IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Поддршка за А1 Телевизија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Поддршка за А1 Телевизија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 84>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:10
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Originally posted by brza brza напиша:

...jas samo mislam deka messengert se vodi striktno po zakonot ,...i toa onoj shta tamu kaj nego  e vo v;adenie,...ne mislam deka toj samiot  misli neshto pogreshno....pogotovo ne namerno!

Така ли ?

Па јас го прашав како е таму кај него , за кој дела на трудните жени им се одредува притвор и не ми одоговори ?

Kakov odgovor ochekuvash od mene? Kako shto sakash da prochitash ili kako shto e vo zakonodavstvata?

Namesto da prenesuvam linkovi od zakonicite na drzhavata, kako shto pravat nekoi tuka, kje ti kazham deka bremenosta na zhenata nikade ne e prichina taa da ne bide pritvorena ili zatvorena. Zatoa rekov deka zheni se poragjaat vo zatvori. Ako se zatvoraat vo bremena sostojba zarem ochekuvash deka nema da bidat pritvorani???

I povtorno kje te prasham, koja ti e poentata na meshanjeto na tragichniot sluchaj na ova zhena so kriminalnite dela na Ramkovski, zamrznuvanjeto na smetkite na negovite firmi i podrshkata za A1 televizija?

P.S. Ostavi ja mojata humanost na strana, taa ne e temata za diskutiranje.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:16
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Zhenata bila vo pritvor. Toa znachi deka postoele naodi koi upatuvaat oti mozhebi imala nekakva vrska so kriminalnite dejnosti na nejziniot gazda, no toa ne e dokaz deka e vinovna. Taa i natamu ja uzhiva presumcijata na nevinost dodeka sudskiot proces eventualno ne dokazhe sprotivno.

Nejzinata bremenost i tragichnoto gubenje na deteto ne dokazhuva nishto, najmalu navodnite kriminalni dejnosti na nejziniot gazda so koi opshtetsvoto e osiromasheno za milioni evra, a sega kje patat i lugjeto od negovite firmi koi kje ostanat bez rabota.

Страшното е што сега секој на секого ја префла вината, судијката вели (парафразирам) докторите не дале мислење дека има ризик,министерот за здравство вели докторите сториле се што треба,адвокатите тврдат дека тие поднеле барања како што треба.
Мора секој да си ја сноси одговорноста. Кога мора да одговараат децата кои се тепале, оној кој направил сообраќаен прекршок, оној кој не платил  данок МОРА да одговара и оној кој не одредил соодветен притвор. Доста бре се вадат дека некој им врши притисок.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:17
Originally posted by BoaVista BoaVista напиша:

Zhenata bila vo pritvor. Toa znachi deka postoele naodi koi upatuvaat oti mozhebi imala nekakva vrska so kriminalnite dejnosti na nejziniot gazda, no toa ne e dokaz deka e vinovna. Taa i natamu ja uzhiva presumcijata na nevinost dodeka sudskiot proces eventualno ne dokazhe sprotivno.

Nejzinata bremenost i tragichnoto gubenje na deteto ne dokazhuva nishto, najmalu navodnite kriminalni dejnosti na nejziniot gazda so koi opshtetsvoto e osiromasheno za milioni evra, a sega kje patat i lugjeto od negovite firmi koi kje ostanat bez rabota.

Никој не напиша дека бременоста ја амнестира жената.
Ама женава и да била наголем криминалец ги има правата загарантирани со Уставот. Должност на судот е на бремената жена да и определи мерка куќен притвор. Не сум ја измислила јас мерката куќен притвор, ја пропишале во законот тие што седат во парламент, а по препорака на судијата кој и го продолжил притворот иако знаел дека е бремена. Вакви апсурди само кај нас можеш да сретнеш.
Јас предлагам да се укине мерката куќен притвор, и така за џабе е пропишана, кога не е применувана онаму каде што треба.

И за крај, точно дека бременоста не ја амнестира жената, но дали бебето е виновно за постапките на мајката? Се работи за живот на невино дете. Не ме интересира дали мајката била криминалец, убиец или терорист. Детето во нејзината утроба нема никаква вина. Судот бил должен да претпостави дека можело да дојде до несакани последици и да и одреди на женава куќен притвор.

Толку е просто и едноставно, ама за жал партиите им го однеса умот на нашите политичари, па одат само од грешка во грешка.

Bez da navleguvame vo sudsko veshtachenje za toa dali pritvorot na zhenata bil soodveten ili ne, kako i za nejzinata lichna tragedija, kazhi mi kakva vrska ima toa so navodnite krimnalni dela na Velija Ramkovski so koi opshtetsvoto e osiromasheno za milioni evra, zamrznuvanjeto na smetkite na negovite firmi koi navodno bile megjusebno povrzani vo perenjeto i krienjeto pari, kako i nezavidnata sutuacija na vrabotenite vo tie firmi koi sega, poradi tie kriminalni dela, kje ostanat bez rabota?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:18
Originally posted by Zajcef Zajcef напиша:

Кажи ја алфа 10 пати Тие медиуми сите заедно немаат ни пола гледачи/слушатели колку А1 оти знаеш дека 10 посто од Македонците не ги следат,затоа и не се закана.

Велиш: Тие медиуми сите заедно немаат ни пола гледачи/слушатели колку А1.

Хехе - не за долго.
Алфа-ТВ станува се попопуларна, и имаат амбиции да добијат национална лиценца.
Телма е национална ТВ и со пропаста на А-НУЛА ќе лапнат од колачот на гледаност.

П.С. А забораи да искоментираш за газдата на А-НУЛА што произведуваше смоки во медиумот, отворил 20 други фирми и притаил 20 мил евра данок?

Изменето од Анастеа - 06.Февруари.2011 во 18:19
Illegitimi Non Carborundum
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:22
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Со сиот респект.. но таа нема ништо од презумцијата на невиност, од нашето жалење.Нејзе и  е ускратено правото да биде сместена во одделение каде ќе си ја одржела бременоста, можела да биде ви куќен притвор.Сега веќе се отвора прашањето на одговорност на судијата. За бајруш сменија судија, за оној турскиот граѓанин сменија. Дали сега ќе судијата ќе сноси одговорност? Дали пред законот се сите исти?

mamamd, bilo kakov pritvor ne ja negira prezumcijata na nevinost.

Кон врв
BoaVista Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 24.Ноември.2009
Поени: 124
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BoaVista Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:24

Bez da navleguvame vo sudsko veshtachenje za toa dali pritvorot na zhenata bil soodveten ili ne, kako i za nejzinata lichna tragedija, kazhi mi kakva vrska ima toa so navodnite krimnalni dela na Velija Ramkovski so koi opshtetsvoto e osiromasheno za milioni evra, zamrznuvanjeto na smetkite na negovite firmi koi navodno bile megjusebno povrzani vo perenjeto i krienjeto pari, kako i nezavidnata sutuacija na vrabotenite vo tie firmi koi sega, poradi tie kriminalni dela, kje ostanat bez rabota?

Јас незнам дали ти ме читаш што пишувам.
Реков јас дека бременоста не ја амнестира жената, Велија пак уште помалку. Јас пишувам за тоа дека ЖЕНАТА МОРАЛА ДА БИДЕ ПУШТЕНА ВО КУЌЕН ПРИТВОР ЗАТОА ШТО БИЛА БРЕМЕНА.
Незнам колку ти се познати одредбите за куќен притвор, ама куќниот притвор не е амнестија. Таа пак ќе си биде обвинета, пак ќе се води истрага за неа, ќе се докажува и сл. А ако се докаже ќе биде и осудена. Толку ли е тешко да се разбере?!?
Кон врв
BoaVista Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 24.Ноември.2009
Поени: 124
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BoaVista Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:27

mamamd, bilo kakov pritvor ne ja negira prezumcijata na nevinost.

Да, притворот не ја негира презумпцијата на невиност, ама изјавите на владини функционери, на провладините медиуми ја негираат и тоа како.

Изменето од Анастеа - 06.Февруари.2011 во 18:11
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:30
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Страшното е што сега секој на секого ја префла вината, судијката вели (парафразирам) докторите не дале мислење дека има ризик,министерот за здравство вели докторите сториле се што треба,адвокатите тврдат дека тие поднеле барања како што треба.Мора секој да си ја сноси одговорноста. Кога мора да одговараат децата кои се тепале, оној кој направил сообраќаен прекршок, оној кој не платил  данок МОРА да одговара и оној кој не одредил соодветен притвор. Доста бре се вадат дека некој им врши притисок.

Advokatskata rabota e da go branat klientot i da storat s'e shto e vo niven kapacitet da mu ja olesnat sostojbata. Tie podnele baranje. Sudot pobaral lekarsko veshtachenje. Lekarite rekle deka zhenata bremena pomalu od dva meseci nemala nikakvi problemi so nosenjeto ili zdravjeto za da bide posebno tretirana. Sudot svoeto reshenie go donel rakovodejkji se spored lekarskoto veshtachenje.

Za mene, vo ovoj sluchaj nitu eden od spomnative faktori ne snosuva odgovornost. Ako nekoj e odgovoren za seta ovaa rabota togash toa e Velija Ramkovski. Da ne bilo ngovoto navodno kriminalno odnesuvanje togash nemashe da dojde nitu do zamrznuvanje na smetkite, nitu do eventualnoto prestanuvanje na rabota na A1 i nitu do ovoj nemil sluchaj so zhenava. Zhivotot na toa dete go nosi na dusha Velija Ramovski.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:31

Пак ќе речам, со сиот респект, ама ни вината на Велија сеуште не е докажана. А и смачено им е на сите да слушаат за батаците т.е. америчките копани, за мекици, за смоки. Секоја влада само додава уште нешто, беа батаците, па се накалемија медиумите, па смоките. Нека го осудат бре, нека докажат, ама нека бидат мажи и нека кажат (нека сносат одговорност) зошто го толерирале толку години????Зошто ги толерираат сите за кои се шушка, шпекулира, оговара.
Доста ни е на сите од тоа- едните кажуваат за другите, па другите за првите, па правдање како не се криви, па како ги местеле, па како вака, онака...
Ја у**аа работава со притворов, ама асално.
Дамеголемо%20гушкање
Изгледа сум згрешила нешто од брзање, а и од лутина (сепак женската и мајчината солидарност нема граници)
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:33

...па тоа и цело време се обидуваме да кажеме..каква врска има притворот на бремената жена со СОМНЕНИЕТО дека е направен криминал?
..и каква врска има замрзнувањето на сметката и попречувањето на работата на А1 со СОМНЕНИЕТО дека е направен криминал во НЕКОИ ОДДЕЛНИ СУБЈЕКТИ кој се сопственост на ОСОМНИЧЕНИТЕ?.
и мене не ми е јасно!

За првото има опција ..домашен притвор!
за втората..запленување на движен и недвижен имот,т.е. блокада на купопродажба или ставање под хипотека на трет субјект.

..е сега,и да нема сопственост на име на Велија,тогаш некаде затајува правото во оваа држава,а нека не не прават луди..во законот постои опција ...и член на семејство.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:35

Јас незнам дали ти ме читаш што пишувам.
Реков јас дека бременоста не ја амнестира жената, Велија пак уште помалку. Јас пишувам за тоа дека ЖЕНАТА МОРАЛА ДА БИДЕ ПУШТЕНА ВО КУЌЕН ПРИТВОР ЗАТОА ШТО БИЛА БРЕМЕНА.
Незнам колку ти се познати одредбите за куќен притвор, ама куќниот притвор не е амнестија. Таа пак ќе си биде обвинета, пак ќе се води истрага за неа, ќе се докажува и сл. А ако се докаже ќе биде и осудена. Толку ли е тешко да се разбере?!?

Pa ako zhenata i neziniot sluchaj nemat vrska so temava, so eventualnite krivichni dela na Velija Ramkovski, za zamrznuvanjeto na smetkite na firmite i eventualnoto zatvoronje na A1 togash zoshto na ovaa tema diskutirame za nea? Zoshto ja kontaminirame temata so raboti koi ne se relevantni za nea?

Otvori nova tema za zhenata i da diskutirame tamu za zakonot na drzhavata, sudot, sudskite procesi, sudskoto veshtachenje, pravata na bremenite zheni i t.n.

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:37

Да, притворот не ја негира презумпцијата на невиност, ама изјавите на владини функционери, на провладините медиуми ја негираат и тоа како.

Ajde sega kade otide... Ne govorevme za toa koj shto si zboruva i pretpostavuva, tuku beshe spomnato deka pritvorot ja negira prezumpcijata za nevinost. A toa ne e tochno.

Изменето од Анастеа - 06.Февруари.2011 во 18:12
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:39
Се е поврзано-како свински црева.Се што е од Перо Наков бб.
Чув нема вести од пред Илинденска, ќе оделе на друго место. збунетост
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 15:45
Originally posted by zagor zagor напиша:

...па тоа и цело време се обидуваме да кажеме..каква врска има притворот на бремената жена со СОМНЕНИЕТО дека е направен криминал?
..и каква врска има замрзнувањето на сметката и попречувањето на работата на А1 со СОМНЕНИЕТО дека е направен криминал во НЕКОИ ОДДЕЛНИ СУБЈЕКТИ кој се сопственост на ОСОМНИЧЕНИТЕ?.
и мене не ми е јасно!

zagor... kakva vrska ima pritovor i zamrznuvanje smetki za subjekti koi se pod istaraga poradi osnovano somenie deka vrshele nezakonski dela na osnova na sobrani dokumenti?

Mora da se sheguvash!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.