IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Што претставува монаштвото?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што претставува монаштвото?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 97>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:00
газење%20од%20смеењеХа, добра слика стави, бар ме насмеаголемо%20гушкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:01
Благодарност до Опитен за текстот-одговор упатен до алан форд, многу исцрпно и убаво објаснување.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:05
Prasanje do onoj sto saka da bide gospodin i do EvAngelos - ajde sega bidete malku fer a ne kukavici i kazete koj na vas vi go tolkuva Svetoto Pismo koj prv pat vi objasnil nesto od nego, zosto begate od prasanjeto a????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:08
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Prasanje do onoj sto saka da bide gospodin i do EvAngelos - ajde sega bidete malku fer a ne kukavici i kazete koj na vas vi go tolkuva Svetoto Pismo koj prv pat vi objasnil nesto od nego, zosto begate od prasanjeto a????

Епа ова прашање редно е да го одговорат, ама некако се нема аргументи за да се објасни. Па јасно е, нема Свето Предание = нема Свето Писмо.

По кој пат бараме разумен и аргументиран одговор, ама опозицијава ја нема да се јави.
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
ggstefan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Септември.2008
Поени: 266
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:13
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

газење%20од%20смеењеХа, добра слика стави, бар ме насмеаголемо%20гушкање

neli sum licen?

baci raka!
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:21
Originally posted by ggstefan ggstefan напиша:

a negovata ishrana e negova zelba be, moze mu bile specijalitet skakulcite.

Сега си го покажа нивото. збунетост
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:36
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Која е за тебе Вистинска црква?

Соло црквата? збунетост
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:42
Понекогаш поубаво и соло, отколку во погрешно друштво да се чувствуваш голо...
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:47
"каде се еден, двајца или тројца собрани во Мое име, таму Сум и Јас посреде нив."
(Исус во евангелие по Матеј 18:20)

Наградно прашање: Кој збор е вишок во горниот стих? голема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:53
Originally posted by ggstefan ggstefan напиша:

sekoj hristijanin koj ne se stremi kon sovrsenstvoto, koj ne se stremi da go imitira Hrista, koj ne se stremi da se kae, da moli, da mu sluzi, NE E HRISTIJANIN!

И да е христијанин, оној кој не се стреми кон совршенство, нема да остане христијанин.

Матеј:  5:48 Но бидете совршени, како што е совршен вашиот Отец небесен.

Колосјани: 4:12 Ве поздравува од вашите Епафрас, служител на Исуса Христа, кој секогаш во молитвите свои се грижи, да бидете совршени и исполнети со секаква волја Божја.
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:53
Наградно прашање -

Каде се еден или двајца или тројца собрани мислејќи во Мое име, ќе бидам ли таму и Јас? (собрани фарисеи во името на Бога)
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:54
А ова е квиз некој? Библиски или анкета?
Се повеќе ме разочаруваш Евангелос. Прво твојата гордост ми падна в очи, а сега гледам и мајтапење. Можеби не ги знам напамет броевите на цитатите, но тоа што го знам сум го запомнила од срце и во најголем дел така и постирам на форумот.

Пишувам со срцето...
Кон врв
ggstefan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Септември.2008
Поени: 266
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:55
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

"каде се еден, двајца или тројца собрани во Мое име, таму Сум и Јас посреде нив."

(Исус во евангелие по Матеј 18:20)

Наградно прашање: Кој збор е вишок во горниот стих? голема%20насмевка

eden!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 12:04
Originally posted by majmunce majmunce напиша:

не, јас станувам во 6 и поголемиот дел од денот го поминувам во галама, нервоза и немир затоа што мора да заработам за сто и една работа што ми се нерешени. можам да собирам тревки и да ги продавам, но тоа нема ни интеренетот да ми го плати! а тебе кој ти го плаќа интернетот? во денот немам ни 2 саати одмор. јас не се молам секој ден затоа што тоа ми е наложено, како кутрите монаси! јас најчесто јадам два пати, некогаш и еднаш во денот, да, посна храна поради здравствени проблеми. јас на мои плеќи го носам својот товар и товарот на семејството. не сфаќам зошто монахот го носи врз свои плеќи, не товарот на своите најблиски, туку на цел свет. кој го бара тоа од него? дали сака да изигрува маченик? што е воопшто маченик? дали оние деца во Африка што работат за своето помало братче да го прехранат, што се соочиле со милион проблеми, војни, глад во животот, не се маченици (во вистинска смисла на зборот), а не маченици со причина!

Доколку твојата животна борба е за Бога и ја живееш со трпеливост тогаш верувам дека Бог ќе ти ја прифати како твоја жртва пред Него за Него. Нерешените проблеми во над 90% се произлезени од нас самите. Така доколку твојата борба не е во чест на Бога и не ја прифаќаш со трпение тогаш ќе важи:

Матеј:  13:7 Некои паднаа во трње и израсна трњето и ги задуши.

Монашкиот живот не е наложен, туку е доброволен. Затоа постои искушенички период за самиот човек да осознае каков живот го очекува.

Болките на оние кои страдаат низ светот се произлезени сепак од нив самите. Доколку ова не го прифаќаш ќе излезе дека Бог е виновен за страдањата во светот.

Според проблемите со кои се соочуваш, токму тебе ти треба дружење со Бога во мирот на некој осамен манастир.

Изменето од sard - 24.Септември.2008 во 12:05
www.pravoslavna.mk
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 97>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.