IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Албанците заштитени со закон!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Албанците заштитени со закон!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 45>
Автор
Порака
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2009 во 12:23
Originally posted by lane62 lane62 напиша:

[QUOTE=kultuzin] OK navistina ne treba na ovie incidenti da im se dava etnicki predznak ama toa se nametnuva samo po sebe..Osven toa otkoga policijata ni stana ramkovna ocigledno nikoj nisto ne im smee na kriminalcite, tepacite ubicite vo zapadna Makedonija...Samo nekolku primeri koi se slucija vo rok od eden den:Zapalen covek vo Kondovo;Pijana vozacka napadnala sluzbenicka na patarinata , potoa devojkite bile napadnati od nekoj tipci od kolata zad niv, za na kraj momcite da izbegat , da dojde policaec a devojkite svojot bes da go isturat vrz nego , pogoduvate ovaa drama se slucuva na Avtopatot Gostivar -Tetovo:Vcera vecer ranet slucaen minuvac vo Cair kako rezultat na oruzana presmetka na dve bandi (sosema legalno neli) samo si gi rascistuvale smetkite...I kako kapak na se plazite vo Struga ne se nitu ogradeni, nitu imat spasuvacka ekipa a so niv stopanisuva onoj koj prv stignal i sekako policijata osven opomena nesmee nisto da im napravi (se sekavate dobro sto se sluci so Ohridskite plazi samo den pre toa)...e so ubava tema imav jas ovde ALBANCITE ZASTITENI SO ZAKON...

pa ova posledno e najtocno

Никој не е заштитен со законот, туку партиите си играат мајтап со народот и ги вадат адутите од џебот само пред изборите...

Ех Македонче Македонче... лесно си за манипулација (и за себе говорам)
Homo homini lupus est...
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2009 во 16:15
Благидарам на модераторката што ги префрли постовите на оваа тема, која ми е особено мила, затоа што е повеќе од точна...
Последно нешто што ги прави Албанците заштитени со закон се случувањата во Панче Караѓозов...
Анархија жива, јас незнам само како на тие луге ќе им се објасни дека има квоти...Шо ќе биде ако почнат сите така да прават...
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 01:17
Анархија жива, јас незнам само како на тие луге ќе им се објасни дека има квоти...Шо ќе биде ако почнат сите така да прават...

заради тоа што нема кој да им објасни,сите им даваат повеќе одколку им треба...во многу средни училишта низ Македонија се полагаа приемни испити и никој не отиде пред министерство да фрла со патлиџани
ама некому ќе дадеш прст,ќе ти ја побара раката...е кога еднаш ќе ја дадеш,нема назад
заштитени се како бели мечки и пак ништо не им е доволно
не плаќаат струја,вода,даноци(секоја чест на исклучоците)...не послежат под инспекција додека нас инспекторите не тресат како црквени глувци...затоа пак ние си плаќаме и за нив...да не ги тревожиме...да не ги нервираме...
ама не се тие криви, криви се сите наши влади кои им дадоја повеќе права отколку на останатите...во овие останативе сме вклучени за жал и ние Македонците
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
kumanovaboy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јуни.2009
Поени: 98
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kumanovaboy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 03:04
ne znam dali vo nekoja druga drzava vo svetot ima kvoti kako sto ima vo makedonija, da se stavat kvoti za skolo ova e nesto necueno i nevideno , pa sakame evropa posle, na primer vo amerika nema kvota za hristijani ili muslimani , za crnci ili belci, tuku ima paralelki kade sto se primat ucenici , pa moze vo tie paralelki da ima po 30 crnci i samo eden belec , i nikomu nisto , a tuka ti dava kvota za tolku ucenici i gotovo , ne znam so vakva politika do kaj mislat da ja terat ova drzava, tesko deka makedonija moze da opstojuva kako drzava se dodeka gi delime lugeto po nacionalnost i vera.

a ti andjelina ne mikazuvaj na mene kolku si lojalna sprema ova drzava, znam jas kolku vie makedoncite plakate smetki , na primer da doagam doma kaj tebe ke najdam 100000% poveke neplateni smetki otkolku sto ti ke najdes kaj mene doma,

Изменето од kumanovaboy - 24.Јули.2009 во 03:06
Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 06:56
Навистина се прави тотален хаос со „правичната застапеност“. Албанците тоа го разбираат дека доволно е да си Албанец, ид работиш каде сакаш и што сакаш, не е битно дали те бива за тоа. Јас немам ништо против да има и 80% Албанци вработени секаде, ама бујрум покажи квалификации и квалитети.
Вака, се тепаат да влезат во Медицинско без тестирање , оти нели се Албанци, и све треба да им се даде, а во релноста, се бутаат на клиники на државна плата, и работат ко преведувачи на своите кои не сакаат да гукнат Македонски(толку од почитување на државаата која ги рани). Дури имав случај да прашам еден полицаец за информација во Гостивар, кој љубезно ме „откачи“ : Не знам, нисам одавде...“ Имам само едно позитивно искуство со „рамковен административец“, една млада Албанка во МВР, која беше крајно љубезна и професионална, додека другите сркаа кафиња и мењаа рецепти, ама жално е што такви да најдеш, ептен среќен треба да бидеш.
И накрај , често го цитирам бившиот амбасадор на Британија во Македонија, на кој му пукна филмот од разно разни барања на правда на Албанците и кукање Британија да ја притиска Македонија, па на крај пред камери и пред „обесправените“ Албанци изјави: „ На крај ќе мора да гарантирате дека секоја недела на лото главната премија треб да ја добие Албанец.“ Е , после тоа го сменија, не се вклопува во шемата која некој ни ја смислил, човекот почнал да ги открива работите...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 11:11
„ На крај ќе мора да гарантирате дека секоја недела на лото главната премија треб да ја добие Албанец.“

Со ова е кажано се’.
Што и да коментираме, сите знаеме дека е така: со рамковниот договор Албанците станаа привилигирани членови од македонското општество, најчесто на штета и на Македонците и на припадниците на сите други етнички заедници што живеат во Македонија.

Се вработуваат по етнички критериум, за нив не важат дипломи и стручни квалификации, со квоти и приемни испити тие не смеат да се замараат, тоа е измислено за други...
И после ќе ти викаат: “не знам ја, нисам одавде..“
Е ќе викаат, кога им се дава.

И јас немам ништо против да се вработуваат, но по сите нормални критериуми кои важат за сите останати: образование, стручност, квалитет...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 12:50
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

„ На крај ќе мора да гарантирате дека секоја недела на лото главната премија треб да ја добие Албанец.“Со ова е кажано се’.Што и да коментираме, сите знаеме дека е така: со рамковниот договор Албанците станаа привилигирани членови од македонското општество, најчесто на штета и на Македонците и на припадниците на сите други етнички заедници што живеат во Македонија.Се вработуваат по етнички критериум, за нив не важат дипломи и стручни квалификации, со квоти и приемни испити тие не смеат да се замараат, тоа е измислено за други...И после ќе ти викаат: “не знам ја, нисам одавде..“Е ќе викаат, кога им се дава.И јас немам ништо против да се вработуваат, но по сите нормални критериуми кои важат за сите останати: образование, стручност, квалитет...

За жал тоа не е проблем само кај Албанците, туку на целото наше општество, сакале ние да признаеме или не, тоа е реалност. (“ако татко ти е владика ти ке ке бидеш поп“, поговорката не е случајна, туку отсликување на нештата што реално постојат кај нас)
Дали Албанците научија дека “државната работа-нишај врата земај плата“ без никаква стручност (дел од минатото и сегашноста) и се приклучија кон таквиот “тренд“ и сега нам ни паѓа тешко. Што се однесува до квотите, за мене новиот закон за обврзувачко средно образование е “каписла“ за ваквиот расплет на настаните, и мислам дека јас лично би се залагал да тој закон се прекине. Мора да се сведе на конк*рентност дури и училиштето, каде што НЕМА да има запишување на етничка основа туку на способност.
Последните случувања со екстерното тестирање, за да се знаат прашањата однапред се плаќало и по 50 евра, што значи дека целото наше општество е катастрофално.

Ако секој од нас сака да има здраво општество, образовен систем, правна држава... мора прво да си признаеме самите себе дека сите овие превирања имаат политичка позадина, а ние сме самите криви (како народ) што дозволуваме да бидеме манипулирани, и се додека не си кажеме самите себе ДОСТА БЕШЕ, не Албанците, Турците, Ромите, Србите..дури на крај и пигмејците ке ни се криви за се што се случува во земјата. Немаме ниту “мечки“ заштитени со закон ниту етнос, имаме нездрав систем во комбинација со феудализам, комунизам, по потреба демократија во зависност што ни е потребно во моментот, ниту има некој поголеми права ниту помали, имаме луѓе со подлабок и плиток џеб, “па кој како ке си ја нареди работата“-уште една народна поговорка која е добра за анализа.

Homo homini lupus est...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 13:34
Во ред, ако ти мислиш дека немаме “мечки“ како што викаш заштитени со закон и дека нема никој со помали и поголеми права, јас имам друго мислење и си држам до негонамигнување, затоа што и во практика сум се уверила дека е така.

Инаку за другото си во право.
Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 15:16
~,,~Ushte Tito gi shtiteshe vo bivsha Juga. pa sega i toj ne im bil dobar a za niv go smeni Aleksandar Rankovic od ministerska funkcija koga trbashe da gi vovede vo red~,,~Tie so decenii se naviknati na toj rezhim i zoshto da ne si teraat taka i sega vo novata drzhava~,,~
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 15:31

Добра идеја ова Албанциве. Од утре се пишувам Кинез, и ќе барам да бидам вработен во администрација, оти ние Кинезите не сме воопшто застапени во државните органи, а како мултиетничка земја , тоа право го имам.  Само да смислам кај даваат најголема плата, не битно што треба да работам, и онака немам намера да работам туку да земам плата, и баш да видам да ме избркаат, има Рен и Баросо да им ги викнам да им одржат лекција...

Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 16:17
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

За жал тоа не е проблем само кај Албанците, туку на целото наше општество, сакале ние да признаеме или не, тоа е реалност. (“ако татко ти е владика ти ке ке бидеш поп“, поговорката не е случајна, туку отсликување на нештата што реално постојат кај нас)
Дали Албанците научија дека “државната работа-нишај врата земај плата“ без никаква стручност (дел од минатото и сегашноста) и се приклучија кон таквиот “тренд“ и сега нам ни паѓа тешко. Што се однесува до квотите, за мене новиот закон за обврзувачко средно образование е “каписла“ за ваквиот расплет на настаните, и мислам дека јас лично би се залагал да тој закон се прекине. Мора да се сведе на конк*рентност дури и училиштето, каде што НЕМА да има запишување на етничка основа туку на способност.
Последните случувања со екстерното тестирање, за да се знаат прашањата однапред се плаќало и по 50 евра, што значи дека целото наше општество е катастрофално.

Ако секој од нас сака да има здраво општество, образовен систем, правна држава... мора прво да си признаеме самите себе дека сите овие превирања имаат политичка позадина, а ние сме самите криви (како народ) што дозволуваме да бидеме манипулирани, и се додека не си кажеме самите себе ДОСТА БЕШЕ, не Албанците, Турците, Ромите, Србите..дури на крај и пигмејците ке ни се криви за се што се случува во земјата. Немаме ниту “мечки“ заштитени со закон ниту етнос, имаме нездрав систем во комбинација со феудализам, комунизам, по потреба демократија во зависност што ни е потребно во моментот, ниту има некој поголеми права ниту помали, имаме луѓе со подлабок и плиток џеб, “па кој како ке си ја нареди работата“-уште една народна поговорка која е добра за анализа.
Околу од тебе воочената „каписла„..во Законот за задолжително средно образование...само да ти појаснам:
      Во законот пишува .....дека задолжително е средно образование..а тоа опфаќа цела палета од понудени можности за образование..секако со класификација на знаењето на кадидатите..како поинаку..освен во директна проверка ..едновремено кај сите можни кандидати..
НИКАДЕ не пишува..(во Законот) дека СИТЕ ТИЕ мораат во медецинско да се задолжително и без проверка запишат ???
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 16:46
Originally posted by Vlad Tepesh Vlad Tepesh напиша:

~,,~Ushte Tito gi shtiteshe vo bivsha Juga. pa sega i toj ne im bil dobar a za niv go smeni Aleksandar Rankovic od ministerska funkcija koga trbashe da gi vovede vo red~,,~Tie so decenii se naviknati na toj rezhim i zoshto da ne si teraat taka i sega vo novata drzhava~,,~

Баш ме интересира како се доведува народ на ред?

Имавме примери во Грција 1946-49 за “воведување ред“, но по толку години таквото “воведување ред“ сеуште имаме емотивни сеќавања на “демократска Грција“. Како се воведува ред?
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 16:47
Originally posted by Diogen Diogen напиша:

Добра идеја ова Албанциве. Од утре се пишувам Кинез, и ќе барам да бидам вработен во администрација, оти ние Кинезите не сме воопшто застапени во државните органи, а како мултиетничка земја , тоа право го имам.  Само да смислам кај даваат најголема плата, не битно што треба да работам, и онака немам намера да работам туку да земам плата, и баш да видам да ме избркаат, има Рен и Баросо да им ги викнам да им одржат лекција...

а јас Филипинец...
Homo homini lupus est...
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 17:22
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Originally posted by Diogen Diogen напиша:

а јас Филипинец...
Воопшто ...и не е така смешно..туку е жива ТРАГИКОМЕДИЈА..
од која ќе бидат „изненадени„ многу наши граѓани.
На следниот ПОПИС ( CENSUS) на НАСЕЛЕНИЕТО во Македонија..вашите „идеи„ секако ќе бидат и од повеќемина реализирани..
Лично и самите ... ќе се уверите во тоа...
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 45>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.