|
Што претставува монаштвото? |
Внеси реплика | страница <1 3031323334 97> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ха, добра слика стави, бар ме насмеа
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарност до Опитен за текстот-одговор упатен до алан форд, многу исцрпно и убаво објаснување.
|
|
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prasanje do onoj sto saka da bide gospodin i do EvAngelos - ajde sega bidete malku fer a ne kukavici i kazete koj na vas vi go tolkuva Svetoto Pismo koj prv pat vi objasnil nesto od nego, zosto begate od prasanjeto a????
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа ова прашање редно е да го одговорат, ама некако се нема аргументи за да се објасни. Па јасно е, нема Свето Предание = нема Свето Писмо. По кој пат бараме разумен и аргументиран одговор, ама опозицијава ја нема да се јави. |
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
ggstefan
Сениор Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neli sum licen? baci raka! |
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега си го покажа нивото. |
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Соло црквата?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Понекогаш поубаво и соло, отколку во погрешно друштво да се чувствуваш голо...
|
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"каде се еден, двајца или тројца собрани во Мое име, таму Сум и Јас посреде нив."
(Исус во евангелие по Матеј 18:20)
Наградно прашање: Кој збор е вишок во горниот стих?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И да е христијанин, оној кој не се стреми кон совршенство, нема да остане христијанин. Матеј: 5:48 Но бидете совршени, како што е совршен вашиот Отец небесен. Колосјани: 4:12 Ве поздравува од вашите Епафрас, служител на Исуса Христа, кој секогаш во молитвите свои се грижи, да бидете совршени и исполнети со секаква волја Божја. |
|
www.pravoslavna.mk |
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наградно прашање -
Каде се еден или двајца или тројца собрани мислејќи во Мое име, ќе бидам ли таму и Јас? (собрани фарисеи во името на Бога) |
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ова е квиз некој? Библиски или анкета?
Се повеќе ме разочаруваш Евангелос. Прво твојата гордост ми падна в очи, а сега гледам и мајтапење. Можеби не ги знам напамет броевите на цитатите, но тоа што го знам сум го запомнила од срце и во најголем дел така и постирам на форумот.
Пишувам со срцето...
|
|
|
|
ggstefan
Сениор Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eden! |
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Доколку твојата животна борба е за Бога и ја живееш со трпеливост тогаш верувам дека Бог ќе ти ја прифати како твоја жртва пред Него за Него. Нерешените проблеми во над 90% се произлезени од нас самите. Така доколку твојата борба не е во чест на Бога и не ја прифаќаш со трпение тогаш ќе важи: Матеј: 13:7 Некои паднаа во трње и израсна трњето и ги задуши. Монашкиот живот не е наложен, туку е доброволен. Затоа постои искушенички период за самиот човек да осознае каков живот го очекува. Болките на оние кои страдаат низ светот се произлезени сепак од нив самите. Доколку ова не го прифаќаш ќе излезе дека Бог е виновен за страдањата во светот. Според проблемите со кои се соочуваш, токму тебе ти треба дружење со Бога во мирот на некој осамен манастир. Изменето од sard - 24.Септември.2008 во 12:05 |
|
www.pravoslavna.mk |
|
Внеси реплика | страница <1 3031323334 97> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |