izlozen na tugjite pogledi....

Imajte ubav den!

-------------
Ljubov i Svetlina!

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 11:47
...E navistina sesto imam procitano na forumov..ali posle tvojov komentar..sum apsolutno bez text...Vo koja godina zivees? 1972..73..74
-netocno!!! Najgolemiot broj od HIVpozitivni lica se heterosexualci (proveri si na net)imas milion podatoci
-netocno!!! Prosekot na zivot ne igra ama bas nikakva uloga (duri ne mi se veruva sto si napisal/a)
-netocno!!!  Ne sakam ni da komentiram...da ne e smesno..ke e zalno
-netocno!!! Sifilisot e sexualnoprenosliva bolest koja e zastapena kaj heterosex. so 90%  povtorno izgoogle-iraj si podatoci
...i na krajot...razbudi se..vlagame uste nekoja nedela u 2008

-------------

Постирано од: Цаци Галапчарот
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 11:49
Nisam gej ali ako musko j*** musko nek se j*** ako ih ne boli, nemam nista protiv

-------------
Еј, гулаби, гулаби бели.

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 12:03
Диоген, извини ако со мојот пост се осети лично навреден. Податоците се веродостојни, а векот во кој живееме не може никако да помогне или да одмогне во последиците кои се неизбежни од изборот на некој да биде хомо.
Во модерниот 21 век се легализираат проституцијата, некои видови на наркотични средства, уште малку ќе ја легализираат и педофилијата.. и дали тоа значи дека сите овие се доблесни појави?

-------------

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 12:05
U pravo je ovaj svekjenik tojest jevangelos

-------------
Еј, гулаби, гулаби бели.

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 12:09
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Диоген, извини ако со мојот пост се осети лично навреден. Податоците се веродостојни, а векот во кој живееме не може никако да помогне или да одмогне во последиците кои се неизбежни од изборот на некој да биде хомо.
Во модерниот 21 век се легализираат проституцијата, некои видови на наркотични средства, уште малку ќе ја легализираат и педофилијата.. и дали тоа значи дека сите овие се доблесни појави?

..bas mi e krivo...pisuvas kako intelektualec..a razmisluvas kako primitivec..Ne sum licno navreden..nema zasto...samo ne mozam da te razberam..velis "posledicite koi se neizbezni od izborot"...KOJ TOA IZBOR?  objasni mi te molam,mislis deka ti si izbral da si hetero...a nekoj drug se rodil i si rekol.."e sega za inat ke bidam gay"...ili pa samo sto progledal nekoj,videl nadvor vrne i si rekol..."mrazam dozd,zatoa ke bidam gay"...NELOGICNO neli? 
..p.s NIKOJ NE RECE NISTO ZA PEDOFILIJATA..da ne mesame babi i zabi

-------------

Постирано од: brigitte
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 12:09
ne sum homofobicna i nemam nisto protiv niv...naprotiv mislam deka se mnogu pofer i pocuvstvitelni od hetero populacijata....covek e covek bez razlika sto saka vo krevet...

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 12:11
Originally posted by brigitte brigitte напиша:

ne sum homofobicna i nemam nisto protiv niv...naprotiv mislam deka se mnogu pofer i pocuvstvitelni od hetero populacijata....covek e covek bez razlika sto saka vo krevet...

Ti si sigurno peder a mozda i lezbos

-------------
Еј, гулаби, гулаби бели.

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 12:19
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

p.s NIKOJ NE RECE NISTO ZA PEDOFILIJATA..da ne mesame babi i zabi

Зошто баби и жаби? (Сега ќе го користам твојот речник) Мислиш дека педофилите избрале да бидат педофили? А некој друг се родил и си рекол "е сега за инат ќе бидам педофил".. или пак рекол "мразам дожд, затоа ќе бидам педофил".. НЕЛОГИЧНО НЕЛИ?

Сите имаме вроден потенцијал кој некоја девијантнта појава, било да се работи за некој порок, кон алкохол, кон цигари, било да е тоа кон крадење, лажење, кон некоја болест, кон хомосексуализам, кон педофилија, кон блуд и сл. Но на нас останува разумски и совесно да се соочиме со овие работи во нас, да признаеме дека се штетни за нас и да донесеме одлука да се бориме против нив.

Јас лично познавам неколку хомосексуалци кои донеле таква одлука и нивната борба завршила со триумф. Еден од нив ми е близок пријател и сега е среќно оженет со 3 деца среќа
Морам да одам сега Диоген, ќе си го доправиме муабетот попосле.
Поздрав ман!

-------------

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 12:31

p.s NIKOJ NE RECE NISTO ZA PEDOFILIJATA..da ne mesame babi i zabi

Зошто баби и жаби? (Сега ќе го користам твојот речник) Мислиш дека педофилите избрале да бидат педофили? А некој друг се родил и си рекол "е сега за инат ќе бидам педофил".. или пак рекол "мразам дожд, затоа ќе бидам педофил".. НЕЛОГИЧНО НЕЛИ?

Сите имаме вроден потенцијал кој некоја девијантнта појава, било да се работи за некој порок, кон алкохол, кон цигари, било да е тоа кон крадење, лажење, кон некоја болест, кон хомосексуализам, кон педофилија, кон блуд и сл. Но на нас останува разумски и совесно да се соочиме со овие работи во нас, да признаеме дека се штетни за нас и да донесеме одлука да се бориме против нив.

Јас лично познавам неколку хомосексуалци кои донеле таква одлука и нивната борба завршила со триумф. Еден од нив ми е близок пријател и сега е среќно оженет со 3 деца среќа
Морам да одам сега Диоген, ќе си го доправиме муабетот попосле.
Поздрав ман!

da ene na primer evangelos negova devijanta pojava e so veruva vo gospod
gledate- pa si go trpime i go toelirame

e tuka te cekav
ev prijatele - za koj triumf zboruvas????????????
mislis deka  sexualna orientacija e TRIUMF??????

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 12:35
[QUOTE=EvAngelos][QUOTE=diogenskopje] p.s NIKOJ NE RECE NISTO ZA PEDOFILIJATA..da ne mesame babi i zabi
...ajde sega konecno da razjasnime nesto.Se slozuvam vo edno nesto so tebe..Pedofilite ne izbrale da bidat pedofili..Shizofrenicarite sigurno ne sakale da se ludi..Anoreksicnite koga bi mozele,sigurno bi jadele....
Coveckiot potencijal kon devijantni pojavi e sosema normalna covecka osobina..sepak sme samo luge..No nikako ne mozes da ja izednacuvas gay-populacijata so pedofilite ili onie koj vrsat bilo kakov vid na nasilen blud vrz drugo lice...Sepak jas zboruvam za normalni polnoletni luge..mazi i zeni..koj ucat,rabotat,idat vo kino ,vo teatar,koncerti..gi pravat istite raboti kako i ti..samo sto na krajot od vecerta svojata ljubov ja podaruvaat na nekoj od istiot pol..Sto e tuka devijantno ako dve zdravi normalni polnoletni licnosti resile da imaat zaednicki zivot?
...a sega najinteresniot del  :голема%20насмевка pisuvas..
Јас лично познавам неколку хомосексуалци кои донеле таква одлука и нивната борба завршила со триумф. Еден од нив ми е близок пријател и сега е среќно оженет со 3 деца среќа  Kakva borba be covek ne me zasmejuvaj..toa e isto kako da si crnec a sakas da stanes belec...sto NE E MOZNO..se razbira osven ako ne si Michael Jackson.  i by the way..I jas poznavam zeneti ..so 2,3 pa i 4 deca...mislis deka toa e dokaz deka nekoj ne e gay?? Sekoj denes moze da ima deca dragi moj...za zal za da imas deca ne e potrebna nikakva dozvola...  me iznasmea...za ova tvoive prijateli koj "triumfirale" ..terapija primaat li?голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------

Постирано од: brigitte
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 12:47
Originally posted by Цаци Галапчарот Цаци Галапчарот напиша:

Originally posted by brigitte brigitte напиша:

Ti si sigurno peder a mozda i lezbos

Greska si Caci, jas sum heterosexualna zena, mnogu gi sakam mazite i mnogu sakam da uzivam vo sexot, ama ne sum homofobicna i nemam problem so predrasudi...

Постирано од: Mishell_G
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 13:09
Koj sto go pravi sreken/srekna e izbor na samiot covek i nikoj nema pravo da sudi. I am straight, You are gay, Everything is OK голема%20насмевка.

Постирано од: Eleni
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 13:11

Originally posted by blue666 blue666 напиша:

..aj ke bidam iskren...PROVOCIRAM

A zashto provocirash? Shto ochekuvash da postignesh so toa?збунетост

-------------
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 13:49
A ako pocneme da gi onadime homoseksualcite moze ke se vratat kon naseto jato...na pr. ako si masko fati lezbejka natrti ja...ona ke vika u prvo vreme - nemoj, nemoj, begaj od mene, begaj, ama posle nekoj mig...ako ne reagira na toj mig ondak, uste eden mig...i ooooh...za maskite ke ima poveke zeni za onadenje...masko so masko...bolje ne zosto ke te povlece da stanes kako nego zosto luge od cigari , droga, alkohol se otkazale, ama koj k*r probal nema vise vrakanje...za peder da go zatvoris so meraklika u soba edno mesec dena...pa neka vristi tamu...ili ke go bide ili bar stvarno da ne go bide...

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 13:55

No nikako ne mozes da ja izednacuvas gay-populacijata so pedofilite

Диоген, зошто не ти се допаѓа таа споредба на хомосексуалците со педофилите во нашата дискусија? Што имаш против педофилите? Зошто ги дискриминираш? Зошто не си толерантен према нив? Па не се сите педофили насилници...тоа се нормални луѓе, koi ucat,rabotat,idat vo kino ,vo teatar,koncerti..gi pravat istite raboti kako i ti..samo sto na krajot od vecerta svojata ljubov ja podaruvaat na nekoj помал од нив.
Што е девијантно тука? голема%20насмевка
Зошто си пристрасен кон едните, а ги осудуваш другите?
Ако едните се нормални,тогаш, по истиот критериум, нормални се и другите.

Sto e tuka devijantno ako dve zdravi normalni polnoletni licnosti resile da imaat zaednicki zivot?

Сега ќе ти објаснам што е нормално...
Нормално е клучот да влезе во бравата..
Нормално е фазометарот да влезе во штеќерот..
Нормално е чепкалката за уши да влезе во увото..
Но не е нормано во ауспух да ставаш бензин голема%20насмевка

-------------

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 13:58
да де....апче се пие со вода не се држи под мишка.....лутина

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 14:14
...Moram da primetam deka Slovenskata retorika bas i ne ti e najjaka strana..no kako i da e...odgovorot samiot go imas dadeno vo tvojot komentar.."svojata ljubov ja podaruvaat na nekoj помал од нив."..Normalnite gay luge imaat vrska so pedofilite isto kolku i normalnite str8 luge...Znaci pravi razlika ,tuka ne stanuva zbor za kriterium (koj patem nikogas ne smee da bide ist za sosema dijametralno sprotivni raboti)..tuka stanuva zbor za prosto razgranicuvanje na nesto sto e ,i nesto sto ne e vo red. 

-------------

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 14:31

tuka stanuva zbor za prosto razgranicuvanje na nesto sto e ,i nesto sto ne e vo red. 

Баш ме интересира како ќе ги разграничиш хомосексуализмот и педофилијата. Зошто едното е во ред, а другото не е?

-------------

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 14:35
.... a taka na kraj obratno orijentiranite vo prostorot stanaa pravo orientirani i TRIUMFIRALE .....................

ko bajka lici
da? EV?
газење%20од%20смеење

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 14:39

tuka stanuva zbor za prosto razgranicuvanje na nesto sto e ,i nesto sto ne e vo red. 

Баш ме интересира како ќе ги разграничиш хомосексуализмот и педофилијата. Зошто едното е во ред, а другото не е?

..ne znam dali ne kontas ili pak ne sakas da skontas..GAY luge isto kako i STR8..za mene se normalni individui ki imaat sekoj spored zelbata normalno sex so polnoletni..zreli veke oformeni licnosti koj znaat sto sakaat i koi ne mozat od nikogo i nisto da bidat zavedeni....Dodeka pedofilite ja koristat vozrasta,naivnosta,neiskustvoto na na licnosti pomali od niv (decata)..koj najcesto se uste ne se psiho-fizicki oformeni i ne znaat da se odbranat od eventualnite negativni aktivnosti...Se nadevam deka sega bev pojasen намигнување

-------------

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 15:09
Тоа што го наведуваш е само разлика меѓу хомосексуалците и педофилите. Тоа во никој случај не ги оправдува ни едните, ни другите. Не се во ред ни едните, ни другите.
Господ на почетокот ги создаде машко и женско. Господ не создаде двајца Адама, ниту пак две Еви, туку Адам и Ева. Едниот имаше пенис, а другата вагина, а и двајцата вршеа голема нужда од аналот намигнување

-------------

Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 15:37
TOCNO E

sekoj ima pravo na izbor vo prostorot

не%20вреден

-------------

Датум на внесување: 02.Декември.2007 во 06:02
..GAY IS O.K  :)

-------------

Датум на внесување: 02.Декември.2007 во 13:01
Ауспухот служи за издувни гасови!

-------------

Постирано од: connected
Датум на внесување: 02.Декември.2007 во 21:56
мене ме интересира дали ребел отсекогаш се чувствувал како таков?
кога за првпат дознал дека е хомосексуалец

-------------

Постирано од: sensei
Датум на внесување: 02.Декември.2007 во 21:59
Ostajte gi na raat neka si umiraat poleka. Ionaka Darvinizmot ke gi suredi намигнување

-------------
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it

Датум на внесување: 02.Декември.2007 во 21:59
kako mojot drugar BRZA
i on prv pat dozna ,od kako Mona mu otvori tema deka e peder
mozebi i rebel taka dozna -- procital nekadeголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 02.Декември.2007 во 23:03
Originally posted by sensei sensei напиша:

Ostajte gi na raat neka si umiraat poleka. Ionaka Darvinizmot ke gi suredi намигнување
Овој пост не ми се допаѓа. Ова не личи на sensei, така да верувам дека се шали дечкото.
Во ред е да се осудува гревот или нечија грешна постапка, но не и грешникот.
На нас луѓето не ни е дадено правото да го судиме грешникот, туку само гревот, а Бог е Тој што ќе НИ суди на НАМ грешниците, и тука не спаѓаат само хомосексуалците, туку сите луѓе, јас и ти што го читаш овој пост намигнување
Хомосексуалноста не е единствениот грев. Постојат многу гревови кои се пострашни од неа, и без разлика дали се тие поголеми или помали, доколку не се покаеме, не дарвинизмот, но нешто друго сигурно ќе не суреди сите нас.

-------------

Датум на внесување: 03.Декември.2007 во 01:06
Originally posted by RebeL RebeL напиша:

.... Има многу други поштетни работи денес отколку хомосексуалноста. Тргни од самата ОБЛЕКА....

Згрешка тука, ќе пишував нешто друго после го сменив ама заборавив тоа „штетни“ да го сменам во „неприродни“. Дури сега го забележав. Значи сакав да кажам има многу други понеприродни работи..

Rebel, жалам што ќе те разочарам, но одговорот "Хомосексуалноста не е болест" на СЗО не излегол од епрувета, ниту од лабораторија, ниту пак од некоја научна анализа, туку од политиката на СЗО, со квази-демократско гласање, притиснати од светските хомосексуални организации кои секојдневно ги пропагираат правата на хомосексуалците и неуморно ја бараат сопствената толеранција во секое ќоше, во секој кабинет, кај секој политичар, по секакви владини и невладини организации.

Молим те со тие conspiracy theories. Ти да не си член на СЗО па да знаеш такви работи?? Не убедуваш никого со тоа оти не си компетентен да ги побиваш така да....

Дали тоа што постојат "поштетни" работи од некој друга работа, тоа ни ја прави првата корисна?
Дали тоа што постои хероин, ја праваи марихуаната корисна?
Дали тоа што постојат болести како ракот, сидата, сифилизот, хапатитит Ц итн, ги прави другите болести како: сипаниците, хепатит А и Б, мигрената, тромбозата итн корисни болести?
Дали тоа што постојат сериски убијци и манијаци, ги оправдува малите крадци?
Дали тоа што постои ограбувач на банка, го оправдува ограбувачот на менувачница?
До кога ќе ги спуштаме морално етичките стандарди на ниво на човечката просечност и ќе се прикажуваме себе си како светци притоа споредувајќи се со 'најлошите" луѓе?
Сепак ми е мило што рече "има поштетни работи од хомосксуалноста". Се надевам дека со оваа реченица барем признаваш дека таа појава е штетна.

Неможиш да изедначиш настинка со туберкулоза, или убиец со некој којшто паркирал на сред улица. Нормално дека и убиецот и прекршителот – во случајот тој што паркирал на сред улица, мора да си платат казна, ама казната е различна во зависност од тежината на нивниот криминал односно прекршок. Исто така ако настиниш ти можиш ако сакаш да примаш лекарства ама можиш да оздравиш и без лекарства. А ако не дај боже имаш туберкулоза тогаш со среќа! Тешко да поминиш без лекарства. И двете овие се болести, но имаат различен ефект и организмот различно се справува (или не се справува) со нив.

И пак идиме на истото, неможиш да изедначиш педофилија со хомосексуалност. Едноставно како шо ти кажав претходно, педофилијата според СЗО е ментално растројсво. Хомосексуалноста е едноставно сексуална ОРИЕНТАЦИЈА, а не болест или избор или мода или начин на живот. Кај сакаш побарај на интернет тоа ќе го најдиш. Ете ти давам еден линк да се увериш:

http://www.mercksource.com/pp/us/cns/cns_merckmanual_frameset.jsp?pg=http://www.merck.com/mmhe/sec07/ch104/ch104a.html - http://www.mercksource.com/pp/us/cns/cns_merckmanual_frameset.jsp?pg=http://www.merck.com/mmhe/sec07/ch104/ch104a.html

Носот ни служи за дишење, очите за гледање, ушите за слушање итн.
Зошто не јадеш со нос? Зошто не гледаш преку уво? Зошто не ти шепкаат во око?
На сите ни се повеќе од логични и јасни овие работи, но големата изопаченост во сексот ни ги заслепува очите за оние други работи кои треба исто така да ни бидат логични како овие горниве.
Што е следно во sex fashion? Секс во уво?голема%20насмевка

Ушите, очите, носот, прстите и јазикот се сетила. Нормално дека неможиш да слушаш од јазикот или да мирисаш од прстите.

Аналот е крајниот орган на дигестивниот систем. Од него се исфрлаат отпадните материи од храната кој ја внесувате, популарно наречени "измет" (во други преводи гомна, лајна и сл.) Тој е мускул со нежна слузокожа која лесно може да биде оштетена (заедно со жлездите на неа). Не е редок случајот оние кои практикуваат анален секс, било да се тоа девојќи или хомосексуалци, да завршат со катетар во анусот до крајот на својот живот. Тажен крај кој на никој не би му го посакувал.

И белите дробови се дел од респираторниот систем и служат за дишење - вдишување кислород и издишување на јаглерод диоксидот. А НЕ на никотин. Па пак колку луѓе пушат цигари?? И покрај толкуте реклами дека пушењето е штетно, многу од нив нема да престанат оти им е убаво. Тука прават 3 работи: ем директно си го загрозуваат сопственото здравје, ем на другите околу нив, а од друга страна – им е убаво па продолжуваат да пушат! Хомосексуалците од друга страна, нити им го загрозуваат здравјето ни животот на другите, нити својот, а остануваат хомосексуалци затоа што тоа им е убаво, тоа ги прави среќни, тоа ги исполнува.  Можиш со сила да го натераш пушач да не пуши? Можеби, организмот како што се навикнал на конзумација на никотин, така можи да се одвикни. Можиш на хомосексуалецот да му ги оттргниш чувствата на привлечност кон истиот пол? Е тоа неможиш. Тоа се веќе ЧУВСТВА. Или ги имаш или ги немаш.

Исто како што неможиш еден стрејт да го направиш хомосексуалец, односно да го „натераш“ да го привлекуваат и да се пали на лица од истиот пол.
Сега знам дека ќе речиш „како можи хомосексуалецот да не си го загрозува својот живот и животот на другите кога постојат сите тие сексуално преносливи болести“. Ок, ама тие СПБ немаат претставка ХОМО- пред нив. Тоа шо значи, тоа значи дека тие не пребираат сексуална ориентација. Ги има исто толку и кај стрејт луѓето. И тие НЕ СЕ резултат на сексуалната ориентација туку едноставно на невнимавање при секс и/или немање на safe sex - некористење на соодветни презервативи.

-------------

Датум на внесување: 03.Декември.2007 во 01:33
Originally posted by RebeL RebeL напиша:

Аналот е крајниот орган на дигестивниот систем. Од него се исфрлаат отпадните материи од храната кој ја внесувате, популарно наречени "измет" (во други преводи гомна, лајна и сл.) Тој е мускул со нежна слузокожа која лесно може да биде оштетена (заедно со жлездите на неа). Не е редок случајот оние кои практикуваат анален секс, било да се тоа девојќи или хомосексуалци, да завршат со катетар во анусот до крајот на својот живот. Тажен крај кој на никој не би му го посакувал.

И белите дробови се дел од респираторниот систем и служат за дишење - вдишување кислород и издишување на јаглерод диоксидот. А НЕ на никотин. Па пак колку луѓе пушат цигари??...

Пак тој "и белите дробови.." среќа
А кој рече дека тие служат за никотин? И што ако некој друг погрешно ги користи белите дроови, тоа ти дава тебе за право погрешно да го користиш анусот? Или ќе велиме "ех де, има и поштетни работи", со надеж дека другите поштетни работи ќе ја направат нашата покорисна..ајде доста со вакви работи, знам дека добро ме разбираш што сакам да ти кажам... размисли уште еднаш за оваа работа, и за една недела сакам по ЛП да ми се пофалиш дека си излегол со некое либе трепкање по мерка.

Ајде, без да ми демантираш до бескрај, барем обиди се машки да допреш некоја сињорита бонита :pipi:(не бе оваа, оваа само за пример ти ја дадов голема%20насмевка)

-------------

Постирано од: brza
Датум на внесување: 03.Декември.2007 во 01:46
hahah,...a be,..pushti go chovekot na raat,..газење%20од%20смеење

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 03.Декември.2007 во 02:17

Пак тој "и белите дробови.." среќа
А кој рече дека тие служат за никотин? И што ако некој друг погрешно ги користи белите дроови, тоа ти дава тебе за право погрешно да го користиш анусот? Или ќе велиме "ех де, има и поштетни работи", со надеж дека другите поштетни работи ќе ја направат нашата покорисна..ајде доста со вакви работи, знам дека добро ме разбираш што сакам да ти кажам... размисли уште еднаш за оваа работа, и за една недела сакам по ЛП да ми се пофалиш дека си излегол со некое либе трепкање по мерка.

Ајде, без да ми демантираш до бескрај, барем обиди се машки да допреш некоја сињорита бонита :pipi:(не бе оваа, оваа само за пример ти ја дадов голема%20насмевка)

И пак или не ме дочитваш или ме игнорираш... Неможиш на чоек да му туриш со инка чувства. Нити пак да му ги оттргниш.

-------------

Постирано од: connected
Датум на внесување: 03.Декември.2007 во 15:45

нај ме нервираат педери што не признаваат.
дури и ја користат наевтината финта да те разубедат, колку прозирновртење%20со%20очи

-------------

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 03.Декември.2007 во 16:45
Bas mi e gajle sto pravat, ne gi ni primetuvam...izglea mislis deka sum homofob...a ti advokat, pa ako ima nekoja para da ti se pridruzam...ke gi branam i ja, a moken sum do tolku...

Javi se prvo kaj mamma, ja sum malku poskap

Датум на внесување: 03.Декември.2007 во 16:57
Не, не мислам дека си хомофоб. Ако беше хомофоб немаше да викаш „баш ми е гајле шо прават“, туку ќе викаше „да се бесат“ или „да се палат на плоштад“. Не ни мислам дека си латентен геј оти не не` бомбаридаш на секое и не се докажуваш колку си стрејт и маж. Така да, не се секирај. намигнување

А за ова јас пари не добивам. Не ни барам. Не сум адвокат, туку сум информатичар по струка. Се борам за нивни права дека и јас сум би(-кјуриус), па и јас ги имам истите маки како нив.

А тоа дека рече да ги затвориш месец дена со меракливка, ништо нема да постигниш. Шо ако тебе те затворат месец дена со мераклија?? Ти ќе станиш педер? голема%20насмевка

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk