![]() |
|
|
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2829303132 81> |
Автор | ||||||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() |
|||||
А мене ме интересира зошто па Пасиј им вика на Бугарите дека се Грци
![]() |
||||||
![]() |
||||||
val ![]() Група ![]() Регистриран: 14.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 42 |
![]() |
|||||
Видите, господине, изворите на Паисиj немат ништо општо со темавата. А таа е: Вашето намерно искривена информациja, представуваjки ja по следниов начин:
Знаеjки дека е бесполезно , но би Ве замолил за последно за цитат од Историjа Словенобугарска, koj што го покрива горенаведеното, акцентирано спрема Македониjа, а не да ми носите од 9 извора вода. Се' пак, бидете почтен! Не е тешко да се признае грешка. Во спротивен случаj jaс ja сметам темата за приклучена. |
||||||
![]() |
||||||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
![]() |
|||||
Тој попот има многу убаво напишано за Самуил ![]() |
||||||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||||||
![]() |
||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() |
|||||
И сега штамаааааа - ко за Самуил и Роман исто,ке види не бидува и ке се префрли на следната тема додека не се подзаборави
![]() Абе леле,до кога со тој памет незнам јас ![]() |
||||||
![]() |
||||||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
![]() |
|||||
Аууу....... .
Безобразлук. Учтиво ве замолив да го прочитате Паисија , таму ќе ги дознаете изворите кои ги користи , кој книги ги читал , доколку сте навистина заинтересирани да дознаете за делото на Паисија , ....работа Orbin е царството на Словените исто така, беше главен извор се користи од страна Свети Паисиј Хилендарски да се напише неговата Istoriya Slavyanobolgarskaya, од највлијателните работа на почетокот на бугарската историографија, во 1762. Тој е наведена во книгата како "одредена Mavrubir, латински", и генерално е дискредитирана и покрај тоа што често се наведува. А од кого учел и препишувал Орбини , дубровачкиот монах ? Од кој Поп ? Многу површно , наивно , плитко ..... , мислам дека прашањето не ви е ни реторичко ![]() |
||||||
![]() |
||||||
![]() |
|||||
Не, господине, това со ништо не го докажува:
Немате коментар? ![]() Не, по' просто и верно би било да кажете: "Немам цитат. Това се мои "филозофски" мисли." Да, за Паисиj Б'лгари = Словени, Б'лгарски = Словенски, и т.н. Да, Паисиj на неколку места ги споменува Дунавски и Охридски Б'лгари, но неговата порака е општо, кон сите Б'лгари и Вашиот т. нар. "цитат" е типичен пример за одржуване пропаганда по многу проsирен начин чрез "намерно искривени податоци". Толку! |
||||||
![]() |
||||||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
![]() |
|||||
Сакаш цитати од монахот од Хилендар - Македонија , оној што творел во Македонија , за оној монах што се пишува дека е роден во Македонија ? “ Од целиот словенски род најславни биле Бугарите ...“ Реков , немам коментар ![]() |
||||||
![]() |
||||||
![]() |
|||||
Бе, батка, за да знаеш што не пишува треба да знаеш што пишува, нели? ![]() А да, и ич не ми е срам да барам цитати, пошто само филми глеам овде (ко екшнот за Самуил и Роман) ![]() |
||||||
![]() |
||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
![]() |
|||||
Не ти е срам да бараш цитати
![]() Пасиј е основен учебник за бугарите,таман работа ако не знаеш што пишува ![]() |
||||||
![]() |
||||||
![]() |
|||||
Не, не, господине Ептендосадно1, jас учтиво Ве молам да бидете така почтен и да споделите Вашето толкуване на "Историjа ..." со акцент на Македониjа за да достигнете до:
Со цитати Ве молам! |
||||||
![]() |
||||||
![]() |
|||||
Јас учтиво би ве замолил да ја прочитате таа историја и да ми посочите каде прави разлика Паисија помегу Бугар и Словен , и дали таа воопшто постои во неговите дела ?
Прочитајте ја во целост со поголемо внимание и кажете каде он им се обраќа на словените од Македонија а каде на словените од Тракија . Толку ! Изменето од eptendosadno1 - 10.Април.2010 во 14:07 |
||||||
![]() |
||||||
![]() |
|||||
Господине Ептендосадно1, Ве молам да jа направите разликата мег'у Вашите два "цитата" од Паисиевата Историjа. Еве, да Ви подскажам: Во првиот се прави намерна злоупотреба со изворот, кое што е еден од методите на пропагандата Како што го спомена и господинот Чоли, Македониja jа има 3 пати во Историjа Словенобугарска, но нито еднаш во смисолот, коj што Вие се обидувате да наметнете. Се надевам на Вашата почтеност! |
||||||
![]() |
||||||
![]() |
|||||
Не , не го цитирав Цвијич туку Паисија , нешто си се збинил . Тоа што констатациите се повторуваат не е моја вина и не се моја констатација за фактичката ситуација во Македонија во тој еден век разлика помеѓу делото на Цвијиќ и Паисија . |
||||||
![]() |
||||||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
![]() |
|||||
Колку сум јас „фил“, толку си и ти. Затоа биди конкретен и пиши си слободно „бугарофил“ ![]() Епа ајде, да почнеме, само за тоа мислам дека ќе треба да се отвори нова тема, бидејќи твојата филија не е соодветна за оваа тема. Јас сум секогаш за реципроцитет ![]() со почит, колега Изменето од Pat - 09.Април.2010 во 20:19 |
||||||
Zero Tolerance For Silence
|
||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2829303132 81> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |