Албанците заштитени со закон!
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=12436
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 04:22 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Албанците заштитени со закон!
Постирано од: kultuzin
Наслов: Албанците заштитени со закон!
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 12:15
Zosto ovie predmeti se vrateni vo Makedonija, zosto bas sega , i kako toa na site vojni zlostornici im se sudi na na Albancite ne.
Dali se oni zastitena vrsta na balkanot ,koj gi stiti i zosto?
Kade se sega evropskite borci za covekovi prava?
ПО ВРАЌАЊЕТО НА ЧЕТИРИТЕ ПРЕДМЕТИ
ДПА бара да не се отвораат хашките случаи
Лидерот на ДУИ Ахмети завчера на комесарот за човекови права на Советот на Европа Томас Хамарберг му рекол дека процесуирањето на предметите може да предизвика непредвидливи последици
[На иста линија за четирите хашки предмети: Мендух Тачи и Али Ахмети]
Владејачката ДПА го предупреди јавниот обвинител Љупчо Шврговски да не прави „залудни обиди“ и да отвора веќе затворени прашања, како што се четирите хашки случаи. Опозициската ДУИ отиде и чекор понатаму, откако Али Ахмети завчера на комесарот за човекови права на Советот на Европа Томас Хамарберг му рекол дека процесуирањето на предметите може да предизвика непредвидливи последици за земјава.Реакцијата на челниците на ДПА и на ДУИ следува по само неколку дена откако беше соопштено дека хашките предмети се во земјава и Шврговски изјави дека нема да дозволи политичарите да влијаат врз обвинителството и судството. - Залуден е обидот на јавниот обвинител Шврговски да ги отвори овие прашања. Дури и се прават стратегии за овие случаи да се затворат и судовите во Македонија да не иницираат истражни процедури. Челниците на ДПА сметаат дека Законот за амнестијата од 2001 година ги опфаќа сите дејства и сите учесници во дејствата што имаат врска со конфликтот - пишува на партиската веб-страница на ДПА.Во партијата вчера не сакаа да прецизираат кој и каква стратегија подготвува за да не се отворат хашките случаи.
Лидерот на ДУИ Ахмети на средбата со комесарот Хамарберг изразил загриженост поради „лошата“ состојба во судството и во обвинителството во Македонија. Ахмети оценил дека се блокирани реформите во судството и затоа враќањето на хашките случаи „претставува потенцијална опасност за политички и за етнички реваншизам и одмазда кон припадниците на ОНА“.
- Секое понатамошно процесуирање на случаите ќе го толкуваме како непочитување на Законот за амнестијаат и како обид за дестабилизација на земјава. Последиците од тоа може да бидат непредвидливи - рекол Ахмети.Напнатоста кај албанскиот политички блок се зголеми и по неофицијалните информации од правосудството дека за малтретираните градежни работници на „Маврово“ во најскоро време ќе биде закажано првото рочиште. За случајот „Киднапирани Македонци“, Јавното обвинителство треба да реши дали има елементи да покрене обвинение. За случаите против водството на ОНА и за затворањето на браната на Липковско Езеро судот ќе ги продолжи истрагите. Нервозата кај ДУИ и ДПА се објаснува со фактот дека од четирите предмети може да бидат засегнати пратеници од двете партии, како што се Али Ахмети, Садула Дурак и Даут Реџепи-Лека.
|
Коментари:
Постирано од: Averoes
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 12:18
I za Krazbite na vilite vo Popova Sapka od strana na Makedonskata Polcija i zatoa treba sudska postapka... ,ili se resi toa so sto bea vrateni ukradenite vrednosti vo Kukite
------------- NE POSTOJAT LUDI LUGE, TUKU SAMO TAKVI, KOI NE SE VO POTPOLNOST SFATENI OD OSTANATITE !
|
Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 12:20
ova moze da bide mnogu interesno!!
moze i da se ispraznat nekolku prateniçki mesta
------------- ...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
Постирано од: borec
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 12:20
Ova e dobra tema, megutoa i rastrojuvachka istovremeno....taka DA NEZNAM OD KADE DA POCHNAM da diskutiram a meguvremoto da ne se iznerviram na nepravdata i nelogichnosta na seto ova.
Aj za moment ke ja preskoknuvam...dodeka najdam nachin kako da go postignam toa.
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 12:24
Averoes напиша:
I za Krazbite na vilite vo Popova Sapka od strana na Makedonskata Polcija i zatoa treba sudska postapka... ,ili se resi toa so sto bea vrateni ukradenite vrednosti vo Kukite |
Mozes li da mi odgovoris barem na edno od prasanjata i dali mislis deka oni sto gi napravile ovie grozomorni dela ne treba da bidat sudeni.
Obidi se da razmislis od coveski aspekt a ne nacionalen.
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 12:26
Kako i da e taimingot na vrakanje na ovie dela e mnogu dobro isplaniran. Ne se slucajno prateni ovie dela vo Makedonija bas sega koga vrie od site strani.
|
Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 12:42
vo Makedonija nisto ne se sluçuva sluçajno!!
samo se nadevam deka vistinata ke izleze na videlina!
------------- ...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 13:58
marija1000 напиша:
vo Makedonija nisto ne se sluçuva sluçajno!!
samo se nadevam deka vistinata ke izleze na videlina!
|
Заклучокот ти е сосема на место ..и е на крај краеви и гола вистина.. Ама некои неможеа тоа ниту порано но ниту сега да ја забележат..
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Постирано од: CROATIA
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 14:31
ako se otvarat ovie slucajevi toa ce biti pocetok na krajot na Makedonija
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 14:37
CROATIA напиша:
ako se otvarat ovie slucajevi toa ce biti pocetok na krajot na Makedonija |
Ti "blagodarime" na tvoeto "prijatelsko" mislenje.
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 14:37
Toa ti go vikas...
Mene drugi matematiki mi se vrtat vo glava
|
Постирано од: Neonic
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 14:47
kultuzin напиша:
Toa ti go vikas...
Mene drugi matematiki mi se vrtat vo glava |
i mene, 150000 iljadi albanci da se odnesat na Kosov, a drugite 100000 vo Albanija i resen problem
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 14:49
Neonic напиша:
kultuzin напиша:
Toa ti go vikas...
Mene drugi matematiki mi se vrtat vo glava | i mene, 150000 iljadi albanci da se odnesat na Kosov, a drugite 100000 vo Albanija i resen problem |
Ova matematika e potocna od mojata, izgleda sum zgresil negde mora da se proveram.
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 15:02
Neka mi odgovori nekoj po koja matematika, na site vojni zlostornici od poranesna Jugoslavija im se sudi, se sudi i na Ljube Boskovski, a gospodata kako nekoja posebna vrsta treba da bidat isklucok?
Neznam ama navistina za se se isklucok.
Taka i za Kosovo kazaa, ovaa ne e praksa da se zima tuga teritorija ama Kosovo e isklucok ,sega pak se isklucok, planot na Ahtisari go prekrsuvaat i pak pravat isklucok.
Pa gospoda navistina im zaviduvam, koga imat vakov imunitet.
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 15:02
Постирано од: brza
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 15:45
paaa,...stvarno se retki zverki,...a,shto e retko ,...toa i se ,...zashtituva!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 16:33
kultuzin напиша:
Neka mi odgovori nekoj po koja matematika, na site vojni zlostornici od poranesna Jugoslavija im se sudi, se sudi i na Ljube Boskovski, a gospodata kako nekoja posebna vrsta treba da bidat isklucok?
Neznam ama navistina za se se isklucok.
Taka i za Kosovo kazaa, ovaa ne e praksa da se zima tuga teritorija ama Kosovo e isklucok ,sega pak se isklucok, planot na Ahtisari go prekrsuvaat i pak pravat isklucok.
Pa gospoda navistina im zaviduvam, koga imat vakov imunitet. |
Немаат не се вакцинирани.......... но....., извини сепак идиотизмот не е болест. Тоа е фабрички дефект.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: Red`Black
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:07
pa sto gubite vrem so ovie temi
pa ne znaete deka postoj amnestija za site of 2001
se znae koj e kriv a koj ne e
tie sto trebat se na tvoi mesta tie sto ne se free
cao
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:11
Jas kolku sto znam Amnestijata e za one sto se borele, a ne onie koi vresele povreda na covekovite prava.
Znaci ako si se borel e OK megutoa za voeno zlostorstvo se odgovara, toa e sekade vo svetot taka.
Neka me popravi nekoj sto navistina e dobro upaten vo ovaa tema ako jas loso ja intepretiram Amnestijata.
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:19
kultuzin напиша:
Jas kolku sto znam Amnestijata e za one sto se borele, a ne onie koi vresele povreda na covekovite prava. Znaci ako si se borel e OK megutoa za voeno zlostorstvo se odgovara, toa e sekade vo svetot taka. Neka me popravi nekoj sto navistina e dobro upaten vo ovaa tema ako jas loso ja intepretiram Amnestijata. |
dobro znci sekoj koj ne se boril i ja koj pravel zlostorstva i ja vrsele povredata na covekovi prava za toa se soglasuvam
postojat i kaj Nas tie no ako odime spoerd ovoj Zakon treba site bojnici na MAK da bidat uapseni
za ona postojat 4 slucaja za voda za tie 4 lica vo mavrovo sto mi e zal i za niv zs bile nevini
no Makedonskite Braniteli kako sto gi vikate
ne dozvoluvale da vleze ni VODA NI LEP vo kriznite regioni
pucale vo Deca zeni
masakrirat deca i stari luge
mislam deka tie vo HAK se pred nas i znaat mnogu podobro od nas
kogo da go osudat a kogo ne
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:24
Red`Black напиша:
kultuzin напиша:
Jas kolku sto znam Amnestijata e za one sto se borele, a ne onie koi vresele povreda na covekovite prava. Znaci ako si se borel e OK megutoa za voeno zlostorstvo se odgovara, toa e sekade vo svetot taka. Neka me popravi nekoj sto navistina e dobro upaten vo ovaa tema ako jas loso ja intepretiram Amnestijata. |
dobro znci sekoj koj ne se boril i ja koj pravel zlostorstva i ja vrsele povredata na covekovi prava za toa se soglasuvam
postojat i kaj Nas tie no ako odime spoerd ovoj Zakon treba site bojnici na MAK da bidat uapseni
za ona postojat 4 slucaja za voda za tie 4 lica vo mavrovo sto mi e zal i za niv zs bile nevini
pucale vo Deca zeni
|
Еј....... љоч.................земи го уставот и научи дека нема категорија бранители.........има БОРЦИ, и се бореле против терористите од увоз- надвор, исти онакви како али ахмети. Не кажувај прикзни. Тие чувај ги за децата.
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:26
OD kade nadvor od Tetovo Kicevo Kumanovo ??
postoi nekakva granica ili nesto ja ne gledam
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:26
Red`Black напиша:
kultuzin напиша:
pucale vo Deca zeni
|
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:27
Pa nie ovde zboruvame za slucai sto bile vo Hag, a za takvi masakri ti sto zboruvas jas ne sum slusnal a ne slusnale ni tie vo hag, po se izgleda za toa samo ti znaes.
Vo sekoj slucaj sekoj sto pravel masakri na nevino naselenie treba da odgovara bez razlika dali e Makedonec ili Albanec.
A onoj sto se borel kako obicen vojnik i gi pocituval voenite kodeksi e amnestiran so zakon i tuka nema poveke muabet.
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:30
kultuzin напиша:
Pa nie ovde zboruvame za slucai sto bile vo Hag, a za takvi masakri ti sto zboruvas jas ne sum slusnal a ne slusnale ni tie vo hag, po se izgleda za toa samo ti znaes. Vo sekoj slucaj sekoj sto pravel masakri na nevino naselenie treba da odgovara bez razlika dali e Makedonec ili Albanec. A onoj sto se borel kako obicen vojnik i gi pocituval voenite kodeksi e amnestiran so zakon i tuka nema poveke muabet. |
A ne znaes zs tarcullovski i toj bivsiot minister se vo hak za da se sretnat so karla del ponte ili za masakrite so nevini luge vo LUBOTEN NIKOGAS NE POSTOILE BORCI NA ONA
a tamu imase povece od 20 lica ubieni masakrirani tepani od negova strana zato sega ke odgovara se
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:35
Red`Black напиша:
kultuzin напиша:
Pa nie ovde zboruvame za slucai sto bile vo Hag, a za takvi masakri ti sto zboruvas jas ne sum slusnal a ne slusnale ni tie vo hag, po se izgleda za toa samo ti znaes. Vo sekoj slucaj sekoj sto pravel masakri na nevino naselenie treba da odgovara bez razlika dali e Makedonec ili Albanec. A onoj sto se borel kako obicen vojnik i gi pocituval voenite kodeksi e amnestiran so zakon i tuka nema poveke muabet. |
A ne znaes zs tarcullovski i toj bivsiot minister se vo hak za da se sretnat so karla del ponte ili za masakrite so nevini luge vo LUBOTEN NIKOGAS NE POSTOILE BORCI NA ONA
a tamu imase povece od 20 lica ubieni masakrirani tepani od negova strana zato sega ke odgovara se |
Значи ти си тој кој го направи злосторот? Ова е добро што самиот признававаш, и мора твоево признание под хитно да иде у Хаг. Мора да се направи рокада. Незнаеш само колку ми помогна во здачата. Благодарм.
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:36
Bea 7 Pakistanci i ne preuvelicuvaj, a dali bil kriv neznam ,zatoa mu se sudi.
Golema nepravda e sto na Ljube mu se sudi ,a sega za vratenite slucai od Hag na koi treba vo Makedonija da im se sudi ,se bara amnestija i se zakanuvaat so vojni ,podelbi i ne ti znam sto.
Kazi mi dali toa spored tebe e vo red ili mislis deka i za ovie slucaii treba da ima ist arsin kako za site ostanati.
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 21:10
[QUOTE=Red`Black] pa sto gubite vrem so ovie temi
pa ne znaete deka postoj amnestija za site of 2001
Mozebi postoi anmestija......no ne za site zlostorstva, ne....no amnezija sigurno ne postoi....
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Постирано од: Neonic
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 21:52
brza напиша:
paaa,...stvarno se retki zverki,...a,shto e retko ,...toa i se ,...zashtituva!
|
Pa da ti kazam stvarno Albancite se/ste zastiteni vidovi... eve pogledni samo...ova ne go pravi sekoj vo svetot!!!
http://myhost1.micklemuckle.0lx.net/ - http://myhost1.micklemuckle.0lx.net/
Treba da ve stavat vo rezervati, zosto ste zastiteni vidovi
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 21:55
pa normalno deka se zastiteni koga se orli se srecavaat dve vrapcinja nad titograd ( podgorica) i ednoto mu veli na drugoto " dje si sokole "
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Постирано од: Templarius
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 00:51
kultuzin напиша:
Zosto ovie predmeti se vrateni vo Makedonija, zosto bas sega , i kako toa na site vojni zlostornici im se sudi na na Albancite ne.
Dali se oni zastitena vrsta na balkanot ,koj gi stiti i zosto?
Kade se sega evropskite borci za covekovi prava?
ПО ВРАЌАЊЕТО НА ЧЕТИРИТЕ ПРЕДМЕТИ
ДПА бара да не се отвораат хашките случаи
Лидерот на ДУИ Ахмети завчера на комесарот за човекови права на Советот на Европа Томас Хамарберг му рекол дека процесуирањето на предметите може да предизвика непредвидливи последици
[На иста линија за четирите хашки предмети: Мендух Тачи и Али Ахмети]
Владејачката ДПА го предупреди јавниот обвинител Љупчо Шврговски да не прави „залудни обиди“ и да отвора веќе затворени прашања, како што се четирите хашки случаи. Опозициската ДУИ отиде и чекор понатаму, откако Али Ахмети завчера на комесарот за човекови права на Советот на Европа Томас Хамарберг му рекол дека процесуирањето на предметите може да предизвика непредвидливи последици за земјава.Реакцијата на челниците на ДПА и на ДУИ следува по само неколку дена откако беше соопштено дека хашките предмети се во земјава и Шврговски изјави дека нема да дозволи политичарите да влијаат врз обвинителството и судството. - Залуден е обидот на јавниот обвинител Шврговски да ги отвори овие прашања. Дури и се прават стратегии за овие случаи да се затворат и судовите во Македонија да не иницираат истражни процедури. Челниците на ДПА сметаат дека Законот за амнестијата од 2001 година ги опфаќа сите дејства и сите учесници во дејствата што имаат врска со конфликтот - пишува на партиската веб-страница на ДПА.Во партијата вчера не сакаа да прецизираат кој и каква стратегија подготвува за да не се отворат хашките случаи.
Лидерот на ДУИ Ахмети на средбата со комесарот Хамарберг изразил загриженост поради „лошата“ состојба во судството и во обвинителството во Македонија. Ахмети оценил дека се блокирани реформите во судството и затоа враќањето на хашките случаи „претставува потенцијална опасност за политички и за етнички реваншизам и одмазда кон припадниците на ОНА“.
- Секое понатамошно процесуирање на случаите ќе го толкуваме како непочитување на Законот за амнестијаат и како обид за дестабилизација на земјава. Последиците од тоа може да бидат непредвидливи - рекол Ахмети.Напнатоста кај албанскиот политички блок се зголеми и по неофицијалните информации од правосудството дека за малтретираните градежни работници на „Маврово“ во најскоро време ќе биде закажано првото рочиште. За случајот „Киднапирани Македонци“, Јавното обвинителство треба да реши дали има елементи да покрене обвинение. За случаите против водството на ОНА и за затворањето на браната на Липковско Езеро судот ќе ги продолжи истрагите. Нервозата кај ДУИ и ДПА се објаснува со фактот дека од четирите предмети може да бидат засегнати пратеници од двете партии, како што се Али Ахмети, Садула Дурак и Даут Реџепи-Лека. |
pa zastiteni se znaes na zapad domasnite milenicinja mnogu se zastiteni naprimer kaj smees da ritnes kuce vo germanija??
------------- Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 01:05
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 01:19
orl hahahahaaaa Gojtan
ccccccc e moj sokole
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 01:25
PA se razbira toj naj ORL vo zname e nas simbol od sekogas i nema da se menuva sekoj den
kako kolekcija na D&G zima drugo zname leto drugo i taka i taka
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 02:03
Red`Black напиша:
PA se razbira toj naj ORL vo zname e nas simbol od sekogas i nema da se menuva sekoj den
kako kolekcija na D&G zima drugo zname leto drugo i taka i taka |
e moj sokole
se nadevam deka D&G ce ve priznaat i ce vi sosijat edno golemo zname so vasiot ORL (otorinolaringologija)posto samo za tamu ste
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 09:58
Red`Black напиша:
kako kolekcija na D&G zima drugo zname leto drugo i taka i taka |
Zosto ne mi odgovoris na prasanjata sto ti gi postaviv na strana 2?
Tolku li ti e tesko barem za moment da bides covek.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 10:20
Plukni mu se na zakonot. Ako nie sme edinstveni kje vidish shto kje gi snajde. Samo imame 90% prodadeni dushi. Chitaj denes vo VECHER, SAvo Kocarev kje gi brani vratenite id HAG, i kje dokaze deka Zakonot za Amnestija vazji i za niv. Pa ne Grchkata i Americhkata Ambasada, treba negovata kukja da se kamenuva. Od predavnocite nie stradame.
|
Постирано од: Epirot
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 10:44
Предметите се вратени,ама кој е тој што ке ги отвори?????? КОЈ???? Тек тогаш ке се изолира Макхедонија Тотално и богами ке се дестабилизира и потоа нема повеќе да има Охридски договор тогаш ке има само ПОДЕЛБА!!!!!!!
------------- „Едно дете кое спие Расте,ама еден народ кој спие Умира„
Ismajl Qemajli
|
Постирано од: Vladimir88
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 10:48
Epirot напиша:
Предметите се вратени,ама кој е тој што ке ги отвори?????? КОЈ???? Тек тогаш ке се изолира Макхедонија Тотално и богами ке се дестабилизира и потоа нема повеќе да има Охридски договор тогаш ке има само ПОДЕЛБА!!!!!!! |
Ако ако, сите македонци чекаат да има втора епизода....само што сега таа епизода ќе биде различна, нема НАТО да ви го штити гзенцето...
Ќе веете по вторпат гаќи кога ќе се предавате.......
Ќе нема повеќе американски автобуси да ве вадат од дупките и да ве пренесуваат на Косово...
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 10:53
Epirot напиша:
Предметите се вратени,ама кој е тој што ке ги отвори?????? КОЈ???? Тек тогаш ке се изолира Макхедонија Тотално и богами ке се дестабилизира и потоа нема повеќе да има Охридски договор тогаш ке има само ПОДЕЛБА!!!!!!! |
Samo toa znaete zakani, i nisto drugo.
Ama ne zaboravaj gi iskoristivte site djokeri ,amerika i evropa ne se veke zad vas.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 10:57
kultuzin напиша:
Epirot напиша:
Samo toa znaete zakani, i nisto drugo.
Ama ne zaboravaj gi iskoristivte site djokeri ,amerika i evropa ne se veke zad vas. |
..А едвај чекам да се прават предвремени избори....
Кога ќе ги имаат мнозинските седишта во парламентот македонци, тогаш ќе нема потреба од к*ртон партии како што се ДПА,НСДП...и.т.н.
-------------
Linkin Park - Crawling
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 10:57
Првата епизода беше тактиката на УЧК само одбрана,а во втората епизода(ако ја има)тогаш ке има и напади ама не само во Тетово или Кумановско туку ке бидете протерани од каде сте дојдени во Илирскиот полуостров.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ismajl Qemajli
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:00
Epirot напиша:
Првата епизода беше тактиката на УЧК само одбрана,а во втората епизода(ако ја има)тогаш ке има и напади ама не само во Тетово или Кумановско туку ке бидете протерани од каде сте дојдени во Илирскиот полуостров.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
За која одбрана збориш..
Па се обидовте Тетово да го завземете, бевте истерани на клоци..
Пробавте Скопје преку Арачиново, гаќи веевте, како знак на предавање, ги молевте американците да ве вадат со автобуси..
Ве депортираа на Косово, во базата Бонстил....
Вие сте нула како војска.....плачевте кај НАТО .....да не беше НАТО, сите имаше да ве исчистиме...заблагодари му се на Џорџ Робертсон и Солајна.....они ве спасија, да не беа они сите ќе завршевте во сандак...зошто бевте неблагодарни кучиња...
Требаше да ве оставиме на Косово во 1999 година, да не ве примавме преку граница, да ве заколат српските четници како јариња..
-------------
Linkin Park - Crawling
|
Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:01
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:04
Обручот ви се стегнува,а Босанците викаат БИЧЕ ДАНА ЗА МЕГДАНА.
Ismajl Qemajli
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:04
Epirot напиша:
Ne zaboravaj.
Nema veke Amerika i Evropa da ve spasuvaat i oni ve naucija,kakvi ste.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:06
Epirot напиша:
Обручот ви се стегнува,а Босанците викаат БИЧЕ ДАНА ЗА МЕГДАНА. |
Абе знаеме и само чекаме да кренете глава,баш поради мегданот.Знаеш ваљда мегдан што е
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:06
Vladimir88 напиша:
Epirot напиша:
Првата епизода беше тактиката на УЧК само одбрана,а во втората епизода(ако ја има)тогаш ке има и напади ама не само во Тетово или Кумановско туку ке бидете протерани од каде сте дојдени во Илирскиот полуостров.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
За која одбрана збориш..
Па се обидовте Тетово да го завземете, бевте истерани на клоци.. Пробавте Скопје преку Арачиново, гаќи веевте, како знак на предавање, ги молевте американците да ве вадат со автобуси.. Ве депортираа на Косово, во базата Бонстил.... Вие сте нула како војска.....плачевте кај НАТО .....да не беше НАТО, сите имаше да ве исчистиме...заблагодари му се на Џорџ Робертсон и Солајна.....они ве спасија, да не беа они сите ќе завршевте во сандак...зошто бевте неблагодарни кучиња... Требаше да ве оставиме на Косово во 1999 година, да не ве примавме преку граница, да ве заколат српските четници како јариња.. | Голем борец си ти(ама цамо во форумов)
а вие сте една многу храбра и голема војска!!!!!!!!!!!!!
Ismajl Qemajli
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:09
grcite od jug , srbite i crnogorcite od sever a makedoncite od istok .... albancite vo jadran zatoa se tuka od skoro i ruskite voeni brodovi .... da gi prifatat i nosat vo sibir
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:10
miroslav_g8 напиша:
grcite od jug , srbite i crnogorcite od sever a makedoncite od istok .... albancite vo jadran zatoa se tuka od skoro i ruskite voeni brodovi .... da gi prifatat i nosat vo sibir |
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:13
Epirot напиша:
Vladimir88 напиша:
Epirot напиша:
Првата епизода беше тактиката на УЧК само одбрана,а во втората епизода(ако ја има)тогаш ке има и напади ама не само во Тетово или Кумановско туку ке бидете протерани од каде сте дојдени во Илирскиот полуостров.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | За која одбрана збориш.. Па се обидовте Тетово да го завземете, бевте истерани на клоци.. Пробавте Скопје преку Арачиново, гаќи веевте, како знак на предавање, ги молевте американците да ве вадат со автобуси.. Ве депортираа на Косово, во базата Бонстил.... Вие сте нула како војска.....плачевте кај НАТО .....да не беше НАТО, сите имаше да ве исчистиме...заблагодари му се на Џорџ Робертсон и Солајна.....они ве спасија, да не беа они сите ќе завршевте во сандак...зошто бевте неблагодарни кучиња... Требаше да ве оставиме на Косово во 1999 година, да не ве примавме преку граница, да ве заколат српските четници како јариња.. | Голем борец си ти(ама цамо во форумов)
а вие сте една многу храбра и голема војска!!!!!!!!!!!!! |
Па имаш право, опасни борци сте, смрдите на Лој и затоа сите ви се плашат.....устата на 1 километар ви смрди, на канализација полна со гомна.. и сите бегаат од вас
Страшни сте нема што
-------------
Linkin Park - Crawling
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:15
MNOGU SAKAM DA GI OTVORAT DOSIETA BAS ME INTERESIRA STO KE SE DESI.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:15
Него македонци, дајте за идниве борби да набавиме гас маски...
Смрдат овие у п.м.
-------------
Linkin Park - Crawling
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:16
zatoa vo jadran na banjanje ... ce ispadne na kraj : site se brale albancite gi drale :
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 12:04
Ke se javi li nekoj Albanec da mi odgovori, dali na vojnite zlostornici i onie sto vrsele teror vrz nevinoto stanovnisto ,treba da im se sudi, kako sto im se sudese na onie od Srbija , od Hrvatska, od Bosna i od Makedonija.
I kako sto se sudi vo cel svet za terorizam.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 12:18
kultuzin напиша:
Ke se javi li nekoj Albanec da mi odgovori, dali na vojnite zlostornici i onie sto vrsele teror vrz nevinoto stanovnisto ,treba da im se sudi, kako sto im se sudese na onie od Srbija , od Hrvatska, od Bosna i od Makedonija. I kako sto se sudi vo cel svet za terorizam. | Според Конвекциите од Генф за војна секој злосторник треба да се осуди без разлика од национална - верска припадност.Злосторник нема ни верска ни национална припадност.
Задоволен од одговорот или па Злосторниците од Албанска националност треба другчије да се третираат.
Ismajl Qemajli
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 12:20
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 12:23
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 12:27
dobro poznato deka izraelcite po pat na sila gi osvoija palestinskite teritorii i do den denesen po pat na sila i so ogromna amerikanska pomos go " teroriziraat " celiot toj region .... ubivaat , rusuvaat , raseluvaat , postavuvaat zidovi i sto uste ne , kako sto velat vo odbrana na teritorijalniot integritet .... eve i eden skorasen primer :
Израел изврши четири воздушни напади врз појасот Газа
Газа/Тел Авив, 29 февруари (МИА) - Израел денеска изврши четири воздушни напади врз северниот дел од појасот Газа, пренесоа светските агенции.
Воената акција на израелските сили во Газа од средината на неделата досега однесе 28 жртви меѓу Палестинците.
Нападите се одговор на ракетните стрелби на активистите на Хамас од појасот Газа врз северниот дел на Израел, во кои досега загина еден изреелски студент.
Утринава Израел нападна три плоштади од кои се претпоставува дека се истрелуваат ракети врз нивната територија. Погодена е и куќа во бегалскиот логор Џабалија. Четворица цивили, меѓу кои и две деца, се ранети во овие напади. Уште еден напад е извршен во текот на ноќта, а стрелано е врз објект за производство на ракети, соопшти армијата.
Од средата активисти на исламистичкото движење Хамас истрелаа најмалку 120 ракети врз израеслките градови Сдерот, Ашкелон и други.
znaci , ako sudime spored amerikanskite standardi za medjunarodno pravo , i kako sto velat , poradi nepodnoslivite uslovi i poznati pricini na kosovarite za sozivot so srbite , togas , zosto ne mu dozvolat na palestinskiot narod da se odvoi i formira svoja drzava vo odnos na izrael ? ili , ako se vo prasanje uslovite za sozivot , zosto togas gi bombardiraa srbite i cela srbija , im pomognaa na albancite vo makedonija a ne obratno? zosto ne gi proteraa albancite vo svojata maticna drzava? stom tie ne mozat da ziveat so nas , koj veli deka nie " gorime " od zelba da ziveeme so niv? .... amerikancite li ? eu ? ... KOGO LAZAT DEKA SE TIE DEMOKRATI ? NAJGOLEMI , I POGOLEMI fasisti DURI I OD SAMIOT HITLER ....
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 12:38
Epirot напиша:
kultuzin напиша:
Ke se javi li nekoj Albanec da mi odgovori, dali na vojnite zlostornici i onie sto vrsele teror vrz nevinoto stanovnisto ,treba da im se sudi, kako sto im se sudese na onie od Srbija , od Hrvatska, od Bosna i od Makedonija. I kako sto se sudi vo cel svet za terorizam. | Според Конвекциите од Генф за војна секој злосторник треба да се осуди без разлика од национална - верска припадност.Злосторник нема ни верска ни национална припадност.
Задоволен од одговорот или па Злосторниците од Албанска националност треба другчије да се третираат. |
Pa zosto togas se zakanuvas i vikas deka dosieata ne treba da se otvaraat.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 12:42
edinstven vinovnik za site minati , segasni i idni slucuvanja i previranja na balkanot se isklucivo anglo - amerikanskite globalisticki planovi i gladta za bezplatni resursi na energija ..... a sto se odnesuva do problemot so imeto na nasata drzava , isto taka , poradi laznite vetuvanja i mracni scenarija ne dovedoa so nasa , Makedonska pomos vo ovaa situacija vo koja se naodjame , dovedeni vo situacija da izbirame clenstvo vo mracnite fasizoidni sojuzi pod uslov da se otkazeme od imeto i identitetot , ili , so svoi sili , opstaneme i istraeme na patot koj si go izbravme .... NEZAVISNA I SUVERENA REPUBLIKA MAKEDONIJA ..... na narodot e idninata i odlukata ... se nadevam deka narodot ce znae sto da izbere .....
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 12:42
miroslav_g8 напиша:
dobro poznato deka izraelcite po pat na sila gi osvoija palestinskite teritorii i do den denesen po pat na sila i so ogromna amerikanska pomos go " teroriziraat " celiot toj region .... ubivaat , rusuvaat , raseluvaat , postavuvaat zidovi i sto uste ne , kako sto velat vo odbrana na teritorijalniot integritet .... eve i eden skorasen primer :
<SPAN =fontNaslov>Израел изврши четири воздушни напади врз појасот Газа</SPAN>Газа/Тел Авив, 29 февруари (МИА) - Израел денеска изврши четири воздушни напади врз северниот дел од појасот Газа, пренесоа светските агенции.Воената акција на израелските сили во Газа од средината на неделата досега однесе 28 жртви меѓу Палестинците.Нападите се одговор на ракетните стрелби на активистите на Хамас од појасот Газа врз северниот дел на Израел, во кои досега загина еден изреелски студент. Утринава Израел нападна три плоштади од кои се претпоставува дека се истрелуваат ракети врз нивната територија. Погодена е и куќа во бегалскиот логор Џабалија. Четворица цивили, меѓу кои и две деца, се ранети во овие напади. Уште еден напад е извршен во текот на ноќта, а стрелано е врз објект за производство на ракети, соопшти армијата. Од средата активисти на исламистичкото движење Хамас истрелаа најмалку 120 ракети врз израеслките градови Сдерот, Ашкелон и други.
znaci , ako sudime spored amerikanskite standardi za medjunarodno pravo , i kako sto velat , poradi nepodnoslivite uslovi i poznati pricini na kosovarite za sozivot so srbite , togas , zosto ne mu dozvolat na palestinskiot narod da se odvoi i formira svoja drzava vo odnos na izrael ? ili , ako se vo prasanje uslovite za sozivot , zosto togas gi bombardiraa srbite i cela srbija , im pomognaa na albancite vo makedonija a ne obratno? zosto ne gi proteraa albancite vo svojata maticna drzava? stom tie ne mozat da ziveat so nas , koj veli deka nie " gorime " od zelba da ziveeme so niv? .... amerikancite li ? eu ? ... KOGO LAZAT DEKA SE TIE DEMOKRATI ? NAJGOLEMI , I POGOLEMI fasisti DURI I OD SAMIOT HITLER .... |
Pa toa i jas go kazuvam.
Ama neli slusas sto kazaa , KOSOVO e specijalen slucaj za dugite pu pu nevazi.
Inaku ,mnogu slicna e i situacijata so k*rdite vo Turcija.
I vo Izrael , i vo Baskija, i vo Cecenija.
Nema pravda drugar...
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 12:44
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 14:20
Epirot напиша:
Види дрскост шиптарска. Ем условува, ем се заканува и тоа ни повеќе ни помалку со дестабилизација на регионот. Што е многу многу е. Човеков е готов. Некови ко исте превземете нешто оти го испушивте. Нека друго човек губите, ако е човек според вашето обичајно право. Јас колку да Ве предупредам.
|
Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 15:39
ОРЛОВ, ТОЛКУ СИ РЕВОЛТИРАН ШТО НИШТО НЕ ТЕ РАЗБРАВ. ДАЈ МАЛКУ ПОЈАСНО КАЖИ!
------------- БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 16:33
kultuzin напиша:
Задоволен од одговорот или па Злосторниците од Албанска националност треба другчије да се третираат.[/QUOTE]
za kakvi vojni zolstorstva imase nekakva masakra od strana na Borcite na ONA osven tie rabotnici vo mavrovo koj ne su dokaz za haskiot tribunal za vojni zolstorstva a od strana na "branitelite" imase i masakri
Mislam da nie ne sme po pametni o tie vo HAG koj e vinoven e tamu koj ne e sloboden me moze nekoj da bide vinoven za vojni zolstorsva koga Borese za Prava da uci da zboruva na svoj jazik i da zive vo nejzina derzava toa ne pisuva nikde
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 16:42
Red`Black напиша:
kultuzin напиша:
Epirot напиша:
[QUOTE=kultuzin]Ke se javi li nekoj Albanec da mi odgovori, dali na vojnite zlostornici i onie sto vrsele teror vrz nevinoto stanovnisto ,treba da im se sudi, kako sto im se sudese na onie od Srbija , od Hrvatska, od Bosna i od Makedonija. I kako sto se sudi vo cel svet za terorizam. | Според Конвекциите од Генф за војна секој злосторник треба да се осуди без разлика од национална - верска припадност.Злосторник нема ни верска ни национална припадност.
Задоволен од одговорот или па Злосторниците од Албанска националност треба другчије да се третираат. |
za kakvi vojni zolstorstva imase nekakva masakra od strana na Borcite na ONA osven tie rabotnici vo mavrovo koj ne su dokaz za haskiot tribunal za vojni zolstorstva a od strana na "branitelite" imase i masakri
Mislam da nie ne sme po pametni o tie vo HAG koj e vinoven e tamu koj ne e sloboden me moze nekoj da bide vinoven za vojni zolstorsva koga Borese za Prava da uci da zboruva na svoj jazik i da zive vo nejzina derzava toa ne pisuva nikde |
Ne ti go razbiram bas najdobro postot,ama ke se obidam da ti odgovoram.
Nekoj se borel da uci i maltretiral nevino naselenie, se izzivljaval vrz rabotnici, taka li vie se borite za da ucite.
Nikoj ne vi branel da ucite i pred 2001 ,ama vas vo krvta vi e da se delite.
Kazi mi kakva logika ima da zivees vo edna drzava a da ne go znaes jazikot na taa drzava.
Toa li tebe te raduva?
Sami se izolirate a posle placete zosto Makedoncite ne ve sakale. kako da ve sakame koga nemate nikakov respekt kon ovaa drzava, vo koja ste se rodile i od koja leb jadete.
I uste nesto gledam ne ti e jasno:
Ovie slucai ne se oslobodeni od Hag tuka se prefrleni vo Makedonija ovde da im se sudi, nikoj ne rekol deka ne treba da se sudi po ovie cetiri slucai.
I molim te odgovori mi veke ednas.
dali ti licno mislis deka na zlostornici koi terorizirale civilno naselenie ne treba da im se sudi?
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 17:12
kultuzin напиша:
Red`Black напиша:
kultuzin напиша:
Epirot напиша:
[QUOTE=kultuzin]Ke se javi li nekoj Albanec da mi odgovori, dali na vojnite zlostornici i onie sto vrsele teror vrz nevinoto stanovnisto ,treba da im se sudi, kako sto im se sudese na onie od Srbija , od Hrvatska, od Bosna i od Makedonija. I kako sto se sudi vo cel svet za terorizam. | Според Конвекциите од Генф за војна секој злосторник треба да се осуди без разлика од национална - верска припадност.Злосторник нема ни верска ни национална припадност.
Mislam da nie ne sme po pametni o tie vo HAG koj e vinoven e tamu koj ne e sloboden me moze nekoj da bide vinoven za vojni zolstorsva koga Borese za Prava da uci da zboruva na svoj jazik i da zive vo nejzina derzava toa ne pisuva nikde |
Ne ti go razbiram bas najdobro postot,ama ke se obidam da ti odgovoram. Nekoj se borel da uci i maltretiral nevino naselenie, se izzivljaval vrz rabotnici, taka li vie se borite za da ucite. Nikoj ne vi branel da ucite i pred 2001 ,ama vas vo krvta vi e da se delite. Kazi mi kakva logika ima da zivees vo edna drzava a da ne go znaes jazikot na taa drzava. Toa li tebe te raduva? Sami se izolirate a posle placete zosto Makedoncite ne ve sakale. kako da ve sakame koga nemate nikakov respekt kon ovaa drzava, vo koja ste se rodile i od koja leb jadete.
I uste nesto gledam ne ti e jasno: Ovie slucai ne se oslobodeni od Hag tuka se prefrleni vo Makedonija ovde da im se sudi, nikoj ne rekol deka ne treba da se sudi po ovie cetiri slucai.
I molim te odgovori mi veke ednas. dali ti licno mislis deka na zlostornici koi terorizirale civilno naselenie ne treba da im se sudi? |
Pa toa vo verska so rabotnicite i so palenje na dvete cerkvi (koj i mene mi e zal za cerkvite) bese samo replika na mnogute maltretiranja od stranata na Derzavata da ne pocnam da gi brojam uste ednas znaes i ti
Jas kako albanec ne ziveam da me sakas ili da me saka nekoj
toa treba da go znaes
kakov respekt da imam kon ova derzava koga i jas kako ti i mnogu drugite placame danok kon ova derzava a pred 2001 kako bea procentite vo vrabotuvanje a? kako bea procentitet vo fakultetot od 100 studenti koj ke vlezat vo derzavna kvota samo eden ili dva ke bidat albanci ova zboruvam pred konfliktot za taa derzava da imam respekt aj kazi ti da bidese vo nase mesto sto ke pravis
ja i site albanci ne su protiv da ucat makedonski i sega ucat od 3 odelenie imat makedonski Jazik pa do 4 godina vo sredno i site znaat no sto ti preci tebe ako ja ucam na albanski drugi predmeti prime Xemija geografi itaka natau pa pedobro ke go razbiram na albanski toa nema sto da ve zbuni va
pa i so znamet sto vi preci vie sto imate vie protiv nase zname da izlezam jas so nekje zname na Brazil Ili na CHILE nikomu nema da ve briga
a smo ako videte Albanski zname odma reagirate ne znam da ne e toa nekakva bolest ili sto ???
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 17:25
Zosto reagirame taka na vaseto zname, toa ti treba podobro da go znaes.
Osven toa tebe nikoj ne ti brani da vees Albansko zname, problem e sto pred drzavnite institucii moze i ke se vee samo edno zname znameto na ovaa drzava Makedonskoto zname.
Inace sto vikas za drzavni kvoti, ti znaes li kako se zapisuva na fakultet sekade vo svet.
Podnesuvas dokumenti i vo zavisnost od uspeh vo skolo i uspeh na priemniot ispit te primaat.
Ne e kriterium kakva nacionalnost si.
Ako ve biva i ako osvoite dovolno bodovi i 100% neka se Albanci ,si zasluzile, a vaka 500 MAkedonci so po 100boda, koi nevleguvaat vo drzavna kvota zatoa sto mora da ima 20% Albanci pa kakvi se takvi se vazno Albanci da se .
Toa li e pravda?
Istoto vazi i za rabota, sekade vo svet te prasuvaat te biva ili ne , nikoj ne te prasuva kakva nacionalnost si .
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:08
Greshka jas nigde ne se zakaniv deka ne smeeat da se otvorat Dosieta,nego samo prashav KOJ KOJ ke bide toj shto ke da gi otvori,a vo Makedonija ne gledam takov politicar barem sega za sega.
Ismajl Qemajli
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:11
Па и ДУИ се закануваа дека ако не влезат со ВМРО во коалиција дека ќе има криза..
И тоа уште кога се составуваше новата влада...
Па имаше притисоци од ЕУ, па од САД..и на крај..
Ништо брачата останаа со палецот во уста
-------------
Linkin Park - Crawling
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:12
Epirot напиша:
Greshka jas nigde ne se zakaniv deka ne smeeat da se otvorat Dosieta,nego samo prashav KOJ KOJ ke bide toj shto ke da gi otvori,a vo Makedonija ne gledam takov politicar barem sega za sega.
|
Dosieata gi otvaraat sudii a ne politicari.
A ako politicarite se mesaat vo rabotata na sudot ,toa e direktno krsenje na zakonot.
P.S. Me raduva sto dobro govoris Makedonski.
-------------
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:16
kultuzin напиша:
Epirot напиша:
| Dosieata gi otvaraat sudii a ne politicari. A ako politicarite se mesaat vo rabotata na sudot ,toa e direktno krsenje na zakonot. P.S. Me raduva sto dobro govoris Makedonski. | Vo Makedonija nema ushte ednash nema nezavisen sudija Kultuzine site se povrzani so Politikata.
Ismajl Qemajli
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:22
Pa neli na toa se raboti i toa najmnogu e kritikuvano od Evropa.
Eve im sansa da se dokazat.
A veruvaj mi ako sudstvoto se sredi, se ke se sredi.
Koga za sekoj ke ima ist zakon bez razlika dali e Makedonec ,Albanec, Musliman ,Hristijanin, bogat ili siromasen zakonot mora da bide ist za site.
Samo togas ke funkcionira drzavata.
Zatoa sekoj sto pravel vojni zlostorstva na sud pa tamu neka mu se sudi.
Vide li onie od prilep sto gi poapsija, bile Lavovi, i sto sega ako se lavovi treba da pravat sto sakat.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 19:03
kultuzin напиша:
Pa neli na toa se raboti i toa najmnogu e kritikuvano od Evropa. Eve im sansa da se dokazat. A veruvaj mi ako sudstvoto se sredi, se ke se sredi. Koga za sekoj ke ima ist zakon bez razlika dali e Makedonec ,Albanec, Musliman ,Hristijanin, bogat ili siromasen zakonot mora da bide ist za site. Samo togas ke funkcionira drzavata. Zatoa sekoj sto pravel vojni zlostorstva na sud pa tamu neka mu se sudi. Vide li onie od prilep sto gi poapsija, bile Lavovi, i sto sega ako se lavovi treba da pravat sto sakat. | So tebe sum AKO??? se sredi sudstvoto togash nema da imame vakvi sluchuvanja koi gi imame denes.
A Pravdata ne poznava nikakva Nacija i Vera,sekoj Kriminalec,Zlostornik,Vandalist itn.treba soodvetno da se tretira.
Ismajl Qemajli
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:35
Во воујна нема закони. Во војна нема планови. Во војна н ишто не ги штити.
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 15:05
majstorce62 напиша:
ОРЛОВ, ТОЛКУ СИ РЕВОЛТИРАН ШТО НИШТО НЕ ТЕ РАЗБРАВ. ДАЈ МАЛКУ ПОЈАСНО КАЖИ! |
Не сум револтиран, само се трудам на epirot да му кажам дека и покрај сите нивни закани дека нема кој и не смее никој да ги отвори Хашките случаи, дека тресе глупости и дека сепак тие ќе бидат отвориени. Тоа е брат, нема никаков револт. Се уште сум стабилен, тешко дека некој може да ме извади од такт. Таман работа после три ипол деценско работење на тоа поле, некој дебил да може да ме извади од такт.
|
Датум на внесување: 08.Март.2008 во 17:28
ДПА бара исполнување на мајскиот договор пред самитот на НАТО – вклучувајќи ги и двете прашања за законот за јазиците и за пензии за припадниците на ОНА – ваквиот пресврт во ставот на ДПА – партија чиј лидер најпрво изричито го негираше постоењето на договорот Груевски – Ахмети, за потоа да се согласи дека има само 3 точки – пратеничката на ДПА Кадриу го изнесе лично пред еврокомесарот Оли Рен. Одби да објасни кога врвот на ДПА го смени ставот, но ги прозва ВМРО ДПМНЕ и ДУИ на одговорност зошто не ги спровеле сите точки од договорот.
Znae e li nekoj da kaze potocno sto se bara so zakonot za znaminja.
Da bidat postaveni pred opstinskite zgradi ,ili vo site drzavni institucii.
Kako i da e ova e uste eden presedan koj nikade vo svetot ne se primenuva , si ima edno drzavno zname i toa e toa.
Smesno navistina smesno isto tolku smesno kako zakonot za jazicite , na sto ni lici sobranieto i sto im podobruva toa vo zivotot na eden Albanec .Ako za dobivka go smetaat toa sto se potesko govorat Makedonski togas mnogu se lazat.
So nivnite baranja samo gi zgolemuvaat razlikite pomegu Makedoncite i Albancite i doprinesuvaat za omraza i netolerancija.
Sekoj si go saka svojot jazik i zname , megutoa drzavnite simboli i drzavniot jazik mora da se pocituva.
|
Датум на внесување: 10.Март.2008 во 19:21
Ima li kraj na Albanskite baranja?
Nemozam da veruvam deka nieden moment ne prestanuvaat da me iznenaduvat so nivnite baranja, najnovo e da se zgolemel brojot na Albanci vo administracijata.
Neznam dai citavte pred nekoe vreme ,vo sobranieto mislam deka primaa kadri i od 200 slobodni mesta primia 200 Albanci.
Zamislete odis da konk*riras za rabota ,so perfektno CV i ne te primaat samo zatoa sto si Makedonec kakov apsurd.
Site baranja se sramni imaat poveke od iedno malcinstvo vo svetot i uste baraat.
Pred okolu mesec dena Turcite pobaraa na Turski da se skoluvaat vo Germanija, znaete sto im rekoja Turski u Turcija, voopsto ne razgovaraat za takvi smeski ,a da ne zaboravime deka ima okolu 4-5 milioni Turci tamu.
Eve gi najnovite idei na DPA do vcera bea dve a sega se sest.
ДПА по втор пат во овој мандат најавува напуштање на кабинетот на Груевски. А1 од партиски извори дознава дека синоќа и денеска имало интензивни разговори меѓу лидерите Груевски и Тачи.
Откако Премиерот ги одбил барањата на ДПА, се очекува партискиот врв во Тетово да ја потврди одлуката на Тачи за излегување од владината коалиција.
ДПА иницирала шест предлози за кои барала гаранции за брзо решавање. Меѓу нив се:
* ресоцијализација на борците на ОНА,
* официјализирање на албанскиот јазик во Македонија,
* брзо признавање на Косово,
* зголемување на застапеноста на Албанците во администрацијата,
* истовремено истакнување на македонското и албанското знаме во локалните средби и
* затворање на четирите хашки случаи кои неодамна се вратија во Македонија.
Според извор на А1 од врвот на ДПА, Груевски ги одбил барањата, а Тачи најавил излегување на ДПА од Владата.
|
Датум на внесување: 11.Март.2008 во 16:26
kultuzin напиша:
ДПА бара исполнување на мајскиот договор пред самитот на НАТО – вклучувајќи ги и двете прашања за законот за јазиците и за пензии за припадниците на ОНА – ваквиот пресврт во ставот на ДПА – партија чиј лидер најпрво изричито го негираше постоењето на договорот Груевски – Ахмети, за потоа да се согласи дека има само 3 точки – пратеничката на ДПА Кадриу го изнесе лично пред еврокомесарот Оли Рен. Одби да објасни кога врвот на ДПА го смени ставот, но ги прозва ВМРО ДПМНЕ и ДУИ на одговорност зошто не ги спровеле сите точки од договорот.
Znae e li nekoj da kaze potocno sto se bara so zakonot za znaminja.
Da bidat postaveni pred opstinskite zgradi ,ili vo site drzavni institucii.
Kako i da e ova e uste eden presedan koj nikade vo svetot ne se primenuva , si ima edno drzavno zname i toa e toa.
Smesno navistina smesno isto tolku smesno kako zakonot za jazicite , na sto ni lici sobranieto i sto im podobruva toa vo zivotot na eden Albanec .Ako za dobivka go smetaat toa sto se potesko govorat Makedonski togas mnogu se lazat.
So nivnite baranja samo gi zgolemuvaat razlikite pomegu Makedoncite i Albancite i doprinesuvaat za omraza i netolerancija.
Sekoj si go saka svojot jazik i zname , megutoa drzavnite simboli i drzavniot jazik mora da se pocituva. |
Ние македонците кои не сме инволвирани во активностите на политичките партии, а кои сме пропадници на НВО, сакаме етничка македонска држава и свое место во власта.
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 11:31
Eve uste edno sramno tolkuvanje na ramkovniot dogovor i brkanje na politikata i etnickata pripadnost vo nesto sveto za Makedonija i cel svet, ako sakat Albancite da ucestvuvaat vo SVP ne ka ucestvuvaat po legalen pat izbrani od drustvoto na poeti na Makedonija koi se i osnivaci na ovaa manifestacija i zbor na upraven odbor po etnicka i partiska linija e sramota , koja mora da se spreci.
„Според правилата на управниот одбор и според традицијата на најпознатата светска поетска манифестација Министерот за култура ја назначи Пунторие Муча-Зиба, поетеса и наставничка по албански јазик, за претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата.“- се вели меѓу другото во соопштението на министерството за култура дистрибуирано до медиумите со кое се известуваат дека се избрани членовите на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата. „Манифестацијата СВП, продолжува соопштението, има избрано органи на управување (директор, претседател на управен одбор и членови) кои по легален пат ќе се состанат и ќе ја донесат програмата на СВП за 2008 година, а воедно ќе го направат и изборот на овогодинешниот добитник на ,,Златниот венец“ до крајот на месец Март.“
Најстарата и најмасовна културна манифестација во земјава, поетскиот фестивал во Струга, еве до крајот на март ќе ги заврши сите задачи. Како ќе го изведат тоа никому не му е јасно. Иако сите ние сакаме да успеат, изгледа како „невозможна мисија“. Упатените тврдат дека не е проблем само времето како фактор. Проблем е и капацитетот на членовите на Управниот одбор. Традицијата на која се повикува и министерството за култура, налага за членови на Управниот одбор да се изберат истакнати пера, еминентни автори, врвни поети кои се во постојан контакт со светот. Како поинаку би го задржале реномето и континуитетот на манифестацијата по која не препознаваат во светот?
За академик Гане Тодоровски, еден од основачите на поетскиот фестивал „Струшки вечери на поезијата“ „небулозата е токму во изборот на парадоксалниот состав на Управниот одбор на манифестацијата. Тој избор е надвор од секакви правни акти, вели академик Тодоровски, и македонската културна јавност не смее да се согласи со една ваква еднострана одлука бидејќи ова решение на актуелниот министер за култура Арификмет Џемаили е пред се премногу задоцнето и необјаснето. Од кои причини е тоа така министерот ќе треба да даде објаснување. Оваа национално-етничка асиметрија на членови на Управниот одбор на СВП не е во согласност со ниту еден правен акт на манифестацијата и тоа паѓа во очи и треба да и се разјасни на јавноста. Исто така Друштвото на писателите на Македонија, како основач на манифестацијата во ниту еден момент не е консултиран за овие промени. Во моментов составот на Управниот одбор е на општинско ниво, а станува збор за Републичка установа. Не може во една Републичка установа да доминираат претставници на локалната самоуправа. Во актуелниот состав на Управниот одбор на СВП станува збор за состав од анонимуси и треба категорично сета јавност и културна и литературна да го отфрли решението кое е понудено, како и насилствата врз оваа културна институција. Ова е невидено и ДПМ и јавноста мора да се искаже по тоа прашање. Ако треба нека се жртвува и годината, значи годинава и нека не се одржи Фестивалот, се со цел да се спаси целината, достоинството, нивото и континуитетот.“
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=977A664E146ABC4FB05783DF7AF6135E
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 11:42
blueprayer напиша:
Во воујна нема закони. Во војна нема планови. Во војна н ишто не ги штити.
|
i vo vojnite ima zakoni i pravila, postojat zenevski konvencii ... samo ova e totalna anarhija pod vodstvo na Amerika , pa nikoj nisto nitu gleda nitu pocituva.
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 11:47
kultuzin напиша:
Eve uste edno sramno tolkuvanje na ramkovniot dogovor i brkanje na politikata i etnickata pripadnost vo nesto sveto za Makedonija i cel svet, ako sakat Albancite da ucestvuvaat vo SVP ne ka ucestvuvaat po legalen pat izbrani od drustvoto na poeti na Makedonija koi se i osnivaci na ovaa manifestacija i zbor na upraven odbor po etnicka i partiska linija e sramota , koja mora da se spreci.
„Според правилата на управниот одбор и според традицијата на најпознатата светска поетска манифестација Министерот за култура ја назначи Пунторие Муча-Зиба, поетеса и наставничка по албански јазик, за претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата.“- се вели меѓу другото во соопштението на министерството за култура дистрибуирано до медиумите со кое се известуваат дека се избрани членовите на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата. „Манифестацијата СВП, продолжува соопштението, има избрано органи на управување (директор, претседател на управен одбор и членови) кои по легален пат ќе се состанат и ќе ја донесат програмата на СВП за 2008 година, а воедно ќе го направат и изборот на овогодинешниот добитник на ,,Златниот венец“ до крајот на месец Март.“
Најстарата и најмасовна културна манифестација во земјава, поетскиот фестивал во Струга, еве до крајот на март ќе ги заврши сите задачи. Како ќе го изведат тоа никому не му е јасно. Иако сите ние сакаме да успеат, изгледа како „невозможна мисија“. Упатените тврдат дека не е проблем само времето како фактор. Проблем е и капацитетот на членовите на Управниот одбор. Традицијата на која се повикува и министерството за култура, налага за членови на Управниот одбор да се изберат истакнати пера, еминентни автори, врвни поети кои се во постојан контакт со светот. Како поинаку би го задржале реномето и континуитетот на манифестацијата по која не препознаваат во светот?
За академик Гане Тодоровски, еден од основачите на поетскиот фестивал „Струшки вечери на поезијата“ „небулозата е токму во изборот на парадоксалниот состав на Управниот одбор на манифестацијата. Тој избор е надвор од секакви правни акти, вели академик Тодоровски, и македонската културна јавност не смее да се согласи со една ваква еднострана одлука бидејќи ова решение на актуелниот министер за култура Арификмет Џемаили е пред се премногу задоцнето и необјаснето. Од кои причини е тоа така министерот ќе треба да даде објаснување. Оваа национално-етничка асиметрија на членови на Управниот одбор на СВП не е во согласност со ниту еден правен акт на манифестацијата и тоа паѓа во очи и треба да и се разјасни на јавноста. Исто така Друштвото на писателите на Македонија, како основач на манифестацијата во ниту еден момент не е консултиран за овие промени. Во моментов составот на Управниот одбор е на општинско ниво, а станува збор за Републичка установа. Не може во една Републичка установа да доминираат претставници на локалната самоуправа. Во актуелниот состав на Управниот одбор на СВП станува збор за состав од анонимуси и треба категорично сета јавност и културна и литературна да го отфрли решението кое е понудено, како и насилствата врз оваа културна институција. Ова е невидено и ДПМ и јавноста мора да се искаже по тоа прашање. Ако треба нека се жртвува и годината, значи годинава и нека не се одржи Фестивалот, се со цел да се спаси целината, достоинството, нивото и континуитетот.“
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=977A664E146ABC4FB05783DF7AF6135E - http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=977A664E146ABC4FB05783DF7AF6135E
|
Уште една „придобивка„ од рамковниот (предавнички) договор..
М.М.Е. кој ли го потпиша ова решение на шапшал-политичари!!!
И колку ли варијации од него во иднина треба да се очекуваат???.
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 11:47
Ima li kraj na Albanskite baranja?
Nemozam da veruvam deka nieden moment ne prestanuvaat da me iznenaduvat so nivnite baranja
Koga tolku lesno dobivaat se, ke si baraat, ne se krivi tie sto baraat tuku tie sto taka lesno davaat se.
kade go ima toa da bides odbien so obrazlozenie deka si makedonec, a zivees vo Makedonija.
Doagjame vo nekakva situacija koga vo svojata drzava gi nemame osnovnite prava kako lugje, pa posle nekoj ke zbori za makedoncite vo Egejskiot ili Pirinskiot del?
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 11:51
butel2 напиша:
Ima li kraj na Albanskite baranja? Nemozam da veruvam deka nieden moment ne prestanuvaat da me iznenaduvat so nivnite baranja
Koga tolku lesno dobivaat se, ke si baraat, ne se krivi tie sto baraat tuku tie sto taka lesno davaat se.
kade go ima toa da bides odbien so obrazlozenie deka si makedonec, a zivees vo Makedonija.
Doagjame vo nekakva situacija koga vo svojata drzava gi nemame osnovnite prava kako lugje, pa posle nekoj ke zbori za makedoncite vo Egejskiot ili Pirinskiot del?
|
А ова е вака повеќе од 5 децении...а нагласено последнава деценија.
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 11:55
Abe Novace ova si nema vrska so ramkovniot dogovor ,nemoze vo kulturni manifestacii da mesas ramkoven dogovor.
Aj sega na KATANEC DA MU KAZEME deka mora da ima 2 Albanci i eden Cigan vo reprezentacijata.
Struskite veceri na poezijata ne se politicka manifestacija, vo pravo se ovie od Zdruzenieto na Poeti ova mora da se sankcionira i ako treba i da ne se odrzat, a na svetot jasno da im se kaze sto e i kako e rabotava.
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 16:02
Темата Тема: Албанците заштитени со закон!!! е иритирачка, но сепак има и една условно ловечка ,,вистина,,. Албанците најмногу гравитираат на потегот САМОКОВ- КИТКА, забранетата зона за движење на лица,забранет лов на диви животни, значи животните заштитени со закон, не смее да ги лови било кој. Согласно искажаното и тие- албанците се заштитени со закон. Се извинувам доколку грешам, оти имам чувство дека тој закон важеш до вчера.
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 16:10
Neznam zosto te iritira temata, koga toa e fakt, ova sto oni go dobivat, go nema nikade.
Tie moze da pravat sto sakat a na niv nikoj nisto.
Toa e isto kako Volcite sto gi zastitija sega , ti doaga volk ti kole celo stado a ti ne mu smees nisto.
Zatoa i ja staviv temata.
Samo zastitenite vrsti gi imaat tie prava.
Vide li sto im se sluci na k*rdite vo Turcija, kaza li nekoj nesto, ne.
Zosto 2001 ni dojde pola evropa so se amerika, koga trebase da se sluci istoto vo MAKEDONIJA, i nie kako Turcite samo si go branevme drzavniot integritet.
Ama toa ne se sluci bas zatoa sto albancite se poseben vid zastiten so zakon.
A ova sega so go baraat e toa i zastitenite vidovi go nemaat.
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 16:30
Баш ради тој податок што ни заштитените видови го немаат посебно ме иритира. Не, темата како тема, но темата како поглавје на кого е наменета. Тоа ме иритира.
|
Датум на внесување: 22.Март.2008 во 11:20
SE PLASAM DEKA I OVIE KE GI AMNESTIRAT,
NELI REKOVME ZA ALBANCITE IMA POSEBNI ZAKONI.
DODEKA LJUBE GNIE U HAG,
GI VRATIJA SLUCAEVITE NA ONIE KOI MALTRETIRAA I UBIVAA NEVINO NASELENIJA, ISKLUCUVAA VODA NA CELI GRADOVI ...
A SEGA BARAAT DA BIDAT AMNESTIRANI.
DA NE BESE ZALNO KE BESE MNOGU SMESNO.
Дел Понте: ОВК продавала органи на неалбанските заробеници
Во шверцувањето на органите, според Дел Понте, активно учествувале високи членови на ОВК
Криминал со трговија на органи на Србите и другите етнички малцинства од Косово во 1999 година, откри Хашкиот трибунал, истражувајќи го криминалот извршен од Ослободителната војска на Косово (ОВК). Ова се наведува во книгата „Лов“ на поранешната главна обвинителка на Хашкиот трибунал, Карла дел Понте, која тврди дека криминалот бил вршен со органите на киднапираните Срби и на другото неалбанско население од Косово, кое исчезнало „веројатно по бомбардирањето на НАТО, кога во покраината веќе беа присутни меѓународните миротворни сили“.
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=D1AAD19DE2200F4B835EE32F2E3507A8 - POVEKE ZA OVA
|
Датум на внесување: 25.Март.2008 во 17:28
ЕВН без струја остави неколку скопски села
25.03.2008 17:23
Австријците од ЕВН денеска без струја оставија неколку скопски села. Акцијата започна од Арачиново, а без електрична енергија останаа и жителите на селата Света Петка, Мојанци, Орланци и Грушино.
Овие скопски села останаа без струја денеска во 13 часот. Ќе бидат исклучени до 7 часот утре наутро. Сите овие села беа исклучени директно од далноводите, бидејќи во некои од нив наплатата била нула проценти, а во поголем дел од селата екипите на ЕВН немале пристап.
Градоначалникот на општина Арачиново, Музафер Беслими, потврди за исклучувањето, но не сакаше да даде изјава за А1.
Не сакам да доаѓате овде, рече Беслими. Реагираше зошто медиумите го лоцираат само Арачиново, кога имало општини и села кои воопшто не плаќаат за струја.
Денеска предупредувачки, еден час, без струја останаа и подрачните единици низ земјава на Министерството и на Фондот за здравство.
SREKA STO EVN E AVSTRISKA INAKU KE SE ZALEA DEKA DRZAVATA GI DISKRIMINIRA I BARA OD NIV DURI I STRUJATA DA SI JA PLATAT.
A OVA SO SE BUNI MLADIOT GOSPODIN GRADONACALNIK NA ARACINOVO , NEKA VIDI PRVO KOLKU ZITELI IMA ARACINOVO PA POSLE NEKA GO SPOREDUVA SO DRUGITE SELA.
SEUSTE NEMOZAM DA RAZBERAM STO SAKAAT LUGETO OD ARACINOVO.
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 25.Март.2008 во 19:40
ДАЛИ ГО СЛУШНАВТЕ ОДГОВОРОТ НА ДЕДОТО ОД АРАЧИНОВО КОГА ГО ПРАШАА ДАЛИ ЌЕ ПЛАТАТ СТРУЈА?
ШТО ЌЕ ПРАВИТЕ СЕГА БЕЗ СТРУЈА?
-АБЕ АКО ТРЕБА ЌЕ СЕ ТЕПАМО.
ЗНАЧИ ДРАГИ МОИ КОЈ НИ Е КРИВ ШТО НИЕ РЕДОВНО ПЛАЌАМЕ СТРУЈА,А НЕ ЗНАЕМЕ ДА СЕ ТЕПАМЕ?
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: ...Well...
Датум на внесување: 25.Март.2008 во 20:36
...vo bliskoto minato imashe vojna(kakva-takva) se desi, e sea logichno e pobednichkata strana da gi uziva plodovite na svojata zetva, prosto e mnogu-koa ima sudir na nacionalni interesi predizvikan od opshta siromashtija vo drzavata, ima samo eden nachin-fight fire with fire-zasho sila boga ne moli, zasho nemashe Makedonija pari za toa, neka objasnat potpishuvachite na kapitulacioniot ramkoven, ete zasho Albancite vo Makedonija se zashtiteni so zakon-zasho se ekonomski nacionalno i voeno pojaki od Makedoncite-toa e vistinata...vreme e za kontramerki na politichko i nacionalno plato- ne za kukanje...pa neka pobedi pojakiot...toa e veke pochnata borba i treba da se izvojuva mudro pobeda...inache totalen krah ke se desi...
------------- ...I feel like there is no need for conversation...
|
Постирано од: baba mulon
Датум на внесување: 25.Март.2008 во 20:40
Датум на внесување: 25.Март.2008 во 21:06
Pa normalno deka ne palcat struja zs za eden problem so struja tie cekale 6 nedeli
i posle toa tie nikogas ne placat
toa e slucajot ili kako odgovor na ESM
pa sega ne znam EVN ako prodolzi so taa politika i taa nema da pomine dobro
so diskriminacija
-------------
|
Постирано од: ...Well...
Датум на внесување: 25.Март.2008 во 21:20
...kasha popara, odi pa najdi mu kraj na seto ova...jas sum u pravo-ne ti nego jas sum u pravo...taka e koa ke se ispushtat koncite od ruka, ili ona narodnana sho vika..."zasho e zena ti be k*rva"?..."pa ednashka ja izneveriv-me fati ziv"-e sea odi pa sopri ja da ne se ebe...k*rvinska politika be...toa e toa...samo zasho sme seushte zedno ne mi e jasno ich-koa se glea deka nema zivot kao sho treba da e...
------------- ...I feel like there is no need for conversation...
|
Датум на внесување: 26.Март.2008 во 10:51
Red`Black напиша:
Pa normalno deka ne palcat struja zs za eden problem so struja tie cekale 6 nedeli
i posle toa tie nikogas ne placat
toa e slucajot ili kako odgovor na ESM
pa sega ne znam EVN ako prodolzi so taa politika i taa nema da pomine dobro
so diskriminacija
|
Mnogu mi smeta koga ne ste samokriticni prijatele, so i da se desi vie naogate opravduvanje.
Cudo od narod ste pa taka li ednas nemozete da kazete vo red neplakaat krivi se , obvrskite kon ovaa drzava treba site nie da gi podmiruvame i tocka.
A znaes li zosto cekaat po 6 meseci?
E ako neznaes idi vlezi zo vozilo od EVN vo Aracinovo pa ako izvleces ziva glava ke svatis.
|
Постирано од: BACHIOS
Датум на внесување: 26.Март.2008 во 11:02
Kultuzin, milsam deka toa e problem na EVN, a toa so ,zastitenite vidovi, ne ti prilega
------------- I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
Датум на внесување: 26.Март.2008 во 11:08
BACHIOS напиша:
Kultuzin, milsam deka toa e problem na EVN, a toa so ,zastitenite vidovi, ne ti prilega |
Zastiteni vidovi ne se odnesuva na site, tuku samo za onie koi kako takvi se ponasaat i kako takvi sakaat da bidat akceptirani, vo slucajot Aracinovci na pr.
A da toa e problem na EVN i zatoa ima ja skinaa strujata, neka ziveat na sveki.
Za sreka EVN e Avstriska pa nemoze da se zalat, deka Makedoncite ima ja isklucile samo zatoa sto se Albanci.
|
Постирано од: BACHIOS
Датум на внесување: 26.Март.2008 во 11:16
kultuzin напиша:
BACHIOS напиша:
Kultuzin, milsam deka toa e problem na EVN, a toa so ,zastitenite vidovi, ne ti prilega |
Zastiteni vidovi ne se odnesuva na site, tuku samo za onie koi kako takvi se ponasaat i kako takvi sakaat da bidat akceptirani, vo slucajot Aracinovci na pr.
A da toa e problem na EVN i zatoa ima ja skinaa strujata, neka ziveat na sveki.
Za sreka EVN e Avstriska pa nemoze da se zalat, deka Makedoncite ima ja isklucile samo zatoa sto se Albanci. |
evala vidi resenie za problemot, a vie ne moze da kazate deka ne plakat zosto ne sakat da i plakat na MK ,i znaci deka veke ne se,,zastiten vid,,
------------- I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|