IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - BREAKING NEWS......!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

BREAKING NEWS......!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 75>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 4,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Статус: Офлајн
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2008 во 15:27
Не грешиш... Го превзема пред некое време, и го направи бесплатен како Шпиц.

Изменето од mmomirovski - 21.Декември.2008 во 15:28
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2008 во 15:32
Originally posted by mmomirovski mmomirovski напиша:

Не грешиш... Го превзема пред некое време, и го направи бесплатен како Шпиц.

..a zashto be ne kazuvate vakvi rabotiголема%20насмевка...jas kupuvam Dnevnik, Nova Makedonija... a imalo bez pari...
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2008 во 16:46
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Сакав да се вклучам во дискусијата , но гледам дека моира скоро се кажала што треба дасе каже...
Жал ми е само што Албанците секоја полициска акција ја окарактеризируват како акција против нив , а всушност е акција против криминалци...
Нормално и полицијата не е перфектна има и мегу нив вжештени глави или промашени акцији мегутоа во повекето случаји ти влегуват во домови на поранешни криминалци и луге со дебели досиеа, одтука не ми е јасно што толку ве буни и дали еднаш ќе кажете нешто добро за полицијата или тие секогаш грешат???

policijata ne gresi, tie bez naredba i nalog ne smeat nisto. greskite gi pravat onie sto gi davaat nalozite.
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2008 во 20:17
Реџаљ Касами од Опае, Агим Ислами од Чаир и Рамадани Шакири од Арачиново пукале во полициските Алфи минатиот месец, кога беше убиен Агим Арифи, а двајца припадници беа тешко ранети.

Тројцата беа уапсени во вчерашната акција, а денеска заминаа на 30-дневен притвор во Шутка. Ислами и Касами се сомничат за убиство, а 19-годишниот арачиновец дека им помогнал во нападот.

Форензичките докази и биолошките траги во „Голфот“ од кој се пукаше, но и во возилото „Опел Вектра“ кое беше пронајдено во училиштето „Лирија“, се совпаѓале со првите двајца.

Изгледа ги фатија пилците...
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2008 во 20:20
Аууу сега не им бега доживотно скапување во затвор.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2008 во 20:21
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

... мегутоа во повекето случаји ти влегуват во домови на поранешни криминалци и луге со дебели досиеа, одтука не ми е јасно што толку ве буни и дали еднаш ќе кажете нешто добро за полицијата или тие секогаш грешат???

Vo prikaznata Alica na zemjata na chudata,ima edna interesna sluchka,
kade shto taa zapoznava nekoi neobichni (zhivi) karti.Taa zabelezha deka tie imaa dve strani.
I ...(zamisli malechkata Alisa) dojde do zakluchok deka ako taa navistina saka da go zapoznae celiot chovek, taa morashe
da gi gleda i dvete strani na kartite.
Kazhano so jazikot na amerikancite "she had to get
the TOTAL PICTURE".
Toa e istiot nachin na koj treba da im prijdeme
na mnogu nastani vo nashiot zhivot.
Jas ete priznavam ne sum informirana shto se sluchuva vo konkretniot nastan, i si kjutam.
A sum primetila eden dosta interesen fenomen kaj lugjeto, a toa e deka nikogash ne znaat da kazhat "Da,jas ne znam shto se sluchuva,bidejki i jas sum samo ushte edna zhrtva povekje na enormnoto vlijanie koe go imaat mass-mediumite vrz oformuvanjeto na mislenjeto kaj obichniot chovek".

Во право си Албаниангирл, секогаш има две страни така е во животот , во љубовта, во политиката, во фудбалот...
Мегутоа се прашувам дали си се обидела да ја погледнеш работата од страна на полицијата, цел свет знае за Битпазарската мафија, Арачиновската мафија и Мафијата од Чаир...
Да бидеме реални...

Убиениот Полицаец беше Албанец и сите ама баш сите му оддадоа почит и сите се сочуствуваа со неговата фамилија...
Зошто е тоа така зошто секој чесен Албанец на оваа држава никогаш немал проблеми, дали тоа си се запрашала???
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2008 во 23:53
mafija od Cair?? jas na cekor od Cair pa ne znam za takva mafija

inaku , bez razlika dali policaec, ili borec za sloboda , albancite site masovno izleguvaat na pogreb

Изменето од butel2 - 21.Декември.2008 во 23:56
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2008 во 01:01

Во право си Албаниангирл, секогаш има две страни така е во животот , во љубовта, во политиката, во фудбалот...
Мегутоа се прашувам дали си се обидела да ја погледнеш работата од страна на полицијата, цел свет знае за Битпазарската мафија, Арачиновската мафија и Мафијата од Чаир...
Да бидеме реални...

Убиениот Полицаец беше Албанец и сите ама баш сите му оддадоа почит и сите се сочуствуваа со неговата фамилија...
Зошто е тоа така зошто секој чесен Албанец на оваа држава никогаш немал проблеми, дали тоа си се запрашала???

ejjj, mnogu teshki prashanja si postavil,hmmm nikogash ne sum se zaprashala za niv ...
...gleam si gi "hiperboliziral" neshtata...
ili mozhebi imash problem vo razlikuvanjeto na poimot "mafija", i "kriminalni grupacii"...
bidejki za grupacii sum slushnala, megjutoa, za mafii???!!!!
dobro, da od knigite na Roberto Saviano sum chitala neshto, i sum ednostavno impresionirana od "inteligencijata, i sposobnosta" na "Mafijata" za menaxhiranje na nivnite biznisi,,,a onie shto ti gi spomnuvash, te molam, pa toa se samo nekoi izmanipulirani dechinja, chija shto zhelba za postanuvanje "nekoj i neshto vo zhivotot preku nokj" go zloupotrebile nekoi "manijaci" za realiziranje svoi celi, i da znaesh, ja navreduvash mafijata so ova tvoja shtotuku napravena komparacija...
...a za da se postavam na stranata na policijata, ili bilo koja druga, treba da bidesh del od niv, pa da imash korenito poznavanje na situacijata koja se odviva vo toj krug, a ne da razberam preku vecer, sitel, ili mtv....
...znam deka nema "idealna pravdina", pa nitu go ochekuvam toa, no... neshto i vo toa "minimalnoto" koe jas go ochekuvam pochnuvam da se razocharam...
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2008 во 01:17

Да бидеме реални...

ejjj, mnogu teshki prashanja si postavil,hmmm nikogash ne sum se zaprashala za niv ...
ili mozhebi imash problem vo razlikuvanjeto na poimot "mafija", i "kriminalni grupacii"...
dobro, da od knigite na Roberto Saviano sum chitala neshto, i sum ednostavno impresionirana od "inteligencijata, i sposobnosta" na "Mafijata" za menaxhiranje na nivnite biznisi,,,a onie shto ti gi spomnuvash, te molam, pa toa se samo nekoi izmanipulirani dechinja, chija shto zhelba za postanuvanje "nekoj i neshto vo zhivotot preku nokj" go zloupotrebile nekoi "manijaci" za realiziranje svoi celi, i da znaesh, ja navreduvash mafijata so ova tvoja shtotuku napravena komparacija...
...a za da se postavam na stranata na policijata, ili bilo koja druga, treba da bidesh del od niv, pa da imash korenito poznavanje na situacijata koja se odviva vo toj krug, a ne da razberam preku vecer, sitel, ili mtv....
...znam deka nema "idealna pravdina", pa nitu go ochekuvam toa, no... neshto i vo toa "minimalnoto" koe jas go ochekuvam pochnuvam da se razocharam...

ДАли тоа ги амнестира ако се групација...

Инаку Албаниан Гирл со задоволство би излегол кавалер мегутоа само делумно се согласувам со тебе...

Точно е дека има мегу оние што полицијата ги испитуваше и припадници на криминални групи, мегутоа оние што го извршија злоделото сигурно не се локални криминалци кои во мало продават трева...
Албанската мафија во Македонија има структура , а тоа се познава по логистиката што ја имаат и организираноста на криминалот...
Што беше Тутунскиот Бос од Куманово, Припадник на криминална група ли?
Или што се оние кои го држат пазарот со хероин во Македонија???
Никако неможам да се согласам дека тие се криминални групи , можеби ке ме побиеш со факти или некоја пообемна анализа???
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2008 во 16:56

http://www.youtube.com/watch?v=RL0JMIy2v0A&eurl=http://forums.vmacedonia.com/f11/hollywood-movie-about-macedonian-soldiers-18375/

Што велите за ова а?
Конечно една убава и интересна вест.

Изменето од Vladimir88 - 22.Декември.2008 во 16:57
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2008 во 17:32
rambo 8 голема%20насмевка
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2008 во 19:06

Да бидеме реални...

ДАли тоа ги амнестира ако се групација...

Инаку Албаниан Гирл со задоволство би излегол кавалер мегутоа само делумно се согласувам со тебе...

Точно е дека има мегу оние што полицијата ги испитуваше и припадници на криминални групи, мегутоа оние што го извршија злоделото сигурно не се локални криминалци кои во мало продават трева...
Албанската мафија во Македонија има структура , а тоа се познава по логистиката што ја имаат и организираноста на криминалот...
Што беше Тутунскиот Бос од Куманово, Припадник на криминална група ли?
Или што се оние кои го држат пазарот со хероин во Македонија???
Никако неможам да се согласам дека тие се криминални групи ,можеби ке ме побиеш со факти или некоја пообемна анализа?? ?

...pishav sve so fakti i argumenti,dokumentirani zlostorstva(dosega bez kazna), i samo shto se podgotvuvav da ja objavam koga... op....gleam na tv Frchko "jadel" kazna poradi "navreda" na "dostoinstvoto" na Grujo....pa si mislev...shto ako nekoj od onie ordinerni kriminalci, ili pak nekoj od onie "moderni" kriminalci so "pozicija i mokj", koi jas gi "spomnav" vo mojata "bombastichna virtuelna izjava" :D, bi sirkal tuka?!!
Koj potoa mene ke me brani??jas pari nemam, siromashna do koska, prestig, avtoritet nemam, koj mene ke mi go slushne zborot????!!!
NIKOJJJJJJ....Ke mi "lapnat" nekoja kazna, koja se dodeka sum zhiva nema da mozham da ja isplatam, i tolku,,,,Kraj..Fin...na Mojata Kariera ...   

....ja znaesh ona prikaznata so Hrushov, edna od moite najomileni e...

Na edna partiska sednica, Hrushov, zboruva za zlostorstvata na Stalin.Eden od slushatelite, pishuva neshto vo eden list, se priblizhuva skrishno,go ostava napishanoto vo masa, i si odi da sedi vo svoeto mesto.
Otkako Hrushov zavrshi so govorot, go zema listot i chita:"Zoshto ne gi kazhuvavte ovie raboti, dodeka Stalin beshe zhiv?! Potpis: "Eden Prijatel".
Krevajki go listot gore, Hrushov prashuva:"Koj go napisha ova???"
Bidejki ne dobiva nieden odgovor, veli:
"Tochno zaradi ova, druzhe prijatele" :)))))))

Изменето од AlbanianGirl - 22.Декември.2008 во 19:08
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 00:10
http://img138.imageshack.us/img138/6246/shiptar9zu5jm.jpgнамигнување
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 09:55
dobar e...i realen...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 75>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,232 секунди.