![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2930313233 213> |
Автор | ||||
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Sakam prvo na Sapka...i toa e Makedonija...ili veke nikoj ne se osmeluva da ide nataka...a za Alpite...poleka...se u svoe vreme...vrati mi ja Sapka prvo...za pocetok
|
||||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||||
![]() |
||||
only_me ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
|||
Nemoj tako Kire, nie sme Makedonci, nemame pravo na dostoen glaven grad, tuku na "naselba Skopje"! Ama eee so ubo bese za vreme na SFRJ, jeli su i setali drugovi i drugarice" A Skopje GETO ostana, zamisli so e so drugite gradovi! |
||||
![]() |
||||
only_me ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
|||
Sapka? Pa bev sega jas za nova godina tamu, neznam so sakas ti od Sapkata! Jas ja imam, a ti si ja izgubil zatoa sto i nikogas ne si ja sakal. Sigurno nikogas nesi ja priznal kako Makedonska Sapka vo Jugoslavija tuku Samo kako Jugoslovenska najbolja sapka. Tuka pagjas, pak vo idealite.. a covek bez ideali, vrednosti i bez principi so e? odogovori si sam |
||||
![]() |
||||
kire_nedelkov ![]() Сениор ![]() Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
|||
isto ne si jadel sigurno. togas se cekase red za leb i mleko. togas imase eden vid leb i mleko vo kesi. togas imase koka-kola vo sisinja, sto odvaj mozese da ja kupis ednas mesecno, a sega koga ke posakas. togas vo marketite imase eden zejtin, edno brasno, eden seker. i toa koga ke nacekas vakov velelepen izbor. togas jadevme eurokrem, sega nutela. togas sendivici so pleskavica od konjsko, sega sarski, kremenadli, sto ke posakas. togas odevme na odmor so patlidzani i piperki, sega ne ni mislis na hrana, jades po restorani i uzivas kako covek. sega vlezi vo market, ke ti stukne pametot da ne znaes sto da kupis. samo jadnite imaat kratka memorija. |
||||
![]() |
||||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|||
isto ne si jadel sigurno. togas se cekase red za leb i mleko. togas imase eden vid leb i mleko vo kesi. togas imase koka-kola vo sisinja, sto odvaj mozese da ja kupis ednas mesecno, a sega koga ke posakas. togas vo marketite imase eden zejtin, edno brasno, eden seker. i toa koga ke nacekas vakov velelepen izbor. togas jadevme eurokrem, sega nutela. togas sendivici so pleskavica od konjsko, sega sarski, kremenadli, sto ke posakas. togas odevme na odmor so patlidzani i piperki, sega ne ni mislis na hrana, jades po restorani i uzivas kako covek.
---------------------------------------------- da, vlezi vo market i ke ti stukne pametot sto se ke vidis na raftovite, a koga ke se fatis za dzebot , ke izlezes duri ni so neophodnoto za da go pomines denot. moze ti jades vo restorani, ako si na pozicija, kade i kako zivee obicniot covek? Ipartik na edna druga tema napisa togas imalo derikozi... jas ovde ke vi kazam kolku sto denes vo makedonija ima derikozi, togas vo cela jugoslavija nemalo. |
||||
![]() |
||||
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
|||
што туку тресите зелени..........Југославија е умрена работа.......постарата генерација жали по неа што ја нема........но дојдоа и идат нови генерации........само една молба до постарите : не ни го тупете умот со таа Југославија !!!
|
||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
|||
|
||||
|
||||
![]() |
||||
kire_nedelkov ![]() Сениор ![]() Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
|||
butel2, pogledni gi restoranite... PREPOLNI SE!
pogledni kolku restorani ima... Pamtis kolku restorani imase porano? Eden destan vo carsija, i edna pizza del Fufo koga se otvori bese nastan na godinata. a toa deka sega nemaat lugjeto pari ni za osnovnoto, se samo iluzii, propaganda, ne znam zosto veruvate vo takvi lagi. pa pogledni go tvojot frizider te molam, i ke vidis deka porano si imala samo leb, mleko, dzem i mozda nekoi zelencuci, a sega imas koka-koli, sladoledi, vina, supi, itn. |
||||
![]() |
||||
|||
porano koga ke donesea iselenicite i gasterbajterite nutela, ili levis, ili kompjuter, toa bese CUDO za 'raskosnata tugoslavija'. a sega e sekojdnevie... taka da ne mi se pravete mnogu naivni. pogledni sto nosat lugjeto po ulica, pogledni kakvi prodavnici se otvaraat, kakvi restorani se prepolni so gosti, kako i ovoj forum e POLN. znaci imate kompjuteri, internet, VREME i pari da si dozvolite seto ova. E da bese vasata tugoslavija, uste ke si chatavte vo redot za leb i mleko. |
||||
![]() |
||||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|||
Nikoj ne zali po nesto ako ne bilo dobro... a toa deka vi go tupime umot.... koj misli taka neka ne ne cita, vo demokratija neli site si kazuvaat svoe mislenje a drugite se dolzni da ispocituvaat ako ova denesno demokratsko opstestvo voopsto i naucilo nekogo da pocituva nesto a ne samo da se pluka i vregja se sto ne misli kako nego |
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
|||
а парите ли те прават среќен???? |
||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||||
![]() |
||||
|||
Jugonostalgicari = materijalisti!!!!! Sekogas i ke ostanete.... poloso od toa Zdravje!!!
Butel da nemase nekoja vistina vo postot sto te navredi???? Da blek devil da....toa gi pravi srekni, a takvite luge ni ja prodadoa drzavata i se ke prodadat za pari! Изменето од only_me - 04.Мај.2008 во 11:55 |
||||
![]() |
||||
|||
prepolni se restoranite so novopecenite biznismeni , koi so malku pari gi ukradoa pridobickite na rabotncite, nivnite kerki i sinovi koi ne rabotat nisto i se catalat so lesno dobieni pari , so dileri na droga koi ja unistuvaat mladinata i kriminalci koi i pokraj poternicite slobodno si se setaat. nasproti toa iljadnici "rabotnici" bez socijalno osiguruvanje, bez lekarska zastita, rabota kako vo Racinovite pesni, znaci kako skotovi, so visok na trud, po 12 rabotni casovi a ni 3 ne im se plateni kako sto treba, bez pravo na vikend, bez pravo na slobodni denovi, bez pravo na godisni odmori, koi pokraj rabotnite zadaci na rabotnoto mesto na koe se "primeni" rabotat uste iljada drugi raboti po zelba na gazdata koj e Bog i batina . a naseto sjajno demokratsko opstestvo ni macka oci na site. |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2930313233 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |